Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Heb tussen Sneijder en Van Persie nog nooit iets gezien van ‘wow’’

Laatste update:

De nederlaag in de oefeninterland tegen Italië was een flinke domper, maar het verlies van het Nederlands elftal in en tegen Tsjechië heeft ervoor gezorgd dat de Oranje-internationals én bondscoach Guus Hiddink flink onder vuur liggen. Volgens Foppe de Haan moet de opvolger van Louis van Gaal duidelijk gaan kiezen met welk systeem hij gaat spelen.

/

“Welk systeem past bij mij?”, moet Hiddink zich volgens De Haan afvragen. “4-3-3 of 5-3-2. Als je idee is om druk te zetten op de tegenstander, moet je niet met vijf verdedigers spelen. Hij moet kiezen en daar zijn selectiebeleid op aanpassen.” De ex-coach van sc Heerenveen zou alleen spelers selecteren die bij elkaar passen, niet omdat ze goed zijn. “Neem Robin van Persie en Wesley Sneijder bijvoorbeeld. Zij spelen al zo lang samen, maar ik heb tussen die twee nog nooit iets gezien van wow. Misschien passen die gewoon niet bij elkaar.”

Aad de Mos vindt het tijd voor een frisse wind, met ‘jonge honden’ in Oranje. De eveneens trainer in ruste pleit voor Erik Pieters, Davy Klaassen, Virgil van Dijk en Marco van Ginkel. “Als de vis stinkt moet je aan de kop beginnen. Als het moet dan maar ten koste van grote namen als Sneijder of Van Persie. Namen zeggen me niets”, benadrukt De Mos in gesprek met de NOS. Hij wijst erop dat Mario Balotelli ook door de nieuwe bondscoach Antonio Conte is thuisgelaten.

Hoort Robin van Persie in de basis van Oranje thuis?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Robin van Persie heeft nu een minders periode, maar is in mijn ogen nog steeds een goede spits voor oranje, hoewel huntie ook niet zou misstaan

10 september 2014 om 22:26

Een mindere periode? In al die tijd dat hij eerste keus geweest is bij Oranje is hij nooit een langere tijd belangrijk geweest.

De enige keer dat hij echt belangrijk was was de goal tegen Spanje.

\hij weet nooit echt te domineren of dragend te zijn. Iemand als hij is dan ook nog aanvoerder wat al gek genoeg is.

11 september 2014 om 00:51

Dat hij aanvoerder is vind is ook heel vreemd eigenlijk, van Persie is een geweldige voetballer als hij in vorm is maar ik vind het geen leider. Ook zie je vaak dat hij zich van de groep afzondert. Ik snap nog steeds niet hoezo Nigel de Jong geen aanvoerder is. Ten eerste vind ik Nigel echt leiderschap en onoverwinnelijkheid uitstralen, iets wat je bij van Persie duidelijk mist. Ten tweede zie ik de aanvoerder liever achterin of anders controlerend op het middenveld. Een aanvoerder moet namelijk de team aan kun sturen en overzicht hebben over het hele veld. Aanvallers zijn toch vaker met hun eigen ding bezig. Niet dat dat is waar het bij Oranje aan ontbreekt maar die band moet linea recta naar Nigel.

Verder aanvoerders of klikken of niet. Het Nederlands elftal ontbeert het gewoon aan een flinke portie kwaliteit. Laten we eerlijk zijn, op het WK heeft gewoon alles mee gezeten en van Gaal heeft alles briljant in elkaar gepast. Haal je Robben, van Persie en de Jong weg blijft er toch een team vol met Eredivisie spelers over. Zonder die spelers is dit Oranje gewoon van het niveau Servie/griekenland/rusland. En als ik dan afgelopen week dat jong Oranje zie dan zit daar ook geen enkele speler bij die in potentie van grote waarde voor Oranje zou kunnen zijn.

10 september 2014 om 22:31

Hij laat nooit wat zien in het Nederlands elftal. Loopt er altijd verloren bij. Zie liever Huntelaar. Met Kuyt ben ik ook wel een tijdje al klaar mee... En die (ex) Feyenoorders in de verdediging zijn ook niet om aan te zien. Hoewel ik Vlaar niet leuk vind spelen, is het wel een beest in de duels. Hoop dat van der Wiel - Vlaar en van Dijk de ex Feyenoorders uit de basis spelen (janmaat, BMI en De Vrij).

10 september 2014 om 22:36

Haha van dijk.. kijk waar die speelt. Snap niet dat iedereen in zn kont kruipt.

10 september 2014 om 22:41

Nee want Veltman of zo speelt in een sterke competitie. Van Dijk straalt tenminste wat uit net zoals Douglas, Maar ja die kunnen minder opbouwen he. Geef mij die 2 maar met De Vrij. Martins Indi vind ik ook vrij overschat.

10 september 2014 om 22:42

Van Persie 100% mee eens. Ik was voor het WK ook echt geen fan van Kuyt maar hij heeft me hier zo positief verrast dat hij er sowieso bij zou moeten blijven naar mijn idee.

10 september 2014 om 22:51

Zet Kuyt in de topklasse en hij valt niet eens op. Die jongen compenseert alles met werklust, daarom is het niet de rechtsbuiten waarnaar Oranje moet streven.

10 september 2014 om 23:02

Haha De Vrij uit de basis, de toekomst van de Nederlandse verdediging.
De Vrij is altijd een zekerheidje, die hoort gewoon altijd te spelen, kerel is pas 22, mag die soms een foutje maken (wat hij overigens zelden doet).

Degene die uit de basis moet, en door velen (vooral Ajax supporters) enorm overschat wordt, is Daley ''tikkie terug'' Blind.

Vertraagd het spel, 90 van zijn passes zijn tikies terug, is een wijf in de duels. Gaat een beetje hetzelfde de duels in als Immers, en eindigt altijd op de grond.
Komt overal 2 stappen te laat aan, en wordt er door iedereen uitgesprint.
En ga niet beginnen over z'n assists, als je een paar voorzetten geeft, dan wordt hij er weleens ingekopt, wet van Murphy.
Dat die jonge voor zo'n bedrag naar Manunited is gegaan is het grootste raadsel van het jaar, maar het staat wel vast dat hij aan alle kanten wordt overklast dalijk in Engeland.

Maar ik vrees dat we nog heel lang van Daley mogen genieten met papa op de bank.


Ben altijd fan van RVP geweest maar ik begin me nou ook aan hem te ergeren. Loopt erbij alsof het hem allemaal niks meer kan schelen, die mag er ook uit. Of misschien experimenteren met hem op 10, ipv Sneijder.

Wijnaldum niet naast De Jong zetten, maar op de 10 positie (als je hem dan toch opstelt). Strootman naast Nigel, dan heb je een blok waar tegenstanders bang van worden. Strootman is gewoon na Robben de belangrijkste man van Oranje.

VD Wiel voor Janmaat erin ben ik wel eens, en ik vind dat Kuyt nooit meer in de basis hoort te staan.


Dat is mijn uitspraak en daar zal u het mee moeten doen.

10 september 2014 om 23:15

@elphenomeno geef mij maar het duo vlaar- de Vrij. Is het best duo imo want veltman kan alleen opbouwen en verdedigend is die matig. Misschien moet die is wat spieren kweken.

10 september 2014 om 23:18

Ja maar als je met 3 cv's wil spelen. Is het natuurlijk wel handig om er nog een bij te zetetn he. De Vrij kan prima voor de opbouw en verder moet je gewoon 2 echgte mandekkers hebben en dat zijn zowel Vlaar, Van Dijk en Douglas. Dus aub Martinins Indi, Viergever, Veltman etc eruit. Wat een ellende is dat. Blind zal ik dan op links zetten en op rechts gewoon van der Wiel, want Janmaat is ook groot drama. Mits fit zal ik dan Strootman naast De Jong zetten. Sneijder op 10. Die overschatte Van Persie eriut voor Huntelaar en naasthem kiezen voor Robben met als back-up Depay.

10 september 2014 om 23:47

Ex hoef je niet tussen haakjes te zetten hoor, ze zijn allemaal vertrokken. Hoorde op het WK toch hele andere reacties maar nu na 2 wedstrijden zijn ze weer slecht. Veltman deed het gelukkig wel goed -_-

11 september 2014 om 00:14

Veldman hoort er niet in thuis , janmaat niet Indi niet

11 september 2014 om 00:27

Het lijkt me wel voor de hand liggend dat Sneijder in ieder geval zijn laatste interland heeft gespeeld. Werd onder van gaal een tijd niet geselecteerd, maar kreeg toen uiteindelijk nog een laatste kans. Hij speelt nu al vanaf wedstrijd 1 op het wk belachelijk slecht en is veruit de zwakste speler op het veld. Onbegrijpelijk dat hem zo t hand boven t hoofd gehouden wordt. Weg met die vent

11 september 2014 om 01:49

Ik weet niet of jij van Dijk wel eens hebt zien spelen, maar hij heeft alles wat een centrale verdediger nodig heeft. Snelheid, kracht, kan goed koppen en extra heeft ie nog een goede trap. Het enige minpunt wat ik zo kan verzinnen is dat ie ook bijna elke wedstrijd wel een foutje maakt, maar noem mij een Nederlandse verdediger die niet elke wedstrijd een (groot) foutje maakt. Ongelooflijk dat hij geen kans krijgt maar Veltman bijvoorbeeld wel..

11 september 2014 om 01:59

Pure waanzin inderdaad dat van Dijk en Douglas nooit gespeeld hebben. Twee beren van kerels, misschien niet de beste voetballers, maar iedereen met een beetje opleiding kan een bal over 5 meter inspelen. Een verdediger staat er om te verdedigen toch.

11 september 2014 om 09:00

De Jong en Strootman een blok waar je bang van word? nou Frankrijk en Belgie waren er zeker niet van onder de indruk

11 september 2014 om 13:53

Ik denk dat je nog eens moet opzoeken wat de wet van Murphy is.

10 september 2014 om 22:41

Van Persie heeft het nog nooit zo goed gedaan in Oranje als dat hij bij zijn clubs heeft gedaan helaas. Op geen enkel toernooi heeft hij zich echt van zijn beste kant laten zien.

5-3-2 kan best maar dan moet je niet met 3 pure cvs spelen. Je kunt ook met opkomende backs en een type Beckenbauer centraal erbij. Iemand die indribbelt en een pass kan geven. natuurlijk we hebben geen Beckenbauer maar ik denk dat Blind het beste die positie kan invullen, als hij de ballen naar voor durft te spelen. Meedoen in balbezit maar toch acherin te vinden bij balverlies .

11 september 2014 om 00:26

Maar dat indribbelen gaat niet als de spits de zone voor de verdediging dekt. Veltman wil het graag maar kan dan gewoon niet.

Beter zet je een man hoger op het veld zodat je meer afspeelopties hebt. Dus 4-3-3 (of 4-2-3-1, wat 4-3-3 met de punt naar voren is, of 4-4-2, maar dan heb je toch dat één van de twee spitsen op tien speelt en de ander op negen zodat je weer 4-2-3-1 krijgt).

10 september 2014 om 22:50

Iedereen focust steeds op van Persie, maar hoe speelt Sneijder? Is goed dat het aangestipt wordt en ik hoop dat het gewoon zonder Sneijder in de basis gaat worden. Van Persie hoeft van mij ook niet persé opgesteld te worden, maar denk dat hij beter zal presteren met iemand die wel zijn loopacties ziet en begrijpt.

10 september 2014 om 23:25

Sneijder speelt natuurlijk ook minder, maar van Persie is de spits van United. Mag je toch meer van verwachten dan een speler van Galatasaray. Ik hoop dat van Persie eindelijk eens vervangen wordt door Huntelaar. Maakt veel meer doelpunten. Van Persie vind ik voornamelijk op de laatste 3 eindtoernooien niet overtuigend. Zeker voor een topspits van Arsenal/united te weinig gebracht!

11 september 2014 om 00:51

Precies. Tel het aantal kansen dat Sneijder voor Van Persie heeft gecreëerd,,, In al die jaren bar weinig! En neem die banana pass van hem, mooi om te zien maar met zo'n effect waardoor je er nauwelijks op kunt anticiperen. Van der Vaart was veel meer een dienende aanvallende middenvelder dan Sneijder is. Geef Klaassen een kans, Van Ginkel of van mijn part Van der Vaart.

11 september 2014 om 08:56

Ik weet niet waar die roep naar Huntelaar vandaan komt. Goede spits, dat zeker, maar komt in mijn ogen tekort voor het hoogste niveau.
Van Persie heeft in Oranje op de eindtoernooien inderdaad geen goede staat van dienst. Maar dat is niet zijn schuld vind ik. Een van de toernooien werd hij gebruikt als diepe spits terwijl hij indertijd niet op die positie speelde bij zij. Club. Tevens is hij op geen enkele toernooi fit geweest. Er zijn 2 toernooien, waar zijn aanwezigheid gewoon schandalig was. Maar de bondscoach beslist.

Ook nu was hij verre van fit, maar van Gaal hield hem erbij en erin. Maar fit of niet, met bijvoorbeeld een fitte Afellay of van der Vaart, speelt van Persie stukken beter.

Eigenlijk vind ik ook dat van Persie niet kan brengen wat er nodig is, maar een betere speler op die positie kan ik nu niet echt benoemen in Oranje. Misschien moeten we het met een fitte van der Vaart een keer proberen. Of misschien gewoon Kuyt in de spits. Die werk een slag in de ronde en dan hebben we mogelijkheden met Depay en Robben op de flanken. En ja misschien ook met Huntelaar. Hoewel die niet mijn voorkeur heeft.

Waarschijnlijk doe ik alle Nederlandse spitse tekort , maar die late. Op het moment ook niet veel zien.

11 september 2014 om 06:52

Het word tijd dat Huntelaar weer een kans krijgt, hoe lang mag vPersie nog aanmodderen voorin.

Qua verdediging vind ik in tegenstelling tot de meesten hier De Vrij ook maar matig spelen, beetje een slappe l*l als je het mij vraagt.

Ik zie graag Vlaar en Van Dijk achterin bij NL, is je opbouw misschien iets minder maar er staan wel twee speler die doen waar ze goed in zijn en dat is verdedigen.

Ik vraag me af wat Van Persie keer op keer op de training laat zien waardoor hij in de basis staat in plaats van Huntelaar. Of wat laat Huntelaar net niet zien op de training, zo kan het ook.

Van Persie moddert al 8 jaar lang aan en toont nooit zijn klasse van bij Arsenal en zijn eerste seizoen van United. Ik snap niet dat iemand zo lang, keer op keer de kans krijgt.

Iedereen weet dat de klik er wel was tussen Van der Vaart en Van Persie, enkel is hij jammer genoeg te blessuregevoelig en ondertussen te oud.

10 september 2014 om 22:21

Op wk was hij niet fit en extreem belangrijk. Misschien niet altijd even actief, maar had huntelaar tegen spanje die bal er ook overheen gekopt?

10 september 2014 om 22:27

Dus je gaat maar weer is uit van 1 geniaal moment tegenover het falen van, wat altijd?
Van Persie faalt keer op keer, helaas maar waar.

En kom nou niet aanzetten maar dat hij belangrijk was, want afgezien van het doelpunt tegen Spanje en Australie was het gewoon 3x niks.

Groot van van Persie, maar helaas niet in Ons Oranje shirt...

10 september 2014 om 22:28

Misschien wel misschien niet. Misschien was Huntelaar de hele wedstrijd onzichtbaar geweest maar misschien had hij 2 goals gemaakt in die wedstrijd.

Je weet het niet. Punt is dat v. Persie over zijn hele interland carriere eigenlijk grotendeels tegenvalt.

Ja hij is topscorer maar met zijn wedstrijd aantal en met de tegenstanders waar tegen hij grotendeels speelt is dat niet echt moeilijk.

10 september 2014 om 22:33

@asroma8

De doelpunt tegen Spanje was grotendeels door die pass van Blind.
Hij kopt em goed binnen maar een andere degelijke spits had em er ook in gekregen... het is niet dat er een actie van van Persie aan vooraf ging.
Zo extreem belangrijk was van Persie echt niet!!

En niet fit??
Voor het w.k zei hij zelf dat hij een voordeel had t.o.v. andere spelers omdat hij niet een slopend seizoen achter de rug had. Pas toen het minder ging was hij plotseling niet fit.
We zijn alweer een tijdje verder .. en kennelijk is hij nog steeds niet "fit"!

11 september 2014 om 00:07

Nee Matje. Was maar een inkoppertje van van Persie. Ging ook niet de hele wereld over als een subliem geniaal ongelooflijk doelpunt. Was ook maar de gelijkmaker tegen de wereldkampioen. Elke spits had die gemaakt.

@deadsr

Huntelaar is al bijna zijn hele carriere aan het bewijzen (bijna) nooit tegen grote ploegen belangrijke doelpunten te maken. Waarom zou hij dan tegen de Spanje wel scoren?

Daarnaast is het niet omdat hij zo'n topper is dat hij het bij Real en Milan niet kon maken. En door bondscoaches op de bank wordt gezet ten faveure van Rvp.

11 september 2014 om 00:08

@ Mxchael

Brazilië gemist?

11 september 2014 om 02:15

Zo .. wat deed hij het in die wedstrijd goed zeg ... ging ook de hele wereld over zeker..!?

Maar ik respecteer je smaak hoor .. alleen voor mij behoort hij niet tot de absolute top !!

11 september 2014 om 03:04

Hij brak de wedstrijd open voor Nederland met een geweldige actie. Scoorde de penalty en hield zich prima staande tegen Silva en Luiz.

10 september 2014 om 22:30

En toch heb ik gister weer een x aantal mooie loopacties gezien van Van Persie waarmee hij helemaal vrij komt. Maar de bal komt niet, of deze komt zo laat dat hij alweer buitenspel staat.

In het verleden zag je dat met een Van der Vaart achter zich dat het een stuk beter liep. van der Vaart ziet de loopactie, maar ook de gaten die vrijkomen om erin te duiken.

11 september 2014 om 00:28

Klopt, en dat is een punt dat op dit forum structureel vergeten wordt. Het type Sneijder en Van Persie gaan niet samen. Van Persie is een spits die op zoek gaat naar de combinatie en een schaduwspits nodig heeft die dicht achter hem speelt (vdv type) in plaats van een Sneijder die zich helemaal naar de CM positie laat uitzakken om meer tijd en ruimte te hebben voor een killerpass en bij vrijheid binnen dertig meter van de goal eigenlijk altijd kiest voor een schot. De kracht van Robin ligt hem in drie dingen: een fabelachtige techniek, de korte combinatie en snelle loopacties. De laatste twee eigenschappen worden niet benut als je hem door het opstellen van Sneijder op een eiland zet en met vleugelspelers opscheept (lens, Kuyt, Depay) die niet het vermogen hebben om die combinatie in de korte ruimte structureel aan te gaan. Het was Van der Vaart die altijd het beste in Van Persie naar boven wist te halen en toen Sneijder de belangrijkste man werd gemaakt, wist je dat het niks ging worden met Van Persie. Dat is een spits die spelers om zich heen nodig heeft, niet een die je op een eiland zichzelf moet laten redden. Het is geen Falcao, Diego Costa ofzo. Ik pleit er al heel lang voor om Sneijder te slachtofferen om maar het optimale rendement uit onze beste spits te halen, ook al ga je er op pure voetbalkwaliteit dan iets op achteruit.

11 september 2014 om 01:33

Geen speld tussen te krijgen jordinhooo!!

100% mee eens.

10 september 2014 om 22:52

Inderdaad. Ik denk dat je moet kiezen tussen Sneijder en Van Persie. En als van der Vaart dan geblesseerd is, is de keus makkelijk: Sneijder met Huntelaar.

Ik wil Van der Vaart nog niet afschrijven voor Oranje, want die heb ik in het Oranje juist nog nooit een slechte wedstrijd zien spelen (itt Van Persie, inderdaad).

10 september 2014 om 23:50

Helemaal mee eens, zo jammer voor Huntelaar dat hij RvP op baas van ''naam'' voor zich moet dulden..

Als de vis stinkt, tyf je hem weg lijkt mij een veel gezonder motto.

10 september 2014 om 22:25

Belachelijke. De mos probeert zijn stelling te argumenteren dat vpersie weg moet dmv een stikkende vis. Waar baseert hij het op dat eerst de voorhoede weg moet.

10 september 2014 om 22:30

Ik denk niet dat hij de voorhoede bedoelt, maar de qua naam grote spelers. Hij pleit voor doorselecteren, althans ik neem aan dat hij dat bedoelt, anders slaat het inderdaad totaal nergens op.

10 september 2014 om 22:39

Kan ook idd

Probeer gewoon een keer twee snelle buitenspelers (narsingh en depay) en dan Hunter spits. Wil wel eens zien hoe dat gaat. Waarom krijg RvP al 4 jaar lang ofzo de voorkeur boven huntelaar?

10 september 2014 om 22:28

Omdat rvp beter is dan huntelaar. Elke bondscoach ziet dat blijkbaar ook

10 september 2014 om 22:35

In het Nederlands elftal heeft hij bar weinig laten zien, netto veel minder dan Kjh. Scoringskans is veel groter met KJH en dat is gewoon een feit (aantal doelpnt in speeltijd is véél hoger bij Kjh).

11 september 2014 om 00:03

Dit neem ik niet serieus! Grapjas

11 september 2014 om 00:09

Van Persie heeft ook als buitenspeler gespeeld. Maar dat lijkt iedereen te vergeten.

Onder van Gaal en als spits scoorde van Persie gewoon enorm vaak gemiddeld per minuut.

11 september 2014 om 10:59

@thebigshow

Ik krijg echt het gevoel alsof de meerderheid hier gewoon onwetend is. RvP heeft zeker 30 interlands als buitenspeler gestaan. Hij staat eigenlijk pas in de spits toen Van Marwijk bondscoach werd. Tel daarbij op dat Sneijder en RvP niet werkt zoals Jordinhoo hierboven aangeeft en je komt tot de conclusie dat RvP nog een heleboel doelpunten heeft gemaakt in dit slechte systeem voor hem.

11 september 2014 om 00:29

Robben moet sowieso spelen. En dan zou ik hem op links zetten, dus Depay op de bank.

Het liep zo lekker toen Van Gaal 4-3-3 speelde met Narsingh en Robben met hun sterke been op de gelijknamige vleugel.

Cillessen
Van der Wiel
Veltman/Vrij
Vlaar
Pieters
De Guzman
Nigel
Narsingh
Sneijder
Robben
Huntelaar

Het begint er steeds meer op te lijken dat we niet al te veel meer kunnen verwachten van beide heren en al helemaal niet in samenspel met elkaar. Laat Afellay het maar eens proberen op Sneijders plek en Huntelaar in de spits, want dit kan ook niet langer.

Voor de toekomst heb ik veel vertrouwen in Sinkgraven op die positie overigens, die heeft echt iets. Hopelijk kan die Sneijder opvolgen.

11 september 2014 om 00:08

Huntelaar aan affelay hebben wel een goede klik in de wedstrijden dat ze samen speelde.

Ik herinner me anders een behoorlijke zieke bananenbal tegen San Marino die rvp verziekte maar dat was toch wel gedeeltelijk wow.

10 september 2014 om 22:36

Dát hij het vernziekt is precies wat Foppe bedoeld. The hunt maakt onmogelijke ballen vaak wel gewoon af.

11 september 2014 om 00:10

The Hunt mist ook wel eens.

Daarnaast zat er veel te veel effect aan die bal.

11 september 2014 om 01:13

@TheBigShow...

Begint aub niet over missen. Ik heb nog nooit een spits bij Oranje gezien die zo erg mist als Van Persie. Er zijn nog steeds veel memes op Internet over zijn belachelijke missers. Moet je ff googlen.

11 september 2014 om 01:44

En allemaal over dezelfde misser...

Ik begon trouwens niet.

Sneijder is gewoon zwaar overschat. Met name op terrein van overzicht en tactiek. Ondanks tweebenigheid en de technische capaciteit zuiver te passen, weet hij een klasse speler die minimaal 20x per match slim vrijloopt nauwelijks te bereiken. Dat heeft toch vooral te maken met dat hij eerst met zichzelf bezig is, maar ook met het niet aanvoelen welke loopacties op welke momenten RvP maakt. Uitermate zwak voor een speler met zijn privileges en ervaring die al zoveel jaren met RvP samenspeelt. Er valt zoveel meer uit te halen, maar Sneijdertje ziet het gewoon niet. Zodra die kort gedekt wordt, zoals meestal gebeurt, kan ie al niet langs zijn opponent kijken, laat staan dat ie een actie in huis heeft om zijn man voorbij te gaan en rvp te bedienen. Het wordt tijd om Sneijder te slachtofferen en Ibi te proberen.

10 september 2014 om 22:30

Sneijder heeft geen overzicht?!

10 september 2014 om 22:32

Neemt trouwens niet weg dat ik hoop dat er binnenkort een opvolger voor sneijder op zal staan. Zijn topjaren zijn al een paar jaar voorbij

10 september 2014 om 22:44

De incidentele geniale bal verbloemt het grote aantal gemiste openingen die hij niet ziet.

11 september 2014 om 00:32

Komtdiebal

Je lult. Sneijder ziet bijna alles.

Hoe durf je ook Sneijder aan te pakken die altijd alles geeft? Het is bovendien niet zijn schuld dat het niet loopt. 5-3-2 zuigt. Geen afspeelmogelijkheden, geen dynamiek.

En toen het 4-3-3 werd zat hij met de ego Depay, de falende Van Persie en de zwakke Wijnaldum om zich heen.
Met Robben, Huntelaar en De Guzman ga je watertanden, 100%.

11 september 2014 om 01:45

Sneijder kon nog niet eens een bal over 5m fatsoenlijk geven.

Verprutste ook 2 steekpasses op van Persie.

11 september 2014 om 02:09

Tsja je kan wel een steekpass willen verwachten maar als je maar met een paar man voor de bal staat dan zal er zelden genoeg ruimte zijn om zo'n pass te geven. Tikje terug kan ook wel weer als je dat liever hebt?

Er werd al eens terecht opgemerkt dat Depay nooit de bal aangespeeld krijgt terwijl hij op snelheid ligt. Hij krijgt de bal met de rug naar de goal of vanaf het middenveld in de voeten om vervolgens een actie te gaan maken.

Narsingh en Robben kan je lanceren. Snelle voorzet, doelpunt. Gaat met Depay niet gebeuren. Met Van Persie ook niet want die loopt ook zelden diep. Altijd maar in de bal komen en op tien voetballen....

11 september 2014 om 02:59

Van Persie liep genoeg diep hoor. Maar dan moet je wel opletten.

Kijk ook maar naar een paar van de volley's die hij heeft gescoord. Hoe hij daar liep. Of hoe hij samen speelde met Fabregas. Die hem veel en veel beter kon vinden dan Sneijder. Van der Vaart ook, zij het in mindere mate.

Ik heb trouwens alleen het laatste halfuur gezien, maar daar kwam hij slechts 1 keer in de buurt van de middenlijn de bal halen. Voor de rest liep hij steeds tegen de 16 aan of was hij in de 16. Dus wat lul je nou met op 10 voetballen?

11 september 2014 om 13:59

Het laatste half uur was niet bepaald representatief voor de wedstrijd vind ik. Tsjechië wilde niet verliezen en speelde op de counter. Op een gegeven moment vond Nederland het blijkbaar wel best en gingen we niet meer voor de winst.

Van Persie is iemand die altijd gaat meevoetballen. Vaak hebben we gewoon een spits nodig die op de juiste plek staat om af te ronden. Hij staat te vaak met de rug naar de goal.

Ja hij komt ook regelmatig helemaal naar de middellijn om de bal op te halen, maar dat viel tegen Tsjechië wel mee en daar heb ik het ook niet over. Als hij in de zestien is dan komt hij vaak er weer uit als hij in het spel betrokken wordt.

Huntelaar die houdt het veld groot en maakt ruimte voor spelers die met allerlei alternatieven gevaar kunnen stichten. Daardoor raken verdedigers in paniek en kan hij daar weer van profiteren.

Edit:
Van Persie bij Arsenal speelde ook wat anders. Arsenal is al jaren een counterploeg. In dat seizoen dat Van Persie kampioen werd ging dat renpaard van een Walcott hem steeds bedienen. Of een lange bal diep op Van Persie.

11 september 2014 om 15:08

Huntelaar maakt juist alleen ruimte voor zichzelf. 2e paal spits.

Van Persie laat zich de laatste jaren vrij weinig uitzakken hoor. Soms is het wel nodig. Zoals tegen grote ploegen.

Waar slaat die edit op?

11 september 2014 om 18:32

Zoek eens op Youtube: England - Netherlands 2-3.
Dan zie je hoe Huntelaar goed ruimte maakt voor Robben.

Hoe kan je zeggen dat Van Persie zich de laatste jaren vrij weinig laat uitzakken? Zie jij hem überhaupt wel spelen? Wat je zegt is gewoon niet waar. Hij kreeg zelfs kritiek dat hij bij Man Utd teveel rond de middellijn stond terwijl hij doelpunten moest maken.

Als je Arsenal zag voetballen was je niet zo verontwaardigd geweest over die edit. Ze hebben vrij weinig balbezit en counteren er lustig op los. Mertesacker en Koscielny zijn geen geweldenaars maar lopen zo snel mogelijk bang terug zodat ze niet met veel ruimte om zich heen hoeven te verdedigen.

10 september 2014 om 22:31

Ik zie vaak de loopacties van rvp en sneijder die de bal of te laat speelt of de andere kant opdraait. Frank Snoeks zei het gister ook al

10 september 2014 om 22:32

Helemaal mee eens.

10 september 2014 om 22:41

Eens, Sneijder ziet heel veel niet!

10 september 2014 om 22:42

Als RvP zo'n "klassespeler"is ... dan is het toch wel een schande dat hij alleen maar een beetje kan functioneren door zijn "loopacties".

Een "klassespeler" moet natuurlijk zelf ook iets kunnen .. en niet afhankelijk zijn van zijn loopacties en de passes van anderen. Zie Robben! Zlatan etc.

Daarom zie je hem ook zelden de kar trekken .. omdat hij simpelweg zelf niets creeert.. maar het ook niet kan!

10 september 2014 om 22:53

Ja maar als de bal niet komt dan heb je niks. Ook Zlatan is afhankelijk van zijn medespelers. Voordeel van Zlatan is dat hij de onbetwiste leider is en dat er geen andere kapiteins op het schip zijn.

10 september 2014 om 22:54

De spits positie in 433 is 1 grote oase van rust op een eiland. Ik vind het een achterhaalt voorspelbaar systeem dat makkelijk te verdedigen is qua dekking vd spits. De spitsen van oranje liggen al decennia onder vuur wegens gebrekkig functioneren. Van Basteb, Van Nistelrooy, Bergkamp, Gullit, Huntelaar, Rvp, Makaay, vhooydonk: ze hebben allemaal zware kritiek gehad over hun functioneren in oranje.

Het heeft weinig te maken met Rvp, die idd niet in grootse vorm steekt, maar toch vooral weinig bereikt wordt. Je ziet hetzelfde probleem bij oa ajax en psv rondom de moeilijke positie vd spits in 433 met dominante intenties, waardoor zeer weinig ruimte overblijft rondom de spits.

Men moet mi afstappen van het veelvuldig spelen op de helft vd tegenstander, en veel vaker zich terug laten zakken om counterend de voorwaartsen te lanceren. Dan komt nen veel beter uit de verf dan het achterhaalde schaakvoetbal dat slechts in Peps Barca uitvoering rendement oplevert. Die spelers hebben wij niet.

11 september 2014 om 00:16

@ Matje71

Waar is Ibra dan tijdens de grote wedstrijden?

EK en WK kan ik begrijpen met een team als Zweden.

Maar in de knockoutfase van de CL heeft hij nog nauwelijks wat gepresteerd. Terwijl hij echt niet in mindere teams heeft gezeten dan van Persie.

Daarnaast kan van Persie heus zelf wel iets creëren. Maar hij heeft niet de explosiviteit en snelheid van Robben.

11 september 2014 om 00:38

Nou .. dan moet je toch nog maar eens gaan you tuben..

Zweden - Potugal.. om iets te noemen .. vrij recent!

11 september 2014 om 00:40

Ja en?

Is toch niet een EK of WK. Of de Cl.

Probeer nog maar een keertje.

11 september 2014 om 01:41

Ja en? Zet RVP in de Zweedse elftal dan wordt hij nog meer onzichtbaar dan bij Oranje.
Verschil tussen beide is enorm: Zlatan is fysiek 1000x sterker. Zlatan kan dribbelen. Nu iets minder maar hij kan nog een tegenstander makkelijk dribbelen. Zlatan kan de bal goed vasthouden en zijn lichaam gebruiken en de bal beschermen. Zlatan is scherper, heeft een harder Schot.
Van Persie staat mijlen ver achter Zlatan.

11 september 2014 om 01:50

Wat heeft Zlatan met die superieure vaardigheden dan gepresteerd op grote toernooien????

En tegen grote teams?

Heeft vooral geweldige statistieken tegen Engelse teams.

3 doelpunten uit 15 wedstrijden

11 september 2014 om 02:11

Ok.......

Zet de carrière (statistieken) van beide spelers naast elkaar.

uhm .... wat heeft van Persie eigenlijk allemaal gewonnen met alle teams waar hij voor heeft gespeeld...??

Werd hij nou daadwerkelijk voor het eest kampioen, met Man.united, in al die jaren?? En voor de rest.....??
Jouw topspeler Bigi..!?

Het feit dat jij Zlatan en RvP daadwerkelijk durft te vergelijken... vertelt mij.. dat jij een poster boven je bed hebt van hem.

11 september 2014 om 03:04

Waarom draai je er steeds omheen? Kom dan eens met prestaties van Ibra in grote wedstrijden.

Ibra heeft trouwens vrijwel altijd in betere ploegen gespeeld dan van Persie.

Van Persie is ook niet altijd fit geweest.

Je kan Zlatan beter vinden, maar jij praat echt poep. Net of Zlatan zoveel beter is dat je die 2 niet kan vergelijken.

Laat me niet lachen.

11 september 2014 om 09:02

@TheBigShow...

Vind je RVP een betere voetballer dan Zlatan?

11 september 2014 om 11:37

Wel blijven lezen he ... anders wordt het vervelend..!

Pak de statistieken erbij... dan kun je het zelf lezen.

Betere ploegen zeg je.... Arsenal met Henry etc..? Manchester United??

En Inderdaad Zlatan is zoveel beter... Maar diep in je hart weet je dat zelf natuurlijk ook .. wants dat is nou niet bepaald een punt waar je over kunt discussiëren lijkt me.

Volgens mij zijn er wel meer die klaar zijn met van persie. Hij heeft het in het nl elftal te weinig laten zien en krijgt toch van elke trainer altijd weer de voorkeur boven KJH. onbegrijpelijk voor mij

Men vergeet hoe goed de combinatie maher-persie was of vaart-persie. Ik heb sneijder nog nooit een klik zin hebben met iemand, hij is gewoon egoistisch.

Moet ook zeggen dat Vpersie een beetje met vuur aan het spelen is zoals hij loopt over het veld ongeïnteresseerd en arrogant en dat terwijl hij aanvoerder is.
Met Sneijder weet ik het niet echt, zijn conditie is vooruitgegaan maar hij laat weinig creatieve passes/schoten zien die jij eigenlijk wel verwacht.

In een 4-3-3 systeem hoop ik op een voorhoede met Depay/huntelaar/narsingh, Depay met de acties, en Narsingh die Huntelaar kan bedienen, als Robben fit is speelt hij gewoon natuurlijk.

Zie ook liever Robben als aanvoerder.

Nederland moet afscheid nemen van Sneijder, V/d Vaart en Kuyt. Simpelweg over hun top en zwaar op de terugweg.

Welk systeem past bij Hiddink ???

De vraag zou moeten zijn : met wat we op dit moment aan spelersmateriaal hebben : met welk systeem halen we dan het hoogste rendement ?

Totaal verkeerde instelling van Foppe ; alsof een trainer het belangrijkste is.

Sneijder mag er wel in blijven maar dan moet ie beter spelen als tegen Tsjechië. Dat sloeg werkelijk nergens op. Het hele elftal moet op de schop, tenminste qua spelopvatting. Volgens mij weten de spelers niet eens meer wat ze moeten doen. Dat is toch echt de schuld van Hiddink en niemand anders. Van Persie er uit, Martins Indi op de bank etc

Krul
de Vrij
Vlaar
v Dijk
vd Wiel
N. de Jong
Strootman
Blind
v Ginkel
Robben
Depay
11 september 2014 om 00:34

Ten eerste snap ik niet dat je antivoetbal wilt spelen met die 5-3-2.

Ten tweede snap ik niet dat je Van Ginkel op tien zet.

Ten derde snap ik niet hoe je hiermee het hele elftal qua spelopvatting op de schop neemt.

12 september 2014 om 17:28

Is een redelijke opstelling maar dan zou ik eerder zo spelen als je 3-5-2 wilt spelen. Aangezien je al Robben hebt als snelle spits dus dan heb je 2 dezelfde types naast elkaar.dan liever een echte spits in de 16 als Huntelaar of gwn Van Persie. En dat Van Ginkel nog niet rijp is voor het niveau.

Krul
BMI/De Vrij
Vlaar
v Dijk
vd Wiel
N. de Jong
Strootman
Blind
Sneijder
Robben
Huntelaar

Die poll haha. Onvoorstelbaar. Tuurlijk hoort van persie in de basis thuis, hij is nu uit vorm en mensen scheeuwen gelijk hij kan er niks van etc. Als die de volgende wedstrijd 2 x scoort is het in een keer wel de spits die we nodig hebben

10 september 2014 om 22:46

RVP en Oranje is helaas geen gelukkig huwelijk.

10 september 2014 om 23:03

Tuurlijk hoort hij niet in de basis, wat heeft hij gepresteerd waarom hij in de basis zou moeten? Geef Huntelaar maar 4 jaar de kans, dat weet ik wel er topscorer aller tijden is in oranje. V Persie raakt geen pepernoot, 1 goeie actie op t wk en verder niks.

11 september 2014 om 06:37

Jaap, afgelopen WK topscorer. afgelopen EK gedeeld topscorer . Topscorer aller tijden van Nederland. Die matige Sneijder is het probleem, hoeveel kansen heeft die Van Persie nou gegeven ?

11 september 2014 om 10:37

Krijgen we dat weer, ligt het aan iemand anders.....dat is precies wat er altijd is bij v persie, ligt nooit aan hem, altijd aan iets anders. De keren dat KJH speelde en van marwijk zo eigenwijs was om robben rechts te zetten en kuyt links dan weet je ook dat er 0 voorzetten komen, maar dan moet KJH wel gewisseld. Maar blijkbaar gelden er voor v persie andere regels......

10 september 2014 om 23:08

Van Persie scoort alleen in kwalificaties tegen zwakke teams laat nooit wat zien op een eindtoernooi. Ik zeg V.Persie heeft nu al 4 jaar de kans gehad zet Huntelaar erin en geef hem eens de kans

11 september 2014 om 00:16

En Spanje, Frankrijk, Duitsland en Brazilië...

12 september 2014 om 17:23

Ten eerst moet je dat laat nooit wat zien niet al te letterlijk nemen maar kom op nou op eindtoernooien presteert hij gewoon ondermaats als ik ff zijn goals op de 4 grote eindtoornooien erbij pak zijn het er in totaal 8 d dat is gewoon te weinig en alleen tegen Spanje waren de goals echt belangrijk de rest veel minder

Hij heeft wel gelijk in de wk kwalificatie vond ik de wedstrijden waarin van der vaart speelde veel leuker om naar te kijken en volgens mij deed van Persie het toen ook beter.

11 september 2014 om 00:37

Van der Vaart is meer een schaduwspits, Sneijder laat de spits soms op een eiland spelen. Als je met Sneijder speelt en aanvallend voetbal wilt spelen moet je een box-to-box middenvelder hebben die er over heen kan komen. Geen Wijnaldum en ik denk ook geen Strootman, maar de meer aanvallende De Guzman.

Maar je kan nu niet met Van der Vaart aan komen zetten, die moet eerst maar eens topfit worden en in topvorm raken.

Balotelli maakt zich onmogelijk met zijn waardeloze inzet tijdens wedstrijden en ook de media ontloopt hij niet.

Die vergelijking gaat niet op. Van Persie presteert niet top, maar dat heeft niet veel te maken met zijn inzet. Het werkt voor hem gewoon niet in het Nederlands elftal.

Denk wel eens, van Persie moet weer naar de buitenkant.

11 september 2014 om 06:39

Nee er moet een beter aanvallende middenvelder komen die daadwerkelijk op zijn positie staat en een goede pass kan versturen. Van Persie zakt heel vaak in omdat Sneijder er niet staat.

Vrij simpel: Sneijder past beter in een counterploeg met bijv. Robben. Van Persie past beter in een voetballende ploeg met intelligente middenvelders. Zo lang je Robben en Sneijder opstelt kan je beter met Huntelaar in spits spelen die wacht op zijn kansen. Wil je Van Persie laten renderen moet je met een type v.d. Vaart spelen. Nou is die behoorlijk op dus is het hopen op een veotballende 10.

10 september 2014 om 23:04

Sneijder geen voetballende tien? Sneijder meer ingesteld op countervoetbal? Kijk jij nooit naar Sneijder ofzo? Die jongen is wss de intelligenste middenvelder die we hebben in NL eftal in zijn top waren zijn passes magistraal en kon hij altijd zijn spits bereiken nu gaat dat wat stroefer maar bij Vd Vaart is dat 10x erger

11 september 2014 om 00:21

Gast. Sneijder heeft in het buitenland 1 jaar top gepeeld en dat was in het jaar onder Mourinho die totaal niet bekend staat om zijn countervoetbal ahum...

Zijn geniale passes komen vrijwel altijd uit de counter op eigen helft of dicht bij de middenlijn. Vrijwel altijd ook naar een snelle buitenspeler (zoals Robben).

Ozil, Silva, Iniesta, Messi, Fabregas. Dat soort spelers geven de verfijnde steekpasses rond de 16. Sneijder zelden.

Van der Vaart kan dat ook wel.

11 september 2014 om 00:49

Zoals bigshow al aangeeft ligt het countervoetbal Sneijder gewoon beter. Daarnaast is hij na dat seizoen bij Inter en goede WK net ff te veel in zichzelf gaan geloven. Dacht dat hij van alle hoeken en standen kon schieten. Eigenlijk was dat op het WK al. Ik geloof dat hij het seizoen daarna bij Inter in het hele seizoen rond de 85x op goal heeft geschoten en maar 5 goals gemaakt.

11 september 2014 om 00:36

Van Persie heeft, als het er echt op aankomt voor een "topvoetballer", nog noooit laten zien!

Wat heeft hij gedaan voor Arsenal in de Champ League in al die (8) jaren!?
Niks!!
Hoor je dan bij de echte top.. vraag ik je!?
Nederlands elftal idem dito .. wat heeft RvP betekent... !?

Trek je conclusie !

11 september 2014 om 00:45

Dan heb jij nooit naar Arsenal gekeken. Het probleem bij Arsenal was zijn blessure gevoeligheid, niet zijn kwaliteiten. Die jongen heeft echt fantastische dingen laten zien, alleen jammer dat het zelden voor langere tijd achter elkaar was. 1e jaar bij United was top, 2e jaar wat minder maar dat lag niet alleen aan hem.

11 september 2014 om 02:00

En dat is nou het probleem met van Persie...

Het ligt altijd ergens aan.. "hij was geblesseerd, hij stond niet op de goede positie, hij kreeg geen ballen van Sneijder en Robben, nu was hij weer niet in vorm of fit..
Hoevaak hebben we dat wel niet te horen gekregen,,!!!!

Punt is dat hij niet in staat is om zijn team te brengen naar een hoger niveau..zeg maar het verschil te maken met de subtop van Europa .. de kar kan trekken.. daar presteert hij lang niet constant genoeg voor.
.
Een goede spits ...... maar zeker geen wereldklasse .... dat heeft hij niet in zijn mars

Is het nu zo moeilijk te aanvaarden dat Nederland maar een team-next-door heeft?

Met Robben erbij heb je nog geen superteam, maar dan kan je van iedereen winnen.
Zonder hem heb je geen vreselijk team, maar je kan wel van iedereen verliezen.

Als je nu de 'namen' gaat vervangen door jongeren die minder kwaliteit hebben, dan gaat de kwaliteit van het elftal nog meer achteruit.

Gewoon eens berusten in de kwaliteit die je hebt en hopen dat de volgende generatie beter zal zijn. Er bestaan geen mirakels.

10 september 2014 om 23:00

Wat de fuck zeg jij nu?

Berusten in de kwaliteiten die je hebt? Uhmm je bedoelt de kwaliteiten die oa hebben geleid tot een WK finale en 3e vd wereld?

Ja, we hebben nu 2x verloren, maar we komen hier echt wel weer bovenop. Men praat hier alsof het einde van Oranje is ingeluid....

10 september 2014 om 23:10

Sorry hoor maar dat was meer de slimme tactiek van Van Gaal en een fantastische Robben dan de individuele kwaliteiten van de rest van de ploeg

10 september 2014 om 23:22

En is het de eerste keer in de geschiedenis dat een minder goed team ver geraakt op een toernooi?

Denemarken en Griekenland hadden ook maar een middelmatig team en werden Europees kampioen.

Weet je hoe dat komt? Omdat je maar een paar wedstrijdjes moet spelen om best hoog te eindigen. Geluk is enorm determinant.

Je misschien eens wat minder blindstaren op resultaat en eens kijken hoe ze voetballen.

En die 'hoe', dat is niks fameus. Krampachtig, stereotiep, niet-verrassend, niet-creatief en de opbouw vanaf achteraan is een ramp. En dat was ook al zo op het Wk.

10 september 2014 om 23:28

Een vrijwel perfecte kwalificatie doorlopen steeds en dan uitmuntend gepresteerd op het eindtoernooi...minder blindstaren dus...

Wat mij betreft mogen ze dan wel vaker zo voetballen..

11 september 2014 om 05:43

Tegen landen zoals Andorra, Estland, Roemenië, Hongarije en een Turkije op zijn retour.

Sidder en beef.

12 september 2014 om 17:14

Ja het is ook niet moeilijk om een perfecte kwalificatie tegen zwakke landen te spelen en het voetbal was niet om aan te gluren al speelden ze wel heel zakelijk en soms moet je dat doen om resultaat te halen maar ze hebben niet geweldige voetballende kwaliteiten laten zien

11 september 2014 om 00:48

Iedereen komt,

Het hangt er van af wie opgesteld worden vind ik. Met Janmaat en Wijnaldum vind ik het best wel zwak. Zet Van der Wiel en De Guzman daar neer en je kan van ieder land winnen terwijl je van eigen kracht uitgaat en probeert te domineren.

Van der Wiel speelt heerlijk verzorgd voetbal bij Psg. De Guzman zit nu bij Napoli waar ik hem niet zie spelen maar bij Swansea maakte hij gewoon het spel tegen clubs als Chelsea.

In Narsingh heb ik veel vertrouwen, dus zie ik Robben graag linksvoor. Dan speelt Nederland dus met echte buitenspelers volgens de Hollandse school. Ik zie ons zo graag met die identiteit spelen.

11 september 2014 om 05:50

Met eens Geert. Ik heb zeker niks tegen de namen die je poneert.

En ja, ook ik heb liever dat Nederland 433 speelt. Dat is Nederland. 433

De achillespees is en blijft de verdediging. Die is wat minder dan in andere jaren. Maar net daarom zou ik aanvallend spelen, domineren, druk zetten, de tegenstander vast zetten op de eigen helft. Dan is de verdediging van Nederland wat ontlast en is het ook makkelijker verdedigen.

Pieters ben ik het absoluut mee eens, die kerel heeft echt veel ervaring opgedaan in de PL en staat er zo goed als altijd in. Van Dijk moet gewoon een kans krijgen, zeker wanneer Vlaar er niet is, zo'n killer wil je in de verdediging hebben. Van mij mogen zowel Sneijder als van Persie allebei wel weg. Sneijder heb ik geen een pass zien geven die aan kwam en van Persie stond of buitenspel of deed helemaal niet mee.

Krul
van der wiel
Vlaar
BMI
Pieters
Wijnaldum
N. de Jong
Klasen/blind
Narsingh
Huntelaar
Depay

Tijd om van Persie er eens uit te halen ten faveure van Hunterlaar. Geef de Hunter eens de kans meerdere wedstrijden, en je zult zien dat hij in dit oranje beter zal spelen als van Persie nu doet.

Ongelofelijk hoe een wereldspits als van Persie zo vaak de bal van zn voeten laat stuiteren tegen de verdediging van Tsjechië.. Dat kan gewoon niet, echt te matig voor woorden. Oranje en van Persie passen gewoon niet bij elkaar.

Daarnaast hoort Wijnaldum niet bij de selectie van het Nederlands elftal, jemig wat is dat een enorm matige speler zeg. Dat zoiets het mooie oranje (blauwe) shirt van Nederland mag dragen, om je kapot te schamen gewoon! Dan zie ik zelfs nog een van Ginkel zonder wedstrijdritme op zijn plek (straks Strootman uiteraard).

Van zeker Van Persie heb ik geen hoge pet op zie veel liever Huntelaar in de spits want bij hem zijn 9 van de 10 kansen in de 16 wel raak

11 september 2014 om 06:40

De ballen komen niet eens goed in de zestien met Sneijder in je team.

12 september 2014 om 17:11

Oh zeker wel. De beste nummer 10 van NL eftal op dit moment alleen zoals ik al zeg doet vvan Persie er niks mee of loopt hij verkeerd

12 september 2014 om 19:43

Dan moet jij eens beter op gaan letten. Vaak genoeg loopacties die door Wes niet worden gezien.

Ik heb het na zitten kijken en ik baseer deze post op de kwalificatie wedstrijden voor het WK in 2013. In 2013 werden er zes kwalificatie wedstrijden gespeeld tegen estland 3-0 roemenië 4-0 estland 2-2 andorra 2-0 Hongarije 8-1 en Turkije 2-0. Van deze wedstrijden startte van Persie en Sneijder er vier samen in de basis tegen Estland 3-0 waar Sneijder na een half uur gewisseld word voor vdv, tegen estland 2-2 tegen andorra 2-0 en tegen Turkije 2-0 waar van Persie na een helft uitviel. De wedstrijden waarin van Persie en van der Vaart samenspeelden Estland 3-0 een goal van Persie, Roemenië 4-0 twee goals van Persie en 8-1 Hongarije drie goals van Persie.

Toen Sneijder en van Persie samen in het veld stonden maakten ze maar drie goals en toen van Persie samen met vdv speelde maakte van Persie zes goals. Ook in de wedstrijd dat van Persie gewisseld werd maakte Sneijder een minuut later een goal.

Ik concludeer hieruit dat van Persie en Sneijder niet goed samenspelen dus lijkt het mij slimmer om of met Sneijder en Huntelaar te spelen of om met vdv/wijnaldum en van Persie te spelen.

10 september 2014 om 23:14

Ja dat was al een bekend feit dat die niet echt een goede chemie hebben geeft Foppe al aan maar als je ziet hoe Vd.Vaart nu is...dat wil je niet hebben voor NL eftal.

10 september 2014 om 23:22

Ja dat klopt en dat is denk ik ook de rede dat we Sneijder nog speelt omdat de alternatieven op die positie Wijnaldum Klaassen Affelay en Mahaer niet in de buurt komen van het niveau van Sneijder. Ik denk dat die slechte samenwerking ook de rede is van van Persie zn matige prestaties op de wks en eks

Ben niet vaak met De Mos eens, maar hij heeft wel gelijk. Tijd voor een nieuwe lichting. De rek is er bij de oudere spelers eruit en de topspelers hebben afgelopen 8 jaar redelijk tot goed gepresteerd.

2e op Wk10 (finale) en 3e Wk14(mooie wedstrijden tegen Spanje en Brazili) en een paar goede wedstrijden tijdens Ek08 (wedstrijden tegen Italië en Frankrijk).

Robben en De Jong mogen van mij nog blijven. Maar Rvp, Sneijder, Vdv, Kuyt, Huntelaar en zelfs Affalay mogen plaats maken voor de nieuwe lichting.

Ik heb nog steeds hoop voor de (matige) verdediging. Blind-BMI-De Vij- Janmaat kunnen nu veel ervaringen opdoen in een betere competitie. Hopen dat zij beter worden.

Waar bemoeit iedereen zich toch mee? Laat Hiddink zijn werk doen! Hij is een betere coach dan alle schreeuwlelijken die ik in de media hoor. Deze man heeft zoveel bereikt in zijn carriere en weet vast en zeker waar hij mee bezig is. Hij heeft bewezen met middelmatige landenteams heel wat te kunnen presteren, dus doe niet alsof hij er niks van bakt en een onzekere knaap is die net komt kijken en geen keuzes durft te maken.

10 september 2014 om 23:37

Refence, wat heeft Hiddink de afgelopen tien jaar laten zien behalve het spekken van zijn bankrekening? On Topic, De Mos lult weer eens uit zijn nek met die zogenaamde nieuwe lichting. Pieters, Klaassen, Van Dijk en Van Ginkel voegen helemaal niets toe aan het huidige Oranje.

11 september 2014 om 00:30

Heb je ze al zien spelen in Oranje????

Er moet wel wat veranderen in het Nederland elftal. Zou het zo doen.

Krul
Wiel vrij Vlaar Pieters
Clasie Klaassen strootman
Robben Huntelaar depay

Dat gepraat, ook natuurlijk weer door Van Marwijk (die van Persie nog zou verdedigen als ie 3x in eigen goal zou scoren) over de "goede looplijnen" en meer van dat gezeur dat van Persie de bal niet krijgt.

Ik moet dan altijd denken aan de eerste maanden van Van Basten bij AC Milan.
Hij ging naar de coach en zei:"ik krijg de bal niet" Antwoord coach:"dan GA JE HEM Halen!!"

Ja, met een paar fijne loopacties maak je de 90 minuten wel vol. Als je echt een "ster" bent die je team op sleeptouw neemt eis je de bal op en laat je andere teamgenoten je wil om te winnen zien.

10 september 2014 om 23:54

Wat een onzin. Je vergelijkt het gouden Milan met het huidige Oranje. Van Basten speelde in een uitgebalanceerd team zonder zwakke punten. Je vergelijkt appels met peren!

11 september 2014 om 00:27

Van Persie is lang niet zo compleet als van Basten was....
Heeft niet zoveel met het team te maken maar juist met vaardigheden ...

Van Persie is veel beperkter.....

11 september 2014 om 00:35

Als je kan lezen zie je dat ik het juist níet over het team heb maar over de instelling en inzet die nodig is als het niet allemaal op een presenteerblaadje wordt aangereikt...

Van Persie hoort ook niet in de basis bij Oranje zolang als Huntelaar fit is. Op dit moment heeft Nederland gewoon een spits nodig die doelpunten maakt en dan heb je een betere aan Huntelaar dan aan Van Persie. Sneijder op linkshalf is ook niet wat het geweest is. In zijn toptijd bij Inter stond hij op 10 met drie spelers achter hem die het vuile werk opknapten. Zo kunnen we spelen bij Nederland, maar willen we niet. Doe dan maar een middenveld met Vurnon Anita, Nigel de Jong en Kevin Strootman (met Jonathan de Guzman en Georginio Wijnaldum als goede vervangers). Spelers die het duel niet schuwen en een absolute winnaarsmentaliteit hebben. Verdedigen graag vooruit en zijn uiterst secuur in de passing.
Dan met backs als Van der Wiel en Pieters heb je twee backs die aanvallend hun steentje bij kunnen dragen, maar door hun ervaringen in de Champions League/ligue 1 en de Premier League verdedigend zeer stabiel zijn. Centraal achterin hebben we dan een ruime keus tussen Ron Vlaar, Joel Veltman, Stefan de Vrij, Virgil van Dijk, Douglas en Bruno Martins Indi.
Op doel kan je dan kiezen uit de eerste keepers van Ajax (cillessen), Feyenoord (vermeer) en PSV (zoet). En voeg daar nog Tim Krul aan toe en je hebt een viertal prima keepers. Vorm is reserve bij Tottenham en dan hoor je niet in het Nederlands Elftal. Verovert hij een basisplaats heb je een vijftal prima keepers.

Voorin dus Huntelaar in de spits als echte nummer 9. Op de flanken kan je dan kiezen uit spelers als Narsingh, Lens, Depay, Promes, Boëtius en natuurlijk Arjen Robben. Om ook Wesley Sneijder niet volledig weg te laten vallen, want met zijn traptechniek en overzicht kan hij van absolute waarde zijn voor dit Nederlands Elftal, is een rol als Schone heeft bij Ajax een prima optie. Een beetje een vrije rol, maar door zijn traptechniek kan hij genoeg voorzetten de zestien in slingeren om Huntelaar te bedienen. Naar binnen trekkend of in de combinatie zelf voor het doel komend, kan hij zijn beide benen gebruiken om te scoren.

Dit ziet er dus als volgt ongeveer uit:

Cillessen
Van der Wiel
CV
CV
Pieters
Anita
N. De Jong
Strootman
Sneijder
Huntelaar
Robben (C)

Sneijder heb ik nooit iets zien van wow. Een enkele keer een bal die goed viel, maar is geen wereldklasse speler en dat heeft Real Madrid toch goed gezien. Het is jammer aangezien hij werd gezien als wereldklasse middenvelder maar hij heeft het niet waar kunnen maken. Te vroeg naar Turkije verhuist waar hij volgens mij meer geniet van de zee dan van voetbal.

11 september 2014 om 00:48

Hij had naar United moeten gaan in de tijd dat hij misbruikt werd door Inter, dat was echt een club voor hem geweest! Ze missen al jaren een speler als hij. Misschien was de klik met Robin er dan wel geweest, wie weet.

ik denk dat van persie er uit moet. hij heeft biuten die zweefduik om nog nooit wat laten zien in orange. ook de verdedeging maar eens flink aanpassen,dit is ook fout op fout. mijn opstelling: krul of cillissen rechts vd wiel douglas van dijk en van aanholt. midden blind en de jong snijder er voor links robben rechts depay en klaas in de spits. gewoon ht echte nederlandse systeem met echte buiten spelers met het goede been aan de goede kant

Davy Klaassen op 10 zie ik liever ook niet. Misschien een 442 spelen met Sneijder op LM? Staat die bij Gala ook toch? Dan een centrum met Strootman en De Jong. En op RM evt een Van der Wiel die de hele vleugel op en neer gaat?

Het is en blijft een drama, hoe de spelers met de bal omgaan. De achterhoede speelt alleeen maar de bal terug. Geen meter vooruit word er gevoetbald.
Kampioen daarin is wel Blind, en natuurlijk Indys.

Het word tijd, dat er een trainer is te vinden, die ook eens aandacht schenkt, aan spelers die alleeen maar met 1 been kunnen voetballen.

Systeem is bekend, maar leren voetballen is een ander verhaal.

11 september 2014 om 00:17

korsel, ben je serieus? Tweebenige talenten zijn zeldzaam in de voetbalwereld. Noem 1 elftal of land waar tweebenige spelers de dienst uit maken. Je schrijft complete onzin. Van Gaal heeft in Brazilië aangetoond dat voetbal een schaakspel is, het is gewoon een kwestie van de juiste mentaliteit en spelers beter maken.

11 september 2014 om 01:21

pettersson1963

Ik denk dat je het niet goed heb begrepen, met wat ik bedoelde met niet 2 benen kunnen voetballen.
Dat is natuurlijk eerst een kwaliteit die je moet hebben, maar geen 1 trainer is in staat jongens dat aan te leren.
En ik kan het weten als prof-voetballer.
Ik ben met Ronald de Boer de enige die altijd met 2 benen hebben gevoetbald.

Volgende keer, gaan wij het ergens anders over hebben.

Groetjes, Paul

11 september 2014 om 00:48

Eindelijk iemand die dat ook vindt!
Het is belachelijk dat profvoetballers die dag in dag uit met een bal bezig zijn niet eens de moeite nemen om ook redelijk met hun mindere been te kunnen voetballen.

Petterson1963,volg jij echt wel voetbal?? zeldzaam, noem een land of team? Dat is niet echt moeilijk zoeken hoor.
Hier een aantal, toch niet echt onbekende spelertjes die 2-benig zijn:

Ronaldo
Neymar
Kroos
Ibrahimovic
Pirlo
Modric
Totti
Hazard
David Villa
Falcao
Ribery
Reus

Neymar: "my father always said to me, ever since I was a little boy: “you shouldn’t choose which foot to shoot with. If the ball falls on your left side, shoot with your left, and if it falls on your right, then shoot with your right.”

Oh en dan vergeet ik zelfs nog een hele grote die 'de dienst uitmaakte' voor zijn teams en land: Zinedine Zidane

11 september 2014 om 00:52

Je vergeet Iniesta, Sneijder en Pedro. Dat zijn de bekendste tweebenige spelers. Ribery is zwaar eenbenig, en Ibra doet veel met de buitenkant van de voet, de rest klopt volgens mij wel.

11 september 2014 om 01:05

Ribery is inderdaad rechts-benig.

sijder hoor bij de beste nummers 10 van de wereld!! van persie eerst die band maar eens afpakken want robben is toch veruit nze beste speler!! en een centrum met ech mannen want daar begint het voetbal. daarbij komt als je snijder goed wilt gebruiken hij niet achter een man aan mooet lopen maar en vrije rolmoe hebben

Geef huntelaar nou is de kans! Gewoon 433 spelen met robben rechts en depay links. Gelijk klaar met al dat gezanek over die opa Van Persie, bah en Sneijder en Vd Vaart er ook voorlopig ook niet meer opstellen. Geef mij maar middenveld met strootman - de jong - van ginkel en als verdediging blind - de vrij - van dijk - vd wiel en jasper als gk

11 september 2014 om 00:54

Robben rechts en Depay links betekent dat ze beiden naar binnen komen. Dat resulteert in een slechte veldbezetting en een spits die geen aanvoer krijgt.

Ja Depay is een fenomeen die Ronaldo achtige afstandschoten heeft, maar hij is ook een egotripper die met zijn stijl minder succes zal hebben tegen internationals dan tegen Eredivisiespelers.

Narsingh rechts en Robben links.

Zoek maar eens op Youtube hoe Robben vanaf links kan spelen: England - Netherlands 2-3

We zijn altijd al een aanvallend land geweest en er komen met Depay, Boëtius, El Ghazi, Promes geweldige vleugelspelers aan. Robben hebben we nog, dus Hiddink zal terug moeten naar de huisstijl; 4-3-3. Een speelstijl die Huntelaar op het lijf geschreven. Van Persie zal voor de nummer 10-positie moeten strijden. En dan wordt het kiezen tussen Sneijder en Van Persie.

D: Cillessen - Krul - Vermeer - Vorm
RB: Van der Wiel - Janmaat - Verhaegh - Van Rhijn
Rcv: De Vrij - Veltman - Douglas - Heitinga - Van Dijk
Lcv: Vlaar - Martins Indi - Rekik - Kongolo
LB: Blind - Van Aanholt - Büttner - Willems
RH: De Jong - Clasie - Van Ginkel - Toornstra - Pröpper
10: Van Persie - Sneijder - Wijnaldum - Klaassen
LH: Strootman - Fer - Van der Vaart - Emanuelson
RS: Robben - Promes - Kuijt - El Ghazi
9: Huntelaar - Lens - De Jong - Castaignos - Wolfswinkel
LS: Depay - Boëtius - Elia - Berghuis

Ik mis vooral de energie, de drive bij Oranje. Wat spelers als Kuijt, Sneijder, Blind, Vlaar allemaal wel hebben, dat missen mensen als Maher, BMI en Van Persie. Ik wil spelers die het gras opvreten en voor de Nederlandse eer strijden. Is het nou zo moeilijk om op het scherpst van de snede te spelen?

Overigens helpt de opzet van het volgende EK niet. Een land als Nederland weet dat het toch wel mee mag doen, dan zijn dit eigenlijk oefenpotjes. Het zou beter zijn om in een poule van 6 of 7 te zitten waarvan alleen de winnaar verder zou gaan.

Bogarde, gewoon de tering naar de nering zetten. Die zogenaamde huisstijl dateert uit de jaren 70 en liet in 1978 dramatisch voetbal zien in Argentinië. Hiddink moet helemaal niet teug naar die zogenaamde Hollandse School waar we geen hoofdprijs mee winnen. Het wordt tijd voor een ander systeem.

De kritiek op Van Persie is begonnen. Was afgelopen WK toch de topscoorder, afgelopen EK gedeeld topscoorder van Nederland, topscoorder aller tijden van Nederland. Maar toch ligt het aan hem ?

Nee Wesley is te beperkt.

Van persie en Sneijder werkt gewoon niet . Of zal dat aan Arjen Robben liggen dat ze 2 x op rij hebben verloren.

Volgende interlands Janmaat martins indi Wijnaldum en misschien Sneijder passeren en laten vervangen door van der wiel, van dijk (strootman)/ afellay, Sneijder heeft z'n best gedaan alleen speelt i teveel postbode voetbal , hij moet de ballen gaan opeisen als een echte 10 , zie m te vaak naast Nigel lopen of achter hem , misschien dat het met Wijnaldum te maken heeft . Die voegt al helemaal niks toe op die positie.

Cilessen
Vd Wiel De vrij van dijk Blind
De jong. Strootman(afellay)
Sneijder(afellay )
Robben V persie. Memphis



Hier heeft Foppe wel een goed punt, van Persie had bv een aantal goede loopacties tegen Tsjechië, maar de bal kwam niet. Op het wk werd hij telkens te laat aangespeeld, wat de "haters" weer ruimte gaf om altijd over buitenspel te klagen.

Aad afkoopsom heeft daarentegen weer vreemde ideeën... Pieters is een leuk backje, maar geen top, je hebt Blind die naar United verkast en bovendien jonger en talentvoller is, iets dat De Mos juist graag zou zien. Dan heb je nog iemand als van Aanholt die aan het grote werk mag ruiken, ook Kongolo en Indi zijn nog jong en mijns inziens erg talentvol, geef hun dan een kans op linksback (wanneer Vlaar terug is zal Indi zijn plek wsl kwijt zijn).

Dan Virgil van Dijk, vind het een geweldige speler om te zien, veel vertrouwen, prachtige pass, goede fysiek, maar eerlijk is eerlijk.. De Vrij en Vlaar zijn een stuk verder, Indi, Rekik en Kongolo zie ik voor de toekomst ook meer in en hoewel ik tegenstander ben van het gebruik van genaturaliseerde spelers ben is Douglas natuurlijk wel een beest.

Vervolgens van Ginkel, een jaar lang geblesseerd geweest, wel een erg groot talent overigens, met veel verschillende kwaliteiten, erg allround, maar daar hebben we er meer van: Vilhena (zie ik een grote worden), Wijnaldum, Fer (beiden ook nog vrij jong), Ebecilio, Pröpper (zie ik ook nog wel wat worden in de toekomst, dan komt Strootman binnenkort er weer bij. Er is gewoon genoeg keuze op het middenveld, van Ginkel hoeft er van mij echt niet bij, achter de 10 geef ik voorlopig de voorkeur aan Nigel de Jong met Wijnaldum/de Guzman en wanneer Strootman terug is Strootman.

Dan Klaassen, vind hem erg wisselvallig, met veel wedstrijden waarin hij compleet onzichtbaar is, Ziyech vind ik dan veel dominanter en ook hij is nog jong.

Oftewel Aad de Mos kan wel gelijk hebben met zijn verjongingskuur, maar kiest de verkeerde spelers uit, bovendien zijn de "oudjes" die er normaal gesproken staan gewoon een absolute meerwaarde: Nigel de Jong, van Persie, Robben & Vlaar moeten mijns inziens 100% in de basis staan. Over Sneijder begin ik steeds meer te twijfelen, haalt al tijden niet meer zijn niveau van 2010, van der Vaart is aan de oude kant en wellicht is het op die positie wél tijd voor vernieuwing. Ga je voor een jonge 10 die je eens een lange tijd de ruimte en vertrouwen geeft, bijvoorbeeld Ziyech, mijn voorkeur gaat echter uit naar een middenveld met 2 complete middenvelders tezamen met breker Nigel de Jong (toekomst evt Clasie) bij voorkeur Wijnaldum (strootman wanneer hij terugkeert) en de Guzman 2 mannen met een goede pass, scorend vermogen en aanvallend erg sterk, maar zeker niet te beroerd met hun loopvermogen vaak mee terug te komen.

Vn Persie eruit! Heeft op de grote toernooien gefaald, Sneijder is belangrijk geweest en kan dat nog zijn met zijn magistrale pases! Beide ego's zijn te groot en dat botst, een spits die net zoveel scoort als v Persie op een eind toernooi is makkelijk in te vullen met de toekomst.

Ik ook niet. Daarom moet je inderdaad 1 van de 2 kiezen. Sneijder met Huntelaar of Van Persie met Van der Vaart/Afellay/Maher. Ik had de aanvoerdersband aan Robben gegeven en Vlaar 2e aanvoerder gemaakt.

Hoe lang mag die v. Persie nog blijven falen in Oranje voordat er eens een keer word ingegrepen ?
Ik zou zeggen geef Huntelaar maar eens een kans in de spits.

Aad de mos, wat een topper is het ook. Jong bloed is prima, maar niet dat ineens het hele veld met jonkies staat, dat werkt juist averechts.

Tsjechié - Nederland

Wat een drama weer dat Voetbal van onze jongens.
Er word alleen nog maar achteruit gevoetbald. Geen 1 speler achterin kan een fatsoenlijke pass geven, naar voren.
En daarin is Blind wel de grootste Kampioen.
Op houden met dat gelul over systeem. 1 - 4 -3 - 3.

Word weer tijd dat onze pingeldoos Robben weer mee gaat doen

Van Persie mag van mij allang aan de kant eens toe gaan kijken, wat andere er van Bakkn.

Paul.

Eindelijk wordt dit feit dat onder velen allang bekend was, publiekelijk bekend gemaakt door een van de zogenaamde kenners. En van Persie krijgt altijd maar weer de schuld, maar wat wil je met een 'spelmaker' die Sneijder heet? Denken jullie echt dat het toeval is dat met de zogenaamd uitgebluste van der Vaart van Persie zijn beste wedstrijden speelt voor Oranje. Die snappen elkaar, hebben samen voetbalinzicht en een fijne bijkomstigheid: van der Vaart denkt ook nog wel eens aan andere spelers.

Nou zeg ik niet dat van der Vaart maar even de basis moet komen, al snap ik niet waarom hij zo weinig en Sneijder zo veel krediet heeft, maar een speler als van der Vaart is veel meer geschikt voor van Persie én voor het Nederlands Elftal. Of je moet weer ordinair gaan counteren, anti-voetbal spelen en hopen dat Sneijder of een afstandsschot of een puike pass in huis heeft om daarna weer een hele wedstrijd onzichtbaar en/of waardeloos te spelen. Ga je toch weer hopen op een beetje fatsoenlijk voetbal, dan gaat dat helaas niet zo snel lukken met een type-Sneijder.

Ik snap niet hoe van Persie topscorer van Oranje is geworden terwijl die altijd zo matig speelt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren