Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Het leven was fantastisch, maar sportief was het niet wat ik had verwacht’

Laatste update:

Na een onrustig half jaar in Sittard is Mats Seuntjens inmiddels helemaal op zijn plek bij RKC Waalwijk. Door de vele veranderingen bij Fortuna Sittard wilde de dertigjarige Bredanaar afgelopen winter graag een stap maken. Voetbalzone zocht hem op in Waalwijk om te praten over zijn vertrek bij de Limburgers, zijn jeugdliefde NAC Breda en zijn periode in Turkije.

Het begin van de carrière van Seuntjens was erg lastig. Hij begon zijn loopbaan bij NAC. “In het begin van mijn eerste jaar raakte ik geblesseerd aan mijn middenvoetsbeentje. Het tweede seizoen had ik dezelfde blessure aan mijn andere voet.” Seuntjens was mentaal sterk in zijn eerste jaar. “Ik was al lang blij dat ik bij het eerste elftal van NAC zat.” In zijn tweede seizoen vond hij het wel erg moeilijk. “Ik draaide toen een hele goede voorbereiding en zat dicht tegen een basisplaats aan, dus die blessure was erg jammer.”

In de zomer van 2016 vertrok Seuntjens naar AZ, waar hij uiteindelijk drie jaar zou spelen. In 2019 koos hij voor een avontuur in Turkije bij Gençlerbirligi. “Als voetballer wil je graag een keer naar het buitenland en ik kreeg de kans om naar Turkije te gaan, dus daar heb ik voor gekozen.” Over de verschillen tussen Nederland en Turkije is hij duidelijk. “Het leven was echt fantastisch, maar sportief was het niet wat ik ervan had verwacht.” De aanvaller ziet vooral verschillen in de manier waarop topsport wordt beleefd. “Voor mij was het een halve vakantie, doordeweeks en in het weekend had je een wedstrijd.” Seuntjens vindt zijn gevoel erg belangrijk. “Ik wil gewoon plezier hebben in het voetbal, dan komen daar ook goede prestaties bij kijken.”

Seuntjens was een belangrijke speler voor Fortuna, maar besloot deze winter toch om te vertrekken. “Als je kijkt naar het afgelopen halfjaar, zie je dat ik niet meer lekker in mijn vel zat daar.” De aanvaller vertelt dat het niet alleen zijn keuze was om te vertrekken. “Het was voor zowel Fortuna als voor mij goed om uit elkaar te gaan.” Seuntjens had echter al eerder een vertrekwens. ”In de zomer had ik al aangegeven dat ik graag een stap wilde maken. In de zomer daarvoor kon ik ook al gaan, maar ik begreep wel dat ze me wilden behouden en toen had ik het ook nog naar mijn zin. Uiteindelijk moet je de knop omzetten en presteren, maar we hadden het moeilijk als club en dat hielp niet mee voor mijn prestaties.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toch wel een hele goeie aankoop voor rkc. Volgens mij nu al betrokken bij elke aanval. Is die al 30 ja wist ik niet. Had hij met alle respect voor rkc hoor. Maar hij ook niet met wat ander kaliber club mee gekunt??? Denk aan Heerenveen? Of misschien wel Utrecht??

Hoe gek het ook klinkt om te zeggen over iemand 30, maar hij is een enorm talentvolle voetballer. In z'n tijd bij AZ had ik altijd al een zwak voor hem. Was, ondanks dat je dat niet gelijk bij hem zou denken, pijlsnel en kon met een laconiek gemak spelers voorbij dribbelen. Daarnaast heeft hij een ontzettend mooie techniek, al oogt het soms wat houterig. Heb het idee dat hij bij AZ nooit echt op waarde is geschat, maar was misschien ook niet consistent genoeg. Doet het nu ook meer dan prima bij RKC. Het is hem gegund!

7 maart 2023 om 17:01

Goh, ik heb precies het zelfde, geniale voetballer die ook bij AZ niet op waarde geschat werd al moet gezegd dat “ in zijn tijd” daar hele goede spelers liepen..
Toch volg ik hem en ben ik blij dat hij in Nederland speelt, hij maakt van RKC een leuk voetballende ploeg die van elke club kan winnen..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren