Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Onvrede bij PSV-reserve: ‘Ik zou liegen als ik zou zeggen dat die rol leuk is’

Laatste update:

Yorbe Vertessen is niet geheel tevreden over zijn reserverol bij PSV, zo laat de 22-jarige spits weten in gesprek met journalist Marco Timmer van Voetbal International. Door de hevige concurrentie voorin kwam Vertessen dit seizoen pas 363 minuten in actie, verdeeld over 19 optredens. Daarin wist de Belg drie keer te scoren en fungeerde hij eenmaal als aangever.

Voor de spitspositie moet Vertessen concurreren met Luuk de Jong en miljoenenaankoop Ricardo Pepi. Aangezien aanvoerder De Jong steevast in de basis staat, moeten Pepi en Vertessen vaak genoegen nemen met een plek op de bank. Volgens Vertessen is dat niet altijd makkelijk.

“Ik voel me zeker echt onderdeel van het team, maar ik zou liegen als ik zou zeggen dat die rol leuk is”, aldus Vertessen. “Maar we presteren gewoon goed, dus wat kan ik zeggen?” PSV is na dertien wedstrijden nog altijd foutloos in de Eredivisie en kan zich, met een beetje geluk, woensdagavond in Sevilla al plaatsen voor de volgende ronde van de Champions League.

Vertessen vindt het belangrijk om vertrouwen in zijn eigen kunnen te houden. “Dat is een grote stap. Want als je even niet speelt, voel je je niet altijd even gewaardeerd. Je weet dat het niet persoonlijk is, maar je hebt die waardering van een basisplek even niet. Dat het niet persoonlijk is, dat moet je leren. En het gevoel kunnen loslaten op momenten dat het nodig is. De teleurstelling verwerken om als je er wél in komt te presteren en te leveren. Daar heb ik stappen in gemaakt.”

De spits heeft een duidelijk doel: basisspeler worden en belangrijk zijn. Vertessen wil dat nog altijd bij PSV bereiken. “Het liefst wel. Ik ben hier vanaf mijn negende jaar. Vanaf de F’jes heb ik de gehele opleiding doorlopen. Dus ik ben al dertien jaar bij PSV. Voor mij is het altijd het doel geweest om een vaste waarde in het eerste elftal te worden. En ik hoop oprecht dat het nog steeds gaat lukken.”

Vertessen krijgt in vrijwel iedere wedstrijd minuten van Peter Bosz. “Ik zit er dus tegenaan, maar dat is niet genoeg, haha. Zo voelt het. Ik wil zo graag die volgende stap zetten. Het is natuurlijk mooi en fijn dat de trainer tevreden is en dat ik de complimenten krijg, maar dat maakt het aan de andere kant soms wat lastiger. Want ik hoor het en ik krijg er goeie reacties op, maar het maakt de teleurstelling af en toe groter.”

Komende winter houdt Vertessen alle mogelijkheden open. De Belgische jeugdinternational werd in het afgelopen seizoen een half jaar uitgeleend aan Union Sint-Gillis. In twintig wedstrijden voor de club uit zijn geboorteland was Vertessen goed voor vier doelpunten en drie assists. Of PSV een nieuwe verhuurperiode als optie ziet, is momenteel nog onbekend.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die jongen moet je erbij houden, hij is kwalitatief prima voor een plekje achter Lang/Lozano en is voorin eigenlijk overal inzetbaar. Daarnaast heeft Vertessen met zijn snelheid toch een uniek wapen in de PSV selectie waarmee je je tactiek tijdens een wedstrijd in één klap enorm kunt omgooien.

29 november 2023 om 17:36

Er is mega veel concurrentie. Vertessen is een enorm wapen met zijn snelheid, maar in elke andere situatie zijn Tillmann en Babadi (als 'ie zijn contract gaat verlengen) veel logischere opties als linksbuiten.

29 november 2023 om 17:36

Zie alleen niet zo goed in waarom hij zelf zou blijven?

29 november 2023 om 18:39

Naast rennen kan die jongen alleen niet zo heel gek veel... zijn groei staat ook al een jaar stil.

29 november 2023 om 20:49

@keyboardheld Toch een mooie assist vanavond op Pepi, blijkt hij toch nog nuttig

Meer zit er ook niet in. Prima om in te vallen als er ruimte achter de verdediging ligt bij een voorsprong

Vertessen zou dan ook veel beter net een niveautje lager kunnen gaan spelen bij een subtopper in de Eredivisie. Ik zie hem bijvoorbeeld nog wel bij Twente of Sparta in het team. PSV is gewoon net een niveautje te hoog voor hem maar het is natuurlijk wel een prettige invaller voor wanneer er meer ruimte komt aan het einde van de wedstrijden. Maar kan me voorstellen dat hij daar zelf geen genoegen mee neemt. Ik vind hem net iets te grillig voor de echte (nederlandse) top.

Toen Pepi, Lang en daarna nog Lozano werden aangetrokken, had je je biezen al moeten pakken, Yorbe. M.i. ontbreekt hem de kwaliteit om goed genoeg te zijn voor de basis bij PSV. Wil door zijn inzet nog wel eens leuk fungeren als invaller, maar is over het algemeen niet goed genoeg.

Kom op Twente, dit is nou precies de speler die bij ons past, multifunctionele aanvaller, ik zeg huren, met evt optie tot koop.

29 november 2023 om 17:37

Denk dat PSV hem het liefst wil verkopen dan. Vraag me af of jullie hem kunnen betalen. Wel met je eens dat hij goed bij jullie past.

29 november 2023 om 17:40

Wat denk je dat hij zou moeten kosten? Ik ben niet dusdanig onder de indruk van hem dat ik hem heel veel waard vind maar het is niet zo dat ik alles van psv zie dus misschien kan ik dat niet helemaal goed beoordelen.

Ik was verbaasd dat hij nog terugkwam na zijn verhuurperiode in België. Nuttig om achter de hand te houden, maar ik snap wel dat hij liever ergens basis speelt. Lekker kick and rush in de Championship zou wel wat voor hem zijn.

Na vanavond is ie zeker weer een paar ton duurder geworden, maar Psv heeft nu ze overwinteren de Jackpot van de cl gewonnen dus, mocht Yorbe nog weg willen, dan graag naar Twente, en ja we kunnen hem wel betalen, misschien eerst huren tot de zomer, met optie tot koop

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren