Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hedwiges Maduro heeft twijfels over mentaliteit: ‘Dit is geen Ajax-speler’

Laatste update:

Hedwiges Maduro denkt niet dat Ajax-keeper Jay Gorter over de juiste mentaliteit beschikt. De oud-Ajacied ziet in hem geen optie om het Amsterdamse doel te verdedigen, zo liet hij optekenen bij Voetbalpraat. Na zijn slechte prestaties in de verloren strijd om de Johan Cruijff Schaal, verloor Gorter zijn plek aan Remko Pasveer. Volgens Maduro gaat een toekomst bij Ajax moeilijk worden voor de 22-jarige doelman. “Dit is geen Ajax-speler.”

Gorter stond bij Ajax onder de lat in de met 3-5 verloren wedstrijd tegen PSV om de Johan Cruijff Schaal. Daarin was hij debet aan enkele van de tegengoals en dus verving Pasveer hem in de eerstvolgende wedstrijd, in de Eredivisie, tegen FC Groningen. Opmerkelijk, vond Maduro. “Ik hoop dat voor de Johan Cruijff Schaal al bekend was wie de eerste keeper zou worden. Als dat Gorter was en hij maakt een blunder in de Johan Cruijff Schaal, dan had ik hem laten staan in de volgende wedstrijd. Ik heb het gevoel dat ze gewoon gekozen hadden voor Pasveer.”

De reactie van Gorter na de verloren wedstrijd tegen PSV zegt volgens Maduro veel. “Toen ik hem die fout zag maken in de Johan Cruijff Schaal en na afloop er mentaal helemaal doorheen zag zitten, dacht ik: dit is geen Ajax-speler. Iedereen weet dat hij die fout heeft gemaakt, maar je hoopt gewoon dat hij er staat, het accepteert en zegt: ‘Sorry boys, ik heb die fout gemaakt’. Als je er hier al zo verslagen bij zit en je moet nog een heel seizoen spelen, dan denk ik: dat gaat moeilijk worden.”

Wat het perspectief is voor Gorter is nog niet helemaal duidelijk. Met een fitte Pasveer en Maarten Stekelenburg, die zijn contract afgelopen zomer verlengde, lijkt zijn toekomstbeeld in de hoofdstad niet heel rooskleurig. Transfermarktexpert Fabrizo Romano meldde maandag dat de jonge doelman Ajax tijdens de zomerse transferwindow mogelijk nog gaat verlaten. Gorter houdt mogelijke opties om elders meer aan speeltijd te komen nauwlettend in de gaten. Of het om een tijdelijk of definitief vertrek zou gaan, is nog niet bekend, maar club en speler gaan volgens Romano deze week met elkaar in gesprek.

Maduro had het slimmer gevonden als Ajax de keeper vorig seizoen al elders minuten had laten maken. “Ik had hem liever direct bij een Eredivisie-club minuten zien maken. Toen hij naar Ajax ging, had ik voor AZ gekozen. AZ zocht toen een nieuwe keeper. Veel wedstrijden in de Eredivisie keepen en dan kun je altijd nog een grote stap maken. Nu wist je van tevoren dat hij bij Jong Ajax moest beginnen.” De analist is benieuwd wat de volgende stap in Gorters carrière zal zijn. "Hij wil denk ik niet meer de wedstrijden spelen in Jong Ajax." Gorter heeft in Amsterdam nog een contract tot en met 30 juni 2025.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat een jongen zo teleurgesteld is kan ik begrijpen, maar ik denk dat Gorter door kan groeien tot een topper en dat het keepersbeleid van Ajax niet helpt bij deze situatie. Leeftijd mag niet ten koste gaan van kwaliteit, maar vooral op de wat langere termijn is het toch beter om Gorter in goal te blijven houden t.o.v. Pasveer en Stekelenburg?

17 augustus 2022 om 10:15

Ik heb hem nauwelijks zien spelen, dus kan hem niet beoordelen. Pasveer heeft het vorig jaar uitstekend gedaan, dus ik begrijp wel dat Pasveer nu gewoon speelt, ondanks zijn leeftijd. Stekelenburg is niet goed genoeg meer als 1e keep. Dus als Pasveer de vorm van vorig jaar doortrekt is hij de logische keep. Als blijkt dat hij boven zichzelf is uitgestegen, moet je verder kijken. Naar Gorter of een andere 1e keep als Gorter niet goed genoeg blijkt.

17 augustus 2022 om 10:21

Je moet als club, trainer, speler presteren in de top. Pasveer is gewoon echt goed, beter dan ik had verwacht. Coacht zijn cv goed. Er is geen tijd om iemand lang in te werken en er is eigenlijk alleen plek onder de lat voor jong exceptioneel talent. Dat is Jay niet helaas.

17 augustus 2022 om 11:07

Goede reactie Reinaldinho, Pasveer is ook beter dan verwacht. Ik snap dat de Ajax standaard hoog ligt als het aankomt op talenten, maar laten we eerlijk zijn in dat Nederland niet echt grote keeperstalenten heeft en dat Gorter vooral voor Nederlandse keeperstermen een mooie toekomst heeft. Dan denk ik niet dat het kwaad kan om hem in de goal te zetten tegen bijvoorbeeld een Groningen of Sparta, Ajax heeft vorig seizoen ook laten zien bij tegengoals gewoon goed uit de verf te kunnen.

17 augustus 2022 om 10:22

Nee want Gorter heeft de kwaliteit namelijk niet. Dan ga je dus een jonge keeper op goal zetten waarvan je weet dat hij niet goed genoeg is, dus op de lange termijn ga je er nog niks aan hebben. Ik heb hem veel zien spelen in Jong Ajax en de voorbereiding, het was echt niet goed en als Ajax niet iemand van 38 en 39 op de goal zou hebben zou Gorter er niet eens bij zijn.

Er zijn heel veel jongens uit Jong Ajax die überhaupt geen kans krijgen en daar wordt niet naar om gekeken. Waarom in hemelsnaam Gorter perse moet spelen is mij echt een raadsel. Hij is er op dit moment niet klaar voor.

17 augustus 2022 om 15:12

Topsport is gewoon keihard, 1 van mijn vrienden (ja ik heb er echt meer) heeft tm jong ajax gekeept daarna is het gewoon echt moeilijk geweest. Een goede zaakwaarnemer dan belangrijk iemand die echt wat voor je doet. Met Sjaak en Lerby had hij niet echt mensen die veel voor hem deden helaas, die waren meer met andere high profile spelers bezig.

17 augustus 2022 om 10:38

Misschien was het wel handig geweest als ze Gorter in een eredivisie club hadden verhuurd. Dan kan je hem redelijk testen en kijken hoe het gaat. Keeper is een cruciale positie, 1 fout wordt gelijk afgestraft. Ook al maakt de keeper nog 5/6 wonder reddingen. Een spits kan een kans missen en als hij daarna nog scoort is er niks aan de hand.

Ze hadden cillissen moeten halen en gorter gewoon verhuren. Onana maakte ook fouten in begin maar je zag wel dat hij het zou redden. ik hoop voor ajax dat gorter geen 2e scherpen wordt.

17 augustus 2022 om 10:43

Op dit mooie ment heb je gewoon een keeper nodig waar je van op aan kan, ze kunnen Gorter beter verhuren

17 augustus 2022 om 11:33

Pasveer deed het vorig jaar uitmuntend. Alleen z'n laatste wedstrijd in de CL deed hij het minder, maar bleek toen met een gebroken vinger te moeten spelen (dus ook heel logisch). Ik zou niet inzien waarom je dan nu Pasveer zou moeten passeren, zeker als je nu ziet dat het lijkt alsof Gorter aan het muiten is (of dat waar is, weet ik natuurlijk ook niet zeker).

17 augustus 2022 om 11:38

Ik snap je gedachtegang wel Forza, maar bij een ploeg die op 3 fronten mee wil doen en zich wil manifesteren in Europa kan je niet experimenteren met een onervaren doelman die nog regelmatig de fout in gaat. De lange termijn is belangrijk, maar dat mag niet ten koste gaan van het presteren op de korte termijn. Persoonlijk vind ik dat Ajax een extra keeper had moeten halen; Cillessen had mijn inziens de perfecte optie geweest. Verhuur Gorter voor een jaar, Cillessen voor 1 jaar op goal met Pasveer en Stekelenburg daarachter. Kent de club, is opbouwend prima en toch redelijk betrouwbaar. Maar hey, ik ben maar een fan...

17 augustus 2022 om 12:25

Teleurgesteld zijn is begrijpelijk ja, maar er helemaal doorheen zitten na 1 mindere wedstrijd , dat kan gewoon niet.
Dan ben je ook mentaal niet sterk genoeg.
Ik vind leeftijd in dat mentale aspect ook geen argument.

17 augustus 2022 om 12:38

Nou, nee hoor, die jongen zijn hele uitstraling is verkeerd, altijd zijn hoofd naar beneden. Je kan gelijk zien dat dit niets is, niet eens als tweede keeper. Ajax moet proberen snel te handelen na het missen van Cilissen want de keepers worden Ajax falen dit seizoen.

17 augustus 2022 om 14:09

Hooguit een goede keeper bij een modale club.fouten maken dat doen de beste beste keepers wel maar straald niets uit en is onzeker en dat heeft voornamelijk met druk te maken waar je tegen moet kunnen. Kijk naar Bijlow ook jong, die laat zien dat hij het wel in zich heeft om een topper te worden.

Nou nou, dat vind ik wel wat overtrokken. Die jongen krijgt na een jaar dan eindelijk eens de kans om een wedstrijd te spelen en gaat dan in de fout. Dan mag de teleurstelling wat mij betreft groot zijn, al helemaal wetende dat je geen vaste keep bent en de kans zeer groot is dat je er na deze wedstrijd weer naast staat.

17 augustus 2022 om 11:09

Die teleurstelling is het probleem niet, het probleem is dat hij is gaan muiten en gymsessies over is gaan slaan toen Pasveer weer in de goal kwam te staan. Daarna heeft hij zijn zaakwaarnemer aan het werk gezet.

Hij is dus gaan muiten ipv voor ziin plek te vechten

Prima keeper die de weg omhoog weer kan vinden in de subtop. Lijkt me dat een vertrek echt het beste is voor hem en dan geen huur.

De keeperspost is de enige plek waar je geen talenten moet neerzetten, kost gewoon punten als dat mis gaat.
Dit jaar met Pasveer en Stekel overleven en voor volgend jaar ergens een topkeeper kopen.

17 augustus 2022 om 11:04

Ja, want dat ging afgelopen seizoen ook zo goed.

17 augustus 2022 om 12:21

...ja? Pasveer had een record gebroken van minste tegengoals als hij geen gebroken vinger opliep. Pasveer was geweldig. Bij zijn komst had ik zelf enorme twijfels maar heeft me totaal overtuigd. Uitstekende keeper die dit jaar zeker nog meekan, al zou een jonge topper vanaf komend jaar welkom zijn.

Dat slaat echt als kut op dirk wat Maduro nu beweert. Die jongen was gewoon teleurgesteld in zijn prestaties en dat mag. Voetbal is emotie, meneer Maduro. En van tegenslagen wordt iemand alleen maar sterker. Wat Maduro hier zegt, typeert trouwens wel heel goed hoe Nederlandse analisten, media en supporters over onze Nederlandse keepers denken. Eén - in hun ogen - verkeerde stap en je wordt direct met de grond gelijk gemaakt. Gun die jongen wat tijd en vooral vertrouwen. Daar is niet alleen hij, maar heel voetballend Nederland bij gebaat.

17 augustus 2022 om 10:51

Zo mooi dat jij vind dat ze snel oordelen maar een andere mening compleet nergens op vind slaan. Ik begrijp Maduro volkomen maar ook door wat daarna is gebeurt. Je mag balen en teleurgesteld zijn maar als je mentaal knakt en daarna besluit even niet meer te gaan trainen en op zoek wil naar een andere club omdat je daar op aangesproken wordt dan heb je een groter probleem.

Zijn mening slaat dus wel degelijk ergens op.

17 augustus 2022 om 11:24

Die jongen geeft het toch zelf al op, het is Gorter die de handdoek in de ring gooit en ook op een kinderachtige wijze.
Dit geeft gewoon aan hoe zijn mentaliteit is, zwak en dus niet geschikt voor Ajax.
Net wat je zegt, van tegenslagen word je sterker maar dan moet je er niet voor weglopen zoals Gorter nu doet. Dan word je er namelijk niet sterker van maar kies je de weg met de minste weerstand.

17 augustus 2022 om 12:42

Denk zelfs dat hij zijn eigen glazen ingooit met een dergelijk houding. Zou als prof club drie keer nadenken voordat ik een dergelijke keeper aan trok. Kijk ter vergelijking naar Rensch, die is betrokken gaan presteren vanaf het moment dat er een concurrent in beeld kwam. Van een matige JC schaal, naar uitstekend tegen Groningen. Terwijl hij de gehele voorbereiding dramatisch was. Kan zo maar eens gebeuren dat ook in de amsterdanse achterhoede twee potentiële oranje spelers buiten de boot vallen. Sanchez toch als back, Rensch verplaatsen naar links en Bassey CV. Dat zou banken betekenen voor blind en Wijndal. Helemaal omdat de Ajax verdediging nog altijd verre van solide oogt. Zaak is wel dat Rensch de stijgende lijn vast houd.

17 augustus 2022 om 14:05

Hoho, hij sloeg ook al trainingen in de gym over. Om een vertrek te forceren. Dan ben je geen Ajax speler. Sterker nog, dan ben je überhaupt geen professional.

Dat is wel een vreselijk slecht argument. Pasveer vindt hij wel een Ajax-keeper? Die grabbelde op de leeftijd van Gorter om de haverklap mis. FC Twente liet hem destijds niet voor niets relatief makkelijk vertrekken. Die heeft pas leren keepen toen hij eenmaal de 30 gepasseerd was. Gorter is gewoon jong en voor veel keepers is dat mentale vlak juist iets wat ze moeten ontwikkelen. Natuurlijk heb je doelmannen als Cillessen en Bijlow die op jonge leeftijd al stabiel waren/zijn, maar er zijn genoeg keepers die een andere route moeten bewandelen. Ajax had die jongen al moeten verhuren en dat doe je gewoon net zolang tot hij genoeg vlieguren gemaakt heeft. Als het niveau dan nog ondermaats is, kun je hem altijd nog verkopen of laten vertrekken.

Ze maken er in Amsterdam wel een zooitje van qua keepers, met natuurlijk de pech dat Onana betrapt werd op zijn dopinggebruik.
Maar het hele beleid met keepers als Scherpen, Gorter, Pasveer, Onana, Stekelenburg en kotarski en wie je vertrouwen en kansen geeft was om het subtiel te zeggen: wispelturig. Het veranderde per week, wat voor de keeperspositie niet echt vertrouwen uitsprak. Dit terwijl er met Van der Sar wel iemand binnen de organisatie is waarvan je mag verwachten dat hij een goed idee over de ontwikkeling van keepers heeft.
Daarnaast natuurlijk wel de pech dat Pasveer geblesseerd raakte, maar als je vooraf vertelde dat Pasveer je eerste keeper zou worden en je daarop vertrouwd werd je voor gek verklaard.

Onana heeft in het begin en later ook fouten gemaakt. Kan gebeuren bij een jonge speler. Bij een speler kan een fout nog hersteld worden door een andere speler voor een keeper is dit dodelijk en betekent het meestal een doelpunt. Nog een jaartje jong Ajax hoeft nog niet afgeschreven te worden. Kan nog veel leren van de twee oudere keepers

Volgens de redenatie van Maduro zouden Ajax spelers dus emotieloze robots moeten zijn. Kritiek raakt hen niet en ze zijn nooit teleurgesteld over een slechte wedstrijd. Wat een onzin. Gorter krijgt eindelijk weer eens de kans, maakt een ketser en de wedstrijd gaat verloren. Ik kan heel goed begrijpen dat hij zich op dat moment klote voelt.

Denk ik dat Gorter in potentie een Ajax 1-keeper is? Ja. Is het op dit moment nog té vroeg voor hem om bij Ajax 1 onder de lat te staan? Dat denk ik ook. Pasveer is gewoon stabieler, heeft misschien minder hoge pieken maar heeft natuurlijk ook minder diepe dalen. Je keeper moet een rustpunt zijn, zeker voor een verdediging die momenteel nog niet helemaal lekker staat. Ik vind Pasveer ook absoluut geen geweldenaar, maar hij is op dit moment wel wat rustiger.

Verhuur hem maar aan een club op het 1e niveau van een land en laat hem vlieguren maken. Onana was ook geen topkeeper toen hij bij Jong Ajax onder de lat kwam te staan, hij heeft echt nog genoeg tijd om zich te ontwikkelen. Als het dan nóg niet lukt, dan is het een gevalletje gegokt en verloren (wederom).

Gorter moet je wegdoen. Veel te onzeker en onrustig. Bij hem is het, net als bij Scherpen, wachten op de volgende fout/blunder. Dus daar kun je nooit op bouwen.

Als Gorter nu ook nog eens wil opstappen dan is hij zoals we vroeger mochten zeggen; een mietje
Weglopen is zo gemakkelijk
Volgens mij heeft gaal ooit eens gezegd toen een speler niet naar Ajax wilde komen; misschien is hij bang, bang dat hij het hoge niveau niet kan halen.

Pasveer heeft vorig jaar volop bewezen (en de jaren bij Vitesse) dat hij een goede keeper is. Stomme vingerblessure nekte hem. Het is zo logisch als maar kan dat hij zijn plek weer inneemt.
Net als bijv Bijlow vorig jaar bij Feyenoord.
Bovendien heeft Schreuder altijd gezegd dat hij nog geen beslissing had genomen. Dus er zonder meer van uit gaan dat hij eerste keeper zou worden is raar

17 augustus 2022 om 13:10

Daarom moet ik altijd nog lachen als mensen over fit blijven beginnen als het over pasveer gaat. Die is er alleen uit geweest vanwege een gebroken vinger. Dat heeft verder niks met fitheid of blessuregevoelig te maken.

Nu ben ik natuurlijk geen prof, maar ik kan de dag van een wedstrijd ook in zak en as zitten als ik kut heb gespeeld.

De dag er op moet je door met het leven, laat staan als prof, maar voor die avond mag je je frustratie met je zelf best uiten.

Die jongen is veel te emotioneel. En nog steeds te onrustig in de goal. De verdediging van Ajax is de zwakste linie dus dan heb je een keeper met vertrouwen nodig. Iemand die rust uit straalt. Dat is pasveer dus. Gorter moet gewoon een jaar verhuurd worden. Elke week weer spelen en zorgen dat hij die onrust kwijt raakt.

Niemand lijkt het hardop te willen zeggen, maar als je zo in elkaar stort na een foutje in een relatief onbelangrijke wedstrijd dan loop je toch met een verkeerd soort spanning in je lijf rond. Wat ik tot nu toe gezien heb is dat het een nerveuze keeper is. Zag het al tegen Salzburg. Straalt totaal geen rust uit. Dat moet je van nature al wel een beetje hebben lijkt me. Ook wel vreemd dat dit niet eerder is ingeschat door de leiding en hij lijkt er gewoon (nog) niet klaar voor. Onana was niet veel ouder toen ie erin kwam, maar dat straalde toch wel iets heel anders uit. Ik vind dat er toch wel een keepersprobleem is ontstaan. Moet toch wel ergens een knappe keeper van een jaar of 25 te vinden zijn?!

"na zijn slechte prestaties in de verloren strijd om de Johan Cruijff Schaal, verloor Gorter zijn plek aan Remko Pasveer."

Iedereen doet maar alsof Gorter de strijd van Pasveer had gewonnen en Schreuder hem als eerste keeper zag. Onzin! De Johan Cruijff wedstrijd is net als elk jaar een veredelde oefenwedstrijd die je wel probeert te winnen, maar die je ook gebruikt om je reservespelers uit te proberen. Gorter werd getest en heeft een rood kruis achter zijn naam in plaats van een groen vinkje. Die jongen kan heus wel keepen, maar hij was toch vrij duidelijk al de 2e keuze van Schreuder.

Gorter heeft zijn plek nooit verloren, Pasveer is gewoon de nummer 1. Ik denk dat Gorter zijn vlieguren mag maken in de beker en dan mag laten zien of hij een meerwaarde kan zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren