Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Het is een misser geweest dat Ajax niet naar Luuk de Jong heeft gekeken’

Laatste update:

Valentijn Driessen beweert dat Ajax afgelopen zomer voor Luuk de Jong had moeten gaan. De chef voetbal van De Telegraaf zag de 32-jarige spits zondag de openingstreffer maken voor PSV in de Johan Cruijff ArenA (1-2 winst), maar vindt dat hij eigenlijk in het shirt van de Amsterdamse club had moeten spelen. In de voetbalpodcast Kick-off noemt Driessen het maandag zelfs een misser van Ajax.

PSV nam De Jong deze zomer voor circa drie miljoen euro over van Sevilla. Ajax ging met het terugkopen van Brian Brobbey van RB Leipzig voor een duurdere optie. De twintigjarige spits werd voor ongeveer zestien miljoen euro teruggehaald naar Amsterdam. “Luuk de Jong is een uitstekende speler en die had natuurlijk aan de andere kant moeten staan. Dat vind ik wel een misser van Ajax, dat ze daar niet eens naar gekeken hebben. Dat had natuurlijk een prima speler voor Ajax geweest.”

Driessen is erg gecharmeerd van De Jong. “Die helpt zijn ploeg en het is een speler die iedereen erbij trekt. Met hem kan je natuurlijk wel de oorlog winnen, dat blijkt.” De journalist vindt wel dat Calvin Bassey meer had kunnen doen bij het doelpunt van De Jong. “Bassey krijgt van sommige mensen heel veel veren in zijn achterste gestoken. Het zou een hele goede verdediger zijn. Maar dan speelt hij tegen Luuk de Jong en gaat hij toch in de fout bij zo’n tegengoal. Op dat soort momenten verwacht ik de verdediger Bassey. Die moet er dan wel staan, maar dat doet hij niet.”

Het is nog maar de vraag of De Jong überhaupt de stap naar Ajax had willen maken. In Eindhoven staat hij bekend als een van de grootste clubhelden van deze eeuw. In 217 officiële wedstrijden voor PSV was de 38-voudig international van Oranje goed voor 117 doelpunten en 61 assists. Met de Brabantse club won hij drie keer de landstitel en drie keer de Johan Cruijff Schaal. Siem de Jong, de oudere broer van Luuk, speelde wel voor beide clubs. Hij was voornamelijk erg populair in Amsterdam dankzij zijn twee doelpunten in de kampioenswedstrijd van Ajax in 2011 tegen FC Twente (3-1). Dankzij die overwinning mochten de Amsterdammers een seizoen later voor het eerst met drie sterren op de borst spelen.

Had Luuk de Jong een interessante optie voor Ajax kunnen zijn?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ze hadden naar Haaland moet kijken, dat is pas een misser geweest..

7 november 2022 om 20:10

Mischien willen ze wel weer met miljoenen smijten, en komen ze alsnog bij PSV uit voor wel een geslaagde
aankoop

7 november 2022 om 23:14

En die Kvicha waarvoor ze niet verder wilden gaan dan 9 miljoen, waarna Napoli ermee vandoor ging. Die is echt beter dan Bergwijn die 30 miljoen heeft gekost

8 november 2022 om 10:37

Kvicha wou direct naar een topcompetitie. Dus Ajax was op basis van dat zoiezo kansloos.

Valentijn, stop met jezelf voor schut zetten. Tuurlijk gaat De Jong niet naar Ajax😂 Hij is een Psv’er in hart en nieren

7 november 2022 om 19:53

Lelijke manier om je verlies te verwerken.. Tegen Arsenal en Ajax. 2goals 2 assists.. Grote sterke snelle technische Brobbey zat in de achterzak van notabene Obispo.

7 november 2022 om 19:58

Kan het toevallig ook zo zijn dat zo'n speler niet bij Ajax past. Geniet van je overwinning maar als wij een Real Madrid verslaan willen ze ook niet de dag daarna Donny van de Beek...oh, wacht.

7 november 2022 om 20:46

Tis geen typische Ajax spitst waar je de 16 mee in combineert en kleine ruimtes beheerst. Wel kunnen een aantal spelers bij Ajax een goede voorzet geven. En dan kun je Luuk gewoon goed gebruiken. Voetbal kent meerdere spelopvattingen.

7 november 2022 om 20:49

Wat is het ajaxspel? Eigenlijk toch dat de buitenspelers de achterlijn halen en voorgeven? Dan zou Luuk ideaal zijn toch?

7 november 2022 om 20:55

Laten we dingen niet moeilijker maken dan het is, misschien zorgt het voor minder irritaties en discussies. Barcelona heeft jarenlang allerlei verschillende spitsen ingepast in het systeem zonder dat iemand daar wat te klagen had, City past Haaland perfect in, Ajax heeft al tijden geen echte goede ‘typische’ Ajax spitsen gehad. Als je op de types Kluivert, van Basten wacht dan wens ik je veel succes, want dan ben je de realiteit volledig voorbij. Een spits moet gewoon goals maken, niet meer niet minder. Welke haalbare spits zie jij nu als Ajax spits, en waarom? Ben benieuwd😅.

7 november 2022 om 22:06

Brobbey zat zeker niet in de achterzak. Eerder in de mouw, dichtbij de elleboog. Maar ik snap wat je bedoelt

7 november 2022 om 23:29

Eigenlijk wel ja. Ook een definitie van een Ajaxspits

7 november 2022 om 23:32

Brobbey zocht obispo op en vergat daardoor zelf te voetballen.

7 november 2022 om 19:26

Prima. Ik verlies nog liever 10x deze topper dan dat Luuk 1 minuut bij Ajax 1 meespeelt. Schreuder heeft het goede voetbal al weggegooid maar met Luuk er bij zou ik Ajax niet meer kijken.

7 november 2022 om 19:32

Haha, het zit wel diep he 🤣🤣

7 november 2022 om 19:32

Luuk zou natuurlijk ook nooit mee hebben gekunt in het "Ajax-systeem"

7 november 2022 om 19:33

Schreuder speelt niet eens het ajax systeem, maar het Schreuder systeem. Dat systeem snapt niemand behalve hij zelf.

7 november 2022 om 19:35

Hier zie je de average Ajax supporter in het wild.

7 november 2022 om 19:37

@myvision Haha sorry hoor, maar dat streef jij jouw doel voorbij. Als je ziet hoe belangrijk Luuk de Jong is voor PSV zou hij ook een aanwinst zijn geweest voor Ajax. Staat er altijd op belangrijke momenten. Ik zou nu geen andere spits bij PSV wensen

7 november 2022 om 19:44

Het is geen 'Ajax-spits' he, dan sta je bij voorbaat 3-0 achter in Amsterdam.

7 november 2022 om 19:49

Ook vrij genant als Luuk eerst nog bij Jong Ajax dat ondoorgrondelijke Ajax systeem zou moeten aanleren.

7 november 2022 om 19:50

Hahahaha heel elitair Myvision. Retoriek die mensen als typische arrogantie kunnen en zullen kwalificeren.

7 november 2022 om 19:55

Noem het arrogant of elitair, ik noem het een grens. Die ondergrens is Schreuder trouwens allang gepasseerd. Volgens mij maak ik dat allang duidelijk. De 1-6 tegen Napoli, de totale degradatie van spelopvatting, geen druk meer zetten, niet meer afjagen. Het huidige Ajax is al geen Ajax en een Luuk de Jong zou daar nog eens extra aan bijdragen. Dat jullie op de zieltjes getrapt zijn als ik in een Luuk de Jong een totale verloedering van Ajax zie, dat mag je noemen wat je wilt, maar Cruijff zou zich omdraaien in z'n graf (als hij dat al niet gedaan heeft). Daarbij is het natuurlijk gewoon echt makkelijk om met de kennis van nu te gaan roepen dat Ajax heeft liggen slapen daar waar Ajax met Brobbey vorig jaar directe CL kwalificatie heeft afgedwongen. Als ze al ergens hebben liggen slapen, dan is het met Xavi Simons.

7 november 2022 om 20:04

@myvision, ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat de prestaties van Luuk de Jong in het shirt van PSV bijdragen aan jouw gevoel en mening. Sebastien Haller was namelijk in jouw termen dan net zo'n "verloedering" van Ajax. Maar die werd wel topscorer van de Eredivisie. Dat zou de Jong overigens net zo goed/makkelijk kunnen in het shirt van Ajax. Je komt nu over als van der Vaart, die zei dat de Jong niet kan voetballen. Van Hooijdonk had gelijk toen hij zei dat de Jong aan de bal niet zo goed is, maar wel degelijk goed kan voetballen gezien zijn grote andere kwaliteiten. Anders heb je niet de carrière die Luuk de Jong zou hebben. Maar lekker genieten van typische Ajax-spits Brobbey dan?

7 november 2022 om 20:05

Daarvoor moet je eerst een half jaar voor mee trainen om dat onder de knie te krijgen.
Maar wat ik eigenlijk niet snap of zie???
Wat is nou eigenlijk HET ajax voetbal....
Juist ja dat soort voetbal wat alleen ajax speelt!!!???

7 november 2022 om 20:19

@diegelbereds: het maakt me niet zoveel uit welke indruk jij onttrekt en aannames je doet. Ik wil bij Ajax een bepaald type voetbal zien, heb respect voor hoe PSV zijn topwedstrijden wint, maar dat hoef ik niet op die manier bij Ajax want dan was ik wel voor PSV geweest. Ik snap niet zo goed dat je na zo'n baggerpartij per sé de spits van de tegenstander in je team moet willen hebben. Ik heb helemaal niets tegen Luuk de Jong, maar ik wil hem niet bij Ajax want dan weet ik dat het spel nog meer gaat verloederen dan het al deed want Luuk zou dan ook ometen spelen. En ik denk niet dat het zo zal gaan als toen met Haller, want die paste perfect in een elftal die ook niet meer lijkt op het elftal van nu en ik vind Haller nou niet een kopie van Luuk de Jong. Wij hebben voor 220 miljoen verkocht. Ajax had met Ziyech moeten komen, maar ben blij dat een Luuk naar PSV is gegaan.

7 november 2022 om 20:35

En wie waren dan wel ajax spitsen?? Haller? Brobbey? Huntelaar? Allemaal even bekwaam in voetballen

7 november 2022 om 20:35

@myvision, serieus? "Het maakt me niet zoveel uit welke indruk jij onttrekt en aannames je doet." Wat een gigantisch zwaktebod. Eigenlijk zeg je nu dat mijn mening er totaal niet toe doet haha.. wat moet ik hier nou op antwoorden? Dat het me eigenlijk ook geen moer interesseert wat jij van Luuk de Jong vindt? Dan is de discussie snel beëindigd

7 november 2022 om 20:37

Zo dat is nog een uitspraak. Jij weet dus wat de grote JC zou vinden van Luuk? Ik hoop dat ze jou dan snel beleidsbepaler van ajax gaan maken. Danhoeft JC zich nooit meer om te draaien.

7 november 2022 om 20:39

@gelbe: Maar dat is toch precies hetzelfde wat jij zelf doet? Ik moet Luuk de Jong bij Ajax in de spits willen hebben toch? Want als je dat niet wil als Ajacied ben je arrogant, elitair en dat soort. PSV won gisteren op een mooie manier met geslepen spits Luuk de Jong, maar Ajax wint toch doorgaans de wedstrijden op een andere manier? Luuk de Jong is een typische PSV-spits en het is genieten als ik Europees ook voor PSV kan zijn, maar ik wil gewoon niet dat Ajax zijn spel gaat afstemmen op een spits. Wat is daar zo gek aan? Ik denk dat heel weinig Ajacieden dat willen. Want zelfs met onze laatste wereldspits, Suarez, was het spel niet om aan te zien. Ik vind het een beetje overmoedig, elitair en arrogant van de Psvers hier om na een overwinning tegen een waardeloos Ajax direct de eigen spelers op te gaan lopen dringen haha.

7 november 2022 om 20:40

@kenada: Dat weet ik vrijwel zeker ja. Johan Cruijff geeft in 2007 na een Champions League-wedstrijd van Real Madrid tegen Werder Bremen zijn mening over Ruud van Nistelrooij. "een uitstekende doelpuntenmaker, maar een zwakke voetballer."

7 november 2022 om 20:45

@myvision, het is niet hetzelfde. Je kan het met elkaar oneens zijn, maar jij zegt dat mijn mening (gebaseerd op indrukken en aannames) je totaal niet interesseert. Dat is compleet wat anders en suggereert een bepaalde irritatie of frustratie. Ben dit soort reacties namelijk ook helemaal niet van jou gewend. Elkaars mening respecteren is de basis van elke discussie. Die eerste zin in je eerste reactie op mij voegt echt letterlijk niets toe haha. Overigens heb ik je nergens arrogant, elitair o.i.d. genoemd, dat was iemand anders.

7 november 2022 om 20:46

Maar wel onderbouwd, daar kan jij wat van leren Raulsilva. Snap nog steeds niet waarom we per se Luuk de Jong moeten willen bij Ajax. Geef me eerst eens een fatsoenlijke coach.

7 november 2022 om 20:47

Daar zat ie al fout mee maar nu zijn er andere tijden. Ik geloof best dat ie een andere spits dan Luuk zou willen zien maar omdraaien in zijn graf is toch net wat anders. Misschien dat ie er juist blij mee zou zijn. Eindelijk iemand die de ballen erin jast bij een voorzet van buitenspelers, die de achterlijn halen.

7 november 2022 om 20:49

Je onderbouwt een mening met nog meer mening. Dat telt niet. En als je de Jong en verloedering in één zin noemt vind ik het denigrerend en sneu. Gefrustreerd waarschijnlijk. Je mag hem geen Ajax speler vinden. Dat is prima maar je verhaal is doorspekt met frustratie.

7 november 2022 om 20:49

@gelbe: de trigger is waarschijnlijk 'ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat de prestaties van Luuk de Jong in het shirt van PSV bijdragen aan jouw gevoel en mening." - want dat is het helemaal niet. Xavi Simons draagt ook jullie mooie shirt, en die wil ik wel hebben haha. Het gaat me er meer om dat ik na deze overwinning van PSV en de kennis van nu het veel te makkelijk vindt dat Ajax gefaald heeft met het aantrekken van een spits die we bij Ajax helemaal niet (moeten) willen. Dat is het nadeel van een geschreven forum, het komt soms verkeerd over. Want het is niet persoonlijk dat ik je mening niet wil horen, maar dat ik spelers niet wil omdat ze een PSV-shirt droegen is een aanname. Want wat doen we dan met Berghuis bijvoorbeeld, zo'n type supporter ben ik inderdaad niet.

7 november 2022 om 20:50

@raulsilva: Oh thanks, ik heb de spelregels blijkbaar in al die 15(?) jaar VZ nog niet goed begrepen.

7 november 2022 om 20:51

@kenada: in principe hebben 'we' al zo'n spits in Lucca (bijna dezelfde naam haha). Ik wil alleen niet dat Ajax niet meer als een collectief opereert maar zijn spel afstemt op één speler. Dat hebben we al eens gedaan en ik hou daar niet van.

7 november 2022 om 20:56

Helder myvision, miscommunicatie dan. En van Simons blijf je maar lekker af

7 november 2022 om 20:56

Luuk de Jong is toch gewoon een betere versie van Haller? Die zagen jullie maar al te graag komen.

7 november 2022 om 20:58

Luuk is bij uitstek een teamspeler die ook andere beter laat spelen . Ben dus blij dat ie niet bij jouw clubje speelt.

7 november 2022 om 21:04

Myvision ziet liever Brobbey over de grond rollen

7 november 2022 om 21:33

One love @gelbe.

7 november 2022 om 19:31

Het is ook zo makkelijk praten weer van Valentijn. Stel ze hadden hem wel gehaald en Luuk speelt een mindere wedstrijd. Dan was Valentijn er als eerst bij om hem af te maken en Ajax voor gek te verklaren dat ze hem hebben gehaald.

7 november 2022 om 19:41

Het makkelijkst wat er is: achteraf scoren met de kennis van nu.

7 november 2022 om 20:39

Nee uit de duim zuigen bij Valentijn is nog makkelijker

7 november 2022 om 19:53

Wat een onzin allemaal de jong is helemaal niet eens zo goed hij kan echt niet ballen niet een bal vasthouden geen techniek totaal geen Ajax dna, nee een pinch hitter bij een topclub dus al met al hij is echt niet degene die bij Ajax hoort

7 november 2022 om 22:04

Ik denk inderdaad dat als ajax met hetzelfde aanbod als psv komt dat hij idd lekker naar psv gaat. Maar een beetje extra geld doet wonderen. En dat had ajax welzeker afgelopen transferperiode. Ik denk iig niet dat ajax bij voorbaat kansloos was geweest in het geval van de jong. Er zijn genoeg voetballers die bij beide clubs gespeeld hebben en weldegelijk eerst een "psv'er in hart en nieren" danwel een echte ajacied waren.

8 november 2022 om 02:00

Nounou... Siem heeft ook voor PSV gespeeld en was daar ook nog eens succesvol en scoorde zelfs tegen Ajax nog een belangrijk doelpunt. Voor het boek was het mooi geweest als Luuk ook bij Ajax had gespeeld. Vergeleken met Haller is Luuk echter wel een flinke achteruitgang.

Zou Luuk zelf ook nog inspraak hebben volgens Valentijn?

7 november 2022 om 19:52

Er staat ‘Het is een misser geweest dat Ajax niet naar Luuk de Jong heeft gekeken’

Zou dat niet mogen dan?

7 november 2022 om 20:44

Maar hoe weet Valentijntje dan dat er niet gekeken is naar hem?

7 november 2022 om 20:49

Raul

Normaal gesproken lekt dat wel uit, zeker met dat Hamstelaar account wat er toen was.

Maar we weten nooit zeker of daar naar gekeken was.

7 november 2022 om 20:51

Tja misschien is er wel navraag gedaan maarcwas Luuk al bezig meg PSV en wilde die graag terug. Hrt is niet zo dat iedere speler graag naar ajax wil

7 november 2022 om 20:54

Kenada

Nee natuurlijk niet. Dat weten wij ook wel. Maar je kan ook niet ontkennen dat Ajax onaantrekkelijk is om naar toe te gaan.

7 november 2022 om 21:11

Is goed. Ik ontken niet dat ajax onaantrekkelijk is om naar toe te gaan.

Die Driessen lult maar gewoon weer teveel. Dit spelersmateriaal is gewoon prima. Alleen Ocampos en Sanchez zijn niet al te beste aankopen. De rest vond ik eigenlijk wel logisch. Het is gewoon jammer dat Schreuder aan het roer zit. Die speelt zo geforceerd met Bergwijn en Tadic terwijl die allebei gewoon niet als rechtsbuiten kunnen spelen.

7 november 2022 om 19:26

Het is ook niet verstandig om het enkel met Timber en Bassey te moeten doen. Dat zijn allebei geen leiders en dat hebben ze allebei wel nodig.

7 november 2022 om 19:39

Bassey liet zich gisteren ook kinderlijk eenvoudig in de luren leggen door de Jong. Heeft 26 miljoen gekost, maar valt te vaak door de mand. Daarnaast mag je twijfelen of Bergwijn die 32,5 miljoen waard is.

7 november 2022 om 20:12

De Jong is wel een geslepen ervaren spits. Ja, Bassey had iets meer kunnen doen maar Luuk de Jong doet het ook gewoon goed en heeft dit soort goals op alle niveaus gemaakt.

7 november 2022 om 20:13

Maar bij Bassey zie je zeker wel dat er veel in zit.

8 november 2022 om 14:39

Bassey was m 1 keer kwijt maar won vrijwel elk ander duel.

Denk niet dat Luuk naar Ajax was gegaan. Hij is PSV ambassadeur en heeft echt hart voor de club. Denk daarom dat Ajax mocht het zich hebben gemeld geen optie was, zeker omdat PSV hem graag terug wou.
Luuk is wel een topspits, zeker voor de ED. Sinds hij terug is merk je dat enorm in het spel van PSV. Hij stuurt iedereen ook aan, echt een leider.

7 november 2022 om 19:29

Ik had Kluivert ook nooit in een PSV shirt verwacht. Dus in feite weet je het nooit. Ik denk dat de Jong wel beter bij PSV past, niet de manier waarop Ajax wil spelen. Dat gezegd hebbende, hoe speelt Ajax eigenlijk? Spelen wel een systeem dit seizoen?

7 november 2022 om 19:34

Wij spelen het welbekende Schreuder systeem, dat houdt in dat niemand weet wat hij moet doen

7 november 2022 om 19:34

Kluivert was eerst aangeboden bij Ajax, maar die wilde hem niet. Pas toen werd PSV een optie.

7 november 2022 om 20:53

Misschien had Kluivert de kans niet om naar ajax terug te gaan.
Had van een stam en Rommedahl ook niet verwacht naar ajax te gaan maar ja dasctoch gebeurd

7 november 2022 om 20:22

Berghuis was ook een ambassadeur voor Feyenoord en hij ging ook naar Ajax. Voor geld kan er een hoop veranderen.

Luuk is en zal altijd PSV’er blijven, het is ons ambassadeur. Zou Psv boven Ajax hebben verkozen.

Ach houd toch op. Veel te makkelijk. Is totaal geen spits voor Ajax en hier zou de achterban echt niet blij mee zijn als basisspeler. Als stormram (ipv Lucca) zou De Jong nooit willen.

7 november 2022 om 21:42

Het leven van Valentijn is makkelijk. Als Blind speelt is het onkunde van Scheuder, als hij eruit wordt gehaald is het een misser. Deze man, net als vele analisten en voetbaljournalisten, hebben zogenaamd kennis van zaken, maar spreken zichzelf continu tegen. Hugo Borst is er ook zo eentje, had ik vroeger best hoog zitten.

Opportunisme. Waarom heeft hij dit niet begin van seizoen geroepen ipv de dag nadat Luuk scoort tegen Ajax

Valentijn gaat er altijd vanuit dat iedereen maar droomt van Ajax.. Denk dat ze van een koude kermis thuis waren gekomen!

7 november 2022 om 22:04

Hij is nu wel gewoon nog een klasse beter dan Brobbey. Al heeft hij wen veel potentie.

8 november 2022 om 00:14

Dat mag. In Eindhoven schatten we hem toch anders in waarde

9 november 2022 om 08:36

@ Psv-er!

Het doet er in deze totaal niet toe in wat voor vorm onze spitsen verkeren, net zoals ik Kuijt nooit in een Ajax shirt zou willen zien; geldt voor mij exact hetzelfde voor Luuk de Jong. Het wordt met de dag gekker, nu is het al arrogant dat de meeste Ajacieden een bepaalde speler van PSV nooit in een Ajax shirt zouden willen zien. Dat velen van ons hem niet moeten zegt helemaals niets over zijn functioneren bij PSV, dus wat dat betreft begrijp ik weinig van jouw verontwaardiging.

Zal wel aan mij liggen maar ik vind het echt een vreselijke speler. Dit ga je toch niet naar het wk mee nemen..

7 november 2022 om 19:29

Ik weet niet hoe weghorst het doet, maar als stormram om iets te forceren toch gewoon goed? Totaal ander type dan Depay, dus je hebt een plan B.

7 november 2022 om 20:46

@the-jump beste Martijn heeft nog een nare bijsmaak van gisteren

Man man man, zo simpel weer. Zou hij zichzelf echt geloven als hij dit soort waanzin uitkraamt?

Mooi dat Valentijn altijd achteraf dingen aanbeveelt, dat had hij in mei moeten doen.
Er klopt veel niet aan Ajax kant maar over 1.5 jaar kan de Jong niet meer lopen, dit tov Brobbey wat gewoon een potentiële top spits is.
Valentijn gaf vorig seizoen nog aan dat hij in de basis moest en niet Haller…

Deze podcast van vandaag werden er weer dingen gezegd waarvan ik dacht hoe kom je er in hemelsnaam bij. Valentijn die dit roept.....alsof Luuk ook maar 1% naar Ajax zou willen gaan. En daarna vond hij het ook nog raar dat Sanchez de afgelopen weken boven Rensch werd verkozen zonder door te hebben dat Rensch gewoon wekenlang geblesseerd is geweest. Mike zei ook weer iets belachelijks maar ben dat even kwijt. Die gasten lullen maar wat. Roepen maar wat in de lucht zonder ook maar enige research te doen lijkt het wel.

7 november 2022 om 19:28

Wonder boven wonder had hij wel ruimte voor aardig wat kritiek richting Schreuder. Dat dan wel weer. Die zag ik nog niet aankomen.

7 november 2022 om 19:50

Ja daar kan ook Valentijn nu niet meer omheen.

7 november 2022 om 22:07

Dat jij het jezelf aan doet om een podcast met Valentijn en Mike te luisteren. Ik zit nog liever in een vliegtuig omringd door huilende kinderen dan dat ik mijn oren dat aan doe.

Waarom moet elke speler dat het goed doet naar Ajax gepraat worden? Malacia vorig seizoen ook al meerdere weken terwijl het nooit een optie is geweest. Luuk de Jong idem.

Luuk de Jong en Ajax nee, maar hij is in mijn ogen wel beter dan dat hij ooit geweest is en mede dangzij hem speelt psv nu weer erg goed. hij had er niet misstaan maar zit bij PSV natuurlijk veel beter op zijn plek

Zijn er nog mensen die Valentijn serieus nemen? Manman wat kan die man een onzin uitkramen zeg.

Nee Valentino, als Ajax Luuk de Jong al had moeten halen hadden ze dat 16 jaar geleden moeten doen. tegelijkertijd met Siem. De Luuk de Jong van 2022 zou 3 mln kosten (plus een extra opslag omdat het Ajax is), een flink salaris moeten verdienen, is blessure gevoelig, en heeft nauwelijks restwaarde. Last but not least heeft Luuk een PSV hart, en zitten de meeste Ajax fans ook niet op hem te wachten. Kortom, complete luchtfietserij van u

Ajax verkocht met Haller een grote, ervaren geslepen spits omdat ze een spits met meer diepte wilde (en omdat er een goed bod binnenkwam). Dan ga je De Jong toch niet als vervanger halen? Daarnaast scoren Brobbey en Kudus aan de lopende band dus aan de apits ligt het niet bepaald.

Lijkt me niet dat luuk daarvoor zou hebben gekozen, wetende dat psv hem nadrukkelijk volgde.
Club die je eigenlijk groot gemaakt heeft na twee slechte avonturen, waar die aanvoerder was en een boegbeeld was die jaren.

Nee, ik denk niet dat Luuk daarop was ingegaan, maar goed, zullen we nooit achter komen.

Word er nu wel een beetje moe van hoe zwaar de nadruk op het verlies van Ajax ligt. Het is bijna of analisten, journalisten en presentatoren het jammer vinden. Doet allemaal sterk denken aan de dag dat Frank de Boer zijn vijfde titel op rij op de laatste dag misliep. PSV kampioen, maar dat kwam in Studio Voetbal slechts 2 minuten naar voren. En ook nu is de balans ver te zoeken…

7 november 2022 om 21:02

Het is wel ook gewoon business. Gisteren waren er 3 artikelen met Brands. De nieuwe td kreeg 5 reacties en 0 discussies. De uitspraak over het de boete die Ajax niet kreeg een stuk of 100. De opstelling van PSV 28 reacties, die van Ajax 110.

Maakt ook niet uit of het positief of negatief Ajax zorgt voor clicks. Als Tadic als Ramalho had gejuicht of in het doel had liggen rollen dan hadden we er 8 artikelen over gehad. Nu verkoopt het beter om te zeggen dat de Ajacieden slechte verliezers zijn.

7 november 2022 om 23:32

Business mag voor sommige media de insteek verklaren, maar ook bij uitingen van de publieke omroep zie je dit. Ik hou gewoon niet dan die eenzijdigheid en al helemaal niet het subjectieve element wat doorklinkt. Iedereen knoopt Schreuder aan de hoogste boom, maar ik heb nog nergens een bijdrage gelezen of gehoord die vertelt hoe het wel moet. Wat schreuder wel moet doen met twee linksbuitens, een middenveld dat niet lekker loopt en verdediging.

Net als je denkt dat Valentijn eindelijk wat verstand begint te ontwikkelen, krijg je dit soort dwaze uitspraken. Opportunisme ten top dit, de dag na een goals van Luuk lekker - als Captain Hindsight - achteraf zo’n uitspraak doen. Ook nogal onrealistisch.

Waarom gaat bijna iedereen er maar vanuit dat Ajax elke PSV-speler best had kunnen krijgen als ze maar op tijd met hun vingers hadden geknipt? Wie zegt dat Luuk de Jong zelf naar Ajax had gewild? Ik vind hem eigenlijk totaal geen type voor Ajax. Komt bij dat het Ajax-publiek hem al jaren uitgekotst heeft en dat hij daar wellicht had moeten vechten voor zijn plek, terwijl ze in Eindhoven bij wijze van spreken al begonnen zijn aan zijn standbeeld.

7 november 2022 om 22:22

Als ik de reacties hierboven lees gaat niemand daar vanuit. Weet niet of Driessen de maatstaf voor iedereen is.

7 november 2022 om 22:36

Gaat niet alleen over De Jong. Er zijn in het verleden ook al genoeg berichten geweest over waarom Ajax niet "gewoon" even spelers als Simons of Gakpo (en in een wat verder verleden bv. Guardado of Depay) binnen heeft gehaald.

9 november 2022 om 08:41

@ cabinessence

Dat zijn 9 van de 10 keer journalisten, waar jullie vervolgens dan "iedereen" van maken. Eerlijk gezegd snap ik die hele ophef niet, lekker boeiend dat journalisten vaak met fantasietjes op de proppen komen,

Wanneer Luuk de Jong werkelijk naar Ajax was gegaan deze zomer zou Driessen deze transfer tot de grond toe hebben afgebrand. Dus allemaal achteraf gelul en stemmingmakerij.

Ik kan me nog herinneren afgelopen zomer dat Valentijntje het belachelijk vond dat PSV Luuk de Jong terughaalde..hij vond het helemaal niks.
En nu dit... zielige man !
(Wel altijd leuk om zijn commentaar te lezen....altijd weer iets om te lachen).

Groot gelijk. Werd al in de zomer gezegd. Haal je zelf een goede eredivisiespits en laat je PSV ook nog eens zoekende achter. Ajacieden willen er niet aan. Iets met voetballend vermogen. Alsof die Haler zo goed was met zijn voeten. En met dat grote lijf kon hij ook al niets. Hij kon alleen op de juiste plek staan en laat Luuk nou net zo'n spits zijn. Voor een appel en een ei was hij op te halen, maar HH zaten wekenlang de prijs op te drijven voor Brobby die alleen maar tegen de kleintjes kan scoren. Wat een verschil met Luuk giteren. Nou dan wist ik het wel. Ik wist het idd afgelopen zomer. Maar het rolde anders...

7 november 2022 om 23:35

Goede ED spits? Heb niemand gelezen afgelopen zomer die Brobbey geen goede ED spits vond anders. Vooral veel enthousiasme zelfs over hem, tinteling in de balletjes. Maar de kaarten liggen na deze zeperd nu anders begrijp ik? Brobbey is een spits die tegen de kleintjes en De Jong is een goede ED spits. Weer wat wijzer.

Voordat PSV kwam voor Luuk had Ajax dat al moeten doen. Zeker toen ze Haller verkochten. Vraag me af of hij niet was gekomen. Zijn broer heeft ook jaren voor Ajax gespeeld. De Jong is gegarandeerd doelpunten. Zeker in de Eredivisie. Dat is nou net de speler die Ajax nodig had. Niet Bergwijn. Ze doen gewoon geen logische dingen. Als je Anthony verkoopt haal je een rechtsbuiten. Als je Haller verkoopt haal je een echte spits. Zeker met een Tadic en Blind aan de linkerkant. Die leggen hem in het seizoen 15x op zijn hoofd. Dan had je ook meer dan 25 mil. Bespaart.

7 november 2022 om 23:25

PSV is al vanaf vorig seizoen bezig met Luuk. Dat was al voordat Haller er zoveel in trapte in de CL. Hoe vroeg had Ajax er dan bij moeten zijn??

Het Ajax spel

Ik heb altijd gedacht aan een rechts en linksbuiten die buitenom een man konden passeren en dan een goede voorzet vanaf de achterlijn gaven op een kopsterke spits.

Aan typisch Ajax spel denk ik aan John van t Schip, Bryan Roy, en meer van die gasten die Ajax toen had.

God wat een enorm kortzichtige kijk en een gebrek aan fantasie. Waar is de jeugd? Waar is de scouting van zuid-Amerika? Zijn ze opeens allemaal verdwenen? Daarnaast, als je 120 + miljoen euro uitgeeft en geen een speler is een versterking, misschien op Conceicao na, waar zit dan de grens? Meer een koopclub zonder visie lijkt het. Wat een enorm verval.

Beetje makkelijk dit. De Jong is een goede spits voor de eredivisie. Niet voor het niveau waar Ajax op wilt acteren (europese subtop). Kijk daarbij naar zijn leeftijd en dan is het logisch om niet voor de Jong te gaan. Als breekijzer zeer handig, en moet wat mij betreft ook mee met Oranje naar het WK als er wat geforceerd moet worden.

Maar Brobbey doet het goed. Hij is ook nog jong en dan kan je niet altijd een 8 spelen.

Buiten het feit of de Jong überhaupt naar Ajax zou willen.

Arme Valentijn. Luuk is 100 procent PSV. Die gaat echt niet naar de concurrent. Hij wordt in Eindhoven op handen gedragen.

Ajax heeft wel gekeken naar Luuk. Maar wilde zelf bij Barca blijven toen die tijd.

Luuk is geen speler voor het Ajax systeem. Daar komt nog eens bij dat hij liever bij PSV speelt. Hier kan hij spelen in zijn sterkte en word hij door de supporters op handen gedragen. Dat zou hij zelf ook wel hebben gezien en dan ook niet de keuze voor Ajax gemaakt. Maar dat zullen we nooit weten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren