Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Het is na Botman opnieuw raak voor Ajax door deal in Premier League

Laatste update:

Ajax profiteert in financieel opzicht van de recente transfer van Rasmus Kristensen naar Leeds United. De Telegraaf brengt maandag naar buiten dat Ajax bij de verkoop van de Deense rechtsback aan Red Bull Salzburg in 2019 een doorverkooppercentage heeft bedongen van vijftien procent, waardoor Ajax nu 750.000 euro toucheert. Leeds legde in juni circa tien miljoen euro neer voor de 25-jarige vleugelverdediger.

Kristensen werd in de winterstop van het seizoen 2017/18 door Ajax naar Nederland gehaald. Hij was daarmee de eerste aanwinst van Erik ten Hag, die tussentijds werd aangesteld in de Johan Cruijff ArenA. Na 27 wedstrijden onder de huidige manager van Manchester United vertrok Kristensen voor vijf miljoen euro richting Salzburg. Na drie seizoenen in Oostenrijkse dienst wist de rechtsback uit Denemarken dus een transfer richting de Premier League af te dwingen.

Kristensen maakte in het afgelopen seizoen veel indruk bij Salzburg. Zowel in de Champions League als in de competitie was hij een vaste waarde in de ploeg van trainer Matthias Jaissle. Met Salzburg werd de rechtsachter kampioen van Oostenrijk en haalde hij voor het eerst in de clubhistorie de knock-outfase van de Champions League. In totaal speelde de Deen 44 wedstrijden voor Salzburg. In die duels kwam de vleugelverdediger tot tien doelpunten, terwijl hij acht keer een assist verzorgde.

Onlangs werd bekend dat Ajax profiteert van de transfer van Sven Botman van Lille OSC naar Newcastle United, dat 37 miljoen euro neerlegde voor de centrumverdediger. Naast het doorverkooppercentage heeft Ajax recht op een opleidingsvergoeding, wat neerkomt op een totaalbedrag van 3,9 miljoen euro. Ajax schreef in 2020 al negen miljoen euro bij toen Botman aan Lille werd verkocht. De mandekker kwam overigens nooit uit in de hoofdmacht van de Amsterdamse club.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ha! Wie had dat nou gedacht na zijn tijd bij Ajax. Wel leuk voor hem! Zo zie je maar dat sommige jongens wellicht niet geschikt zijn voor een ultra-voetballend systeem, maar wel voor andere systemen. Mooie club voor Kristensen!

11 juli 2022 om 13:25

Ja precies gewoon een degelijke back, die maar blijft rennen. Niet geschikt voor het ajax systeem, maar verwacht dat hij bij leeds wel kan slagen

11 juli 2022 om 13:32

En zie je maar weer dat spelers er wel wat van kunnen maar gewoon niet in het spelletje passen van een bepaalde club.

11 juli 2022 om 23:31

Hmmmm.... volgens mij is 15% van 10 mln 1,5 mln..... en geen 750k

11 juli 2022 om 23:39

@robert, gaat niet over de winst, was voor rond de 5 verkocht dus 15% van 5 miljoen, reken maar uit😉.

Leuk voor hem dat hij zich zo heeft ontwikkeld en in de Premier League mag uitkomen. Ben benieuwd hoe hij het er gaat doen. Voor Ajax uiteraard lekker die extra tonnetjes.

Volgens mij is 15% van 10 miljoen 1,5 miljoen en niet 750.000.

Hoe dan ook lekker bedrag en mooie kans voor hem.

11 juli 2022 om 13:30

Gaat het niet over de winst..
Dus was rond 5 miljoen verkocht. Dus 15% van 5 mil kom je 750k

11 juli 2022 om 13:35

Dank je, dat wist ik niet. Maar het is wel erg logisch natuurlijk.

11 juli 2022 om 13:31

Die 15% zit hem op de winst: ze hebben hem voor 5M gekocht en voor 10M verkocht, dat is 750,000. Lijkt me.

11 juli 2022 om 13:34

15% over alles boven het transferbedrag dat Ajax al ontving hij verkoop (5 miljoen)

Mooi om te zien dat hij bij Leeds gaat voetballen. Niet ieder voetballer past zomaar in ieder systeem. Je ziet dat eigenlijk ook bij de Ligt. Die past niet bij Juve.

Mooi om te zien dat hij ergens anders opleeft succes!

Goede speler vond ik dit altijd net als Wober en Kudus

Twee dingen waar de Telegraaf/Voetbalzone aan voorbij gaat:
-Engelse media hebben het over 10M pond (en sommigen over 11+). Dat zou dus 12M zijn, wat een doorverkoopbonus van 1M zou geven.
- Daarnaast ontvangt Ajax 0.75% over het hele transferbedrag als solidariteitsbijdrage. Niet heel spannend maar toch nog een ton extra.

De transfer van Rasmus levert Ajax dus 1.1M op.

Dit geeft wel aan hoe sterk Ajax is geworden laatste jaren. Spelers die bij hun op de tribune zaten, maken gewoon de overstap naar degelijke subtoppers of de PL. Zie Marin, Kristensen, etc.

11 juli 2022 om 18:40

Soms past een speler gewoon niet in het systeem van een club en bloeit hij ergens anders waar hij wel past weer op
Zo kan je van elke club wel wat spelers opnoemen

11 juli 2022 om 19:55

Marin en Kristensen kwamen dan ook totaal niet uit de verf bij Ajax. Dat komt niet omdat Ajax zo sterk is geworden, maar omdat deze spelers gewoon niet paste bij Ajax en de filosofie.

Is toch eigenlijk wel fijn en je lacht je kapot
Elke voetballer die Derksen en gijp,jaren lang hebben afgekraakt ,zo van argentijnse houthakkers en hij kan niet voetballen. En laat het nu die voetballers zijn die Ajax heel veel geld gaan op brengen.
Marja als je iets tegen hun zegt ,dan zegt Derksen……ja jij wilt scoren.

Het is gewoon zo ,dat Derksen en gijp,aan het begin van het seizoen,op alle voetballers pijltjes gooien en waar die terecht komt zeiken en kraken ze het hele seizoen af.

11 juli 2022 om 19:58

Kristensen was ook mislukt bij Ajax en daar hebben ze verlies op moeten draaien. Dat hij ergens anders wel goed speelt, betekent niet dat hij bij Ajax gewoon een beperkte rechtsback was zonder bijzondere techniek en inzicht. Er zijn zat goede voetballers die in Engeland jarenlang in de middenmoot mee kunnen draaien maar bij Ajax niet aan de verwachtingen kunnen voldoen. Het heeft allemaal te maken met puzzelstukjes die in elkaar vallen. Kristensen was zo’n puzzelstukje dat niet paste bij Ajax.

Lekker nieuws hoor, is toch een flink bedrag om even binnen te harken. Mooi dat zo'n jongen voor extra inkomsten zorgt

Magallan en Pierie kom er maar in, die jongens gaan ook gewoon nog geld opleveren
Nee mooi, Kristensen was echt een prima speler (net als Wober), vond het jammer dat die ging, was een solide speler geweest voor Ajax, geen top maar wel gewoon oke.
Ach zonder hem hebben we het ook niet slecht gehad, maar een beetje extra waardering kan geen kwaad.

Die Kristensen kon er bij ajax echt helemaal niks van. Maar scheen het daar bij Salzburg redelijk te doen.
Leuk voor die jongen I guess...

Als dit zo doorgaat wordt dit voor Ajax financieel de beste zomer ooit. Al die bedragen die binnen komen aan transfers. Pff, niet normaal.

Een hele slechte back... voor Ajax. Net als Marin ook echt niks leek te kunnen. Scouting zag wel degelijk kwaliteiten maar onze speelstijl is iets te technisch. Nu nog ff wachten op Lang, Matthijs en misschien Frenkie en Ziyech. Alleen aan zulke constructies kunnen we de hele jeugdopleiding financieren, heerlijk.

Pocketmoney kan nooit geen kwaad…

Was blij toen hij wegging is daar wel beter geworden of hij daar aankan gaan we zien haha

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren