Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hans Kraay: ‘Hij staat er heel goed op bij de KNVB, louter positieve geluiden’

Laatste update:

Hans Kraay junior heeft zondag in Goedemorgen Eredivisie een lans gebroken voor Nigel de Jong. De oud-middenvelder is tegenwoordig werkzaam bij de KNVB als directeur topvoetbal en doet dat naar behoren.

"Je hoort best vaak kritische geluiden richting de KNVB, maar over Nigel de Jong hoor ik louter positieve geluiden", aldus Kraay. "Hij is er als eerste en gaat als laatste naar huis. Het wil niet zeggen dat je goed bent als je veel uren maakt, maar hij staat er wel bij iedereen heel goed op. Hij is in iedereen geïnteresseerd."

Sjoerd Mossou, tevens tafelgast in het voetbalpraatprogramma, kan dat beamen. "Dat klopt echt. En wat hij heeft toegevoegd bij de KNVB is dat er topvoetbal binnenloopt. Dat is niet vervelend bedoelt, maar de KNVB was toch vaak Heracles en PEC Zwolle, om het oneerbiedig te zeggen. Als je Nigel de Jong aan boord hebt, is dat toch anders."

De Jong werd in januari vorig jaar aangesteld door de KNVB als opvolger van Nico-Jan Hoogma, die terugkeerde bij Heracles. De directeur topvoetbal zorgt er binnen de KNVB voor dat de nationale teams maximaal kunnen presteren.

Samen met directeur Voetbalontwikkeling Lennard van Ruiven is De Jong verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van het voetbaltechnische beleid en is hij aanspreekpunt voor de betaald voetbalclubs in Nederland.

'Amateuristisch'
Ralf Seuntjens, ook te gast, heeft gemengde gevoelens bij de KNVB. "De komst van Nigel de Jong vind ik positief, maar over het algemeen was het vrij amateuristisch", aldus de spits van De Graafschap.

"In het coronaseizoen stonden wij met De Graafschap behoorlijk los met nog een paar wedstrijden te gaan, maar was het theoretisch niet haalbaar om te promoveren en te degraderen volgens de KNVB. Toen kwam het verhaal met Gudde (toenmalig directeur van de KNVB, red.) dat ze gingen stemmen. De rest is bekend."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoorde een paar weken terug ook best wel positieve verhalen over de Jong bij de Knvb. Hij had of heeft best wel weinig ervaring en toen hij begon natuurlijk helemaal niet, zijn aanstelling kwam toen ook uit de lucht vallen. Maar de Jong lijkt mij wel iemand die verstand heeft van de zaken die er spelen en hoe ze afgehandeld moeten worden. Zal vast niet allemaal in een keer of helemaal goed gaan, maar hij heeft ook wel een prima netwerk en hij is ook nog bezig met het halen van een master via de Uefa, maar had hiervoor in zijn middelbareschooltijd zijn HAVO-diploma al gehaald en las ook dat hij daarna ook een aantal opleidingen heeft gevolgd (vooral in zijn tijd bij Hamburger SV) en ook verschillende ondernemingen had (o.a. een autobedrijf in Hamburg, waar hij zeer exclusieve auto's verkocht maar zijn zakenpartner zich bezig hield met schimmige deals).

Zat ook nog te denken dat ik de Jong graag bij Ajax zou willen zien. De functie technisch directeur is nog niet ingevuld bij Ajax. Ze zullen er ook een andere soort invulling aan geven, want Beuker die is erbij gekomen en die zal vooral bezig zijn met de jeugdopleiding en scouting. Ze zoeken nog iemand die transfers op zich kan nemen en natuurlijk is dat vergeleken met het Nederlands-elftal wat anders, maar door de ervaring die de Jong hier op doet bij de KNVB heeft hij al wat kennis op bepaalde vlakken.

Ik zou het dan zou indelen dat de Jong dan technisch directeur wordt en ondersteund zal worden door Kroes. Die wordt algemeen directeur, maar heeft op dat vlak natuurlijk ook veel ervaring.

14 januari 2024 om 11:53

Wat lul jou nou allemaal weer lol
Hij zit net er net en niemand heeft het over Ajax..

14 januari 2024 om 12:47

De Jong zit nu 1-jaar bij het Nederlands-elftal. Niet heel lang, maar hij heeft in het verleden weleens aangegeven graag terug te keren bij Ajax. En hij is een echte Ajacied en vervult een functie of soortgelijke functie die bij Ajax open staat. Natuurlijk zit hij er pas net, maar zijn zoveel voorbeelden die best snel weer vertrokken bij hun werkgever en het is toch niet gek dat ik een Ajacied dan bij Ajax noem?

‘Zorgt ervoor dat nationale teams maximaal kunnen presteren. Verantwoordelijk voor het voetbaltechnische beleid’ elke dag als eerste aanwezig en als laatste weg, hij maakt dus veel uren. Clubs zijn zelf verantwoordelijk voor hun voetbaltechnische beleid, dus wat doet De Jong dan. Ik kan me er weinig bij voorstellen. Iemand die daar meer weet van heeft?

Wat voegt die Seuntjes weinig toe zeg. Zegt niets over het onderwerp (De Jong bij de KNVB), en rakelt nog iets op van een paar terug...
De Jong is precies de Cruijff filosofie destijds tijdens de fluwelen revolutie bij Ajax. Mensen die er verstand van hebben en weten hoe het eraan toegaat op het veld in de voetvaltop, die moet je hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren