Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hendriks stelt juiste vraag na opvallende opmerking Heitinga over Brobbey

Laatste update:

John Heitinga legt voorafgaand aan de uitwedstrijd van Ajax tegen Go Ahead Eagles uit waarom er basisplaatsen zijn voor Youri Baas en Brian Brobbey. De trainer van de Amsterdamse club vindt dat de gepasseerde Owen Wijndal beter kan dan hij tot nu toe heeft laten zien. Dat Brobbey start in De Adelaarshorst heeft volgens Heitinga te maken met de lichte blessure van Steven Bergwijn, die dan ook op de bank begint.

Heitinga begint door uit te leggen waarom Brobbey weer een kans krijgt als diepste spits. "Omdat Steven Bergwijn niet fit genoeg is om negentig minuten te spelen", zo klinkt het in gesprek met Hélène Hendriks van ESPN. "Die is er gelukkig wel weer bij en zou dus in kunnen vallen. En voor Brian is het een moment op het te laten zien. Een ideale situatie voor hem en hij heeft het zelf in de hand. Je kan wachten tot ze gaan trainen zoals je wil, maar soms moet je ze er gewoon opgooien. Hij heeft exceptionele kwaliteiten en is fysiek niet normaal sterk. Nu gaat het om volhouden. Ik heb hem niet voor niets teruggehaald. Hij heeft ambitie, wil de club helpen en topscorer worden." Brobbey staat dit seizoen op twaalf goals voor Ajax in alle competities.

Hendriks denkt iets opvallend te hebben gehoord en confronteert Heitinga daar direct mee. "Lees ik nou tussen de regels door dat hij nog niet traint zoals jij zou willen?", zo vraagt de verslaggever. "Uiteindelijk gaat het erom dat hij het drie wedstrijden in de week gaat volhouden", antwoordt de Ajax-coach. "Dat begint altijd bij de intrinsieke motivatie van de speler zelf. Brian kan ons naar een hoger niveau brengen, maar dat moet hij structureel doen. Daarvoor is de concurrentie er en hij mag het vandaag laten zien." Hendriks wil vervolgens ook weten waarom Baas de voorkeur krijgt boven Wijndal.

Wijndal gepasseerd
"Youri doet het hartstikke goed op de trainingen en is geblesseerd geweest hiervoor. En Owen Wijndal heeft me nog niet voldoende overtuigd. En voor dit duel kies ik voor Youri Baas." Hendriks vraagt Heitinga wat Wijndal moet doen om wel overtuigend over te komen. "We hebben hem gehaald van AZ en op dat moment was hij ook international. Als je spelers van andere clubs haalt, moet je ook een bijdrage leveren. En op dit moment ben ik daar nog niet volledig van overtuigd. En het is aan hem nu om te vechten, ook in dit duel. Ik wil dan ook een reactie zien", geeft Heitinga mee aan de gepasseerde Wijndal.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Scherp van Helene en wederom duidelijk dat er toch iets ontbreekt aan de werkethiek van Brobbey.. Erg jammer!

2 april 2023 om 12:21

ja is bizar toch, ben je (waarschijnlijk) al miljonair rond je twintigste, kan je het niet opbrengen om volledig fit te worden en te blijven qua conditie voor 10 maanden per jaar... echt heel bizar

2 april 2023 om 12:28

Ik snap daar ook werkelijk helemaaaal niks van! Niet voor te stellen…

2 april 2023 om 15:53

Aan de andere kant, als je al zoveel geld hebt waarom zou je dan nog hard gaan werken en diëten

2 april 2023 om 12:26

Maar ik snap het ook niet, die jongen was ongelukkig in Leipzig waarvoor hij bij Ajax gratis de deur uit is gelopen. Vervolgens is Ajax zo gek, vind ik nog steeds, om voor hem zo'n bizar bedrag terug te kopen en dan krijg je zo'n houding van die speler. Die jongen moet Ajax op zijn blote knieën bedanken voor zijn 2e kans. Dan las ik laatst ook nog dat hij een vertrek in de zomer wel ziet zitten. Zo'n jongen ben je als Ajax dan toch ook liever kwijt dan rijk!

Gewoon goed geantwoord, Wijndal valt zeker tegen.
Die moet echt stappen gaan maken want anders kan je beter Baas er in zetten of Hato lekker eigen jeugd.
Brobbey beast laat het nu eens zien

2 april 2023 om 17:55

Maar een paar maanden geleden lag het aan Schreuder en nu is het allemaal logisch. Heitinga loopt tegen dezelfde problemen aan. Spelers uit vorm, spelers die het niveau niet aankunnen en spelers die denken het al gemaakt te hebben (brobbey, Wijndal).

Heel goed van John. Wat dat betreft denk ik dat Ajax er echt niet goed aan heeft gedaan om Bogarde te laten gaan. Ik heb het idee dat die te weinig inzet op de training absoluut niet zou accepteren en de jongens op een andere manier kan motiveren dan een hoofdtrainer dat kan. Maarja, politieke spelletjes.

intrinsieke motivatie ??

Hoe kan het dat je als profvoetballer bij een top club met een topcontract niet gemoditiveerd zou zijn??

2 april 2023 om 12:25

Als jonge speler, zonder jezelf echt bewezen te hebben, een paar miljoen per jaar ontvangen bijvoorbeeld... Die gasten zijn verzadigd

2 april 2023 om 12:36

Met talent alleen kun je aan de top komen, maar zonder motivatie kun je daar niet blijven. Geldt zowel voor spelers als trainers.

Dat wist je toch van Brobbey voor je besloot 20 miljoen voor hem neer te leggen?
Daar heb die knuppel altijd al last van gehad, dat is nog breed uitgemeten geweest in de media. Dat was ook een zware kritiekpunt in Duitsland.
Dan kan je toch beter jezelf in de spiegel kijken waarom je daar een klein fortuin voor neerlegt? Al is dit vast ook onder druk van de supporters gedaan die liepen te schreeuwen en te janken om Brobbey...

Pure kapitaalvernietiging door Heiting om niet te kiezen voor Wijndal maar voor een jeugdspelertje. Laat Wijndal nu gewoon eens een paar wedstrijden staan en laat hem het vertrouwen voelen. Hetzelfde geldt voor Brobbey. Die weet door de uitspraken van zijn trainer dat hij er de volgende wedstrijd gewoon weer langs staat mits hij er geen 3 maakt.

2 april 2023 om 12:46

Waarom kapitaalvernietiging?
zoals wijndal speelt doet hij dat zelf wel.

En Baas vertegenwoordigd toch ook gewoon kapitaal...

2 april 2023 om 20:08

Baas was goed vandaag hè… Door het constant negeren van Wijndal door zijn trainer daalt de marktwaarde van Wijndal, dat bedoel ik met kapitaalvernietiging.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren