Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Heldere boodschap aan Peter Bosz bij PSV: ‘Ben niet tevreden met mijn speeltijd’

Laatste update:

PSV stevent ondanks de nederlaag op bezoek bij NEC (3-1) van afgelopen zaterdag af op de eerste landstitel sinds 2018. Trainer Peter Bosz liet de Eindhovenaren vooral tijdens de eerste seizoenshelft oogstrelend voetbal spelen en heeft de beschikking over een uitgebalanceerde selectie. De oefenmeester kiest echter veelal voor dezelfde basisspelers, waardoor het geduld van onder meer supersub Ricardo Pepi op de proef wordt gesteld.

PSV legde afgelopen zomer liefst negen miljoen euro neer om de Amerikaans international van FC Augsburg over te nemen. Tijdens zijn eerste seizoen in Eindhoven moet Pepi echter genoegen nemen met een rol als back-up van aanvoerder Luuk de Jong.

De teller voor Pepi staat op 35 officiële duels, maar het overgrote deel van deze wedstrijden kwam hij als invaller binnen de lijnen. De 21-jarige spits kreeg tot nog toe 600 speelminuten, waarin hij goed was voor 9 goals en 2 assists. Pepi scoort dit seizoen gemiddeld eens per 55 ­minuten.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De aanvaller hoopt volgend seizoen dan ook op meer speeltijd, zo geeft hij aan in gesprek met Voetbal International. "Natuurlijk is het moeilijk om zo lang geduldig te zijn. Op trainingen voel ik me goed en als ik in het veld kom, scoor ik geregeld.”

“Dan wil je als spits exploderen. Het is dus lastig. Maar tegelijkertijd wist ik dat ik naar PSV zou gaan en dat er meerdere goede aanvallers zouden zijn. Ik wil me dus iedere keer laten zien, maar ook geduldig blijven.”

Pepi heeft er vrede mee dat hij dit seizoen in de punt van de aanval voorrang moet verlenen aan De Jong, die dit seizoen al bij 45 doelpunten betrokken was. "Luuk is een ander type spits dan ik ben. Maar hij is een geweldige aanvaller, een clublegende en het is altijd goed een ploeggenoot succesvol te zien.”

"Daar geniet ik van en ik voel dat ik nog veel van hem kan leren”, vervolgt Pepi. “Geen enkele teamgenoot wens ik iets slechts toe en ik hoop dat Luuk zo door kan gaan. Ik zal me gewoon moeten focussen op mijn eigen spel en statements moeten maken iedere keer dat ik speel. Met mijn speeltijd ben ik niet tevreden, wél met de doelpunten die ik heb gemaakt.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja, wie had gedacht dan de Jong dit jaar zo belangrijk zou zijn. Met de komst van Pepi had ik ook verwacht dat hij dit jaar dichtbij een basisplaats zou zitten.

2 april 2024 om 08:22

De laatste weken is het gewoon enorm slecht wat de Jong laat zien. Pepi verdient ondertussen gewoon een basisplaats.

2 april 2024 om 08:26

Dat kon je nog wel aan zien komen. Hij deed het vorig jaar na z'n blessure al best goed en PSV heeft een flinke kwaliteitsinjectie gehad afgelopen zomer. In een goed draaiende ploeg is het heerlijk voor een spits en vooral als je dominant bent met de speelstijl van Bosz. Dat is als een kind en de snoepwinkel voor een spits.

Snap ik helemaal na wat de jong het laatste maand laat zien, zou je pepi er gewoon een paar keer in moeten zetten

Voorlopig gaat het niet veranderen, ondanks dat De Jong wat minder goed speelt. Je wilt als coach niet de indruk wekken dat klagen in de media helpt om een basisplek te krijgen.

2 april 2024 om 08:40

Mwoh klagen, klagen... Het is een begrijpelijk sentiment. Met zijn gemiddelde zou het ook raar zijn als ie had gezegd "Ja, vind het wel lekker zo op de bank." Hij is niet beledigend, respecteert de status van de Jong en de keuzes van de trainer. Het is de werkelijkheid dat hij niet meer zou kunnen doen, realistisch gezien, om minuten in de basis af te dwingen.

Ik ben lid van Luuks fanclub maar je ziet ook dat het soms niet bij hem loopt of dat een wedstrijd meer vraagt om een type zoals Pepi, wat mij betreft mag Bosz dan best wat eerder wisselen dan de 75e minuut. Die jongen schiet ze er vanuit alle hoeken in en hoewel hij me met een basisplaata nog niet echt heeft kunnen overtuigen denk ik wel dat hij meer speeltijd verdient.

2 april 2024 om 08:40

Het mooie aan Luuk is wel dat hij ook al heel vaak bewezen heeft dat hij een hele wedstrijd als een natte krant kan spelen en dan toch een belangrijke goal kan maken. Daarnaast maakt hij ook altijd zijn meters zelfs als het niet lekker loopt.

Dat maakt het wel wat lastiger om hem te wisselen.

2 april 2024 om 08:53

Helemaal met je eens, ook is hij natuurlijk een echte leider in het elftal die de boel goed kan aansturen. Toch denk ik dat Pepi soms best wat eerder mag komen, desnoods met de Jong nog in het veld, zoals Bosz al eens eerder deed.

2 april 2024 om 10:36

@mattiaspsv: jij volgt psv beter dank (mag ik hopen ), maar de teller van pepi staat toch pas op 2 basisplaatsen (aldus transfermarkt, ik moest het opzoeken) ? In de spits tegen Arsenal en als linksbuiten tegen Heracles. Lijkt me erg lastig om een spits te beoordelen die pas 2 basisplaatsen heeft gehad. Enige ritme kan hij op deze manier niet op doen.

Wel belangrijk om dit goed te managen, want hij is echt een topvervanger voor Luuk zodra die echt te oud wordt (duurt niet heel lang meer lijkt me).

De Jong staat ondertussen ookal 5 wedstrijden droog mag je best een x een ander de kans geven

Zijn tijd komt wel als Luuk gaat afbouwen. Al lijkt het mij wel frustrerend om daarop te wachten. Wellicht een seizoen verhuren als er nog meer potentiële talentvolle spitsen rondlopen(?).

Met het tempo dat Luuk plotseling achteruit gaat, staat Pepi na de zomer gewoon in de basis. Nog even uitzitten.

2 april 2024 om 10:13

Het probleem is dat je dat elk seizoen weer denkt bij de Jong (althans de laatste jaren) en dan opeens begint bij weer te scoren of assists te geven. Dit soort periodes heeft hij al zo vaak gehad.

2 april 2024 om 10:30

Ja dat is waar, alleen loopt hij inmiddels al tegen de 34 aan. Op een gegeven moment houdt het wel echt op. En Pepi wordt normaal gesproken alleen maar beter. Ik zie Luuk straks meer zo'n Huntelaar rol vervullen in zijn laatste tijd bij Ajax.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren