Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Het is een schande, Conte moet er nog voor het EK uit’

Laatste update:

Het nieuws dat Antonio Conte meteen na het EK 2016 in Frankrijk stopt als bondscoach van Italië is niet door iedereen goed ontvangen. Tarcisio Burgnich vindt het dramatisch dat nu al bekend is dat zijn land met een vertrekkend trainer naar het toernooi van komende zomer gaat en roept op tot een voortijdig vertrek van Conte, nog vóór het EK begint.

/

“Het is echt een schande”, moppert Burgnich in de Italiaanse pers. “Een speler in la Nazionale moet vertrouwen kunnen hebben in zijn coach. Als daar geen sprake van is en hij al weet dat zijn coach toch weggaat, dan werkt die speler alleen nog voor zichzelf en niet langer voor zijn team”, aldus Burgnich. “Het was heel verkeerd om dit nieuws nu al naar buiten te brengen.”

“Als je wint, doe je dat met je hele team en met enthousiaste spelers. Als ik het voor het zeggen had, zouden we Conte nog voor het EK eruit gooien en vervangen. We hebben een bondscoach met karakter nodig, iemand met ballen. Fabio Capello zou het niet als een grap zien”, oppert Burgnich. Hij zegt Italië sowieso weinig kans te geven op een succesvol verloop van het toernooi in Frankrijk.

“Ik denk niet we de spelers voor handen hebben die het verschil kunnen maken, dus hebben we een team nodig dat als een eenheid opereert”, zegt de oud-international. De 76-jarige Burgnich speelde zelf 66 keer voor la Squadra Azzurra en was meer dan tien jaar lang een vaste waarde in het nationale elftal. Hij was medeverantwoordelijk voor de triomftocht op het EK van 1968 en deed ook mee aan het WK 1966 en het WK 1970. In eigen land is Burgnich dus een grootheid en zijn uitspraken worden breed uitgemeten.

Tarcisio Burgnich overdrijft: Antonio Conte moet gewoon bondscoach blijven

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Slaat nergens op wat deze man zegt,dan kan je Guardiola ook al eruit schoppen bewijze van spreke

15 maart 2016 om 20:30

Dat had ik ook al gedaan, snap niet waarom je nu al zegt dat je coach weg gaat.

15 maart 2016 om 20:34

Why? Dat betekent toch niet dat hij zich minder in gaat zetten voor het land? Wat een onzin. Hij zegt alleen zoek alvast iemand zodat de jongens na het EK niet coachloos zitten. Nu kunnen ze iemand op tijd benaderen in plaats van last minute.

15 maart 2016 om 21:08

Heeft ook geen zin (voor het collectief) om het nu al aan te kondigen. Zorgt alleen maar voor onrust. Had het na het EK gedaan, maar waarschijnlijk wilt bij vroegtijdige uitschakeling nu al de eer aan zichzelf laten.

15 maart 2016 om 21:42

Dat is tegenwoordig best normaal dat trainers maanden van te voren laten weten weg te gaan of blijven. Wat een onzin dit.

16 maart 2016 om 01:12

Je kan het als bond toch al weten? Ik zeg alleen dat je het nog niet bekend moet maken.

16 maart 2016 om 11:26

Onrust? Omdat de trainer NA het EK weggaat? Hoezo?

15 maart 2016 om 20:31

Moet je met een korreltje zout nemen natuurlijk. Dit zal wel vrij vertaald zijn. Desalniettemin, dit kan het moraal van de spelers beïnvloeden plus Italianen zullen er ook negatief over denken. Had makkelijk voorkomen kunnen worden dus er wordt nu een probleem veroorzaakt wat niet nodig is. Jammer.

15 maart 2016 om 21:30

oof louis van gaal in brazilie. volgens deze frats was NL dan zeker wereldkampioen geworden als dde spelers in de illusie verkeerden dat hij ook bij ek 2016 coach zou zijn.

16 maart 2016 om 08:13

Slaat ook nergens op.. Zeker op een eindtoernooi spelen de spelers voor een hoger doel dan zichzelf.

Voor een bondscoach vind ik dit nog niet zo erg. Het is een eindtoernooi en iedereen geeft alles op een Ek. Dat komt echt wel goed hoor.

Wie schuift hij naar voren dan om in een paar weken voorbereiding het team af te stellen om te spelen zoals die trainer wilt en goede resultaten te behalen? Dat is bijna onmogelijk en dus zelfmoord voor resultaten op het ek

15 maart 2016 om 20:32

De naam van Lippi komt in me op, maar of hij zelf zou willen...

Hij kan het toch ook moeilijk pas na het toernooi bekendmaken. Zijn nieuwe club verwacht toch ook al dat hij zijn visie op transfers geeft en dergelijke.

15 maart 2016 om 20:39

Dat kan in principe wel als je het goed geheim houdt, maar normaal lekt dat dan toch wel uit.

Echter vind ik deze passage hier 'als daar geen sprake van is en hij al weet dat zijn coach toch weggaat, dan werkt die speler alleen nog voor zichzelf en niet langer voor zijn team” niet echt van toepassing op Italianen, als er 1 land een échte eenheid vormt, zijn zij het wel. Los van de toekomst van hun coach.

15 maart 2016 om 20:43

Ja maar dat kan intern gebeuren, dat hoeft verder niemand te weten.

Maar goed, vind t verder onzin. Het gaat hier om een ek...als je je daar niet voor kunt motiveren dan kun je beter stoppen met voetbal

Haha nou mochten Van Gaal en Conte beide ontslag krijgen binnen afzienbare tijd en kan Louis Italie kampioen maken en toch nog met een titel zijn carriere afsluiten.

Maarja het moet natuurlijk niet zo'n probleem zijn mits hij een eventuele nieuwe werkgever laat wachten tot na het kampioenschap.

15 maart 2016 om 21:08

Haha dat zou een geweldig scenario zijn!

Man man wat wordt dit toch alweer opgeblazen zeg.. Antonio Conte is een man die altijd wilt winnen en er ook altijd voor zal gaan. Ook al stopt hij na dat seizoen, hij zal er sowieso voor gaan want hij wilt in schoonheid afsluiten en hij zal dus van het EK gewoon een doel maken. Ik heb vertrouwen in Conte en zijn Italië

Ik vind het vaak juist wel slim om het eerder te zeggen, dan heeft de bond meer tijd om een vervanger te regelen.

Wij gingen naar Brazilië met een bondscoach die al akkoord was met zijn nieuwe club. Is niet slecht afgelopen, volgens mij...

15 maart 2016 om 20:44

Enige verschil is dat bij ons het land lyrisch wordt van een derde plaats en Italianen daar niet tevreden mee zijn. Ze zijn een trots volk die graag de beste wilt zijn en hun spelersmateriaal in combinatie met hun historie rechtvaardigt dit ook naar mijn mening.

15 maart 2016 om 23:51

De reden dat ons land lyrisch werd, was dat niemand er van tevoren iets van had verwacht. Daarnaast is mijn punt meer dat je als bondscoach prima je werk moet kunnen doen, ook al ben je straks geen bondscoach meer.

16 maart 2016 om 09:04

@hannover ik durf te wedden dat je de halve selectie niet of nauwelijks heb zien spelen als je dit team niet bijzonder vind.. Jongens als Verrati, Marchisio, Buffon, Chiellini, Bonucci, Barzagli, Insigne zijn wereldtop en dat aangevuld met El Sharawaay, Zaza, Darmian etc is gewoon een volwaardige topselectie.

Ik word zo moe van dat gezwam. Alsof een coach niet professioneel genoeg is om gedurende zijn resterende contract maanden zich te focussen op z'n huidige werkgever. En in t geval van Conte is het niet eens dagelijks, aangezien hij een land coacht. Zelfde met Guardiola, die volgens velen ook niet meer zou kunnen functioneren en in het klein natuurlijk Faber bij NEC. Al deze mensen zijn professionals, plus dat je altijd wil winnen als sportman. Daar veranderd niks aan.

Waarom brengen trainers elke keer al zo vroeg naar buiten dat ze er mee stoppen. Ik zou daar mee wachten tot het einde van het seizoen. Het kan alleen maar negatieve gevolgen hebben om het zo vroeg te melden.

Conte is een coach die eigenlijk niet eens één dag rustig kan blijven zitten als het om voetbal gaat. Heeft ook vaak mot gehad met de Lega Serie A omdat deze hun spelers niet vaker wilden afgeven voor trainingen, extra matches etc. Met andere woorden: Iedereen wist al vanaf dag één dat Conte nooit langer dan twee jaar zou blijven.
Verder veranderd Conte's motivatie totaal niet, als hierboven al aangegeven. Door het programma Sfide van Rai terecht genoemd als de "meester van het winnen" vorig jaar in een mooie docu. Kan er eigenlijk niet op wachten als voetballiefhebber om die beste man weer wekelijks langs de lijn te zien staan.

Dit is al zoveel voorgevallen. Ik zie het probleem ook niet, van landencoach terug naar clubcoach. Dat dit van te voren vast staat schept juist duidelijkheid en dat vind ik nog steeds het beste.

Dit gebeurt toch vaker met trainers van Interland elftallen? Als het gaat om clubvoetbal begrijp ik het wel. Bewijs is dat het, met zowel Manchester City als met Bayern München veel minder gaat als toen er nog niks bekend was. Nu zit Guardiola al met een deel van z'n gedachtes bij City, en het lijkt erop dat Pellegrini er alles aan doet om Champions League te vermijden met City

Ik vind dat Allegri een keer moet proberen, en dan Mourinho naar Juventus.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren