Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Heitinga reageert op onsmakelijke liedjes over Feyenoord vanuit het Ajax-vak

Laatste update:

John Heitinga heeft na afloop te horen gekregen dat fans van Ajax tijdens de uitwedstrijd bij sc Heerenveen (2-4) zeer onsmakelijke liederen zongen over Feyenoord en Rotterdam. Meermaals was het 'bommen op Rotterdam' te horen, waarmee de Ajacieden refereren aan het grootschalige bombardement op de havenstad in de Tweede Wereldoorlog. Heitinga zei op de persconferentie de spreekkoren niet gehoord te hebben, maar veroordeelde ze wel.

Ajax zegevierde in het Abe Lenstra Stadion dankzij goals van Mohammed Kudus, Edson Álvarez, Steven Bergwijn en Kenneth Taylor. De zege werd echter overschaduwd door spreekkoren uit het uitvak. De aanwezige Amsterdamse fans zongen in de aanloop naar de Klassieker van volgende week zondag over 'bommen op Rotterdam'. Op de persconferentie werd Heitinga door Mike Verweij van De Telegraaf gevraagd naar die liederen. "Het is me ontgaan, maar het is natuurlijk niet goed als dat zo is. Als jij zegt dat het gebeurd is, dan geloof ik je. We zijn blij met de overwinning, maar dit soort spreekkoren hoor je natuurlijk liever niet."

Heitinga was wel zeer te spreken over Steven Bergwijn, die na een fraaie aanval de 0-3 op zijn naam zette. De vleugelaanvaller wipte de bal na een fraaie combinatie met Dusan Tadic over twee verdedigers heen en prikte door de benen van Xavier Mous raak. Dat moment leidde tot blijdschap bij Heitinga. "Er is een hoop om hem te doen geweest en iedereen vindt wat van zijn vorm, maar ik zeg altijd dat het vanzelf goed zal komen als je de dingen doet die je moet doen", zei de coach bij ESPN. "Dat deed hij ook."

De oefenmeester van Ajax verwacht dat er nog veel meer in het vat zit voor Bergwijn. "Steven heeft exceptionele kwaliteiten en daar gaan we nog heel veel plezier aan beleven dit seizoen. We gunden hem allemaal die goal die hij maakte en ik vond het eigenlijk vooral jammer van die tweede, die op de paal ging. Dat was ook echt een geweldige actie. Die actie voor de 0-3? Die heb ik net teruggezien. Hij bedenkt het en dan moet je het ook nog maar uit zien te voeren. Er zijn maar weinig spelers die dat op dit tempo kunnen." De regerend landskampioen staat in elk geval voor even op gelijke hoogte met Feyenoord. De Rotterdammers komen zondagavond nog in actie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zat inhet stadion en vond het schandalig. Vind dat je met zulke liederen wel een punt aftrek verdiend.

12 maart 2023 om 17:53

Dan staat Feyenoord niet meer bovenaan.
Liederen die daar te horen zijn...

12 maart 2023 om 18:05

@jopie:
Wat heeft Feyenoord hier mee te maken? Gaat geloof ik over Ajax.
Waar Feyenoord supporters zich zowaar al een paar weken juist van hun beste kant laten zien uit.

Maar laten we nu niet doen dat die van Feyenoord erger zijn dan van Ajax of een ADO bijv.

12 maart 2023 om 18:06

Ja maar hullie doen het ook!!!

Niveau wegkijken en weer naar de ander wijzen. Zo kennen we ze bij Ajax.

12 maart 2023 om 18:12

Je bedoelt, dat het de mens eigen is. Heb genoeg hier op VZ, telkens dat zielig wijzen naar de ander. Het is zo kinderachtig en dom.

Als men al zo begint, dan weet je al dat praten zinloos is, want men ziet hun eigen dom gedrag niet en willen het op zo een manier hun gedrag goedkeuren.

12 maart 2023 om 18:13

@stpn84
Als je als hele supportersgroep zo ongeveer in een heel land als Italië niet meer welkom bent, past iets meer bescheidenheid..

12 maart 2023 om 18:18

@martijn:
Vooral regio Rome hoor valt wel mee…

Maar is goed dat jullie je altijd zo voorbeeldig gedragen in het buitenland! Kan blijven wijzen naar andere maar gaat hier over misdragingen van de Ajax fans wederom

12 maart 2023 om 18:24

Simpele reactie natuurlijk hier het om Ajax supporters gaat en Feyenoord er niks mee te maken heb…

On topic…
Ik vraag me af wie je met deze teksten pijn doet en ook het hamas.. met alle respect voor de Joodse gemeenschap..
iedereen weet dat het in deze over Ajax supporter gaat..
Het enige wat gebeurt om dit elke keer door de journalistiek naar voren te halen en het te benoemen in leven te houden..
ze krijgen een podium heel Nederland hoort het en die gasten blij…
Zolang wij in Nederland iets nodig vinden om bepaalde rechtsgang makkelijker te maken ga je dit niet uitbannen.. elke keer benoemen en zeggen dat niet goed is ga je dit niet mee weg krijgen..
wil je er echt iets aan doen dan zal je als club kei hard moeten optreden en dit gaat niet gebeuren.
Tuurlijk zegt Heitinga voor de bhune dat het niet goed is maar hij is gewoon one of the Guys..

12 maart 2023 om 18:31

Ging over puntaftrek..

Ik vind al die liedjes te triest voor woorden. Je komt een kaartje km je club te supporten zing dan positieve nummers voor je spelers..

Ik denk wel dat ajax en feyenoord de gevoeligste nummers zingen.. bommen op Rotterdam vooral oud zeer.. en hammam hammas vooral zeer bij joden.. heb je de ajax supporters niet eens mee.. ik walg denk nog meer van bommen op Rotterdam omdat ons land in de oorlog echt een kut periode had.. en dat je refereert naar iets wat een smeriger narcist uit Duitsland bewerkstelde... en na dat bombardement heel Nederland klote was

12 maart 2023 om 18:34

Nee hoor Het mag niet en kan niet. Gewoon belachelijk kuddegedrag can een stelletje, zich supporters noernende idioten, maakt niet uit van welke clup of achtergrond.

12 maart 2023 om 18:42

Nu doe je het zelf ook...?

12 maart 2023 om 18:42

Alsof feyenoorders dit niet doen. Hou toch op man.

13 maart 2023 om 09:03

@stphn84,

Doet gewoon iedereen, Ajax, Psv, Cambuur, Twente....

Als er iets slechts over je club word gezegd, dan word er altijd naar anderen gewezen, dit om jezelf minder slecht te laten lijken.
Bij Feyenoord doen ze dat natuurlijk niet..............

13 maart 2023 om 13:21

Nog een week en dan laten Bergwijn en Kudus geen spaan heel van Feyenoord met de matige backs van Feyenoord heb ik nu al medelijden. Die Pedersen kan er helemaal niets van en die Hartman gaat er met rood af... let maar op

13 maart 2023 om 14:34

Xaja...jij bent volgens mij de belichaming van de reden dat de meeste supporters die niet voor Ajax zijn, er ook direct tegen zijn.
Bah bah...

Ot:
Het hoort natuurloijk niet dit soort liedjes...en het zou fijn zijn als iedereen dat gewoon begrijpt. Maar we leven niet in een ideale wereld.
Ik vraag me wel af of er nou mensen zijn, buiten de media om, die hier nou echt van wakker liggen. Ken iig geen Rotterdammer die het iets boeit dat ze dit zingen in de Arena. Kan me ook niet voorstellen dat een weldenkende jood zich heel hgekwetst voelt als er in Rotterdam andere dingen gezongen worden. Iedereen weet toch over wie dit wel en niet gaat?

12 maart 2023 om 17:54

Dat gaat niet gebeuren, maar dit is natuurlijk een spreekkoor in de trend van Hamas etc.. en refereren naar de vuurwerkramp. Onsmakelijk, ongewenst en dieptriest

12 maart 2023 om 18:01

Je kunt als voetbalclub niet tegenhouden dat er een aantal 'supporters' van je z'n verstand niet gebruikt

12 maart 2023 om 18:47

Dat kun je wel hoor. Maar daar moet je veel moeite in stoppen en tegen je harde kern in gaan. En dat durven clubs niet.

12 maart 2023 om 18:04

Ben zelf een Rotterdammer maar stel je niet zo aan zeg.
Ze zetten vooral zichzelf voor lul met zulke liedjes.

12 maart 2023 om 18:05

Een punt aftrek? Uit de competitie ermee. Al het eigen vermogen afpakken en verdelen onder de overige 17 clubs. Al gekheid op een stokje. Wat een achterlijke actie van de malloten. Wanneer gaat dit toch een keer ophouden. Waarom is dit nodig. Laat toch zien als supporter dat je hierboven staat en juich gewoon voor je eigen club. Je kunt op 1 vinger natellen (verder komen deze mensen niet) dat hier weer een vervolg op komt.

12 maart 2023 om 18:10

Nee hoor. Deze liederen worden er al gezongen uit het jaar kruik en daar gaat niets aan veranderen.

13 maart 2023 om 09:03

Maar dat maakt ook dat we nog een eeuwigheid kunnen wachten op uitsupporters bij beide duels

12 maart 2023 om 19:40

En of het schandalig is. Wat een stel zwakzinnigen bij elkaar zijn het zeg. Man man man. Schaam je diep!

12 maart 2023 om 21:03

Ik denk wel dat dit soort sancties erg effectief zullen zijn.

13 maart 2023 om 16:46

Die liedjes zijn zo jaren negentig....kom eens met wat nieuws

Gisteren zei ik in een comment dat Ajax, Feyenoord, Utrecht en ADO in verhouding de meeste en gevaarlijkste Tokkie supporters hebben van NL. Deze Ajax supporters uit dit artikel bewijzen mijn gelijk, Helaas is die reactie van gisteren alweer verwijderd door voetbalzone's censuur mods.

12 maart 2023 om 17:55

Opzich zijn deze spreekkoren niet bijzonder gevaarlijk. Ben het verder wel aardig met je eens, al zijn de hooligans allemaal op hun eigen manier idioot. Heb meer het idee dat het een tendens is elkaar na te doen of de overtreffende trap uit te voeren. Of dat nou bij Ajax , de Graafschap of Cambuur gebeurt. De vier clubs die jij noemt hebben gewoon al een gevestigde naam in het idiote gedrag

12 maart 2023 om 18:10

Ik vind dat je Twente hier nog bij mag voegen, maar eens. Hier zitten procentueel en absoluut de meeste idioten denk ik. Helaas... De supporters in Nederland vind ik sowieso over het algemeen niet heel best

12 maart 2023 om 18:14

Twente heeft dan nog een behoorlijke supportersschare. Er zitten absoluut een hoop idioten waar ik me voor schaam, maar procentueel schat ik Den Bosch, Heracles en Top Oss wat erger in.

12 maart 2023 om 18:26

Haha grapjas,en tegen de Italianen Eagles al vergeten dit jaar?

12 maart 2023 om 18:28

Ik vind er bij Twente veel idioten tussen zitten. Voor mijn gevoel veel meer dan bij anderen. Den Bosch is een goeie nog, maar met Heracles is toch weinig mis? Komt op mij erg sympathiek over

12 maart 2023 om 18:30

robmaas de Heraclied snapt procentueel nog niet helemaal. Geeft niets hoor. Leer je als het goed is wel in groep 6 of 7.

12 maart 2023 om 18:30

Vergeet Mvv niet die er ook wat van kan. Top oss wist ik eerlijk gezeg niet dacht altijd dat die net 500fans hadden 😋 ik vind zowiezo liedjes van de 2e wereldoorlog niet in een stadion thuis horen net als dat ajacieden zingen over super joden ook dat soort dingen moeten verboden worden vind ik.

12 maart 2023 om 18:38

Bij Heracles is het niet best Mangalista. Cerny kan er ook over meepraten (kreeg een klap van een supporter). Daar achter het doel is het kommer en kwel.
Bij een andere pot vorig jaar een van de agenten die in het stadion moest bijspringen is maanden uit de running geweest.

13 maart 2023 om 04:27

Vergeten we nou Helmond Sport? Zoek voor de grap eens hun officiele clublied op, dat zegt al genoeg.

“Het seizoen is begonnen, de punten worden geteld. En als deze dan niet komen, gebruiken we geweld”.

Verder kunnen we denk ik wel stellen dat er bij elke club een groepje hersenloze zitten die denken de club te steunen, terwijl ze hun club eigenlijk alleen maar benadelen

En zo gaat het over en weer helaas. Beide clubs een bepaalde zieke groep fans die het leuk vinden nare liedjes te zingen. Laten we in ieder geval hopen dat het volgende week bij lelijke liederen blijft. Mijn onderbuik gevoel zegt dat het ook erg mis kan gaan, nu er zoveel op het spel staat.

Waarom ga je überhaupt over Rotterdam zingen als je uit bij Heerenveen speelt?

12 maart 2023 om 18:02

Dat zegt genoeg over de inhoud van deze "fanatiekelingen,hondstrouwe supporters,sfeermakers".......

12 maart 2023 om 18:06

Het zijn tokkies die te dom zijn om te beseffen dat ze hiermee hun club benadelen en zich niet realiseren wat voor zielig leventje ze leiden.

12 maart 2023 om 18:12

Ze zijn zo dom dat ze nu weer lekker aandacht krijgen van de media en zo de boel weer op scherp zetten voor de klassieker. Ja echt dom deze tokkies.

13 maart 2023 om 04:05

En dan lopen janken dat ze niet welkom zijn in de Kuip. Slim hoor!

12 maart 2023 om 18:59

Zal wel een reactie zijn op het weren van de uit fans in Rotterdam voor de halve finale beker. En dit geeft ze natuurlijk direct weer een reden waarom ze dat gedaan hebben. Chapeau.

13 maart 2023 om 04:20

Lijkt me niet dat het ‘als reactie op’ is. Dit wordt namelijk al jaren gezongen. Ajax en Feyenoord over en weer maar ook mijn club (en net zo goed die van jou) heeft zulke idioten er tussen zitten..

Weer een stap dichterbij een algeheel uitsupporters verbod.. ik pak nog een awayday dit seizoen zolang het nog kan in ieder geval

13 maart 2023 om 00:25

Je had 'als je uit bij Heerenveen speelt' ook weg kunnen laten.

Waarom ga je überhaupt over Rotterdam zingen?

13 maart 2023 om 08:19

Shhhht! Niks zeggen joh. Die mannen leven nog in de waan dat ze gisteren met 2-4 in Rotterdam hebben gewonnen.

Storm in een borrelglas. Simpele zielen die niet beter weten.

Waarom een club straffen terwijl je de daders in beeld hebt

Ze horen het nooit. En de reactie het hoort niet vind ik ook zo zwak.
Al was ik doof en iemand legt me iets dergelijks uit over een rivaal wat daarnaast ook nog eens een hele stad betreft dan zou ik daar sterk afkeurend op reageren.

Zulke mensen moeten 'onze stadion' niet binnenkomen en liever wegblijven. Is een veel betere uitspraak.

13 maart 2023 om 04:24

Ik geloof Heitinga best wel dat hij het niet gehoord heeft. Het wil nog wel is voorkomen dat er net een microfoon van ESPN in de buurt van de harde kern staat, wat normaal gesproken op tv sfeerverhogend voor de kijkers moet werken. Aan het begin van het seizoen was er bijvoorbeeld de ellende met dat er bij ons apengeluiden richting Brobbey gemaakt werden. Ik zit zelf op de Bunnikside, echter gaan mijn vrienden en ik altijd op een van de hoogste rijen zitten. Ik heb het destijds bijvoorbeeld ook niet duidelijk gehoord, wat op tv blijkbaar zeker wel het geval was..

Ik geef je wel gelijk in het feit dat het wel een slappe reactie is. Misschien komt het zoutzakkerig over omdat Heitinga nou eenmaal zo is?

Trieste figuren die dat roepen. Heeft 0,0 te maken met voetbal. Wat mij betreft opsporen en levenslang stadionverbod. Voor mij zijn dit geen supporters, maar tuig.

Tja, er zitten hersenloze mensen in voetbalstadions. Geen nieuws helaas. Daarom moet ik ook altijd zo lachen om de verontwaardiging over uitfans. Pleur dit groepje gewoon je stadion uit als fanschare. De normale mensen zijn met veel meer.

12 maart 2023 om 18:01

Die hersenlozen maken vaak wel de sfeer, zo eerlijk moeten we ook zijn.

12 maart 2023 om 18:07

Sfeervolle lied(e)ren inderdaad ...

12 maart 2023 om 18:07

Dan maar geen sfeer. Dit soort idioten moet je op alle mogelijke manieren weren. Dat ze met hun trommeltjes thuis hun liedjes verkondigen.

12 maart 2023 om 18:36

Ligt aan je definitie van sfeer.

13 maart 2023 om 13:35

Wat voor sfeer brengen ze dan met deze kansloze liederen? Gewoon weren en de sfeer komt vanzelf maar dan met normale mensen die wel hun club steunen in plaats domme liedjes zingen over een andere club.

Lekkere vragen zijn dat altijd. Je krijgt standaard hetzelfde antwoord. Wat verwacht je dan eigenlijk? Volgende keer wat harder? Van een Mike Verweij mag je toch wel iets anders verwachten.

Achjoh hoort erbij het gebeurt vanuit beide kanten. Zo erg is het allemaal niet

Laat ik beginnen met te zeggen dat er bij Feyenoord ook vaak genoeg verschrikkelijke spreekkoren te horen zijn. Dat gezegd hebben valt het mij wel op dat bij Ajax en Heitinga en Vd Sar specifiek dit gedrag niet of nauwelijks écht wordt afgekeurd. Denk bijvoorbeeld ook aan de Jong Ajax wedstrijd waarbij familieleden van Feyenoord door F side leden, uitgenodigd door Heitinga, werden belaagd. De reactie van vd Sar destijds was ook bagatelliserend en bijna ontkennend. Nu ook “zulke spreekkoren hoor je liever niet” Toch vrij apart als je het aan mij vraagt. Hoe moeilijk is het dit pertinent te veroordelen? Zijn ze nou zo bang voor die paar fanatiekelingen?

12 maart 2023 om 18:06

Misschien moet je jezelf gewoon niet zo aanstellen. Voetbal is oorlog zei een wijs man ooit en dat is het nog steeds, juist dankzij die rivaliteit is sport, sport. Soms onsmakelijk, maar dat hoort er wel bij. Wat wonen er in dit land toch een hoop aanstellers.

12 maart 2023 om 18:43

Wat een onbeschofte mensen wonen er toch in dit land.

Competitief zijn is leuk hoor. Maar dit soort bagger hoort er dus niet bij. Dat het gebeurt is 1 ding. Maar erbij horen is iets heel anders.

12 maart 2023 om 18:45

Onbeschoft? Wat zal jij het zwaar hebben als je in het stadion zit. Stel je niet zo aan man.

12 maart 2023 om 18:13

Laat ik beginnen om gewoon eens niet Feyenoord erbij te betrekken?? Daar word al vaak genoeg over gesproken en overdreven waar het kan. Dan word er altijd gedaan of een groot deel van Amsterdam wel deugt en bij Ajax voorbeelden op de tribune zitten en massaal gedaan of er bij Feyenoord alleen maar tokkies op de tribune zit. Kijk eerst eens naar jezelf als supportersschare. Dit artikel gaat daarover en het is jou al wat moeilijker gegeven. Tip: wie geschoren wordt moet stil zitten.

12 maart 2023 om 19:34

Vergeet vooral die "vrienden" die bij de harde kern van Feyenoord horen te noemen als je het over die jeugdwedstrijd hebt. Altijd handig om dan te gaan stoken en je vervolgens achter familieleden te verschuilen. Vind het sowieso nogal een onzin om trainers en spelers aan te spreken op de harde kern supporters. Ze kunnen toch nooit de juiste reactie geven in de ogen van de "tegenpartij".

Het is toch wel zorgelijk wat er gebeurd als je genoeg tokkies samen in een vak zet. Beledig elkaar lekker, moet tot op een zekere hoogte kunnen. Zing tegen PSV lekker "alle boeren zijn homo." Noem de Feyenoorders kakkerlakken. Spring tegen Ajax lekker rond op "Wie niet springt die is een jood." Goed, je kan je vragen zetten bij het niveau. Maar het is niet onnodig grievend.

Grapjes over bombardementen met duizenden doden die een hele stad met de grond gelijk hebben gemaakt. Een jodenvervolging met miljoenen slachtoffers of een vuurwerkramp zijn echter gewoon niet grappig of leuk. Het is geen satire meer. Iedereen met wat van een moraal compas zou in moeten kunnen zien dat je zoiets niet kan maken.

12 maart 2023 om 18:17

Maar waarom noemt ajax zichzelf superjoden? Ik denk niet dat het Joodse volk dat op prijs stelt.

12 maart 2023 om 18:19

Kan je zelf nalezen op Wikipedia..

12 maart 2023 om 19:03

Als je het niet weet kan je het ook gewoon zeggen want je reacties zijn sws niet echt van een hoog niveau.

12 maart 2023 om 19:47

Dat ajax supporters zichzelf joden noemen begon met de bunnikside die spandoeken maakten met hakenkruizen en de naam ajax waarbij de letter a vervangen werd door jodensterren, liedjes zongen over Adolf dat er nog 11 joden rondliepen etc. Dit allemaal op basis van het feit dat er veel joden bij ajax hebben rondgelopen door de jaren heen en het stadion zich in die tijd in een joodse wijk bevond. Als reactie hier op begonnen de ajacieden zelf de term joden als geuzennaam te gebruiken.

Laat ik beginnen met te zeggen dat er bij Feyenoord ook vaak genoeg verschrikkelijke spreekkoren te horen zijn. Dat gezegd hebben valt het mij wel op dat bij Ajax en Heitinga en Vd Sar specifiek dit gedrag niet of nauwelijks écht wordt afgekeurd. Denk bijvoorbeeld ook aan de Jong Ajax wedstrijd waarbij familieleden van Feyenoord door F side leden, uitgenodigd door Heitinga, werden belaagd. De reactie van vd Sar destijds was ook bagatelliserend en bijna ontkennend. Nu ook “zulke spreekkoren hoor je liever niet” Toch vrij apart als je het aan mij vraagt. Hoe moeilijk is het dit pertinent te veroordelen? Zijn ze nou zo bang voor die paar fanatiekelingen?

12 maart 2023 om 18:08

Waarom begin je met dat statement? Heeft toch helemaal niets met de rest van je post te maken?

12 maart 2023 om 18:12

Statement zou niet nodig moeten zijn, maar zoals je in andere reacties al kunt zien is het eerste verweer van anderen vaak “ja maar bij Feyenoord bla bla bla”. Dat wilde ik voor zijn

12 maart 2023 om 18:20

Misschien moet je een wat dikkere huid kweken en je niet zo op de kast laten jagen door een stelletje dronken supporters die gewoon even lekker ouderwets wilden provoceren. Dat is ze gelukt.

Hoort er helaas een beetje bij dit. Niet te serieus nemen. Wij worden ook niet boos als er weer eens hamas de joden aan het gas wordt ingezet. Denk ook niet dat er ook maar 1 iemand is die echt bommen op rotterdam wil gooien.

Deze kneuzen zijn volgens mij heel makkelijk op te sporen: gewoon even op de telefoon van Sjonnie in de contactenlijst kijken. Vermoedelijk staan ze onder de favorieten.

13 maart 2023 om 09:23

Gewoon even in de contacten lijst kijken? En wie gaat er dan in die contactenlijst kijken? Denk je echt dat de politie hier enige aandacht aan wil besteden? Serieus op zoek wil gaan naar de daders? Laat staan dat het OM of de rechtelijke macht hier tijd aan wil spenderen.

Vreselijk! Dat dit vandaag de dag nog mogelijk is in Nederland! Onze voorouders draaien zichzelf om in hun graf. 9 punten in mindering lijkt mij terecht.

13 maart 2023 om 09:24

Negen punten aftrek maar? Ik zeg verplicht degraderen! Gewoon elke club met spreekkoren direct verbieden, zijn we snel genoeg van dat voetbal af.

13 maart 2023 om 15:07

Ook best, dit moet stoppen!

Nou boehoe, huilie huilie. In de Kuip hoor ik het uitvak dat elke week zingen. Aan de andere kant hoor ik ook walgelijke geluiden dus dat leveled elkaar weer.

Twente zingt dit altijd als ze in de Kuip zijn maar na de wedstrijd gaat het maar over 1 ding

12 maart 2023 om 18:09

De humor is tegenwoordig ook ver te zoeken. Dit gaat misschien een brug te ver, maar de grenzen vervagen door op iedere slak zout te leggen.

12 maart 2023 om 18:39

Dat je het lef hebt om het woordje Humor ook in je comment te zetten bij deze smakeloze kwestie.

12 maart 2023 om 19:11

Hoezo zo agressief reageren? Ik geef aan dat dit te ver gaat. Schreeuwers hebben de halve wereld in jouw woke ideologie.

12 maart 2023 om 18:45

Ik leef graag in een land waarin mensen op een fatsoenlijke manier met elkaar omgaan. Kennelijk is dat niet belangrijk voor jou.

Maar maar maar, dit doen toch alleen Feyenoorders? Huh, of zaten Feyenoorders undercover als Ajax fans in het uitvak?? Hmm.. verder moeten mensen zich niet eens zo druk maken om een paar woorden. Who cares. Geen aandacht aan geven is het beste bij dit soort dingen.

12 maart 2023 om 18:16

Haha, ja Feyenoorders zingen Bommen op Rotterdam.

12 maart 2023 om 18:27

Kan jij er een stuk of 10 quoten hier die dat daadwerkelijk zeggen?

Stop gewoon lekker met uit fans en gooi het stadion volledig open voor de thuis club. Alleen maar gedoe man en het kost steeds geld en politiemacht.

12 maart 2023 om 18:25

Ik begin hier steeds meer voorstander van te worden. Politie heeft wel andere prioriteiten dan week in week uit lowlives te begeleiden (en als het tegen zit ook nog wat stenen terug te koppen).

12 maart 2023 om 18:43

Vind ik geen oplossing. Het is nu in het uitvak dat deze eencellige dit zingen. Maar jij hebt nooit eencellige in het thuispubliek horen zingen? Gewoon opsporen en straffen. Op camera ga je ze er waarschijnlijk niet allemaal uit halen, maar pak diegene die je wel kunt vinden en straf die zo hard dat het als voorbeeld geldt voor andere.

12 maart 2023 om 18:55

Zeker, maar ik vind het een verspilling van politie en geld om steeds maar van alles op te tuigen voor een stel idioten. Het is altijd gezeik, iedere speelronde wel ergens. Dat straffen en eruit pikken horen we al jaren, gebeurt niets.

12 maart 2023 om 19:04

Dat komt omdat de landelijke politiek liever met zichzelf of elkaar bezig is dan even in Engeland te kijken hoe het daar aan toe gaat. Gewoon de voetbalwet zoals die daar is overnemen. Dan heb je wellicht iets meer agenten op een politiebureau nodig om deze eencellige te ontvangen, maar je hebt er veel minder nodig rondom het stadion.

Tja, dit gebeurt..
Wordt voetbal nu ook woke? Prima toch, ik kan smakelijk lachen om wat een groep mensen bij elkaar toe in staat zijn..

En dan vinden mensen het nog raar dat er geen uit supporters mogen komen…
Geld voor beide kanten.

12 maart 2023 om 18:40

Dit is natuurlijk een beetje een vreemde reactie. Die eencellige zingen dit niet alleen tijdens uitwedstrijden, maar kunnen dit ook net zo goed tijdens thuiswedstrijden zingen.

En de KNVB en de clubs en de gemeente doen niks.

Heb wel eens meegemaakt dat het Ajax uitvak, van Sparta is de club van Rotterdam overging op bommen op Rotterdam in 30 minuten. Wij wonnen die pot met maar liefst 4-0 👌.
Zelf vind ik alle boeren zijn homo, en al het hamas en joden gebral echt triest. Maar vooral lachwekkend triest, heb meer medelijden met de lui die het zingen als de evt slachtoffers.

Ik heb het op tv niet gehoord, ook niet echt op gelet moet ik zeggen. Maar snap niet dat een stel hersenloze dit zingt. Vind het echt vreselijk dat dit soort dingen gezongen worden en schaam me daar als Ajax-fan voor.

Ik zie hierboven dat er weer een hele 'discussie' is los gebarsten tussen Ajax- en Feyenoord-trollen. Dit soort dingen gebeurd niet bij éã©n club, maar bij de overgrote meerderheid van de clubs. Ik zou niet zo snel weten hoe je dit kunt uitbannen. Enige wat me reã«el lijkt is mensen uit het vak halen of achteraf straffen als op camera vast is gelegd wie er zingt. Puntaftrek lijkt me niet realistisch.

Ik vind de veroordeling trouwens best wel mild. Waarom durft niemand te zeggen dat dit soort kutgedrag de club schaad en dat je deze eencellige niet in het stadion wil hebben.

Dit zorgt er alleen maar voor dat ik persoonlijk gewoon hoop dat ie uitsupporters er nooit meer bij mogen zijn. Deze idioten zijn zo ontzettend dom dat ze niet eens door hebben wat ze nou eigenlijk zingen. Hoeveel mensen die die vreselijke oorlog hebben mee gemaakt daarmee gekwetst worden. Hoe IQ loos kan je zijn zeg.

Zou dit nou ook weer die vriend van John zijn die een verslaggever sloeg en de familie van jeugdspelers te lijf wilde gaan of heeft zoiemand een stadionverbod. Dat je zulke makkelijk zichtbare idioten niet kan weren toont echt de incompetente aanpak in Nederland aan.

13 maart 2023 om 09:30

Geen voetbal wet betekend dat je ze moet aanpakken op basis van bestaande wetgeving. Heel veel succes daarmee.

De realiteit is dat men in Nederland veel ernstiger criminaliteit niet aanpakt. Dat er jaarlijks tienduizenden zaken geseponeerd worden door het OM wegens gebrek aan capaciteit. Hier zitten zelfs zedenzaken bij.

Een stadion verbod betekend niet zoveel zoveel als er geen meldplicht is. Het betekend alleen dat iemand niet zelf zijn kaartje kan kopen maar dat een ander dat voor hem moet doen.

We hebben deze discussie nu al tientallen jaren echter de politiek wil het probleem niet aanpakken. Dan houdt het al snel op want clubs kunnen niet zoveel.

13 maart 2023 om 09:32

Het is gewoon frustrerend. Want in de Kuip zitten de zelfde gekken ook jaar in jaar uit en veroorzaken jaar in jaar uit overlast.

13 maart 2023 om 09:40

Maar laten we gewoon eerlijk zijn, als iemand met twee stadion verboden het veld bestormt, een speler aanvalt en dan slecht twee maandjes hoeft te brommen, dan hoeven we ons toch geen illusies te maken dat iemand die een liedje zingt ooit echt aangepakt gaat worden via het Om.

Het enige wat je eigenlijk kan doen is het vak ontruimen maar dan heb je de ME nodig en weet je dat er veel gedoe gaat komen. De meeste veiligheid coördinatoren zullen dan liever de andere kant opkijken.

Zonder voetbalwet zal er weinig veranderen ben ik bang voor.

13 maart 2023 om 09:53

Nee klopt. En ik zie em er ook niet komen voorlopig.

Ongeacht wat je ervan vindt, vanavond, en anders donderdag tegen Shaktar, in de Kuip zullen er net zo goed spreekkoren zijn in aanloop naar de klassieker, daar zullen ook niet de netste dingen geroepen worden. Daarmee praat ik het 'bommen op R'dam' niet goed, maar we moeten aan beide kanten (zowel Ajax als Feyenoordsupporters) niet verontwaardigd gaan doen over spreekkoren van de andere kant. Het hoort een beetje bij de Klassieker, elkaar alvast opnaaien etc. Nogmaals, het is niet mijn stijl, maar dit ga je niet wegkrijgen.

Dit moeten we hard aanpakken wie ook wat zegt, dit gaat van wie ook alle grenzen te ver, steeds naar elkaar wijzen helpt niet, aanpakken wie dan ook , nu is het een Ajax supporter, hier moeten ze wat mee doen, zelfde als het een Feijenoord supporter zou zijn (mijn club), er zijn geen grenzen meer bij een supporter, Ajax en Feijenoord moeten mensen aanstellen die dat oplossen, he gebeurd daar mensen van hun club, beelden zeggen genoeg. Je kan het makkelijk aanpakken door gezicht herkenning te maken om de vakken binnen te komen, dan kun je ze makkelijk herkennen en geen toegang meer geven. Hier moeten alle clubs aan mee werken, de regering zal mee moeten betalen in de kosten, want die gekken leren het zo wel af.

En dan wilden ze een week geleden nog dat ze weer welkom zouden zijn in Rotterdam. Dat plan kan in ieder geval weer een generatie de koelkast in. Idioten.

Ik dacht dat Feyenoord supporters altijd met Ajax bezig waren. Maar hé, het gebeurd ook andersom

13 maart 2023 om 07:52

Feyenoord is de nummer 1 he dan krijg je dat

Nou omdat het een strijd is. Is alleen niet zo netjes.. draait toch om elkaar iets duidelijk te maken. Als harde kern en hooligans is het nieuws reclame. Concurrenten zijn nooit netjes.

Die zelfde man die bij een besloten kampioenswedstrijd ze vriendjes uitnodigde!!!! Die vervolgens de ouders en opa's en oma's en ventjes van 14 jaar van de tegenstander aanvielen?????
Waarvan er 1 een week later over internet was te zien hard wegrenden voor de tegenstander meneer uil genaamd !

13 maart 2023 om 09:32

Besloten wedstrijd? Hoe kom je daar nou weer bij? Je bedoelt toch niet die wedstrijd waarin Kuyt de familieleden en kennissen van zijn jeugdelftal opriep om mee te gaan en hun team hard aan te moedigen terwijl er geen uit publiek mee mocht?

13 maart 2023 om 15:10

Kuyt? Het wordt steeds gekker hier!

Als je als club echt een statement wilt maken dat je dit gedrag afkeurt dat zou je moeten besluiten dat de Fside tijdens de klassieker leeg blijft. De F Side is namelijk ook altijd aanwezig bij uit wedstrijden. Supporters die op de f Side zitten zijn zondag gewoon niet welkom in de Arena. En aan kaarten voor een ander vak komen zal lastig worden aangezien de wedstrijd volgens mij uitverkocht is. Als Feyenoord supporters zich weer misdragen laat je Vak
S leeg. Anders gaan die gasten het nooit leren

13 maart 2023 om 03:31

Dat doen clubs zelden. Kijk maar naar Utrecht. Die hield het vak leeg maar verspreidde dezelfde supporters over de rest van het stadion. Ik weet ook niet wat Feyenoord deed toen supporters inbraken en het veld opliepen? Als Feyenoord dat toen wél heeft gedaan: respect.

Maar zoals gezegd, clubs doen dat zelden.

13 maart 2023 om 09:01

Ja mooi. Mogen in de Kuip er al niet hij zijn dus gaan we ze ook weren in de belangrijkste thuiswedstrijd van het jaar en huidige seizoen. Gekkerd.

Wat zeggen de Ajacieden nou altijd als het andersom gebeurde:

Als de haat voor de ander groter is dan de liefde voor je eigen club…

Misschien is het heel slecht, maar ik kan me echt niet druk maken om dit soort dingen. Ik zie het een beetje als cabaret, waar sommigen humor zien in zo schokkend mogelijk zijn.

Die sneue supporters van Ajax hebben weer laten zien dat een klassieker met publiek nog steeds heel ver weg is. Goed bezig!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren