Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Het klinkt alsof iemand probeert om de prijs voor Botman op te drijven’

Laatste update:

De naam van Sven Botman werd de laatste geregeld in verband gebracht met Liverpool. James Pearce, Liverpool-watcher namens The Athletic, ontkent op Twitter echter met klem dat de regerend kampioen in gesprek is met Lille OSC over de twintigjarige centrumverdediger. Pearce denkt dat iemand bezig is om de prijs en belangstelling voor Botman op te drijven.

“Er zijn geen gesprekken gaande over Sven Botman. Liverpool is niet van plan om zich voor hem te melden. Het klinkt alsof iemand probeert om de prijs en belangstelling voor Botman op te drijven”, schrijft Pearce op Twitter. De Liverpool-watcher van The Athletic lijkt daarmee te reageren op een gerucht van Duncan Castles. De journalist van The Times en de Daily Record beweerde afgelopen week in de Transfer Window Podcast dat Liverpool in januari werk gaart maken van Botman.

Liverpool zou door de blessures van Virgil van Dijk en Joe Gomez in januari graag een nieuwe centrumverdediger aan de selectie willen toevoegen. Naast Ozan Kabak (Schalke 04) en Ben White (Brighton & Hove Albon) werd Botman eerder al genoemd voor deze vacature. Castles zei dat Liverpool reeds geïnformeerd zou hebben naar de beschikbaarheid van Botman, die voor een bedrag richting de twintig miljoen euro zou mogen vertrekken bij het financieel in zwaar weer verkerende Lille.

De uitspraken van Castles worden door Pearce naar het rijk der fabelen verwezen. In de reacties op de tweet van de Liverpool-watcher van The Athletic wordt overigens ook veelvuldig verwezen naar Thiago Alcântara, over wie Pearce afgelopen zomer hetzelfde beweerde. De Spaanse middenvelder werd een halfjaar geleden door Liverpool voor 22 miljoen euro overgenomen van Bayern München, ondanks dat Pearce aanvankelijk beweerde dat zijn komst niet aan de orde was.

Botman is bezig aan een ijzersterk eerste seizoen bij Lille. Les Dogues namen de verdediger afgelopen zomer voor acht miljoen euro over van Ajax, nadat hij een seizoen had doorgebracht op huurbasis bij sc Heerenveen. Botman speelde dit seizoen voorlopig 23 officiële wedstrijden voor Lille en liet daarin een uitstekende indruk achter, want hij mocht zich in het voorbije halfjaar ook al eens bij Oranje melden. Het contract van Botman in Noord-Frankrijk loopt nog door tot medio 2025.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
3 januari 2021 om 15:27

Mag toch hopen dat zijn zaakwaarnemer daar nu niet al mee bezig is.. Die jongen zit daar net.

Voor een land van 17,2 miljoen inwoners hebben we nu de beschikking over 5 topverdedigers. Bizar eigenlijk als er bij stil staat. Er zijn zoveel landen die een stuk groter zijn en niet eens een fatsoenlijk duo kunnen opstellen.

3 januari 2021 om 15:04

Jammer dat deze lichting verdedigers niet samenviel met de aanvalslichting van 2010. Man wat had er dan een elftal gestaan zeg!

3 januari 2021 om 15:06

Ik tel er vooralsnog 3 namelijk de Ligt, de Vrij en van Dijk.

3 januari 2021 om 15:19

Beste CB van de Serie A zegt genoeg.

3 januari 2021 om 18:34

Realfan

De Vrij niet bijzonder noemen is echt een scheet laten in de kerk.

De Vrij is de beste verdediger in de serieA en dat zeg ik als Ajax supporter. De Ligt gaat er misschien overheen maar dat is nu nog niet zo

3 januari 2021 om 15:09

Bizar he, we moesten het eerst doen met Mathijsen, Vlaar en Heitinga. Nu hebben we Van Dijk, De Vrij, De Ligt, Ake en wellicht komen daar nog Schuurs, Botman, Teze bij. Op de backposities komt er talent aan met Zeefuik, Wijndal en Bakker. Op doel Bijlow. Het ziet er rooskleurig uit.

3 januari 2021 om 15:23

Mathijsen was natuurlijk geen wereldtop, maar het was in Oranje altijd wel een speler die een stabiele, betrouwbare factor was en altijd een voldoende scoorde. Echt geen slechte verdediger.

3 januari 2021 om 15:47

Laten we eerst maar eens afwachten hoe de talenten het er vanaf gaan brengen. Zeefuik is vooralsnog gewoon bankzitter bij de huidige nummer 12 van de Bundesliga. Rondom de talenten is nog erg veel onduidelijkheid en dat blijft ook wel zo tot ze het tegendeel bewijzen. Ze hebben allemaal nog wel het 1 en ander te leren voor het er echt rooskleurig uit gaat zien. Ik vind de ontwikkeling van de talenten eigenlijk een beetje tegenvallen. Ze hebben allemaal moeite om die volgende stap te maken en daarna moeten ze er waarschijnlijk nog een paar zetten om de top te kunnen halen. Talent is er voldoende, maar talent alleen is niet genoeg.

3 januari 2021 om 16:00

Ik denk dat jongens als Teze, Botman en Schuurs gewoon een gelijkaardige carrière als Mathijsen, Vlaar en Heitinga achternagaan hoor. Die hebben namelijk echt gewoon mooie carrières achter de rug. En de drie eerder genoemde zijn nu echt geen wereldtalenten die de top gaan bestormen (zeefuik en bakker ook niet trouwens).

3 januari 2021 om 17:57

@lierse helemaal met je eens. Behalve over Botman en Schuurs. Die hebben daadwerkelijk potentie, al is het bij Schuurs een groot vraagteken.
Anyways, Mathijssen en Heitinga zijn degelijke verdedigers geweest en ik zie Teze dat ook niet halen. Tenminste niet de carrière van Mathijsen.

3 januari 2021 om 18:56

Botman en schuurs hebben wel wat, maar om nu te zeggen dat het enorme talenten zijn gaat ook wat ver naar mijn idee.

3 januari 2021 om 20:46

Botman vind ik wel een enorm talent. die doet het geweldig in de Ligue 1 op jonge leeftijd. Schuurs heeft idd nog veel te bewijzen

4 januari 2021 om 00:49

Zeefuik hahahaha die gaat echt nooit Oranje halen

3 januari 2021 om 15:16

@Soccerino, wie zijn die vijf dan? Je schaart daar toch niet Botman onder???

3 januari 2021 om 15:26

Of Aké, want elke keer dat ik hem zag spelen vond ik hem tegenvallen/niet bijzonder. Zowel bij Oranje als bij City.

3 januari 2021 om 17:07

Geef Ake wat tijd, moet aan het spelletje wennen. Beste voorbeeld is MDL. Begint overal slecht aan zijn uitdaging om vervolgens zichzelf in de basis te spelen.

3 januari 2021 om 19:59

Mathijs de Ligt is wel een andere klasse en volgens mij heeft Aké zich ook pas 1x ergens echt de basis in geknokt?

3 januari 2021 om 15:42

Maar goed, de andere linies hebben nogal hun mankementen waarbij vooral de flanken niet indrukwekkend zijn. Echter tel ik alleen Van Dijk, De Vrij en De Ligt. Blind, Ake en Botman vind ik geen top-verdedigers. Of Botman dat kan worden weet ik niet, maar 'm nu al een top verdediger noemen gaat wel wat ver.

4 januari 2021 om 00:23

Hij speelt een halfjaar leuk in Frankrijk en is meteen van topniveau...? Je kunt ook overdrijven.

Botman speelt zeker een goed seizoen tot nu toe. Echt een ijzersterke verdediger achterin, zo eeuwig zonde dat Ajax hem zo relatief 'goedkoop' hem weg heeft gedaan als je dan ook nog eens ziet hoeveel foutjes Schuurs nog maakt, dat heb ik nog weinig gezien bij Botman in de Ligue 1. Echter om nu al naar Liverpool te gaan.. Blijft toch een gok voor beide partijen. Als van Dijk en Gomez weer fit zijn vraag ik me af of hij nog wel gaat spelen. Ik zou als ik hem was toch lekker dit seizoen bij Lille blijven en het seizoen voor hem zo goed mogelijk proberen af te sluiten, mits hij natuurlijk weg moet door de club.
Zou hem over een paar jaar wel bij een grote Engelse macht willen zien spelen als hij zich zo blijft ontwikkelen. Ik geniet echt van deze krachtpatser achterin.

3 januari 2021 om 15:30

Botman was de concurrent van Blind/Martinez, niet van Schuurs.. meer had Ajax hier niet uit kunnen halen..

Ik denk dat Botman niet zou misstaan bij Liverpool. Goede solide verdediger. Maar is pas een jaartje bij Lille. Ik zou als ik hem was daar twee seizoenen constant presteren en dan kan die zelf kiezen waar die heen wilt.
Soyuncu van Leicester zou ik een ideale verdediger vinden voor Liverpool, Klopp volgt hem al sinds Freiburg dus het zou zomaar kunnen.

3 januari 2021 om 16:07

Alleen wil Leicester €65-75m voor hem. Iets wat Liverpool niet gaat betalen in deze tijd. Kabak zal €15-25m kosten, White ook €45-50m en Bremer zal tussen de €25-40m moeten kosten.

Deze 3 staan boven aan het lijstje bij Liverpool.

Kabak, White en Bremer staan boven aan het lijstje van Liverpool. Botman staat er niet eens op.

3 januari 2021 om 15:43

Het zijn uiteindelijk allemaal geruchten totdat de club iets naar buiten brengt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren