Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Heel veel nieuwe namen bij Jong Oranje in eerste voorselectie Michael Reiziger

Laatste update:

Michael Reiziger heeft zijn eerste voorselectie als bondscoach van Jong Oranje bekendgemaakt. De vijftigjarige oefenmeester kiest voor slechts vier dezelfde namen die ook mee gingen naar het EK Onder 21 in Roemenië en Georgië afgelopen zomer. Andere spelers zitten bij de voorselectie van het grote Oranje, zijn inmiddels te oud of simpelweg niet opgenomen.

De vier spelers die ook op het EK actief waren zijn Kenneth Taylor, Ryan Gravenberch, Million Manhoef en Devyne Rensch. De selectie van Reiziger kent dus héél veel nieuwkomers. Zo zijn onder meer Isaac Babadi, Ruben van Bommel, Jorrel Hato, Neraysho Kasanwirjo, Youri Regeer en Calvin Twigt opgenomen in de 28-koppige voorselectie.

Verder heeft Reiziger ook gekozen voor een aantal minder bekende namen. Spelers die niet actief zijn in de Eredivisie: de debuterende trainer heeft een plekje voor onder meer Noah Ohio (Standard Luik), Emanuel Emegha (RC Strasbourg), Dani van den Heuvel (Leeds United), Ki-Jana Hoever (Stoke City FC) en Rav van den Bergh (Middlesbrough FC) in de voorlopige selectie.

Jong Oranje neemt het in de kwalificatiereeks voor het EK Onder 21 op 8 september op tegen Moldavië. Vier dagen later staat de wedstrijd tegen Noord-Macedonië op het programma. Nederland zit verder in de poule bij de talenten van Zweden, Gibraltar en Georgië. Het EK wordt gespeeld in 2025 en wordt gehouden in Slowakije.

Volledige voorlopige selectie Jong Oranje:

Keepers: Dani van den Heuvel (Leeds United), Calvin Raatsie (FC Utrecht), Hugo Wentges (ADO Den Haag)

Verdedigers: Jorrel Hato (Ajax), Devyne Rensch (Ajax), Youri Baas (NEC NIjmegen), Rav van den Berg (Middlesbrough FC), Tyrese Asante (ADO Den Haag), Finn van Breemen (FC Basel), Neraysho Kasanwirjo (Feyenoord), Rio Hillen (De Gaafschap), Ki-Jana Hoever (Stoke City FC), Serano Seymor (Excelsior), Anass Salah-Eddine (Ajax)

Middenvelders: Fedde de Jong (SC Cambuur), Youri Regeer (FC Twente), Calvin Twigt (FC Volendam), Max Bruns (FC Twente), Ryan Gravenberch (Bayern München), Dirk Proper (NEC Nijmegen). Kenneth Taylor (Ajax), Lennard Hartjes (Excelsior), Isaac Babadi (PSV)

Aanvallers: Million Manhoef (Vitesse), Noah Ohio (Standard Luik), Emanuel Emegha (RC Strasbourg), Ruben van Bommel (AZ Alkmaar), Sontje Hansen (NEC).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

PSV nu ?? Ajax 2018/2019 ??
Reacties

Max Bruns is een verdediger



Vier aanvallers maar? Ik had overigens wel graag spelers gezien als Rijkhoff (dortmund), Huijsen (juve) en Land (psv).
Overigens heel benieuwd hoe Reiziger het gaat doen met zijn eerste grote klus als trainer (jong Ajax even niet meegerekend). Het kan eigenlijk alleen maar beter dan het debacle dat Vd Looi heette.

18 augustus 2023 om 17:01

Best opvallend idd. Verder wel verrassend dat Hato bij AJAX basis speelt maar kennelijk nog niet goed genoeg wordt bevonden voor Jong Oranje

18 augustus 2023 om 17:15

Staat er gewoon bij hoor

18 augustus 2023 om 17:53

En 11 verdedigers.. Alsof het een voorbode is dat hij 532 wil spelen..

Dit is wel de trieste jong oranje selectie die ik in tijden heb gezien! Is er gewoon echt niks beters of ziet reiziger een aantal over het hoofd?

18 augustus 2023 om 15:46

Denk dat hij in eerste instantie deze jongens eens aan het werk wil zien en dat hij vandaar uit zijn volgende selectie gaat bepalen

18 augustus 2023 om 15:48

Maatsen en Hartman zouden evt nog af kunnen vallen bij het grote Oranje evenals Verbruggen en Brobbey natuurlijk. Maar ja, lijkt redelijk pover

18 augustus 2023 om 16:12

@jorisdijk, Hartman is te oud, is van 2001, je moet 2002 of later geboren zijn om in aanmerking te kome

18 augustus 2023 om 15:48

De groep 19 t/m 21 jaar is inderdaad niet bepaald de beste lichting, maar ik heb goede hoop voor wat erna komt. Spelers als Hato en Van Bommel zijn nog maar 17/18 jaar oud, en in mijn andere post noem ik nog een paar namen waar ik veel van verwacht.

18 augustus 2023 om 16:03

"dit is wel de trieste jong oranje selectie die ik in tijden heb gezien!"

Dat lijkt maar, denk ik. Je mag alleen spelers selecteren die onder 21 zijn op 1 januari van het jaar waarin het het kwalificatietoernooi begint. Het onder 21-EK wordt om de twee jaar gehouden, dus na elk EK schuift de leeftijdsgrens in een klap twee jaar op. Waardoor je dus al je wat oudere (en dus ook veel van je betere) spelers ineens weer kwijt bent.

18 augustus 2023 om 16:39

Wat begrijp je niet aan doorselecteren? Hij gaat een cyclus in richting het EK 2025. Het gros van de spelers bij het afgelopen EK zijn nu te oud voor dit team en vd Looi heeft dus bijzonder weinig spelers opgeroepen die Reiziger nu nog kan gebruiken. Als je dan toch op 0 moet beginnen, kun je beter op potentie selecteren en een goed team bouwen.

Goed om te zien dat Reiziger wat verder kijkt dan de standaard spelers.

18 augustus 2023 om 15:56

Ja maar hij is niet langsgeweest bij PSV zo te zien. Is de jeugd daar echt zo slecht dan?

18 augustus 2023 om 16:04

Alleen Babadi opgenomen?

Sambo, van Duiven of Antonisse hadden eventueel nog gekund, maar wie anders?

Denk dat Land, v.d.blaak, Comenencia, Steur en v.d.heuvel kunnen zich beter op Oranje Onder 19 richten toch? Althans, op dit moment.

18 augustus 2023 om 16:23

Volgens mij is Babadi niet opgenomen, die had er bij kunnen zitten, zeker als je ziet wie er wel bij zitten. Sambo is te oud en Antonisse speelt voor Curacao.

De overige spelers die jij noemt zullen er in de toekomst wel bij kunnen zitten.

18 augustus 2023 om 16:28

Babadi is volgens het ED wel opgenomen, maar dat komt niet terug in dit artikel van VZ.

Ik neem aan dat Frimpong helemaal niet meer voor jong oranje uit wilt komen, dus logisch dat hij er hier dan ook niet bij zit.

Verder een frisse start voor Reiziger die zich mag opmaken voor het bouwen van een compleet nieuwe ploeg voor jong oranje. Zie in hem dan ook een zeer geschikte trainer om deze taak op zich te nemen. Benieuwd naar de eerste potjes!

18 augustus 2023 om 16:11

Is simpelweg ook al te oud. 2002 en later mogen deze jongens zijn. Frimpong is 2000

Ik ben benieuwd naar Reiziger als bondscoach. Erwin deed in mijn ogen mee fout dan goed, dus wat betreft kan het alleen maar een vooruitgang zijn.

Niet een hele denderende selectie moet ik zeggen..

Ryan Gravenberch heeft ook aardig stilgestaan (letterlijk en figuurlijk) vorig seizoen. Hij zou echt een stapje terug moeten doen en naar mijn mening het niet wéér bij een topclub (lees: Liverpool) moeten gaan proberen en gaan banken. Kies voor Napoli, Leipzig, Newcastle, AC Milan, Benfica (dat soort clubs)

18 augustus 2023 om 16:21

Dan noem je clubs als Napoli de kampioen van Italië en Newcastle wat gewoon een concurrent van Liverpool is. Ryan moet een club in de subtop zoeken.

Op zich een goed teken dat er verder dan Nederland alleen gekeken word, persoonlijk geen inzicht of dit een goede selectie is maar komen in ieder geval geen namen naar boven die geselecteerd hadden moeten worden.

Dat Jong AZ dat de Youth League won vorig jaar zou toch wel een paar jongens af mogen leveren tov jongens die never nooit het grote Oranje gaan halen zoals Baas of Sallah-E

18 augustus 2023 om 16:06

Wow, alleen Van Bommel is geselecteerd inderdaad.

Met Kasius, Dekker, v.brederode, Poku en Meerdink zijn er genoeg kanshebbers voor de selectie!

18 augustus 2023 om 16:15

Fedde de Jong, nu Cambuur, is erbij. Dekker, Van Brederode, Meerdink en ook Goes zijn geblesseerd. Poku zou een optie geweest zijn. Van Bommel zat niet bij de Youth league selectie. Poku had een optie kunnen zijn.

18 augustus 2023 om 16:15

Dat was niet Jong AZ, maar AZ -19. Je moet eerst maar eens zien hoeveel van die jongens zich staande kunnen houden binnen het volwassen voetbal, want dat is Jong Oranje al heel wat meer.

18 augustus 2023 om 16:18

Blijft toch grappig. Van alle opgeroepen spelers weet je nu al dat 95% nooit het ‘grote’ Oranje gaat halen. Maar als vergelijking moeten er weer twee (ex)Ajacieden genoemd worden. Zit het zo hoog?

18 augustus 2023 om 16:36

Yep, bij elke selectie is het zoek de ajacieden om te zeiken hier op VZ.

Heerlijk kijkt ook over de grens van Nederland, pakt het wel even lekker anders aan dan zijn voorgangers

18 augustus 2023 om 16:19

Dit is de laatste jaren toch al zo? Voorheen zaten ook jongens als Maatsen, Bakker, Frimpong, van den Berg en vd Ven erbij. Logisch ook want de laatste jaren gaan er meer jongens vroeg naar het buitenland

Toen ik de namen Rensch en Taylor tegenkwam dacht ik: komen we hier ooit van af???

18 augustus 2023 om 16:35

Want er zijn veel betere opties voor jong?

18 augustus 2023 om 17:37

In deze selectie behoren ze gewoon tot de betere

18 augustus 2023 om 19:16

Dan is het niet best gesteld met de rest die nog slechter zijn....

Tja, sommige jongens worden te oud en het is sowieso tijd voor een frisse wind. Ik ben wel nieuwsgierig. Jong Oranje zit weer in een overgangsperiode, dus dat er veel nieuwelingen in zitten, verbaast me niets. Wel heb ik vertrouwen in Reiziger. Die heeft wel het profiel van een Jong Oranje coach. Durft risico's te nemen, heeft een goede spelopvatting en heeft de ontwikkeling van jongelingen hoog in het vaandel.

Waar is Dallinga? Voor zover ik weet niet geblesseerd. Niet bij oranje kan ik nog inkomen en niet bij jong vond ik vreemd.

18 augustus 2023 om 16:54

Te oud, dus mag niet meer opgeroepen worden (is geboren in 2000).

18 augustus 2023 om 18:00

Ah helder dankjewel, dan is het logisch!

Reiziger moet op 0 beginnen, aangezien vrijwel de hele EK selectie niet meer mee mag doen en vd Looi niet alvast een beetje heeft doorgeselecteerd. Dan kun je beter selecteren op potentie en daar een goed team van bouwen, wat Reiziger heeft gedaan! In mijn optiek dus een prima selectie, die eerste twee potjes in de kwalificatiecyclus zijn niet tegen toplanden, als je die wint heb je een mooie start en kun je een goed team gaan bouwen richting het EK over twee jaar.

Reiziger de stille kracht! Geen praatjes maar gewoon laten zien op het veld.

Lekker dat Wentges en Asante op goed niveau bij Jong Oranje kunnen meetrainen en spelen. Kunnen we wel gebruiken bij ADO!

In antwoord op al die Koeman-bashers: Jezus, geen Frimpong!
#sarcasme #cynisme

Keurige selectie: dit is overigens de man waarvan ik graag zou hebben gehad dat hij Ajax onder zijn hoede zou krijgen (al dan niet met Heitinga aan zijn zijde). Stil en bescheiden, maar zijn teams presteren altijd degelijk tot zeer goed.



Ziet er zo op het oog goed uit. En itt sommige andere voormalige Ajax-coaches kijkt Reiziger heel breed, niet slechts bij 3-4 clubs.

Het is geen selectie die het EK gaat winnen waarschijnlijk, maar ze zouden iig verder moeten kunnen komen op het WK en EK potentieel.

Ik mis Sontje Hansen in het lijstje. Of kijk ik er nu zo overheen?

18 augustus 2023 om 19:20

Je kijkt er inderdaad overheen. Is als laatste speler genoemd bij de aanvallers

18 augustus 2023 om 19:38

Hebben ze net toegevoegd. Daar stond-ie niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren