Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hato werkt bij Ajax aan grote droom: ‘Wil beste verdediger ter wereld worden’

Laatste update:

Het is voor Jorrel Hato geen grote teleurstelling dat hij in deze interlandperiode niet uitkomt voor het Nederlands elftal. De verdediger van Ajax, die in november debuteerde in Oranje, vindt het logisch dat hij is opgeroepen voor Jong Oranje. Hato blijft desondanks hopen op een plaats in de definitieve EK-selectie van bondscoach Ronald Koeman.

"Stiekem zit het EK in mijn achterhoofd, maar je moet ook realistisch zijn: ik zat bij de voorselectie van Jong Oranje toen ik werd opgeroepen", verklaart Hato in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Dat kwam ook door blessures en door te presteren bij Ajax. Dat blijf ik doen en dan zie ik wel wat er komt."

Hato speelde zich in de kijker van diverse Engelse topclubs, maar koos onlangs heel bewust voor een nieuw contract bij Ajax tot medio 2028. "Het is niet dat ik mijn schouders ophaalde, maar ik heb er ook niet echt over nagedacht", is de pas achttienjarige verdediger eigenlijk wel blij dat hij voorlopig in Amsterdam voetbalt.

Bij Ajax hoeft Hato komend seizoen niet op Champions League-voetbal te rekenen, al was dat voor hem geen breekpunt tijdens de contractonderhandelingen. "Ik heb wel teleurstellingen gekend, maar geen twijfel. Misschien is deze omgeving nu nog niet ideaal, maar dingen kunnen snel veranderen. Het is een alarmfase. Ik ga ervan uit dat we niet vijfde blijven staan, ook door het plaatje dat me is geschetst."

Ambities


Hato heeft een duidelijk doel voor ogen bij Ajax. "Ik wil de beste verdediger van de wereld worden. Dat als mensen gevraagd wordt wie dat is, ze naar mij zullen wijzen." De Ajacied neemt daarbij Virgil van Dijk, die hij in november ontmoette bij Oranje, als voorbeeld. "Hij is echt een persoonlijkheid, die in alles uitstraalt dat hij de beste is. Maar het is niet dat ik zoals hij wil worden. Ik wil een eigen iets creëren."

De bescheiden Hato weet dat hij nog de nodige stappen moet zetten om het niveau van Van Dijk te bereiken. "Zo heb ik nog niet eens Champions League-ervaring. Daar begint het mee. Spelen op het hoogste niveau en je meten met de beste spelers. Daarom wil ik straks ook EK’s en WK’s meemaken en het liefst winnen", aldus Hato.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zou ook heel raar zijn als hij zou zeggen dat hij de slechtste verdediger aller tijden wil worden...

On: Leuk talent, maar ik vind zijn niveau op deze leeftijd minder dan de Ligt van toen. Ik ben heel benieuwd wat er van hem gaat worden

24 maart 2024 om 09:27

Het streven naar een hoge niveau is niks nieuws toch?

24 maart 2024 om 09:49

Want tussen die twee zit er natuurlijk niets.

24 maart 2024 om 10:10

Nouja, ik zie het nog niet zo bij Hato. Hij stapt mooi in en heeft wel die branie, maar het is wel echt vrij matig nog heel vaak.

Off: Waarom heeft Prem eigenlijk een ban? Het is een schande! Ik mis die ouwe flippo.

24 maart 2024 om 14:00

Beelen is Hato al voorbij dus hij kan lang wachten op een uitnodiging van Koeman . Jong oranje is al te hoog gegrepen



Leuk dat hij ambities heeft maar hij moet nog heel veel leren. Vergelijking met Van Dijk vind ik niet getuigen van bescheidenheid.

24 maart 2024 om 09:05

Reageer gewoon niet als je het artikel niet leest of als de inhoud ervan niet aansluit bij wat je graag neer wil plempen hier. Hij vindt het logisch dat hij is geselecteerd voor Jong Oranje. Dus wat nou geen realistisch zelfbeeld? Er zijn overigens veel betere verdedigers bij Oranje, dus het zou bizar zijn als hij zou zijn opgeroepen. Maar de ambitie hebben om erbij te komen/zitten komend EK lijkt me voor een topsporter eerder standaard dan uitzonderlijk.

24 maart 2024 om 11:40

Ik had het inderdaad in eerste instantie niet goed gelezen en heb mijn reactie aangepast. Ik dacht te lezen dat hij teleurgesteld was niet te zijn geselecteerd voor het grote Oranje. Neemt niet weg dat zijn ambitie om de beste van de wereld te worden niet aansluit bij zijn prestaties op het veld. Hij maakt ontzettend veel persoonlijke fouten. Iets meer bescheidenheid zou hem sieren (vind ik).

24 maart 2024 om 12:09

Of je geeft gewoon toe dat je, i.p.v. dat meteen te corrigeren, eerst op zoek bent gegaan naar een andere stok om mee te slaan en die denk je dan te vinden in het koppelen van ambitie aan prestaties. Slaat ook als een tang op een varken natuurlijk. Iemand die op die leeftijd bij Ajax in de basis speelt als captain zou die ambitie altijd moeten hebben. Of het er dan uit gaan komen is een tweede, maar hoe hoger je de lat legt hoe verder je komt. Het is juist een manier om jezelf te motiveren om nog beter te worden. Maar je had iets negatiefs nodig, dus blijf vooral lekker bij je tweede betoog.

24 maart 2024 om 13:57

Ik begrijp niet dat hij is opgeroepen is voor jong oranje dat verdient hij helemaal niet maar reiziger roep altijd Ajax spelers op al spelen ze slecht

24 maart 2024 om 09:05

Iemand die de beste ter wereld wil worden is nooit realistisch, tot het gebeurt. Maar met die ambitie is totaal niets mis. En je eerste zin, vreemd dat hij nog veel moet leren zeg, hij is ook al 17. Kom op zeg, het is een jonge jongen die gewoon gezonde ambities heeft, bereidt is om te leren, rustig zijn eigen pad volgt.

En wie zegt dat hij niet kritisch is op zijn eigen spel de afgelopen periode? ik vind zulke comments zo simpel en makkelijk.

24 maart 2024 om 09:58

Hij vergelijkt zich niet eens met van Dijk.

24 maart 2024 om 11:08

Want bij Van Dijk was het op deze leeftijd al duidelijk waar zijn piek lag? Hato is nu al verder dan Van Dijk op deze leeftijd was.

24 maart 2024 om 11:20

Hoe vermoeiend moet het zijn om altijd maar negatief te zijn als het om een bepaalde club gaat. Gebruik je ogen, lees het artikel en groei op.

24 maart 2024 om 11:34

Ja want ik mag van jou niet kritisch zijn op Ajacieden? Heeft niets met negativiteit te maken. Jonge talentvolle spelers worden bij Ajax altijd enorm gehyped en gezien als toekomstige wereldsterren terwijl ze alles nog moeten bewijzen en waarmaken. Daar stoor ik me aan. Genoeg voorbeelden van voormalige zogenaamde supertalenten die het uiteindelijk niet hebben gered.

24 maart 2024 om 13:48

En dus omdat je je stoort ga je onwaarheden verkondigen om zo je misplaatste frustratie te uiten? Aparte logica. Overigens zegt niemand dat je geen kritiek op Ajacieden mag hebben, dat mag je altijd en dit miserabele jaar al helemaal. Maar doe het dan gefundeerd. Je verzint teleurstelling bij Hato, komt met een vergelijking met Van Dijk die hij niet maakt en dan begin je uit pure armoede maar over het hebben van ambitie. Treurig.

24 maart 2024 om 18:58

Doe niet zo sneu jongen. Ik ben helemaal niet gefrustreerd en heb niets tegen Ajax. Heb zelfs de CL finale van 1995 live bijgewoond in Wenen na een busreis van 13 uur. Laat me door jou niet wegzetten als gefrustreerd. Zou niet weten waarover. Jij bent typisch zo’n Ajacied die meteen reageert op een moment dat een post je niet aanstaat. Ik heb toegegeven dat mijn eerste reactie niet juist was en heb deze aangepast. Maar toch nog even een trap nageven. Wie is hier nu gefrustreerd?

25 maart 2024 om 09:40

Het mooie is dat Jizzy inhoudelijk aangeeft waar het aan schort en jij dit niet weerlegt maar hem een typische Ajacied noemt. Je verzint dingen die er niet zijn voor het uitten van je frustratie, kansloos.

25 maart 2024 om 10:12

Verklaar je nader? Waar schort het aan en wat weerleg ik niet? Ik vind dat Hato zichzelf overschat en dat hij nog heel veel te leren heeft. Dat hij de ambitie heeft de wereldtop te bereiken en Van Dijk aanhaalt, vind ik, op zijn zachts gezegd, verre van bescheiden gezien zijn prestaties op het veld. Hij en de Ajax fans hoeven ook niet bescheiden te zijn, maar ik mag me hier toch aan storen of mag dat niet?

Hard werken en ambitie daar begint het mee.Ik las gisteren ook dat St. jago van Willem II nog geen gehoor geeft aan de oproep van Advocaat omdat hij het Nederlands elftal wil halen.Ondanks dat de kans klein is naar het hoogste streven vind ik mooi. Succes!

Nou dan mag je wel iets meer op je concentratie gaan werken en je positionering. En je tackels en je duelkracht en eigenlijk alles wel.

Tuurlijk gaat er niet veel kritiek uit naar Hato, want hij is jong, eigen jeugd en deelt mee in de malaise.

Maar het feit dat deze onkunde nu speelt, slaat helemaal nergens op. Komt echt zwaar tekort.

24 maart 2024 om 10:16

Helemaal mee eens. Heel veel tegendoelpunten komt door een misser van hem of dat het verkeerd staat opgesteld. Hopelijk gaat hij daar beter in worden, want hij kan het lichamelijk wel aan lijkt het.

24 maart 2024 om 10:52

Als je vindt dat Hato zwaar tekort komt kijk je echt heel anders naar het spelletje dan ik. Ik vind het een toptalent categorie Timber. Vergeet niet dat hij op zn 17e al alles gespeeld had en eigenlijk als een van de weinigen een constant niveau haalde. Zijn basisniveau is erg hoog

24 maart 2024 om 11:13

Ja constant matig niveau, bedoel je dan? Hato presteert gewoon niet.

24 maart 2024 om 11:26

Tsja, zien we beiden echt anders dan. Ik heb van veel van zijn wedstrijden op zijn 17e erg genoten

24 maart 2024 om 11:43

Dat hij op zijn 17e alles gespeeld heeft is toch geen bewijs dat hij vreselijk goed is?
Het kan ook veel zeggen over Ajax en haar aankoopbeleid.
Ik zie het nog niet in hem, maar hopelijk kan hij een stijgende lijn inzetten en vasthouden. Blessurevrij blijven en 100% inzet blijven houden, ook tegen de kleintjes in de Eredivisie.

24 maart 2024 om 11:58

Klopt, hij speelt veel, maar hij maakt ook nog erg fout fouten. Dat zag je bij de ligt of timer veel minder.

24 maart 2024 om 12:20

Nou ik vond hem wel vreselijk goed en van de buitencategorie al op zn 17e, maar zo heeft iedereen er een andere kijk op en dat is prima. Imo zou hij makkelijk meedraaien in het team waarin de Ligt en Timber speelden en er ook beter uitzien. Hij heeft lange tijd alles in zn eentje moeten oplossen. Gelukkig is Kaplan er nu

24 maart 2024 om 12:36

Helemaal mee eens. Vervolgens wordt je wel opgeroepen voor Oranje…

Matthijs de Ligt had voor zijn 18e verjaardag al een Europese finale op zijn konto staan (met Ajax, nota bene), Hij en ook Jurrien Timber werden als jonge verdedigers met een basisplek voor de eerste keer kampioen op hun 19e.

Dus ik denk dat Hato eerst zich moet focussen op het worden van 1 van de betere jonge verdedigers bij Ajax in de afgelopen tijd, voordat hij zoveel verder begint te denken; maar goed, de ambitie uitspreken is goed!

Ook met het oog op de defensieve concurrentie onder de Nederlanders is een plekje bij Oranje iets te hoog gegrepen op dit moment, zeker gezien het feit dat Ake, v.d. Ven en Botman nog jaren meekunnen als centrale verdedigers met een goed linkerbeen.

24 maart 2024 om 10:42

Timber heeft maar 1 wedstrijd gespeeld op zijn 18e. Op zijn 19e speelde hij ook lang niet alles, wel kampioen. Kampioen worden ligt ook aan het team. Timber had wel een fijne positie, vrij weinig concurrentie rechts achterin (zowel centraal en rechtsback met een altijd geblesseerde Mazraoui) maar wel een topteam om zich heen. Voorin was het enorm dringen. Op Tadic kon je altijd rekenen. Tijden dat Ajax Neres op rechtsbuiten als wissel kon brengen, pfff

Goed dat deze jongen ambities heeft, maar laten we niet overdrijven. De Ligt was op zijn leeftijd beter, al speelde De Ligt ook in een beter team. Ik vond Hato oproepen voor NL-elftal zwaar overdreven en nergens op gebaseerd. Maar geef deze jongen een paar jaren, Van Dijk heeft ook in kleine stappen de top uiteindelijk gehaald.

24 maart 2024 om 10:51

Dat was gebaseerd op het bizarra aantal blessures achterin. Ake, Timber, de Ligt, Botman, van der Ven en Geertruida waren van de internationals die normaal gezien opgeroepen als cv waren geblesseerd. Jongens die je waarschijnlijk erna zou oproepen, (van der Struijk, Schuurs) waren ook geblesseerd. Daarnaast waren er ook wat backs geblesseerd (malacia en Frimpong).

Vind de reacties wel erg zuur. Iedereen in een dip, omdat het morgen alweer maandag is? Zou zeggen geniet van jullie dag mensen. Het wordt sws maandag morgen.

Allereerst vergeten heel vee mensen dat hij nog pas 18 is geworden. En basis speelt bij de allerslechtste ajax, die ik heb meegemaakt en kijk al 30 jaar voetbal. de Ligt speelde bv bij de beste ajax van de afgelopen 20 jaar. Als het team draait, dan speel je ook met meer zelfvertrouwen. Daarnaast moeten we kijken hoe het nu gaat met de Ligt? Al jaren geen basisspeler. Laat af en toe zien dat hij was kan. Ieder speler ontwikkelt zich andersz

24 maart 2024 om 10:49

Arnavut , helemaal gelijk hoe oud was v Dijk ook al weer toen hij op zijn top was ? Dan heeft hij nog wel enkele jaren toch om dat te realiseren , Ik vind het zo gek dat veel mensen zo negatief reageren op deze jongen die net pas 18 is geworden , terwijl hij in het slechtste Ajax speelt sinds jaren , en hij heeft een ambitie en daar is toch niks mis mee .

24 maart 2024 om 10:52

Precies. Volgens mij was van Dijk nog een spelers van Willem 2 of was hij met bij Groningen op die leeftijd. Hoe lang heeft ie nodig gehad? Maar mensen blijven zuur. Dat hij fouten maakt is toch logisch?

24 maart 2024 om 12:17

Amen

24 maart 2024 om 17:10

Beetje jammer dat je zo ver door moet scrollen om de eerste zinnige reactie te lezen. Helemaal eens met wat je zegt.

Bram van Polen wilde dat ook zijn beste ter wereld

24 maart 2024 om 10:55

En het harde werken van Bram om dat te bereiken heeft hem bijna 300 wedstrijden in de eredivisie. Een KNVB-Beker, een Johan Cruijff-Schaal en een kampioenschap in de eerste divisie opgeleverd.Ben benieuwd wat het Hato gaat opleveren. Tot nu toe 54 wedstrijden in het eerste van Ajax, een interland, een mooi contract en een notitie op de scoutingslijstjes van absolute topclubs.

24 maart 2024 om 11:06

Bram van Polen is echt een topgozer dat meen ik echt

24 maart 2024 om 11:10

Ken hem niet persoonlijk maar op televisie komt hij sympathiek over.
Ook een van de weinige voetballers in de eredivisie die ouder is dan ik. Voel ik me minder oud. Als ik zie dat Hato 18 is schrik ik wel even dat ik twee keer zo oud ben.

Niveautje Beugelsdijk, die gaat het bij Ajax niet eens redden als die weer op kracht zijn.

24 maart 2024 om 12:41

Beugelsdijk debuteerde op zijn 20ste in het betaalde voetbal bij FC Dordrecht in de eerste divisie. Zijn beste eindklassering was uiteindelijk 7de in de Eredivisie met Ado.
Zie je waar de vergelijking fout gaat nog zonder de kwaliteiten van beide naast elkaar te leggen?

Mensen deze jonge jongen spreekt z’n ambities uit. Of het realistisch is zal moeten blijken maar hij heeft in ieder geval al 1000x meer kans dan wie dan ook hier negatief over hem loopt te doen. Ambitie is een vies woord hier in NL. Als hij nou arrogant geweest was maar daar is geen spraken van. Dus veeg het schuim van de mond, doe de ogen open, volg een LOI-cursus ‘begrijpend lezen’, eet je groenten en vlees, ga op tijd naar bed vanavond en alles komt goed.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren