Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Heel veel mensen vinden dat ik niet voor Oranje geselecteerd moet worden’

Laatste update:

Ryan Babel speelde tussen 2011 en 2017 geen interland voor het Nederlands elftal, maar door zijn goede spel bij Besiktas stond toenmalig bondscoach Dick Advocaat twee jaar geleden toch weer op de stoep voor de aanvaller. Onder diens opvolger Ronald Koeman is Babel wederom een vaste klant in de selectie, maar hij blijft merken dat er een bepaalde scepsis overheerst als zijn naam naar voren komt in de Nederlandse media of onder het Oranje-publiek.

“Ik hoef het ook niet onder stoelen of banken te steken, maar rond mijn persoon is er een bepaalde – ik noem het – hmmmmm”, legt hij uit in gesprek met De Telegraaf. “Doordat ik het laat zien, speel ik in het Nederlands elftal. Maar ik weet dat heel veel mensen vinden dat ik niet moet worden geselecteerd. Dat voel ik gewoon bij fans en media.” Babel merkt het ‘gevoel van hmmmmm’ niet bij Koeman, maar heeft wel het idee dat zijn naam nooit wordt genoemd als Oranje een goede wedstrijd op de mat heeft gelegd.

De aanvaller speelde naar eigen zeggen negen ‘steengoede’ interlands, voordat hij in de laatste EK-kwalificatiewedstrijd tegen Duitsland wat minder goed voor de dag kwam en gelijk ‘zijn kop eraf ging’: “Elke voetballer speelt om waardering te krijgen. Maar de buitenwacht is kennelijk niet van me gecharmeerd. Dan kun je op je handen gaan staan, maar als ze je niet mogen, dan mogen ze je niet. Ik heb niet de gunfactor. En nee, ik ben niet zielig. Maar ik wil wel mijn gevoel uitspreken.”

Babel hoopt echter nog voor een ommekeer te kunnen zorgen. De momenteel transfervrije aanvaller merkte ook in Engeland scepsis toen hij in de winter neerstreek bij Fulham. Die negatieve mening sloeg in het halfjaar erop echter om en vanwege zijn goede spel werd hij uiteindelijk beschouwd als een van de beste winterversterkingen van het seizoen: “Misschien, heel misschien, kan ik de sceptici in Nederland nog overtuigen. Mijn droom is bij Oranje te blijven, belangrijk te zijn voor Oranje op het EK en zo mijn interlandcarrière af te sluiten. Ik laat me er niet door leiden in mijn clubkeuze. Maar het zou een mooi verhaal zijn…”

Vind jij het terecht dat Ryan Babel bij de selectie van het Nederlands elftal zit?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja ik vind eigenlijk ook dat hij niet opgeroepen hoeft te worden. Maar goed koeman maakt de keuzes. Ik denk dat als babel terug naar Ajax gaat dat ook die gunfactor weer omhoog gaat.

1 juni 2019 om 09:33

Een waardevolle kracht als je het mij vraagt. Brengt gewoon de nodige ervaring met zich mee. Voorlopig gewoon nog linksbuiten zetten en verder maling hebben aan wat de buitenwereld ervan vindt. Koeman weet wat hij doet en de resultaten spreken voor zich.

Nou Babel ik denk dat meer mensen hun twijfels hebben over Strootman dan over jou!

1 juni 2019 om 10:06

Maar wat heeft Strootman hiermee te maken? Ik snap de soort van haat niet zo goed. Het is niet dat hij zichzelf selecteert of iets.

1 juni 2019 om 10:45

Ik heb helemaal geen twijfel over Strootman. Die moet je gewoon niet meer oproepen..

Dat klopt ook. Babel is dan ook een goede dienende speler. Die heb je nodig in elk team. Alleen zijn er nu een aantal grote spelers zoals Van Dijk, Frenkie, Van De Beek, De Ligt, Cillessen, Depay en Wijnaldum opgestaan. Dan is het toch jammer dat Babel de beste vleugelspeler is met Promes. Het contrast in niveau tussen die spelers en Babel is erg groot. Niet meer dan logisch dus.

1 juni 2019 om 10:13

Wauwww.. Ga je nou van beek noemen???? Is die meer opgestaan in oranje dan Babel? Doe eens ff lekker normaal man!

1 juni 2019 om 11:44

Vd Beek en Cillissen mag je hieruit weg laten. Vd Beek is nog niet eens een vaste basis speler van oranje. Heeft een goede tweede seizoenshelft gespeeld, maar grote speler is het nog niet. Net als Cillissen. Is een bankzitter, doet het degelijk bij oranje, maar is geen geweldenaar.

Nou ik heb je hoog zitten Ryan.
In de jeugd volgde ik hem al, wat een goals maakte hij. En nog steeds. Verwoestend schot, snel, .. Maar ja hij ging naar de vleugel he, rechtspoot op linksbuiten en diepgang miss niet ze sterkste punt. Koppen kan ie ook natuurlijk verschrikkelijk goed.. Nee een aanwinst voor oranje, licht ook goed in de groep.

1 juni 2019 om 09:56

Het is gewoon een signaal naar het huidige niveau van de buitenspelers. Is al eens afgeschreven en bij gebrek aan beter zit die er bij.

1 juni 2019 om 11:55

Een speler zit er altijd bij gebrek aan beter bij. Messi ook.

He, Babel: je weet blijkbaar precies wat iedereen van je denkt, je bent niet goed genoeg voor Oranje. Verf je haar trouwens een keer in een andere kleur, misschien oranje, blauw of groen....

1 juni 2019 om 09:13

He, lennart: Koeman vind Babel blijkbaar wel goed genoeg voor het Nederlands elftal, en toevallig is hij nog altijd degene die de selectie maakt. Laat hem trouwens gewoon lekker zijn haar verven in de kleur die hij wil joh.

1 juni 2019 om 10:15

He Lennart... Iedereen denkt nu... Wie 't. F. Ben jij? Presteer eens voor dat je spreekt.. Of verf je haar zodat je opvalt 3n iedereen weet wie Lennart is

1 juni 2019 om 10:18

Wijzen op anderen hun opmerking en daarmee exact hetzelfde doen. De ironie

1 juni 2019 om 11:30

He Rado55.... was een opmerking niet genoeg of heb je soms aandacht nodig
Maarja ik vind hem gewoon niet goed genoeg, Nederland is een land met vrijheid van meningsuiting dus ik mag zeggen wat ik wil.

1 juni 2019 om 11:03

Wat zijn haar ermee te maken heeft is mij een raadsel.. Verder is hij op dit moment gewoon een van de beste 5 aanvallers van Nederland, dus goed genoeg voor het Nederlands elftal. Dat jij vindt dat het NL elftal een hoger niveau na moet streven doet daar niets aan af.

1 juni 2019 om 11:32

In mijn ogen hoort hij niet bij de beste vijf. dit is mijn top vijf: Memphis, Promes, Bergwijn, Weghorst, Berghuis

1 juni 2019 om 15:20

Berghuis AHAHAHAHHA, erg objectief ben je.

Ligt niet aan hem als persoon. Maar we zijn de afgelopen jaren verwend met erg veel toppers voorin en dat is nu minder. Ik van babel geen topper, maar wel het beste wat we hebben, dus verdient hij die plek.

Babel is nog altijd beter als De Jong en Weghorst en laat dat nog steeds zien maar er moet zo langzamerhand wel weer eens een goed spits komen voor het Nederlands elftal , ik heb mijn hoop gevestigd op Lammers van PSV want die gaat hoop ik de nieuwe spits van PSV worden en kan nog goed voetballen ook en is nog jong, ik vind hem een groot talent .

1 juni 2019 om 11:29

"Altijd beter "dan" De Jong en Weghorst", maar dat terzijde.

Maar Babel speelt helemaal geen spits atm bij het Nederlands Elftal, dus hoezo die vergelijking uberhaupt? Hij is echter wel onze beste linksbuiten die het best presteert bij het Nederlands Elftal, want Bergwijn heeft nog geen potten kunnen breken, Promes speelt op rechts bij het Nederlands Elftal, Dilrosum en Danjuma waren geblesseerd en Kluivert en Malen moet zich nog laten zien bij Jong Oranje. Opzich hebben we genoeg kwaliteit die zich kan ontwikkelen tot een topspeler, maar het is nog de vraag als dat werkelijkheid wordt.

1 juni 2019 om 12:05

Babel staat toch linksbuiten in Oranje?

Hij zit bij Oranje bij gebrek aan beter, niet omdat hij nu zo'n bijzondere speler is. Dat ie erbij zit is wat mij betreft terecht, want de alternatieven zijn nog minder. Het is vooral te hopen dat er snel wat aanvallers doorbreken, zodat er alternatieven voor Babel komen. Als een Justin Kluivert wekelijks speelt bij AS Roma, zakt een Babel vanzelf in de hierarchie.

Tja sommige mensen opperen ook om Klaassen te selecteren en de hype om Van de Beek een basisplaats te bezorgen is inmiddels in volle gang.

Ook al speel je goed en scoor je, waardering zal je nooit krijgen. Maarja dat kreeg Seedorf ook niet dus het kan de beste overkomen!

1 juni 2019 om 10:12

Heb je deze gast weer hoor... Wat heeft de evt. selectie van Klaassen en de (volledig terechte) selectie van Van de Beek nou weer met het wel/niet waarderen van Babel te maken? Kap gewoon met je racistische gedoe elke keer gast. Echt om moe van te worden... Gek dat je Strootman niet noemt trouwens, degene die het meest kritiek ontvangt van de hele selectie momenteel (en terecht want hij is gewoon te slecht voor Oranje momenteel). Babel deed het vrij verdienstelijk juist de laatste keren in NL en ik zou hem persoonlijk gewoon in de basis zetten met Memphis en Bergwijn/Promes. Ik ben echt zo benieuwd naar jouw reactie als Koeman met Gini, Donny en Frenkie op het middenveld speelt straks trouwens, dat is gewoon het sterkste middenveld momenteel volgens mij (als je iedereens vorm in ogenschouw neemt).

1 juni 2019 om 16:01

Heb je deze gast weer! Gaat om waardering. Misschien most je ff begrijpend leren lezen of de colletour van Seedorf morgen kijken. “ hij zal wel weer in de slachtofferrol kruipen of de bekende kaart trekken.
Van de Beek heeft tot nu alleen vriendschappelijke wedstrijden gespeeld omdat hij tekort voor de basis. Thank GOD dat we Koeman hebben

Ben ook geen grote fan maar hij doet het gewoon prima. Zijn haar geverft vind ik niet nodig maar.dat is zijn keuze.

Als je ziet welke aanvallers we in Oranje hebben gehad de afgelopen 20 jaar, dan vind ik het niet meer dan logisch dat men twijfelt aan Babel, maar het is wel inderdaad bij gebrek aan beter. Het voordeel wat hij nu heeft is dat hij nog wat ervaring meebrengt in de selectie. Maar het is hopen dat spelers als Kluivert, Malen, Groeneveldt, Bergwijn en Stengs zich ontwikkelen. En Depay heeft nog wel wat jaartjes te gaan.

Helaas.... Voor veel is Babel de nieuwe Seedrof...

Jammer!

ik snap dit niet, ik denk dat het zijn eigen negatieve gedachte is, En idd misschien je haar een ander kleurtje geven want het vloekt met een oranje shirt. Maar verder een goede voetballer

Mwah, weet niet hoe Babel denkt, maar hij is wel heel lang afgeschreven hier. Jammer dat hij het zo voelt, maar persoonlijk vind ik dat hij sinds zijn "comeback" zich heeft neergezet als een hele nuttige speler waarvoor hij respect mag krijgen. En dat is al een tijdje zo, sinds Deportivo eigenlijk. Zelf was ik heel lang geen fan van Babel, nu ben ik om.

Raar beeld heeft hij van de supporters. In mijn beleving zijn juist heel veel mensen positief over hem. Zie ook de poll.

Beetje zelfde als Ziyech die zich meer aantrok van 100 supporters die fluiten dan van 40.000 die klappen.

Die gunfactor heb je, of heb je niet. Verf je dan je haar zo giftig rood, wat dan ook nog eens vloekt met het shirt van het Nederlands elftal, werkt dat natuurlijk niet mee in mijn opinie.

Maar eerlijk is eerlijk, als hij dat mooi vindt dan moet hij dat gewoon kunnen doen, ik zag Babel juist als een van de gezichten van de wederopstanding van Oranje, maar na dit zelfingenomen interview hoef ik hem inderdaad niet meer te zien.

Dit zegt meer over hoe Babel over zichzelf denkt. Volgens mij wordt hij gezien als een gewaardeerde kracht maar absoluut geen topspeler. Lijkt me heel reëel.

Enerzijds zit Babel erbij wegens gebrek aan beter. Maar hij heeft zich uitstekend onderscheiden, werkt zich de pleuris, af en toe een goaltje.

Alleen tegen Duitsland was die wat minder, maar hij zit er zeker terecht bij. Hoe sympathiek en hardwerkend ik hem ook vind, wel hoop ik dat spelers als Kluivert, Stengs, Groeneveld, Dilrosun, Malen etc stappen gaan maken in hun ontwikkeling komend seizoen. Dan komt Oranje weer in de buurt van wereldtop.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren