Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Heerenveen sluit deal met Brighton en heeft Jan Paul van Hecke binnen

Laatste update:

SC Heerenveen huurt Jan Paul van Hecke dit seizoen van Brighton & Hove Albion, zo maken de Friezen bekend via de officiële weg. De twintigjarige verdediger werd onlangs gepresenteerd als aanwinst van Brighton, dat hem van NAC Breda overnam. Van Hecke wordt direct doorverhuurd aan Heerenveen om ervaring op te doen op het hoogste niveau.

Brighton betaalde ongeveer twee miljoen euro voor Van Hecke. Afhankelijk van de duels die de mandekker namens de club uit de Premier League speelt, dus na de huurperiode bij Heerenveen, kan het totale transferbedrag middels bonussen oplopen tot tenminste drie miljoen euro. Even leek het erop dat Van Hecke aan FC Utrecht verhuurd zou worden, maar Heerenveen trok uiteindelijk aan het langste eind. Ook AZ was enige tijd in de markt voor de twintigjarige stopper, net als AS Monaco.

Is plotselinge daadkracht genoeg voor tegen de klok vechtend Heerenveen?

Sinds de verkoop van Chidera Ejuke is Heerenveen zeer actief op de transfermarkt en werd de ene na de andere speler in huis gehaald.Lees artikel

Van Hecke, wiens contract bij NAC nog twee seizoenen doorliep, beleefde afgelopen seizoen zijn doorbraak in de Keuken Kampioen Divisie. De verdediger kwam inclusief bekerwedstrijden tot zestien duels in het shirt van de Parel van het Zuiden. Hij scoorde tegen Feyenoord in de halve finale van de TOTO KNVB Beker, door NAC met ruime cijfers verloren: 7-1.

"Het is heel mooi dat Jan Paul voor ons heeft gekozen", reageert technisch manager Gerry Hamstra op de clubwebsite. "Dat een Premier League-club hem als speler uit de eerste divisie overneemt, zegt alles over het talent, de kwaliteit en de potentie die Jan Paul bezit. Met hem erbij zitten we achterin nu ruimer in onze keuzes. Jan Paul maakt een stormachtige ontwikkeling door, die hij bij ons mag doorzetten."

Van Hecke is al de zesde zomeraanwinst van Heerenveen. Eerder werden Sieben Deawele en Oliver Batista Meier op huurbasis overgenomen van respectievelijk RSC Anderlecht en Bayern München. Daarnaast werd doelman Erwin Mulder transfervrij weggehaald bij Swansea City, terwijl voor Henk Veerman (FC St. Pauli) en Pawel Bochniewicz (Górnik Zabrze) een kleine transfervergoeding werd betaald. Verder kwam Joaquín Fernández voor een onbekend bedrag over van Club Atlético River Plate uit Uruguay.

Jan Paul van Hecke doet er goed aan om een tussenstap te maken bij SC Heerenveen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik snap niet dat Ajax Psv of Feyenoord dit plan heeft uitgevoerd...

Nu worden er nederlandse spelers gestolen, en dat geld gaat naar een Engelse club...

18 september 2020 om 12:20

Gestolen? Het blijft gewoon een Nederlander hoor. Bovendien is het niet zeker dat hij daar gaat slagen he, spelers die op zo'n jonge leeftijd naar de PL slagen vaker niet dan wel. Bovendien heeft hij het tot nu toe alleen nog maar laten zien in de KKD dus we gaan zien of hij zijn ontwikkeling bij Heerenveen kan doorzetten.

18 september 2020 om 12:21

Naja, Van Hecke vind ik nog steeds een risico. Het is een talentvolle verdediger, maar het zal belachelijk zijn dat Van Hecke op basis van 16 wedstrijden in de KNVB-beker en KKD zal worden overgenomen door Ajax, PSV of Feyenoord, ook al speelde hij goed tegen AZ en Psv. Wel jammer dat AZ hem niet heeft overgenomen, want hij is wel beter of kan beter worden dan de huidige centrale verdedigers die ze nu hebben.

18 september 2020 om 12:26

Omdat alle 3 de clubs niet overtuigd waren dat hij de 2 miljoen die NAC vroeg waard was. Feyenoord heeft centraal al als talenten Geertruida, Johnston en er was na het wegvallen van van Beek behoefte aan ervaring en daarnaast heeft Feyenoord niet zomaar 2 miljoen liggen om hem er even bij te nemen. Ajax heeft al genoeg talenten voor centraal achterin en daarom is een Pierie ook verhuurd. PSV heeft denk ik ook meer behoefte aan een ervaren CV en daarnaast moet je maar bedenken of Van Hecke het niveau van PSV is of gaat halen.

18 september 2020 om 13:20

Het blijft een gok natuurlijk. Ajax heeft dit vorig jaar gedaan met Pierie en Scherpen, dat is nog niet heel succesvol gebleken. Al zou je Schuurs misschien ook in die categorie kunnen plaatsen.

18 september 2020 om 13:23

Nee dat is totaal wat anders. Hij doelt op kopen en gelijk 1 of 2 jaar verhuren aan een eredivisie club. Om vervolgens over 3 jaar te kijken of hij de 2 miljoen waard was.

18 september 2020 om 13:30

Zo anders is het toch niet. of je zou nou in jong Ajax laat spelen of verhuurd maakt ook niet veel uit. En Ajax doet dat nu met Pierie.

Prima deal en prima gedaan door SC Heerenveen. Weer een talentvolle speler erbij die zich goed gaat ontwikkelen bij SC Heerenveen. Wat dat betreft de perfecte club voor talenten om ervaring op te doen! Ik ben benieuwd hoe die het gaat doen!

18 september 2020 om 12:25

En wederom 10% doorverkooppercentage door ons bedongen. Prima deal lijkt dit dus wederom. Wij zijn klaar op de transfermarkt!

18 september 2020 om 12:49

Had Heerenveen deze jongen niet gewoon zelf op kunnen binnenhalen of hebben ze daar het geld niet voor? Verder in ieder geval een mooie aankoop. Ik verwacht dat ze nog bij Ajax zullen aankloppen voor Ekkelenkamp, maar daarna is Heerenveen helemaal voorzien voor komend seizoen.

Wie gaat hiervoor banken dan, die Pool niet lijkt me. Dresevic? Of is Van Hecke gehaald voor de bank? En het blijft erg dun als Floranus of Woudenberg wegvalt, dat zijn de enige 2 backs in de selectie.

18 september 2020 om 13:05

Fernandez kan op linksback. En volgens mij is Akujobi een optie voor rechtsback achter Floranus. En misschien Dresevic ook wel.

18 september 2020 om 13:07

Fernandez gaat linksback spelen dus dat zal na een tijdje de vervanger worden van Woudenberg. Rechtsback kan akujobi ook nog dus dat is ook prima bezet. Ik denk dat Van Hecke voor de concurrentie gehaald is, zodat met name Dresevic gefocusd blijft. Hij zal in het begin banken neem ik aan.

Dit is toch wel een opmerkelijke situatie. Nac krijgt de vetpot, en Heereveen gaat dan vervolgens voor een Engelse club een speler met maar een handjevol wedstrijden in de KKD opleiden. Ik ben niet per se tegen het concept huren, maar dit is toch gewoon een speler die Heereveen zelf had kunnen halen. Huur dan ten minste een wat meer ervaren speler. Of zijn de Nederlandse clubs soms ook verplicht om een bepaald percentage Nederlanders in de selectie te hebben?

18 september 2020 om 14:39

2 miljoen is veel geld voor Heerenveen om uit te geven. Bij Brighton is het een schijntje. En voor iemand die nog geen vol seizoen KKD heeft gespeeld vind ik dat echt veel geld. Een behoorlijk risico en dat neem je niet zomaar. Daarnaast is van Hecke gehaald om de concurrentie op te voeren Bochniewicz en Dresevic zullen in principe de basisspelers zijn. Van Hecke erachter is prima en als hij meer brengt is dat helemaal mooi. Botman pakte ook goed uit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren