Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Henderson lijkt sta-in-de-weg voor ‘next big thing’ uit Premier League

Laatste update:

Gareth Southgate heeft zijn licht laten schijnen op Jordan Hendersons transfer naar Ajax. De Engelse bondscoach geeft toe dat het makkelijker is de middenvelder te beoordelen dan wanneer hij nog in Saudi-Arabië zou spelen. Daarmee lijkt Kobbie Mainoo, om wie de roep steeds groter wordt bij de Engelse fans, nog even in de wachtkamer te worden gezet voor het nationale team. Wel deelt Southgate complimenten uit aan Mainoo.

Southgate was zaterdag fysiek aanwezig bij de topper tussen Ajax en PSV (1-1). De 53-jarige keuzeheer zag vanaf de tribune hoe Henderson direct negentig minuten vol maakte.

"Ik denk dat hij enthousiast terugkijkt op de wedstrijd", zegt Southgate in The Independent. "Er heerste een echt derbygevoel in het stadion."

"Ook is de club (Ajax, red.) dolblij hem erbij te hebben. Hij heeft een warm welkom gekregen, ik weet zeker dat dat veel voor hem betekent."

Dat Henderson weer in Europa speelt, kan Southgate tevens bekoren. Hij erkent dat het vertrek bij Al-Ettifaq zijn werk een stukje makkelijker maakt.

"Het is makkelijker om iemand te beoordelen in een Europese competitie." Daardoor lijkt Henderson weer een streepje voor te hebben op bijvoorbeeld Mainoo.

De twee spelen op dezelfde positie, en Mainoo ontpopt zich steeds meer als next big thing in de Premier League. De achttienjarige is onderhand een onmisbare schakel geworden bij het Manchester United van Erik ten Hag.

De roep om een debuut voor the Three Lions wordt dan ook steeds groter. Southgate erkent dat hij Mainoo in ieder geval in de gaten houdt.

"Hij doet het geweldig voor een jonge speler", aldus Southgate. "Ik weet alleen niet zeker of hij een verdedigende middenvelder gaat worden. Hij speelt nogal aanvallend. Maar hij heeft een geweldig carrièrebegin gehad en het is verstandig hem te blijven volgen in de toekomst."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Op een eindtoernooi moet je niet gaan klooien met talenten. Tenzij ze zo goed zijn dat ze in de basis horen. Dan kun je beter een bak met ervaring en leiderschap meenemen. Daar heb je in het veld én in de kleedkamer enorm veel aan.

Sjaaaaa. Als voetballer is henderson natuurlijk niet beter. Maar qua coaching zweren ze er bij. Ik kan me er wel iets bij voorstellen.

Mainoo is inderdaad een heerlijk talent, maar komt werkelijk pas net kijken. Die heeft nog niet eens zijn debuut gemaakt.

10 februari 2024 om 03:41

Als je niet geselecteerd wordt kun je ook je debuut niet maken.

10 februari 2024 om 12:39

Maar das logisch.

Kan bijna niet anders tot die Engelsen dan eindelijk eens een eindtoernooi gaan winnen. Hebben na de Fransen denk ik wel de meest indrukwekkende selectie, vrijwel op iedere positie belachelijk goed bezet en in tegenstelling tot vele jaren voor 2018 is het ook nog eens een team.

9 februari 2024 om 17:44

Als ze een betere coach halen die de juiste spelers kiest en opstelt dan gaat het wel gebeuren.

9 februari 2024 om 18:18

Bij Engeland heeft het zelden gelegen aan de kwaliteit van de selectie, die weten echt wel 25 topspelers bij elkaar te rapen uit de BPL.
Het Engelse nationale team presteert gewoon structureel ondermaats, wellicht een kwestie van managen.

9 februari 2024 om 18:54

Dat komt omdat zeker in het verleden zij op cruciale posities toppers misten. Daar speelden meestal buitenlanders. Het lijkt er nu op dat ze eindelijk overal een topper hebben

9 februari 2024 om 19:26

Ze missen wel de echte toppers centraal achterin en op doel. Goede spelers maar geen toppers zoals in het verleden met Ferdinand, Terry, Campbell and King bijvoorbeeld.

Engeland zou graag een van Dijk, Ake, van der Ven of de Ligt bij hun selectie willen denk ik.

9 februari 2024 om 20:45

Klopt maar ze hebben wel zieke backs. Trent, Walker, Chillwell, Trippier, AWB, Shaw, Reece James… en centraal hebben ze geen absolute toppers maar wel prima spelers als Collwill, Tomori, Stones, White etc. Dus verdedigend is het echt niet slecht.

Word 1 grote teleurstelling voor Henderson. Southgate gaat sowieso voor Mainoo. Henderson word waarschijnlijk 4 e of 3 e met Ajax , word niet geselecteerd door southgate en al dat geld laten varen voor niks. Oei!

9 februari 2024 om 18:19

Was de azijn lekker? Dan is het echt niet voor niks. Hij deed het ook zodat ie lekker kan ballen. Hij heeft genoeg geld

9 februari 2024 om 18:35

Ik denk niet dat je Southgate goed kent. Southgate selecteert altijd Henderson, ongeacht of hij slecht speelt bij Liverpool of in Saudi speelt. Ikzelf vind niet dat hij een plek verdient, maar onder Southgate is de kans groot dat hij erbij zit.

Volgens mij heeft Engeland nog wel meer opties op die plek naast Henderson en Mainoo. Het zou vrij bijzonder zijn om Henderson nog basis te zetten in zo'n kwalitatief goed elftal van Engeland.

9 februari 2024 om 18:22

Naast Rice is geen enkele middenvelder bij Engeland onomstreden, ergens wel te begrijpen. Op Rice na zijn de betere middenvelders in de BPL niet-Engelsen

9 februari 2024 om 19:28

Bellingham is echt wel onomstreden. De beste Engelse middenvelder speelt niet in de Premier League... en dan doel ik dus op Bellingham en niet op 'hendo'.

9 februari 2024 om 19:32

Eens, ik denk dat Rice en Bellingham als eerste op het formulier komen. Ik zou er denk ik Foden bij zetten, al is Maddison ook een prima optie.

10 februari 2024 om 15:04

Omdat hij niet in de BPL speelt heb ik hem over het hoofd gezien, werkelijk fenomenale speler vooral dit seizoen.

Southgate zegt hier niet dat hij Henderson gaat selecteren omdat hij bij Ajax speelt, of dat Henderson een streepje voor heeft omdat hij bij Ajax speelt, dus de auteur trekt een nogal voorbarige conclusie. Southgate zegt immers enkel dat hij Henderson bij Ajax beter kan beoordelen dat bij Al Ettifaq. Wie weet valt Henderson hem tegen, dat moet allemaal nog maar blijken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren