Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Heerlijke kopbal van Ekkelenkamp leidt cruciale zege Royal Antwerp in

Laatste update:

Royal Antwerp heeft een cruciale zege geboekt in de Championship play-offs van de Jupiler Pro League. De ploeg van trainer Mark van Bommel ging effectief met zijn kansen om en versloeg Union Sint-Gillis: 0-2. De eerste treffer kwam op naam van Jurgen Ekkelenkamp, die zijn ploeg na een mooie loopactie op fraaie wijze op voorsprong kopte. Na de 0-2 van Mandela Keita wist the Great Old in de tweede helft stand te houden. Antwerp is de nieuwe nummer twee en heeft slechts twee punten minder dan koploper KRC Genk. Union volgt op één punt van Antwerp.

Aan de kant van Union kreeg Bart Nieuwkoop weinig verrassend een basisplaats toebedeeld. De Nederlander stond rechts op het middenveld. Net als Loïc Lapoussin, die op de linkerflank stond, moest hij voor de aanvoer naar spitsen Simon Adingra en Victor Boniface zorgen. Bij Antwerp ontbrak Calvin Stengs wegens een lichte blessure, waardoor Keita zijn kans kreeg op het middenveld. Ekkelenkamp stond op 10 achter spits Vincent Janssen. Gyrano Kerk begon op de bank.

Na een harde openingsfase was het Ekkelenkamp die voor het eerste gevaar zorgde middels een schot, dat opgeraapt kon worden door doelman Anthony Moris. Ook Janssen dacht aan scoren. De spits moest echter toezien hoe Lapoussin met een uiterste tackle erger voorkwam voor de thuisploeg. Toch wist Antwerp zijn overwicht uit te drukken in een doelpunt. Ekkelenkamp zette een prima loopactie in en kopte feilloos raak uit een voorzet van Jelle Bataille: 0-1. Nieuwkoop leek de 1-1 voor het binnentikken te hebben, ware het niet dat hij net tekort kwam. Ogenblikken later sloeg Antwerp genadeloos toe. Christian Burgess leverde de bal zomaar in bij Keita, die een vrije doortocht kreeg en Moris het nakijken gaf: 0-2. Boniface zag zijn kopbal aan de andere kant nog gekeerd worden door Jean Butez.

Union moest na rust dus aan de bak, maar het was juist Antwerp dat hard op weg was naar de 0-3. Michel-Ange Balikwisha sneed vanaf links goed naar binnen en haalde uit vanaf de rand van de zestien. De aanvaller zag Moris zijn poging tegen de lat tikken. Antwerp was de baas in de tweede helft en had weinig te duchten van Union. Ook in de fase dat les Unionistes de bovenliggende partij waren, tussen minuut 70 en 80, wisten zij weinig te creëren. Wel kreeg Gustaf Nilsson een kopkans, die te zacht bleek om Butez aan het wankelen te brengen. Union hield stand en keert zodoende met een prima gevoel terug naar Antwerpen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Royal Antwerp is in vorm de laatste weken. De beker al gewonnen afgelopen zondag en nu strijden zij vol om het kampioenschap. Het zal maar gebeuren dat Royal Antwerp kampioen wordt van Belgie. Dat zou echt een wereldstunt zijn van Mark van Bommel en Overmars in hun eerste jaar.

Petje af voor hun werk tot dusver!

3 mei 2023 om 22:51

Wereldstunt valt wel mee. Antwerp was sowieso de uitdager Club Brugge voor de titel die het dit seizoen helemaal lieten afweten.

4 mei 2023 om 11:45

In Antwerp mogen ze vooral Ome Ghysens bedanken, die er maar geld ik blijft pompen.

En zodoende Van Bommel en Overmars de middelen geeft om dit te realiseren.

4 mei 2023 om 14:14

Beter bekend als Polle plastiek

De Ronaldo-gooier met een Ronaldo-achtige goal. Leuk dat die jongen het zo goed doet daar.

Zou wat zijn zeg als Mark en Marc de dubbel pakken daar. Geen fan van die play-offs en halvering van de punten maar neemt niet weg dat het alsnog knap zou zijn. Lijken op het juiste moment in vorm te zijn, ben benieuwd!

Er is altijd veel kritiek op het systeem in België maar ik vind het best vet. Elke wedstrijd op het einde is een topper, en belangrijk voor het kampioenschap. Maar goed ik ben een hockeyer waar dit de normaalste zaak van de wereld is, dus dat zal mee spelen. In de voetbalwereld wordt het duidelijk minder gewardeerd

4 mei 2023 om 07:25

Vind het helemaal niets.Net als vorig seizoen toen Union gewoon kampioen had moeten zijn na alle wedstrijden maar in die poule zijn vorm zoekt en alsnog onterecht Club Brugge kampioen werd. Eindstand competitie moet ook einduitslag zijn. Niet dan nog punten halveren en nog even de terechte kampioen naaien.

4 mei 2023 om 14:01

Ze weten allen van tevoren hoe het werkt.
Dus je kan het misschien niet fijn vinden, maar er is niets onterecht aan.

Ik ben ook geen fan van dit systeem, de club met de meeste punten wordt het hardst genaaid. Of je doet playoffs zoals NBA, met thuisvoordeel en makkelijke draw voor de hoger geplaatste teams, of je houdt het klassieke systeem aan. Maar zo'n halvering vind ik niks.

Die Mandela Keita mag toch ook wel op het scoutlijstje van Psv/feyenoord als 6, gehuurd van OHL in de winter en zich probleemloos aangepast aan het niveau.

Vraagprijs is wat te hoog van wat ik begreep(10mil) maar lijkt me nie dat OHL zoveel kan vragen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren