Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Halil Dervisoglu rondt transfer af en mag hopen op Premier League

Laatste update:

Halil Dervisoglu heeft zijn transfer van Sparta Rotterdam naar Brentford afgerond. De aanvaller heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2024. Sparta-trainer Henk Fraser sprak vorige maand nog de wens uit om Dervisoglu tot aan het einde van het seizoen op Het Kasteel te houden, maar desondanks is de speler naar de huidige nummer drie van de Championship vertrokken. Met Brentford hoopt hij in de tweede seizoenshelft promotie naar de Premier League af te dwingen.

In augustus vorig jaar maakten beide clubs al bekend dat er een overeenstemming was bereikt over de transfersom van Dervisoglu, die de Rotterdammers naar verluidt drie miljoen euro oplevert. Sparta slaagde erin om de Turks jeugdinternational de eerste seizoenshelft in Rotterdam te houden. Technisch directeur Henk van Stee reisde in december nog af naar Engeland afreist om met de clubleiding van Brentford over de kwestie-Dervisoglu te praten. "Het is de bedoeling dat we hem behouden, met name vanwege zijn kwaliteiten", zei Fraser tegenover FOX Sports.

De gesprekken hebben niets opgeleverd, want Dervisoglu heeft inmiddels zijn handtekening gezet onder een contract voor vierenhalf jaar. De aanvaller is nog niet speelgerechtigd. Wanneer het papierwerk is afgerond mag Dervisoglu in actie komen voor zijn nieuwe werkgever. Hij is al wel in training met de selectie van Brentford en stond al op het veld in aanloop naar de FA Cup-wedstrijd tegen Stoke City van zaterdag. Dervisoglu debuteerde in mei 2018 in de hoofdmacht van Sparta en de aanvaller had afgelopen seizoen een belangrijk aandeel in de promotie van de Rotterdamse club naar de Eredivisie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jammer dat we maar zo kort van deze jongen hebben mogen genieten. Hij liet toch af en toe geweldige dingen zien. Dat werd altijd afgewisseld met wedstrijden dat je niet veel van hem zag, maar hij is nog een erg jonge jongen. Ik heb het altijd raar gevonden dat Feyenoord geen serieuze interesse heeft getoond.

3 januari 2020 om 13:58

Dat van Feyenoord heb ik ook altijd raar gevonden. Had hem vorig seizoen gekocht voor niet teveel geld en dan had je nu ook een goede backup erbij gehad. Die jongen heeft daarnaast het potentieel om een grote meneer te worden, is mijn mening.

3 januari 2020 om 16:29

Denk niet dat zij vorig seizoen een kans hadden gehad. Waren andere gegadigden.

Als Lars Veldwijk nu ook nog weg gaat, heeft Sparta wel een beetje een probleem, lijkt me.

3 januari 2020 om 13:53

Waarom wordt Piroe daar eigenlijk nooit gebruikt? Denk niet dat hij goed genoeg is voor PSV maar hij deed het in de KKD vrij goed, je zou zeggen dat hij bij Sparta wel zou moeten kunnen slagen.

3 januari 2020 om 14:27

Hij heeft precies niks laten zien toen die speelde en hij heeft best wel wat kansen gehad om zich te bewijzen.

3 januari 2020 om 14:31

Is inderdaad ook een optie, maar dit als énige optie in je selectie hebben, lijkt me wat karig. En ik vind hem echt wel van een minder kaliber dan Veldwijk en Dervisoglu.

Wel lastig voor Sparta om echt iets op te bouwen als je op deze manier steeds je aanvalsleider verliest. Nu Halil, aankomende zomer Ache. Piroe en Veldwijk maken het vooralsnog ook niet waar.

3 januari 2020 om 15:40

Tja, zolang je niet Barça of Real bent, zul je dat altijd hebben. Sparta heeft een hele mooie jeugdopleiding. Er zal echt wel een nieuw talent doorbreken.

3 januari 2020 om 16:18

Geloof dat als je het elftal bouwt rondom Veldwijk hij het wel waar maakt. Vind hem in ieder geval geen slechte aanvaller. Gewoon een targetman.

3 januari 2020 om 16:47

Met Joosten halen ze wel iemand in huis die eventueel voor aanvoer kan zorgen, weet dat Lars dan wel rendeert.

En wat vangt Sparta uiteindelijk voor deze jongen?

3 januari 2020 om 14:47

€3 miljoen.

3 januari 2020 om 15:37

Aardig bedrag voor een club als Sparta. Weet je toevallig ook wat ze voor Ache krijgen straks? Hopelijk investeert Sparta (een deel) wijs. En de rest in natuurgras :D

3 januari 2020 om 15:41

Haha nee, dat weet ik niet helaas. Maar ik denk als Bundesliga clubs geïnteresseerd zijn dat het om soortgelijke bedragen zal gaan. Presteerde ook heel goed en qua leeftijd vergelijkbaar met Dervisoglu.

3 januari 2020 om 16:18

2 miljoen, plus bonussen

Weet niet of dit nou zo slim is. Concurrent voor de spits positie Ollie Watkins (van origine linksbuiten) is in bloedvorm dit seizoen. Halil zal het voornamelijk met invalbeurten moeten doen vrees ik. Dat is niet gewenst voor zijn ontwikkeling. Mits hij de komende jaren veel speelt zie ik hem toch als een kandidaat voor de spits bij Turkije in de toekomst.

3 januari 2020 om 15:55

Weet jij of hij al enige indicatie heeft gegeven dat hij voor Turkije of Nederland wilt opkomen? Want Turkije, en Nederland eigenlijk ook, heeft echt een spits nodig. Ahmed Kutucu heeft veel talent maar dat had Enes Unal ook, dus je weet het maar nooit.

3 januari 2020 om 16:02

Hij heeft al meerdere interlands gespeeld voor Jong Turkije dus die keuze is al gemaakt denk ik..

3 januari 2020 om 16:05

Ja maar je ziet het vaak dat spelers voor jong Duitsland of jong Nederland spelen en dan uiteindelijk voor Turkije kiezen. Dus die keuze is nog niet perse gemaakt denk ik. Maar het is wel een mooie indicatie.

3 januari 2020 om 16:28

@TheMagician: Nee, naar mijn weten heeft hij dat nog niet zo uitgesproken. Maar ik denk dat we gezien zijn interlandcarrière tot zover wel mogen aannemen dat hij voor Turkije gaat. Dan is het wel zaak dat Güneş hem evenals Kutucu z.s.m. laat debuteren in het grote Turkije. Wat jij al aangeeft, er is in tegenstelling tot de verdediging een gapend gat in de spits momenteel. Kandidaten zoals Dervisoglu, Kutucu en Güçlü hebben allen potentieel maar moeten dan wel aan voldoende speeltijd komen.

3 januari 2020 om 17:07

Inderdaad, bij Turkije hebben we al veel jonge getalenteerde spelers die er eigenlijk al staan. Hoop bij Turkije gewoon een betere linksback, verdedigende middenvelder, linksvoor en een spits. Dat hebben we echt nog nodig om een leuke subtop te worden op internationaal gebied voor de komende jaren.

3 januari 2020 om 17:17

Eens. Vooral een kwaliteit linksback en flankspelers van niveau ontbreken nu. Meras doet het aardig maar daar verwacht ik niet bijzonder veel extra van, evenals Erkin en Kaldirim. Rechtsback zit wel goed nu met Celik, Müldür en desnoods een paar anderen die daar kunnen spelen (Demiral, Tufan etc.). Buiten Ünder is er gewoon geen echte topper (in wording) voor de flanken. Dat is wel zorgwekkend. Als Abdülkadir terug is moet de creativiteit praktisch alleen van hem en Ünder komen. Maar wie weet ontwikkelen er een aantal talenten zich stormachtig zoals dat het geval was met onder andere Demiral en Kabak. Hoop doet leven.

Dit is wel enorm problematisch voor Sparta. Met afstand de beste speler (althans het meest getalenteerd) die ze hadden. Je raakt doelpunten en assists kwijt en aangezien alles redelijk dicht bij elkaar ligt in de middenmoot kan dat voor problemen gaan zorgen. Maar goed, ze hebben nog een hele maand om een vervanger te zoeken.

3 januari 2020 om 15:52

Die hebben ze al gevonden door Joosten te huren, die ook uit de voeten kan in een 442. En Ache en Piroe lopen er natuurlijk ook nog. Alleen als Veldwijk deze winter vertrekt moet er nog een vervanger worden gehaald lijkt me.

3 januari 2020 om 16:19

Ache is ook weg, naar Frankfurt

3 januari 2020 om 16:21

Die vertrekt pas in de zomer

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren