Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Henk de Jong genoot: ‘Na een tijdje heb ik ze wel gevraagd naar huis te gaan’

Laatste update:

SC Cambuur verzekerde zich vrijdagavond dankzij een 4-1 overwinning op Helmond Sport officieus van promotie naar de Eredivisie. Het leidde tot uitzinnige vreugde in Leeuwarden, waar de supporters zich massaal verzamelden voor het stadion. De selectie en staf verscheen even op het bordes om het promotiefeest te vieren met de fans, waarna trainer Henk de Jong hen verzocht om huiswaarts te keren.

“Ik moet dit nu zeggen, en dat is rot, maar jullie moeten nu naar huis gaan. Er komen veel meer feestjes”, sprak De Jong na een tijdje tegen de menigte voor het stadion. “Het is ook apart. Normaal maak je ererondes, maar nu moesten we naar binnen. Ik mag het niet zeggen, maar gelukkig staan er heel veel mensen. Ze moeten straks weer snel naar huis hoor, maar het is nu wel even feest hier. Niet normaal”, gaf de trainer van Cambuur kort na afloop te kennen voor de camera van ESPN.

“De steun van supporters was schitterend, overweldigend. Ik heb er kippenvel van. Na een tijdje heb ik ze wel gevraagd naar huis te gaan. Dat hebben ze netjes gedaan. Maar die vreugde zat zo diep, dit was voor niemand tegen te houden. Voor ons niet en de gemeente niet. Na vorig seizoen zaten de emoties zo ontzettend diep. Dit voelt als gerechtigheid”, zo tekende Voetbal International later op uit de mond van De Jong. Hij spreekt van de ‘mooiste dag uit zijn trainersloopbaan’.

“Ik ben enorm trots op mijn ploeg. Dit hebben we te danken aan de ploeg, de staf en de directie. Ik ben super trots dat ik trainer mag zijn van deze geweldige club. Dit is niet normaal, zó goed na de klap van vorig jaar”, zegt De Jong. Door het stopzetten van de competities vanwege de coronapandemie werd er eveneens een streep gezet door promotie en degradatie, waardoor Cambuur en De Graafschap ondanks een forse voorsprong een jaar langer in de Keuken Kampioen Divisie moesten spelen. “Hier hadden we een boek over kunnen schrijven, man. Je hebt Sunderland 'Til I Die, maar wat we hier hebben meegemaakt... Dat geldt overigens ook voor De Graafschap.”

Dat de promotie nu alsnog een feit is, voelt als gerechtigheid voor de spelers. Dat bleek wel toen Erik Schouten direct na afloop van het duel met Helmond voor de camera van ESPN verscheen. De spelers van Cambuur verstoorden dat interview en riepen justice, oftewel gerechtigheid. “We weten allemaal hoe het gelopen is vorig jaar. Je probeert dat het hele jaar weg te houden, maar je merkt dat het er toch uitkomt nu”, zei Schouten. “Ik vind het superknap hoe we het hebben gedaan. Het eerste jaar was het al mooi, het tweede jaar verwachtte iedereen het. Het leek normaal te worden volgens de buitenwacht, maar wij wisten dat we gefocust moesten blijven. Het is echt geweldig.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Sjappoo Cambuur. Zowat twee seizoenen koploper geweest. Toen ik de beelden van jubelende menigte op Espn voorbij zag komen, nog niet in de gaten dat het live was, dacht ik dat het beelden waren van een van de vorige promoties 😄

Mooi Cambuur, prima aanwinst voor de eredivisie! Geen club zal de punten makkelijk meenemen uit Leeuwarden.

17 april 2021 om 09:32

Daar weten wij alles van met de bekeruitschakeling

Dit is toch schitterend en moet toch even kunnen
Elke supporter wilt dit even vieren
Dat hou je niet tegen en moet je zijn gang laten gaan
Cambuur 2 jaar geheerst
Hebben hier zolang op gewacht dik en dik verdient en heel veel succes in de eredivisie

17 april 2021 om 10:03

Is het schitterend, ja. Is het begrijpelijk, ja. Moet het even kunnen? Nee. Punt en dat weten we allemaal.

17 april 2021 om 10:17

daar heb je wel een punt
maar het is pure emotie die de supporters meer dan een jaar hebben in moeten houden
en nu is daar eindelijk de gerechtigheid waar deze supporters en club recht op hebben

nee het is inderdaad niet oké regels zijn regels
maar dit soort acties hou je toch niet tegen
en ja daardoor krijgen we geen versoepelingen
maar de acties die ze nu hebben verzonnen is ook niet alles
waarom nu ineens testen 5 wedstrijden voor het einde met een gedeelte publiek
efteling mag binnenkort testen met 8.000 man ook onzin

goed dat de Jong er wat van gezegd heeft gisteren
maar ieders geval dik en dik verdient deze promotie Cambuur

Mooi voor Cambuur, vind ik wel een mooie club voor in de Eredivisie, zoals ik ook de Graafschap en NAC graag zou zien komen.
Gefeliciteerd aan de fans!

Als je zo lang bovenaan staat, dan mag je het ook zeker wel even vieren. Het is ook gewoon menselijk gedrag, dus je houdt het toch niet tegen. Wat denk je dat ze deze maand in Amsterdam gaan doen als ajax kampioen wordt?! Vieren, natuurlijk. Nu de Graafschap en de Eagles er nog bij

Wat een avond zeg, alles kwam er echt even uit, van het al zo lang dominant zijn in deze competitie en ja toch ook het ervaren onrecht van vorig jaar.. vandaag lekker nagenieten, samenvatting stuk of 20x terugkijken en alle filmpjes van buiten het stadion ook maar even!

17 april 2021 om 16:48

Gefeliciteerd. Ik neem aan dat je (als je erbij was) nu wel een week of twee in zelfisolatie gaat?

Van harte gassies uit lwd. Volgend jaar dkv uit. Koekoek!!!

Moeilijk, begrijpelijk dat je dit wilt vieren. Maar de zorgverleners in Leeuwarden houden hun hart vast komende weken.
Denk niet dat de gemeente club hier iets aan kon doen.
Cambuur natuurlijk wel een aanwinst in de eredivisie. En verdient natuurlijk.

17 april 2021 om 11:25

Niet zo zuur, ze zijn gepromoveerd. Dit lijken mij trouwens geen risicogevallen en ze staan in de buitenlucht. Laat een mens een avond genieten zonder er een oordeel over te hebben.

17 april 2021 om 16:50

Hoezo is je aan de coronamaatregelen houden zuur? We hebben de lockdown voor een reden. Dit soort acties helpen echt niet.

17 april 2021 om 19:25

Die maatregels zijn gebaseerd op advies van niet democratisch gekozen witte jassen. Dit terwijl de kans op besmetting buiten nihil is. Je moet al naast een ziek persoon staan die je in je gezicht blaft, wil je buiten ziek worden. Die anderhalve meter is achterhaald. Kijk maar naar berekeningen op de site van Maurice de Hond. De kans dat je ziek wordt binnen is een factuur duizend keer zo groot indien je bij een besmet persoon binnen bent geweest. Ook kan je asymptomatisch niet besmetten. Bewezen door Peer reviewed onderzoeken wereldwijd.Verder goed gehandeld van Buma. Valt me in meerdere opzichten op dat Leeuwarden praktisch optreedt in dit soort gevallen. Geen waterkanonnen inzetten om de toorn van de bevolking over je te halen zoals in Amsterdam.

17 april 2021 om 12:28

Er is weinig correlatie tussen de maatregelen en het aantal besmettingen. Dus wat je zegt hoeft niet persee een gevolg te zijn.

17 april 2021 om 12:52

Laten we kijken wat er zondag in Amsterdam of Arnhem gebeurd na de beker. Of volgende week in Amsterdam als Ajax Kampioen werd. Wij weten het mag niet, maar dit is niet te stoppen.

Ik was ook op het Cambuurplein. Ik weet dat het eigenlijk niet kan, maar dit komt vanuit de tenen. Terecht als iedereen on daarop veroordeeld, maar het was prachtig. Dit zat diep en moest eruit. Nu verliep alles zonder problemen, omdat de politie ervoor koos om zich niet tegen de meute te keren en weg te blijven, ze hebben met drones en camera's de meute gecontroleerd en die is zonder problemen vertrokken. Waren ze gekomen, grote kans dat het tot rellen was gekomen.

17 april 2021 om 13:17

Ja idd terecht ook

Als de politie komt om de orde te handhaven in het belang van de volksgezondheid verdienen ze ook een partij rellen , hoe durven ze.

Een promotie van cambuur is zo veel belangrijker dan alle oma"s en opa"s die vandaag en morgen besmet gaan worden.

17 april 2021 om 16:52

Nou prachtig hoor. Gefeliciteerd met het in grote getalen bijeenkomen en het aansporen van anderen om ook de regels te overtreden. Want reken maar dat dit anderen aanmoedigt om dit ook te doen.

En oh oh wat zijn jullie goed dat jullie zonder problemen zijn vertrokken. Maar je had er nooit moeten zijn.

Tjonge wat een feest gisteravond. Dit tekent de club en zijn achterban ook. Mooi dat de gemeente dit heeft gedoogd. En ondanks de coronaregels is alles netjes gebleven en was het plein nadat de Cambuurselectie naar binnen ging al snel weer leeg zoals Henk ge Jong had verzocht. Volgend seizoen eindelijk de derby weer, wij kunnen niet wachten. Nu nog een klein kampioenschapsfeestje. Cambuur komt eraan !!

17 april 2021 om 16:54

Bizar dat je dit 'netjes gebleven' noemt. Het overtreedt alle regels alleen omdat een voetbalclub heeft gewonnen. Voetbal is entertainment, meer niet.

Is dat filmpje van gisteren? Dit is een oprechte vraag.Ik ben best wel een beetje voor het afzwakken van de maatregelen vind alles nogal overdreven, maar dit is wel heel erg tegen de regels in man.Begrijp me niet verkeerd gefeliciteerd cambuur supporters, maar dit lijkt op een totaal corona vrije bijeenkomst. Lekker voor de restaurant eigenaren in leeuwarden.

Leuk team dat Cambuur. Spelen fris en aanvallend voetbal. Hoop dat ze dit team een beetje bij elkaar kunnen houden, schat ze hoger in dan een Vvv, Ado of emmen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren