Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Henderson is zo ongeveer alles, behalve een typische Ajax-speler’

Laatste update:

Sjoerd Mossou heeft in zijn nieuwste column in het Algemeen Dagblad teruggeblikt op de hype rond Jordan Henderson. De middenvelder heeft zijn eerste wedstrijden achter de rug in dienst van Ajax, maar wist daarin amper te imponeren.

Mossou zag toe hoe Henderson als 'Oppergod der Godenzonen werd verheven' in de Johan Cruijff ArenA. De Amsterdammers zeiden nog nooit zoveel shirtjes te hebben verkocht van een specifieke speler, maar gaven geen duiding.

"Het zal vast kloppen hoor, dat record, maar moest hier wellicht stiekem een krankzinnig miljoenensalaris worden recht gepoetst?", aldus Mossou.

"Een aanhang die prat gaat op de schoonheid van het spel, die de meest weergaloze spelers voorbij zag komen in de laatste zestig jaar - van Johan Cruijff tot Zlatan Ibrahimovic en van Dennis Bergkamp tot Hakim Ziyech - rende nu in polonaise naar de fanshop voor een shirtje van een speler zo doorsnee als een doorzonwoning."

Mossou is nog niet onder de indruk geraakt van Henderson. "Henderson is zo ongeveer alles, behalve een typische Ajax-speler: een oerdegelijke controleur die ruwweg het midden houdt tussen Mark van Bommel en Timmy Simons, maar dan met een lief Noord-Engels accent."

"We zijn een week of drie verder en alles is weer geluwd. Henderson blijkt exact de voetballer te zijn die hij al heel zijn leven is: gewoon, een voetballer. Ajax is nog net zo hopeloos de weg kwijt als in de maanden hiervoor."

Mossou verwacht wel dat Ajax nog plezier gaat beleven aan Henderson. "Die arme jongen kan het ook niet helpen dat hij plots tot de nieuwe Oppergod der Godenzonen werd verheven. Maar wel een beetje jezelf blijven graag. Kop omhoog, jongens, en borst vooruit. Aan een onderdanig, nederig Ajax heeft niemand iets."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat lees ik "die arme jongen kan het ook niet helpen dat hij plots tot de nieuwe Oppergod der Godenzonen werd verheven" Ik denk eerder dat je jaloerse spelers aan het kweken ben bij Ajax die 4 keer minder verdiennen dan Henderson.

17 februari 2024 om 11:09

Dan moeten ze lekker weggaan. Op Brobbey en Henderson na zijn ze het shirt niet eens waard. Geen flauw benul van de gewicht van het Ajax shirt. Ze denken dat ze in de 2e divisie van Spanje spelen ofzo. Geen inzet, geen urgentie, geen passie. Brobbey en Henderson waren de enigen die nog wat deden. Gooijer wellicht nog, maar that's it. Stel neppe ballerina's zijn het, ben nog nooit zo disconnected geweest van een Ajax selectie.

17 februari 2024 om 11:49

Echt Amsterdams, dan moeten ze lekker weggaan.......gratis of hoe. En de huidige trainer van Ajax die nog nooit wat heeft gepresenteerd is van het niveau 2de divisie Spanje, haal José Mário dos Santos Mourinho Félix. Dat lijkt mijn een trainer die Ajax uit de slop haalt.wat denk jij hiervan.

17 februari 2024 om 12:19

De huidige trainer is niet best maar Jose gaat hem ook niet worden, totaal conflict met de club en filosofie. Wel een absoluut fenomeen en krijgt te weinig credits imo. Als de huidige spelers, gasten als Taylor, Gaaei, Rensch, Forbs echt moeite hebben met het salaris van PL en CL winnaar Henderson, zijn ze totaal ongeschikt ja. Ze hebben nog geen 5% bereikt van wat hij heeft behaald.

Als ik de naam Sjoerd Mossou zie staan, provocateur der provocateurs rondom de Klassieker die absoluut niet de ethiek van de journalistiek in acht neemt, weet ik vrijwel genoeg maar nu lijkt hij toch een punt te hebben. Alleen Henderson heeft 3 potjes gespeeld, waarvan de absolute topper tegen PSV zeer verdienstelijk. Ik zou het even wat tijd geven, de man staat met een stuk of 5-6 Ajax onwaardige spelers om zich heen.

17 februari 2024 om 11:54

Waar ik me het meest zorgen om maakt is dat je steeds meer voetbaljournalisten ziet lopen zonder enige inhoud. Maar een beetje verstand had je vooraf geweten dat Henderson gehaald was om in een soort Alvarez rol voor stabiliteit te zorgen voor de verdediging. Het verbaast me dan ook dat geen enkel journalist dit uitlicht maar continu Henderson alleen maar aan het afzeiken zijn.

17 februari 2024 om 12:32

Maar als je ziet hoe kinderlijk eenvoudig Bodø en zelfs Heerenveen door de verdediging heen prikte.... Dan is dat toch precies waar Ajax, en dus tot op zekere hoogte ook Henderson, hopeloos in falen? Dat lijkt me waarom hij zo aangevallen wordt in de media. De verdediging staat niet beter. De connectie met het middenveld is net zo matig. Er is geen spoor van rust te bekennen.

17 februari 2024 om 12:55

Heerenveen scoorde dankzij individuele fouten achterin bij Ajax die te maken hebben met jeugdigheid van je CV (17) en je rechtsback (19). De een vergeet te stappen voor buitenspel, de ander vergeet door te dekken in de eigen 16. De derde goal was ook voornamelijk omdat diezelfde twee spelers veel te halfbakken ingrepen na een slordige bal van Sutalo.

Tegen Bodo werd je verdediging niet eens per se overlopen, maar was dat toch echt het middenveld omdat 5 spelers alleen maar voorin hingen en Henderson grote delen van de eerste helft in zijn eentje op het middenveld stond. Dan krijg je dus een overtal situatie waar geen enkele 6 tegenop kan voetballen. Als diezelfde spelers die ik hierboven noem dan ook weer achterin van die jeugdige fouten gaan maken.. ja dan wordt het heel erg moeilijk. Zo extreem profiteerde Bodo er overigens niet eens van, mede dankzij ongelofelijk veel stofzuigerwerk van Sutalo kwam Bodo uiteindelijk maar tot 4 schoten over de gehele wedstrijd, tegenover 14 van Ajax. De verdedigende organisatie staat dus weldegelijk beter (even de individuele fouten daarbuiten gelaten) maar je wordt helemaal zoek gespeeld op het middenveld.

Er wordt hier vooral ongelofelijk veel geroepen zonder dat er daadwerkelijk wordt gekeken naar wat er gebeurde tijdens die potten. Akpom in de basis betekent dat je 4-2-4 speelt, gaat Taylor ook alleen maar voorin hangen dat heb je dus maar 1 middenvelder over. Dan zou je kunnen zeggen dat Taylor gecoacht moet worden, ik begin echter het gevoel te krijgen dat die jongen niet te coachen is. Niet door Henderson, niet door Alvarez, niet door vd Boomen. Hij wil gewoon niet luisteren. Dan mag je gaan banken.

Henderson zijn aanwezigheid zorgt er niet opeens voor dat Hato 5 jaar ouder is, of Gooijer 30 potten meer aan wedstrijdervaring met zich meedraagt. Hij doet wat hij kan doen maar heeft ook te maken met een grillig, zeer jong elftal. Als de coach dan ook nog dit soort ongebrijpelijke keuzes gaat maken dan wordt het wel heel moeilijk ja.

Maar laten we vooral doen alsof het allemaal aan Henderson ligt.

17 februari 2024 om 13:21

Zeer verdienstelijk? Hij speelde alles naar achter en naar direct links van hem. Creëerde niks. Vond het vooral tegenvallen.

Nog steeds wordt er gedaan alsof men het idee had dat de nieuwe Messias naar Amsterdam was gekomen. Volgens mij is dat vooral door de buitenwacht zo naar voren geschoven en is men in Amsterdam zelf zich bewust van de kwaliteiten van Henderson. Die kun je overigens niet kwalijk nemen voor het belabberde spel van de laatste weken. De 6 was niet het probleem, de 8 en de 10 wel. Taylor en Hlynsson zijn beide niet goed genoeg om dat middenveld te voorzien van de juiste balans en dan kun je Sergio Busquets neerzetten op 6, dat maakt geen fluit uit. Tegen Bodo opnieuw kon je een cirkel van 35 meter om Henderson trekken zonder een andere middenvelder in die cirkel. Zo lang dat middenveld niet doet wat het moet doen en het simpelweg niet begrijpt kun je elke 6 op deze aardkloot op die positie zetten en ze zullen allemaal verzuipen.

17 februari 2024 om 11:41

Denk dat het enthousiasme wel terecht was. Vriend en vijand hadden op voorhand nooit gelooft dat zo een grote naam naar de eredivisie zou komen. Dat hij kwam, en zo respectvol en dankbaar was voor deze stap, is gewoon mooi voor Ajax en de supporters. Elke Feyenoorder was ook lyrisch geweest als hij daar zou tekenen. De 6 was absoluut een probleem, uiteraard niet het enige probleem. Maar je moet ergens beginnen en met beperkte middelen kun je niet alles in één keer recht zetten. Ajax is langzaam de technisch me en bestuursfuncties weer goed aan het invullen, moet qua selectie nog heel veel brandhout slijten, er moet een trainer komen die tactisch sterk is, maar Henderson gaan ze echt wel plezier aan hebben. Wat mij betreft niet de oplossing, maar een prima aankoop en mooi om iemand te zien die het shirt met trots draagt. Natuurlijk hoopt iedereen dat Taylor er eens naast komt te staan. Met Vos of VD Boomen doe je weer een stapje in de goede richting. Het is nog een lange weg uiteraard, maar Ajax komt er altijd weer bovenop.

Jahoor, nog geen 3 weken verder en Sjoerd heeft het alweer gezien. De genen die de komst van Henderson hebben opgehyped zijn je collega’s. Vanuit Ajax zat hier maandenlange stille voorbereiding in. Ik denk dat Henderson zeker wat toe te voegen heeft aan dit Ajax, dus ik voor nu ben ik blij met zijn komst.

Die man heeft 2 potjes gespeeld.. Man man dit zooitje is niet opgelost door de transfer van henderson. Ook als je messi in de spits zet kan hij het zooitje achterin niet helpen oplossen. Hij zalner hoogstens voor zorgen dat er misschien 2 goals per wedstrijd bij komen in de hoop dat ajax net meer scoort dan er door laat.. Ajax moet gewoon mer dichtgeknepen billen hopen dat ze de wc halen. En henderson is de imodium waarvan je hoopt dat hij de diaree een beetje tegen houdt.

17 februari 2024 om 11:14

2 pas?

17 februari 2024 om 12:29

Het zouden er ook 3 kunnen zijn

Aan de ene kant zie je dit natuurlijk vaker als een grote naam wordt gehaald: de prestaties worden enorm graag naar beneden gepraat. Zie Götze bij PSV, die enorm belangrijk was maar te weinig scoorde en dus riep men dat het een vakantiespeler was. Maar bij Henderson werden de verwachtingen vooraf dusdanig groot (let wel: door een gedeelte van de Ajacieden, hoop Ajax supporters zeiden ook gewoon dat ze het eerst nog moesten zien) dat hij daar überhaupt nooit aan kon voldoen. Dit was dé missende speler, het stukje cement, de ervaring, het leiderschap die ervoor ging zorgen dat Ajax misschien niet bij de top 2 ging eindigen, maar wel veel beter zou gaan voetballen. Met alle respect, maar het middenveld van Ajax is nog steeds 1 groot zwembad waarin hij zelf ook aan het ronddobberen is. Ja, een Taylor loopt extreem uit positie, maar daar was Henderson toch voor gehaald, om dat op te lossen? Heb daarnaast ook het gevoel dat hij vrij veel balverlies heeft, en ook zijn duels niet altijd wint. Je ziet af en toe echt wel de rust in zijn spel en hij kan een aardige pass geven, maar veel meer hebben we toch echt niet gezien. Ajax is er ongetwijfeld op vooruit gegaan met hem (want veel slechter kon dat middenveld niet), dat wel. En ik denk met Branco ipv Taylor dat het nog een stuk beter gaat lopen. Maar zo groot als Henderson vooraf gemaakt werd door een groep mensen komt er (nog) niet uit. Dat blijkt wel als je de wedstrijden ziet.

17 februari 2024 om 11:39

“Dit was dé missende speler, het stukje cement, de ervaring, het leiderschap die ervoor ging zorgen dat Ajax misschien niet bij de top 2 ging eindigen, maar wel veel beter zou gaan voetballen.”

Maar je zegt eerst terecht dat een groot deel van de Ajax fans gewoon realistisch was, en vervolgens baseer je je hele eindargument op dat wat (zelfs door jou toegegeven) door een minderheid is geroepen.

Voor mijn gevoel waren de meeste Ajax fans realistisch dat je bijvoorbeeld ook Taylor moet gaan passeren, dat de coach ook geen tactisch genie is, maar dat het alsnog fijn is om hem erbij te hebben want je moet wat. Ik vind je post in grote lijnen realistisch, ook de verwijzing naar Gotze, maar snap niet waar dat vingertje wijzen en die laatste alinea voor nodig is. Daarnaast kunnen we niet voorbij gaan aan het feit dat Henderson van zijn 3 potten nu 1,5 wedstrijd in een soort 4-1-5 opstelling heeft gestaan dankzij het meespelen van Akpom. Schandalige keuze van de coach want dan maak je dus eigenhandig Henderson ook nog eens onschadelijk. Ajax kan veel beter voetballen met Henderson erbij (en deed dat ook tegen PSV) maar dan moet je hem niet laten verzuipen op het middenveld.

Je kan zelfs teruglezen in de aankondiging topics dat de meeste Ajax fans zeiden dat het een begin was maar zeker niet DE oplossing, ook daar werd al meermaals benoemd dat hij ook vd Boomen nodig heeft en evt een andere 10. Nu worden deze fans allerlei woorden in de mond gelegd die juist door fans van de rivalen gebruikt zijn: “jullie messias, de verlosser”!! Het is net als dat er onder elk puntverlies van Ajax 30 keer sarcastisch: “nou het lek is boven hoor.” Geplaatst wordt door PSV, Twente en Feyenoord fans. Terwijl niemand bij Ajax zegt dat het lek boven is.

Voorzichtig optimisme omdat je weer wat punten bij elkaar speelt, en blij zijn met een ervaren middenvelder omdat je halve (beoogde) middenveld al maanden geblesseerd is mag blijkbaar niet 😂

17 februari 2024 om 12:12

Groot gelijk Fossen! De Impact van Gotze bij PSV is veel groter dan Hendersson bij Ajax. Ookal is hij pas 3 wedstrijden bezig maar ik kan je nu al voorspellen dat het zo blijft.

17 februari 2024 om 12:35

Nou Fossen, hier dus gelijk ook een mooi voorbeeld hoe een verkeerde interpretatie van jouw woorden totaal een eigen leven kan gaan leiden een beetje zoals ook gebeurd is met de woorden van de meeste Ajacieden na de komst van Henderson.

ach ja. Wat is typisch Ajax momenteel? Heb dat al jaren niet meer gezien. Beetje een onzinverhaal van iemand die zich “journalist” noemt..

Uhmm,de media noemt dingen als Henderson is de verlosser en god, niemand anders. Leuk al die verhalen verzinnen... Henderson is gewoon een versterking!! Alleen men moet kijken wat voor soort speler hij is..

En daar is de volgende pieper!
Geef die man een kans. Hij komt in een team terecht wat los zand is. Iedereen denkt dat een team om 1 speler draait.
Als hij wonderen kon verrichten, dan had hij wel een andere beroep gekozen.

Henderson is een prima aanwinst voor Ajax. Geen Messi inderdaad maar dat kan ook niet. Tuurlijk is Henderson duur, maar Ajax heeft geen magnetische werking nu. Geen CL, volgend jaar ook niet, laag op ranglijst.

Ik denk dat Henderson best wel is geschrokken van het niveau… qua voetbal had ie best in Saudi-Arabië kunnen blijven… dan hebben we het nog niet eens over het geld…

17 februari 2024 om 11:41

Ik denk dat veel mensen ook best wel zijn geschrokken van het niveau van Henderson. Doorsnee voetballer die naar mijn mening het extreem hoge salaris niet waard is.

17 februari 2024 om 12:47

Ik denk dat de meeste mensen gewoon realistisch zijn en zien dat hij niet in zijn eentje het middenveld kan runnen bij Ajax als Taylor en Hlynsson alleen maar voorin te vinden zijn. Laten we ook niet vergeten dat vd Boomen beoogde basis speler is en we ook nog Vos en Mannsverk achter de hand hebben. Feit is dat de enige middenvelders die je tot je beschikking hebt naast Henderson veel te aanvallend ingesteld zijn. Dan krijg je dus een enorm, niet te belopen gat tussen de linies. Dat was met Tahirovic zo en die kon het helemaal niet dichtlopen. Henderson loopt het dicht waar het kan maar dat lukt niet in je eentje.

Dat gezeur over hoog salaris komt mij een beetje de keel uit. Hij verdient minder dan Tadic deed. Net zoveel als Berghuis en naar schijnt iets minder dan Bergwijn. Om het in perspectief te zetten: Lozano verdient meer bij PSV dan Luuk de Jong (en 1 miljoen minder dan Henderson) en die brengt vooralsnog heel weinig. Een speler met een bepaald imago kost ook meer geld, maar zo duur is Henderson nou ook weer niet, en je betaalde niet eens een transfersom.

Alsof een speler ineens het verschil gaat maken. Geef de beste man de tijd

Dat noemt men de stropop methode, het is de media die hem presenteert als de Messias, later pakken ze hem aan daarop.
Zo werkt dat.

Weet niet of het een Ajax speler is (wat is eigenlijk een Ajax speler?) Alvarez was dat ook niet en zo kan er nog wel wat meer opnoemen. Probleem is dat Henderson geen balafpakker is, geen gif heeft in zijn spel en dat is wat Ajax wel heel erg nodig heeft. In die zin is hij een miskoop voor de 6 positie. Een type als Alvarez hebben ze nodig, die gaten dichtloopt die anderen laten vallen, kopduels wint, fel duels aangaat en dus de ballen verovert. Die gaat er ook niet meer komen ben ik bang, want dan zou men Henderson er naast moeten zetten en dat gebeurt niet met zo'n salaris



Hij moet michien nog wat wennen Henderson. maar ik vind het niet veel valt niet op tussen de rest.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren