Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Harde lessen in het buitenland: ‘Ik sta nu open voor bepaalde Eredivisie-clubs’

Laatste update:

Mitchell van Bergen is op zoek naar een nieuwe uitdaging. De vleugelaanvaller, die eerder onder contract stond bij sc Heerenveen en Vitesse, hoopt na twee tegenvallende seizoenen bij Stade Reims weer ergens een onbetwiste basisspeler te worden. Voetbalzone zocht hem op in het kader van VZ Zomertour. Van Bergen kan rekenen op interesse uit Enschede en in gesprek met Jelle Kusters laat de rechtspoot weten niet onwelwillend te staan tegenover een terugkeer in de Eredivisie.

Van Bergen maakte in de zomer van 2021 voor twee miljoen euro de overstap van Heerenveen naar Reims. De inmiddels 23-jarige buitenspeler moest naar eigen zeggen enorm wennen tijdens de eerste weken bij de Ligue 1-club. “Ik had best wel moeite met de taal en werd gelijk even teruggezet naar het tweede elftal. Dat was best wel een klap in mijn gezicht. De voetbalwereld is gewoon hard.”

Voor Van Bergens gevoel zijn er bepaalde afspraken door Reims niet nagekomen. “Ik kijk persoonlijk ook kritisch naar mezelf. Mijn rendement is gewoon te laag geweest. Alleen: ik ben wel gehaald als rechtsbuiten en ik heb in totaal twee hele wedstrijd op deze positie gespeeld, dat is niet veel in twee jaar tijd. Ik heb vooral als schaduwspits, nummer 10, rechtsback en linksback gespeeld. Het buitenland is wel hard en heel anders. Er worden keuzes gemaakt die je misschien niet verwacht, dat is ook bij mij gebeurd.”

Van Bergen knokte zich terug en verdiende hierna weer een plekje in de selectie van de hoofdmacht van Reims. De Nederlander kwam in 51 officiële duels namens Reims - waarvan 20 als basisspeler - tot 3 assists. Van Bergen begrijpt dat zijn gebrek aan rendement geïnteresseerde clubs kan afschrikken. "Maar ik ben nog steeds pas 23 jaar, er zit voor mijn gevoel nog heel veel verbetering in. Dat moet er nu uitkomen.”

Interesse FC Twente
Van Bergen, die bij Reims nog over een contract beschikt tot medio 2025, staat momenteel in de nadrukkelijke belangstelling van FC Twente. ‘Een stapje terug’ sluit hij niet bij voorbaat uit. De rappe aanvaller wil nu vooral weer ergens veel aan spelen toekomen bij een club waar hij gewaardeerd wordt. “Of ik de Eredivisie als een stap terug zie? Dat ligt eraan welke club. Twente is dat voor mij in ieder geval niet", aldus van Bergen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Rendement, daar schortte het aan toen hij wegging en kennelijk nu nog steeds. Razendsnel, technisch en ook tactisch helemaal niet slecht, maar die voorzetten komen gewoon nooit aan dus wat heb je er dan aan? Toen hij bij Vitesse debuteerde dacht ik echt dat hij een revelatie zou worden, maar afwerken blijft een serieus probleem bij deze jongen.

14 augustus 2023 om 18:44

Ja als je als links en rechtsback opgesteld wordt kan ik begrijpen dat het rendement niet heel hoog is. Heb eerlijk gezegd geen idee wat ik er van moet verwachten als hij naar Twente komt

14 augustus 2023 om 19:00

Vind het prima als hij komt. Een misidjan was nou ook niet echt bijzonder voordat ie bij Twente speelde. Hij heeft in ieder geval een actie en snelheid, dat is al meer dan de huidige rechtsbuiten.

15 augustus 2023 om 09:31

Misidjan was een gewaardeerde speler bij Ludogorets wat elk jaar in Europa speelde en een talent toen hij vertrok uit Nederland want het was een aparte keuze op dat moment.(voor hem waarschijnlijk niet $$$) Heeft zelf nog een mooie transfer naar de bundesliga verdiend daarmee, helaas bij een club die gedoemd was om te degraderen.

ON: bij van Bergen dacht ik in z'n eerste paar wedstrijden oprecht dat het een speler voor de top van Nederland kon worden met zijn snelheid, actie en lef. Maar al gauw werd duidelijk dat geen enkele voorzet aan kwam, hij zelf een slimme pass/assist gaf en voor de goal ook erg onrustig is. Hij is pas 23 en snelheid + passeerbeweging/actie heeft hij natuurlijk dus hopelijk kan hij bij bijvoorbeeld Twente die knop om zetten en goals/assists gaan toevoegen aan z'n 'spel'. Beter dan Rots of Vlap op de flanken zal hij het waarschijnlijk wel gaan doen.

15 augustus 2023 om 10:08

Twente zit wel een beetje in de fase dat ze nu snel moeten gaan handelen op de transfermarkt. Met de huidige vleugelspelers wordt het wel heel erg lastig tegen een club als Fenerbahce in de volgende ronde. Ik denk dat het wel een type speler is die Twente naar een hoger niveau kan brengen, laat maar komen.

15 augustus 2023 om 13:59

Hij heeft ook nog vaak genoeg als spits gespeeld bij Reims. Ik ken Van Bergen ook vooral als een speler die veel beheerst, behalve datgene dat een aanvaller echt aanvaller maakt. Z'n kwaliteiten in de afrondende fase zijn gewoon beneden peil. Slechte voorzet, matig overzicht, slechte trap en ook in mentaal opzicht kwetsbaar als hij in de positie komt om te scoren of om iemand voor de keeper te zetten.

15 augustus 2023 om 16:56

Deze tekst kun je zo kopieren en dan de naam even veranderen.

Ik ken Vlap vooral als een speler die veel beheerst, behalve datgene dat een aanvaller echt aanvaller maakt. Z'n kwaliteiten in de afrondende fase zijn gewoon beneden peil. Slechte voorzet, matig overzicht, slechte trap en ook in mentaal opzicht kwetsbaar als hij in de positie komt om te scoren of om iemand voor de keeper te zetten.

15 augustus 2023 om 06:32

Dat hangt ook een beetje af van welk type speler je bent. Antony had ook nooit enorme cijfers bij Ajax, maar hield wel 2 man bezig en verplaatste daarna spel waar de ruimte lag zodat een ander die kon benutten. Dat is ook prima natuurlijk.

Heb meer moeite met iemand die doorlopend voor zijn kans gaat en alles mist. Is dit bij hem ook zo?

15 augustus 2023 om 09:40

Nee, hij is druistig maar niet egoïstisch en hij wil de pass wel geven maar dat is gewoon niet helemaal zijn ding. Wel goed in de combinatie maar het faciliteren van anderen voor de goal gaat nogal eens mis.

Ik denk dat dit wel een aanwinst kan zijn voor de nummers 5 tot en met 10 van de eredivisie. Voor de anderen wordt het lastig om hem te halen schat ik in met zijn salaris. Deze jongen zorgt voor veel dreiging en neemt daarmee druk bij andere spelers weg. Als zijn rendement omhoog gaat, dan wordt hij denk ik ook interessant voor de top van Nederland.

Off topic: Het lijkt op de foto (en in het filmpje) net alsof zijn knie erg scheef staat of dat er een grote bobbel op zit.

Hopelijk komt hij snel bij een mooie club waar hij veel minuten kan gaan maken!

14 augustus 2023 om 18:24

Ik denk dat je daar zijwaarts op z'n quadriceps kijkt, ziet er inderdaad wat gek uit.

Vond het destijds erg jammer dat hij geen eerlijke kans bij Vitesse heeft gekregen onder die clown Sloetski. Toen kreeg “balletje breed” Roy Beerens de voorkeur, die paste precies in het afbraakvoetbal systeem van die Rus. Denk dat we hem nu goed kunnen gebruiken en dat ie nu wel een eerlijke kans zou krijgen.

Ik heb geen idee wat je nog kunt verwachten van deze speler, maar ik vind het altijd wel bijzonder hoe een speler die zich niet eens in de basis weet te spelen op zijn positie in de bodem van de Ligue 1 gebombardeerd wordt tot aanwinst bij een subtopper. Die jongen heeft totaal geen rendement. Nou speelde hij bij Reims vaak als back, maar mocht ook nog vaak genoeg opdraven als spits. Tenzij ze transfervrij zijn, weet ik niet of je je als FC Twente zijnde aan dit soort spelers moet wagen. Hij is wel relatief jong, dat dan wel weer. Echter vind ik hem in de afrondende fase echt heel matig. Een slecht overzicht, geen geweldige trap en z'n voorzetten zijn ook niet bepaald op maat. Dan blijft er alleen dreiging over. Misidjan is ook wel zo'n speler, maar die schat ik toch echt een stuk hoger in dan Van Bergen.

15 augustus 2023 om 17:02

@sirius Waar ik me veruit het meest aan erger op dit moment is dat Bruggink ons weken lang op spelers heeft laten wachten onder het motto "we wachten op kwaliteitsspelers". En dan nu na weken inactiviteit komt hij aanzetten met de "kwaliteitsspelers" van Bergen en van Hoorenbeeck. In mijn optiek heet dat gewoon liegen en de zaak belazeren. Ik kan best accepteren dat we bij dit soort spelers uitkomen, omdat er geen geld is, maar dan moet je niet van de daken schreeuwen dat je voor kwaliteit gaat. Is was al geen fan van de aanstelling van de compleet onervaren Bruggink en is de afgelopen 6 weken heeft hij niets gedaan wat mijn mening verandert. Ik krijg hier een hoog Jan van Halst gevoel bij.

15 augustus 2023 om 20:11

Mwa, het is toch gewoon duidelijk dat Streuer nog aan de knoppen draait? Bruggink is nu wel een makkelijk doelwit. Ze zijn gewoon dom geweest door 4 miljoen euro voor Ugalde neer te tellen op basis van een handjevol wedstrijden. Wanneer is Ugalde nou echt heel overtuigend geweest? Natuurlijk is het afbreukrisico klein. Als je hem een heel seizoen laat staan en hij blijft fit, maakt hij er wel 12. Dan vang je er al 5-7 miljoen euro voor. Echter is vier miljoen veel geld waarmee je de gehele selectie klaar had kunnen hebben. Sowieso vind ik Van Wolfswinkel nog steeds beter dan Ugalde.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren