Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Heeft Enschede goud in handen? ‘Geloof me, de topclubs zitten te slapen’

Laatste update:

Ricky van Wolfswinkel is vol lof over Mees Hilgers. De 21-jarige verdediger beleefde afgelopen seizoen zijn absolute doorbraak bij het FC Twente dat vierde werd in de Eredivisie. Mede vanwege blessureleed kwam Hilgers 'slechts' tot 24 competitiewedstrijden, waarin hij volgens Van Wolfswinkel aantoonde klaar te zijn voor een stap hogerop. "Geloof me."

In gesprek met Voetbal International blikt Van Wolfswinkel terug op het afgelopen seizoen, waarin Twente zich onder leiding van trainer Ron Jans verzekerde van de derde voorronde van de Conference League. Spits Van Wolfswinkel had daar een groot aandeel in met 16 competitietreffers. "Er is iets ontstaan", vindt hij. "Een hecht team met spelers die voor elkaar door het vuur gingen. En met een staf, die het beste uit de ploeg wist te halen. De sfeer was heel goed, de lach is de basis voor succes. Daar geloof ik echt in."

Van Wolfswinkel noemt meerdere spelers die volgens hem de slagkracht van Twente flink hebben doen toenemen. Doelman Lars Unnerstall komt ter sprake, net als Michal Sadílek, die gehuurd werd van PSV (en voor anderhalf miljoen euro definitief werd overgenomen van de Eindhovenaren). Maar één teamgenoot van Van Wolfswinkel wordt getipt als potentiële versterking voor de binnenlandse topclubs: "Mees Hilgers. Geloof me, de topclubs zitten te slapen. Als ik Feyenoord was, zou ik hem direct halen."

Hilgers speelde tot 2011 bij Sparta Nijkerk, voordat hij in de jeugd van FC Twente belandde. In het seizoen 2020/21 debuteerde de verdediger in het eerste elftal: bij een zege op Ajax kwam hij tien minuten voor tijd in het veld als rechtsback. Momenteel staat de teller op 29 wedstrijden in Twente 1. Afgelopen maart sprak Hilgers nog uit 'zijn debuut voor Jong Oranje deze zomer nog te willen maken', wat gegeven de recente interlandperiode nog te vroeg bleek. De geboren Amersfoorter kan vanwege zijn roots ook kiezen voor een interlandloopbaan bij Indonesië.

Acht jij Mees Hilgers rijp voor een stap naar de Nederlandse top?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Sstt stil Ricky, maak ze nou niet wijzer dan ze al zijn 😳

Niet zeggen Ricky…laat ze nog maar even verder slapen…eerst nog een jaar knallen bij FCT!

16 juni 2022 om 09:50

Volgens mij hebben ze al gepraat, een paar maanden terug. Volgend jaar loopt hij uit contract, dus het zou mij niks verbazen als hij dit jaar een transfer gaat maken.

16 juni 2022 om 10:22

Gaat zijn contract verlengen of is al verlengt.

Uitstekend ontwikkeld afgelopen seizoen, als hij bij een Feyenoord zou aansluiten moet hij nog een stapje zetten maar dat zou in principe wel moeten lukken. Weet alleen niet of een Feyenoord een CV nodig heeft op dit moment.

16 juni 2022 om 09:49

Senesi gaat wss weg dus ja

16 juni 2022 om 09:52

Werd Hilgers ook niet gelinkt aan Feyenoord in de laatste transferperiode?

16 juni 2022 om 09:54

Klopt en volgens mij is er zelfs een oriënterend gesprek geweest.

16 juni 2022 om 09:56

Hilgers moet lekker wachten tot Ajax langskomt. Daar past hij veel beter. Eerst nog ff knallen bij ons.

16 juni 2022 om 10:10

Feyenoord heeft nog Trauner en Senesi, met Geertruida als back-up. Een CV hebben ze idd nodig. Mocht Senesi worden verkocht, dan is Geertruida waarschijnlijk zijn opvolger. Speel je wel met 2 rechtspoten centraal in de verdediging. Mees is ook een rechtspoot. Zowel Mees als Geertruida zouden rechtsback (kunnen) blijven spelen. Dan hoeft Feyenoord Brenet niet te halen.

Ian Maalen is al zo goed als rond begreep ik. Clubs zijn er iig uit. Vervanger voor Malacia heb je dan al binnen.

Hij zal bij teams gewoon op de radar staan. Maar dit wordt over veel spelers gezegd. Kan me herinneren dat dit ook over Thomas werd geroepen. Bij psv is het er toch nooit echt uit gekomen. Laat hem maar gewoon nog lekker een seizoen bij Twente draaien, kan die altijd de stap nog maken.

16 juni 2022 om 14:15

Thomas is een middenvelder, beetje een rare vergelijking.

16 juni 2022 om 14:34

Ik heb het niet over een positie. Alleen dat er toen werd geroepen toen die bij Zwolle zat door o.a. Ron Jans dat die makkelijk naar de top3 kon.

Prima debuutseizoen gehad. Hij is redelijk fel, maar fair, in het verdedigen. Maar dat een topclub in Nederland hem nu moet ophalen, zal ik toch even twee keer over nadenken. Hij heeft pas een seizoen gehad en genoeg voorbeelden gezien dat men toch een terugval gaan krijgen na zo'n debuutseizoen. Als hij op te halen is voor max 2 miljoen, dan kan een club zoals Feyenoord, AZ, of PSV een risico wagen (voor Ajax komt hij denk ik tekort), maar als Twente 4 miljoen of meer vraagt, dan zal ik het toch even skippen en zoeken naar goedkopere alternatieven. En dat hij zijn debuut nog niet heeft gemaakt voor jong oranje, wordt na deze interlandperiode ook wel lastig, want Van den Berg, Van Hecke, Geertruida en Botman zijn gewoon verder. Enige waar die voor in aanmerking zal komen, is voor Van de Ven, want die is op dit moment aan het banken bij Wolfsburg. Dan is het een concurrentiestrijd tussen hem, Kasanwirjo nog, en ik vind dat Odenthal ook geen slecht seizoen heeft gehad bij NEC. Waarschijnlijk gaat laatstgenoemde de transfervrije overstap maken naar Bologna. Maar dat Hilgers het lastig gaat krijgen om zich te verzekeren bij een plek bij Jong Oranje, dat valt niet echt te ontkennen.

RB: Brenet, Pedersen
CV: Geert, Trauner, Hilgers, (valk?)
LB: Maatsen, ...

+ Dost en danilo

Met het geld voor Senesi en malacia op zoek naar een LB, CV en 10. Dan zijn we klaar.

16 juni 2022 om 11:55

Klinkt me nou niet echt in de oren als een ploeg waarmee je weer hoger dan derde eindigt. Dost en Danilo.. Danilo's hele carrière dusverre berust op een enkele seizoenshelft bij Twente.

16 juni 2022 om 12:16

Nee, is het ook niet, maar ook niet minder. Dit is ongeveer van hetzelfde niveau als je al had. De groei moet zitten in het aanblijven van Kokcu en Sini en misschien kun je voor 10 nog een echt goede speler halen.

16 juni 2022 om 12:29

Senesi en Malacia leveren samen maximaal 25 miljoen op. Dan heb je al Maatsen, Hilgers, Danilo, Dost en Brenet gehaald- Brenet zal niet voor een appel en een ei komen spelen en voor Maatsen en Hilgers zal al een aantal miljoen mieten worden betaalt. Ook Danilo zal rond de miljoen per jaar verdienen. Ga maar van het dubbele uit voor Dost.

Dus dan heb je nog 15 miljoen over voor een (backup?) Linksback, een centrale verdediger en een goede 10.

Op Dost, Trauner, Brenet maak je gegarandeerd geen winst. Het is afbraakbeleid.

16 juni 2022 om 12:39

Transferbedragen zijn nooit zo het probleem, binnen het redelijke uiteraard. Er zijn altijd constructies en investeerders mogelijk. De vraag is of je ruimte heb in je salarisbudget.


Voor de scouting ligt er de mooie taak een creatieve 10 te vinden, met loopvermogen voor max 6 a 7 miljoen en die bereidt is om voor een Feyenoord salaris te komen. En die zijn er ongetwijfeld. Ze vinden is de kunst.

16 juni 2022 om 13:13

Alleen Malacia zit waarschijnlijk al tegen de 25 miljoen aan. Dus daar gaat je hele betoog al.

16 juni 2022 om 13:51

Malacia 25 miljoen? Nou, echt niet hoor.

16 juni 2022 om 19:08

Nou, echt wel hoor.

16 juni 2022 om 19:30

Nou, echt niet hoor, Patronas. Als je bedenkt dat voor een Tagliafico met zijn staat van dienst (eindeloos groter dan Malacia en een eindproduct) topclubs, ook toen hij basisspeler was en net de halve finale van de CL had gehaald niet verder dan 20 miljoen wilde gaan dan zal het me toch sterk verbazen als er een club met 25 miljoen over de brug komt voor een linksback van de nummer drie van Nederland wiens grootste prestatie is dat ie de finale van het derderangstoernooi van Europa heeft verloren.

De topclubs hebben voor rechtscentraal Teze, Timber en Geertruida. Die zijn nog wel 1 of 2 niveaus beter dan Hilger. Als back up zou die wel bij de top3 terecht kunnen, het gevaar is dan echter dat je een carriere zoals Schuurs of Van der Hoorn krijgt. Mooier zou zijn als hij nog een seizoen bij FC Twente blijft en daarna naar de Bundesliga gaat (mainz, Union Berlin, Freiburg)

17 juni 2022 om 10:17

Op basis waarvan concludeer jij dat deze spelers 1 of 2 niveaus beter zijn? Moet wel lachen, bij dit soort uitspraken visualiseer ik me altijd een fan van een top 3 team die de samenvattingen van Twente gezien heeft en op basis daarvan de speler van haver tot gort kent.

Ik denk dat het voor elke topclub in Nederland een versterking is. Als je als Ajax supporter mag kiezen Perr Schuurs of Mees Hilgers? Het kan natuurlijk ook de tweede Kik Pierie worden. Door veel te vroeg naar een topclub te gaan.

Het echte slapen draait om Zerrouki, met Unnerstall de eerste twee namen op papier in mijn ogen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren