Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Het grootste wapen van Cody Gakpo: ‘Hoog tijd dat ik van Ajax win’

Laatste update:

Cody Gakpo schoot dit seizoen in alle competities 33 keer, waarvan 12 keer binnen de palen. Met 9 goals ligt de 'schotconversie' van de aanvaller van PSV op liefst 27 procent. Gakpo heeft zich in zijn nog prille loopbaan altijd door oud-voetballers als Jefferson Farfán, Thierry Henry, Ruud van Nistelrooij, Pelé, Luc Nilis en Boudewijn Zenden laten inspireren. Hij maakte Van Nistelrooij en Nilis mee in de Eindhovense jeugdopleiding en de laatste jaren heeft hij Zenden als specialistentrainer.

Nilis gaf Gakpo altijd praktische tips bij het gericht leren schieten. “Schieten hoeft niet op honderd procent, tachtig is genoeg, want dan kun je je schot beter richten”, vertelt de aanvaller donderdag in het Algemeen Dagblad. “En van Nilis is ook deze: 'Het doel beweegt nooit'. Dat vind ik een mooie. Als je dit eenmaal beseft, geeft dat houvast. Je hebt een vast punt om je acties op te richten.”

Gakpo oefende met Van Nistelrooij vaak op loopacties en Farfán was Gakpo's eerste jeugdidool. Later kwam Henry daarbij. PSV hoop dat ‘de schrik van elke doelman’ ook zondag tegen Ajax laat zien hoe effectief hij is. “Als Cody op het doel afgaat, denk ik vaak: dit kan een doelpunt worden. En ik denk zelfs dat hij soms nóg beter gebruik kan maken van zijn schot”, laat trainer Roger Schmidt weten.

Gakpo heeft ‘heel veel zin’ in de topper van zondag, maar is tegelijkertijd ook gebrand op een goed resultaat. “Sinds ik bij het eerste zit, heb ik nog niet van Ajax gewonnen. Het werd thuis een keer 1-1 en de laatste twee keer uit hebben we verloren.” In het laatste seizoen dat PSV de landstitel pakte, werd de kampioenswedstrijd tegen Ajax wél gewonnen. “Maar bij die 3-0 zege zat ik op de tribune.”

“Dat was in 2018, in het laatste jaar van Phillip Cocu. PSV wil sowieso altijd winnen van Ajax, maar voor mij persoonlijk is het zeker hoog tijd. Laat het zondag maar gebeuren.” Gakpo wijst erop dat het niveau in trainingen en wedstrijden steeds beter wordt. “Ik denk dat je terugziet dat we langer bij elkaar zijn, dat we steeds beter weten wat de staf wil. En belangrijk: iedereen is heel gebleven, mede door het wisselbeleid van de trainer.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij heeft welliswaar een hoog moyenne wat betreft goals en schoten op doel maar van een aanvaller van PSV verwacht je eigenlijk wel meer dan dit aantal schoten op goal.

7 januari 2021 om 08:35

Tja is het nodig om vaker te schieten als je dit rendement heb ?

7 januari 2021 om 08:37

Als je nog meer schiet heb je nog meer goals natuurlijk

7 januari 2021 om 08:48

Misschien schiet hij als hij de kansen hoger inschat dat hij gaat scoren door te schieten en legt hij af als hij voelt dat dat meer kansen oplevert. Het gaat om het team en die balans is bij Gakpo op dit moment erg goed.

7 januari 2021 om 08:46

@dms bedoel je dan dat hij meer schoten, van die 33, op doel moet schieten dan de huidige 12? Of dat hij in het algemeen meer moet schieten dan die 33 keer?
Als ik deze cijfers vergelijk met andere spelers uit grote competities dan zijn dit gewoon goede cijfers.

Ik weet het nog niet met deze speler, ben nog niet helemaal overtuigd. Vind Ihattaren en Madueke meer talent hebben. Wel heeft hij het voordeel dat hij een goede combinatie van snelheid en fysiek heeft.

7 januari 2021 om 10:14

Mee eens maar Gakpo is wel effectief en doelpunten scoren is natuurlijk ook een kwaliteit. Qua techniek en individuele klasse zijn Ihattaren en Madueke idd van een hoger niveau

7 januari 2021 om 12:30

Ik snap wel wat je bedoelt, maar hij heeft wel bijzondere kwaliteiten die hem een goede speler maken. Hij is ontzettend doelgericht en heeft een fantastische trap, en ondanks zijn lengte is hij ontzettend lenig. Het ziet er misschien niet allemaal gepolijst uit, en Ihattaren en Madueke hebben ook meer talent, maar deze jongen heeft met hard werken de Nederlandse top bereikt en verdient het op dit moment meer dan elke andere optie om opgeroepen te worden als linksbuiten voor Oranje.

Deze jongen heeft mij zeker positief verrast het afgelopen half jaar. Bij trainers binnen PSV stond hij al langer op de radar want hij heeft volgens mijn onder cocu al zijn debuut mogen maken.
Als volger van PSV heb ik hem ook een aantal keren gezien, oa in de jeugd. Hij viel me eigenlijk nooit echt op als groot talent maar heeft zich geweldig ontwikkeld of ik heb er te weinig verstand van, dat kan natuurlijk ook.
Inmiddels vind ik hem een erg goede speler en er zit zeker nog rek in. Ik hoop ook dat hij iedere wedstrijd bij PSV speelt en zijn kansen blijft pakken.
Vind hem echt niet minder dan een Stengs, misschien wel beter.
Als hij zo door gaat dan verdiend deze jongen ook een plek in maart bij het nederlands elftal.
Wel blijf ik erbij dat een Malen en Ihattaren meer talent hebben. Maar goed er komt in het voetbal meer kijken dan alleen talent en dat lijkt Gakpo in ieder geval te begrijpen.

7 januari 2021 om 09:49

Ik zag het eerst ook niet zo. Maar dit jaar, als Gapko een 1op1 kans krijgt is gewoon altijd real... Wat een verschil met Bruma.. Dat was altijd mis hahha.. Hij heeft me echt positief verrast..

Ik hoop dat Ajax niet met Blind en Schuurs gaat spelen,. Hooelijk krijgt Martines een kans

Gakpo heeft zich sterk ontwikkeld bij psv. Hij staat wat minder in de spotlights dan Malen en Ihatarren, maar doet het zeer goed! Een plaats in de selectie van Oranje zou op dit moment zeker verdiend zijn. De Boer zou Promes en Babel moet wisselen voor El Ghazi en Gakpo.

Is op dit moment simpelweg belangrijker, constanter en volwassener dan de andere talenten voorin (malen schaar ik niet meer onder de noemer 'talent`. Had vanwege zijn postuur (beetje slungelig) in de eerdere seizoenen misschien soms de schijn tegen. Als een actie dan niet lukt, ziet het er een beetje onbeholpen uit. Nu veel wã©l lukt zien iedereen gelukkig zijn kwaliteiten. Mooi om een echte Eindhovenaar te zien schitteren in het PSV-shirt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren