Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Het begint een mysterie te worden: zijn voortdurende worsteling in Oranje’

Laatste update:

Sjoerd Mossou verbaast zich over het spel van Xavi Simons in het Nederlands elftal, zo maakt hij duidelijk in zijn column voor het Algemeen Dagblad. De journalist zet de twintigjarige aanvallende middenvelder weg als ‘Bundesliga-sensatie’, maar Mossou ziet in Oranje niets terug van de potentiële kwaliteiten van Simons.

De columnist van de krant kijkt op van Simons, die in de ogen van Mossou iedere keer ondermaats presteert. Tot dusver kwam het toptalent tot twaalf wedstrijden in het Nederlands elftal, maar hij wist nog niet te scoren of een assist te verzorgen.

Ter vergelijking: in de Bundesliga kwam Simons in 25 wedstrijden tot 11 assists en wist hij 7 keer tot scoren te komen. In de Champions League maakte Simons twee doelpunten en verzorgde hij evenveel assists in de huidige voetbaljaargang.

Mossou ziet dat bondscoach Ronald Koeman in het duel met Schotland (4-0 winst) continu druk was met het coachen van Simons. “‘Xavi! Xavi!’, riep Koeman voortdurend, gebarend dat de buitenspeler niet steeds naar binnen moest trekken. Hij stond steeds opnieuw te gebaren en roepend voor zijn dug-out.”

“Als een soort kip zonder kop rende Xavi alle denkbare kanten op, zoekend naar ruimtes die er vaak niet waren, en ongekend onrustig spelend in balbezit. Dit was misschien wel zijn zwakste interland.”

“Het contrast met Xavi’s clubprestaties begint pijnlijk, maar ook steeds merkwaardiger te worden. In Leipzig is de jonge aanvaller al dit hele seizoen een sensatie, goed voor negen goals en dertien assists in alle competities.”

“Een logische verklaring zou je in de amateurpsychologie kunnen zoeken: wil de jonge voetballer zich wellicht té graag bewijzen in het Nederlands elftal? Weegt het Oranje-shirt, om met Louis van Gaal te spreken, domweg te zwaar voor hem?”, vraagt Mossou zich af. “Xavi lijkt in Oranje opeens een jeugdspeler die maar lukraak wat doet, zich voortdurend vastlopend in een kluwen van tegenstanders.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Te gretig is de grootste bullshit die er is, dat kan helemaal niet als je voor je land mag uitkomen. De reden dat het in het Nederlands elftal nog niet zo denderend gaat is dat niemand loop acties zonder bal maakt. Bij Leipzig is maakt bijna iedereen runs waardoor Xavi in zijn element komt. Depay doet dat niet. Wijnaldum doet liever verstoppertje en de rest van de middenvelders komt zelden bij de 16 van de tegenstander. Eigenlijk kan hij de bal alleen kwijt aan de rechtsback die wel diep gaat zonder bal.

24 maart 2024 om 21:36

Ja het ligt aan iedereen behalve aan Xavi. Misschien gewoon eens beginnen met ballen over 10 meter naar eentje met dezelfde kleur spelen...

24 maart 2024 om 21:43

Hij forceert echter wel al zijn acties. Natuurlijk speelt Oranje niet net als Leipzig. Maar Simons is echt nadrukkelijk opzoek naar belangrijk zijn. Koeman moet hem even paar wedstrijden op de bank zetten. En duidelijk maken dat het wat minder geforceerd moet.
De simpelste passes gaan verkeerd. Zijn combinaties komen niet aan. En hij schiet de ballen zeer slecht op doel.

Malen is goed in vorm dus geen reden om Simons niet even op de bank te zetten voor een paar wedstrijden.

24 maart 2024 om 21:55

Als niemand een loopactie maakt en je probeert dan alsnog in alle macht een doorbraak te forceren dan ben je dus te gretig en maak je veel fouten. Nou is het bij Simons in oranje niet alleen dat, ook de simpelste passies gaan verkeerd, dus hij speelt gewoon ronduit slecht in oranje.

24 maart 2024 om 22:18

Bewijsdrang is toch wel een ding. Als je zo graag wilt dan gaat het gewoon mis, komt denk ik ook omdat hij zeker in het begin helemaal de hemel in werd geprezen. Gewoon rustig aan focus op het voetbal dan komt het vanzelf hij hem, dat talent heeft hij

24 maart 2024 om 22:34

Ik denk echt dat het niet helpt dat hij steeds van rechts moet komen. Laat hem nou op 10 staan, zeker als we anders Wijnaldum gaan neerzetten. Dan maar een Schouten erbij voor de extra balans. Op 10 in een vrije rol, dan komt het vanzelf goed. Als het eenmaal klikt gaat het los.

25 maart 2024 om 13:00

Helemaal met je eens @tijger-wit. Mensen kunnen vaak niet verder kijken dat de speler zelf wanneer deze weinig goede dingen laat zien, ipv naar de context van het team te kijken. Het is een heel groot verschil of je constant lopende spelers en aanspeel mogelijkheden om je heen hebt of niet. Ik was in het stadion tegen Griekenland en dat viel me steeds ook op wanneer xavi de bal kreeg: hij kon alleen naar dumfries op rechts spelen en verder stond iedereen totaal stil en gedekt. Het Koeman moet stoppen met het alleen maar opstellen van statische spelers in een conservatieve opstelling. Zet xavi op tien met een reinders en frenkie achter hem, malen op rechts, gakpo op links en depay of brobbey in de spits en ik denk dat je een hele andere speler gaat zien.

Ik vind zijn worsteling niet vreemd en zou overwegen om hem thuis te laten. Het is veel te geforceerd allemaal in het veld en net niet ook tegen Real Madrid. Bij PSV en Leipzig was/is hij goed, omdat het allemaal om hem draait als sterspeler alleen bij Oranje wordt er meer gevraagd.

24 maart 2024 om 21:44

Tegen Real niet goed? Twee spelers van Real moesten nota bene een gele kaart pakken om hem tegen te houden. Ze hadden hun handen vol aan Xavi..

24 maart 2024 om 21:46

Hij kan aardig ballen, maar je moet m ook een keer maken en dat doet hij vooralsnog niet. Gini staat nog altijd 28 doelpunten voor 😉

24 maart 2024 om 22:43

Maar zijn spel buiten goals/assists is bij Leipzig ook gewoon goed tot zeer goed en dat komt er bij Oranje ook niet uit.

24 maart 2024 om 22:55

Spelers als Olmo staan toch nog gewoon voor hem in de pikorde?
Thuislaten is onzin, met alle middelmaat die we voorin hebben rondlopen moet je hem blijven opstellen en hopen dat het straks opeens gaat lopen.

24 maart 2024 om 23:10

Welke pikorde? Xavi wordt al als sleutelspeler gezien bij Leipzig. Ook tegen Real was hij een ware plaag.
Maar ik ben het eens om hem bij Oranje even buiten de eerste 11 te zetten. Hij heeft de kwaliteiten in zich om het verschil te maken in een wedstrijd, ook tegen de absolute top. Hij kan 2-3 man uitspelen, iets wat Gakpo en andere aanvallende middenvelders/hangende buitenspelers veel minder hebben. Xavi moet even terug naar de basis, zorgen dat de gemakkelijke dingen goed gaan in oranje en dan langzaamaan meer durf gaan hebben. En dan komen zijn kwaliteiten ook in oranje boven drijven

25 maart 2024 om 02:09

Hij was heerlijk bezig tegen Real. Het is gewoon een van de smaakmakers van de Bundesliga.

25 maart 2024 om 09:55

Thuis laten? En wie dan wel meenemen? Eredivisie spelers? De beste spelers die op een hoog niveau spelen moeten mee. Xavi laat klasse zien in de Bundesliga die moet absoluut mee.

Vindt hem een fantastische voetballer maar het is wel een hype met hem want gaat vaak over hem hoe goed hij is enz.
In het Nederlands elftal bakt hij er werkelijk waar geen ene moer van.

25 maart 2024 om 09:57

Kijk eens naar Leipzig wedstrijden, ben benieuwd of je conclusie het zelfde is.

. Je hebt ook spelers die juist beter spelen in het nationale team en minder zijn bij hun club.
Zou het een mentale kwestie zijn , of ligt het aan het systeem, mede-spelers of coach?

Ik stel voor om Malen en Xavi samen op te stellen. Malen is de enige die een actie in de ruimte maakt en dat heeft Xavi nodig. Hij doet zelf te veel fout, maar hij komt ook niet in z'n waarde als er geen loopacties worden gemaakt, dan staat het gewoon vast.

25 maart 2024 om 11:04

Hear hear! Sowieso vind ik dat Malen veel meer speeltijd moet krijgen.

Het is zeker niet de 'potentieel beste speler ter wereld' zoals Van der Vaart hem noemt, maar wel de enige Nederlandse speler die dit seizoen echt bepalend is bij een club die in de kwartfinale CL staat (VvD is dat natuurlijk ook bij Liverpool, maar die spelen dit jaar geen CL). Malen wordt ook door buitenlandse Dortmundfans hun beste speler dit seizoen naast Köbel genoemd. De enige andere spelers waarvoor je die casus zou kunnen maken zijn Aké en Depay, maar ondanks zijn goede invalbeurt tegen Atletico is Depay normaliter niet eens basisspeler bij Atletico en Aké doet het fantastisch bij City, maar is niet één van de belangrijkste spelers van het elftal.

Malen heeft unieke kwaliteiten die niemand anders in de selectie heeft (diepgang en een bizarre versnelling) én is de enige rechtsbuiten die we hebben op dit moment. Dan kun je toch niet weer gaan aankloten met Simons op de rechtervleugel terwijl hij op een paar wedstrijden PSV na omdat het niet anders kon altijd vanaf links of uit de as komt. Hij speelt nu bij Leipzig nota bene als linkermiddenvelder in een 4-2-2-2, dat is een totaal andere rol dan in het Nederlands elftal.

De man heeft altijd onder druk gestaan: eerst in Barcelona die status van supertalent, toen in Nederland zelf omdat we niet wisten of het een hype was of dat hij echt zo goed is. Toen bleek hij bij PSV wel echt the real deal, en nu in Leipzig maakt Xavi gewoon stuk.

Voor mij sowieso de toekomstige spil, samen met Reijnders (al is Xavi een mooiere voetballer om naar te kijken).

Als er spitsen los gaan komen, hebben we een mooie periode voor ons! Frankrijk en Duitsland zijn Europese supermachten maar dat is niet eerlijk als je grootte van landen bekijkt.

25 maart 2024 om 09:55

"Nu in Leipzig maakt Xavi gewoon stuk" euh wat?

Het feit dat hij RB elke week op top niveau speelt betekent feitelijk dat hij het kan.
Ander systeem bij RB Leipzig en bij PSV en ander type spelers maken dit mogelijk. Bij Oranje heeft hij een andere rol en lopen er teveel haantjes om hem heen (Depay) die qua snelheid zijn tegenpool zijn maar wel de bal opeisen.
Hij past veel meer in een snelle voorhoede dan eentje die continue de bal met de rug naar het doel in de voeten wil. Met Malen zou hij een prima duo vormen. Maar Koeman blijft hopen op zijn trage tandem Depay-Wijnaldum.

Er zijn in oranje wel meer mysteries. Een andere is dat we een aantal jaar geleden plots 532 gingen spelen, omdat we geen fatsoenlijke verdedigers hadden. Maar nu we zo ongeveer een elftal fatsoenlijke verdedigers kunnen oproepen, blijkt het nog steeds onmogelijk om 433 te spelen. Komen we nu dan goede aanvallers te kort? Zo blijven we aan de gang.

Een ander mysterie vind ik dat we zo moeilijk doen om een invulling naast Frenkie de Jong. Maar als je al 5 verdedigers opstelt, dan vind ik herviel vreemd dat je er nog een echte balafpakker probeert neer te zetten ook nog. Hebben we dadelijk 6 verdedigers op 10 veldspelers. Waanzin.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren