Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Half PSV bestaat uit Spartanen, ze gooien de hengel uit in onze vijver’

Laatste update:

Alex Pastoor ziet wel brood in een officiële samenwerking tussen Sparta Rotterdam en PSV. De trainer van de Kasteelclub stipt in een interview met Voetbal International aan dat er in Eindhoven flink wat voetballers rondlopen, die een verleden hebben op Spangen. Een echte samenwerking aangaan zou goed zijn voor beide clubs, betoogt Pastoor.

/

“Kijk naar wat Sparta allemaal heeft afgeleverd. Half PSV bestaat uit Spartanen”, legt Pastoor uit in het weekblad. Jetro Willems kwam vier jaar geleden rechtstreeks over van Sparta, terwijl Georginio Wijnaldum en Memphis Depay er een deel van hun jeugd doorbrachten. In het verleden kwam Kevin Strootman via FC Utrecht terecht bij PSV: hij werd opgeleid bij Sparta.

Pastoor zegt dat ervoor gezorgd zou kunnen worden, dat grote talenten vaker van Sparta naar PSV vertrekken. Andersom zou Sparta ook wel eens mogen profiteren van de grote selectie waarover men in Eindhoven beschikt. Er vallen altijd jonge voetballers buiten de boot en die zou Sparta kunnen oppikken. “Daar loopt ook weleens een speler rond die nog niet klaar is voor het eerste elftal, maar die ze wel graag binnenboord willen houden. PSV gooit in onze vijver toch al als eerste zijn hengel uit”, vindt Pastoor.

Zouden PSV en Sparta een samenwerking aan moeten gaan?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Memphis is geen spartaan, die heeft maar 2 a 3 jaar bij Sparta in de opleiding gezeten, de rest bij Psv. De rest inderdaad wel. Op zich lijkt me zon samenwerking helemaal geen slecht idee.

7 mei 2015 om 10:22

Dan hebben ze hem toch ook overgenomen van Sparta?

7 mei 2015 om 11:19

Dus ex voetballers die een jaartje ergens gespeeld zijn zijn ook meteen Ajacieden, Psv'ers of Feyenoorders? Dan is Johan Cruijff bij deze ook een Feyenoorder.

7 mei 2015 om 11:28

Teunteun. De opmerking vanuit Pastoor z'n visie snap ik wel.. Hij preekt voor eigen parochie natuurlijk. Depay is gewoon een Psv'er zoals Wijnaldum een Feyenoorder is (anders dan Strootman en Willems) maar ze zijn wel begonnen bij Sparta..

Maar zo gek is dat ook weer niet.. Net als die jonge Denen van Ajax.. Als ze 7 zijn zullen ze toch beginnen met voetballen in de buurt van hun huis en niet honderden kilometers verderop natuurlijk...

Of zo'n samenwerking echt wat wordt betwijfel ik..

Maar Sparta heeft gewoon Depay ontdekt maar hij is wel Psv'er omdat hij z'n (bijna complete) jeugdopleiding daar heeft doorlopen... Het is toch niet zo zeer of/of waarom niet gewoon en/en...

7 mei 2015 om 11:29

Ik weet niet wat je aan het bazelen bent hoor...

er staat in de tekst:
terwijl Georginio Wijnaldum en Memphis Depay er een deel van hun jeugd doorbrachten.

Waar staat dat hij een Spartaan is dan?

Bovendien bij hoeveel jaar ben je een clubman dan? Als Depay vanaf komend seizoen tot eind van zn loopbaan ergens speelt mogen ze hem ook geen lampje meer noemen?

7 mei 2015 om 11:33

"kijk naar wat Sparta allemaal heeft afgeleverd. Half PSV bestaat uit Spartanen”, legt Pastoor uit in het weekblad.
Nou, veel makkelijker kan ik het niet voor je maken.

Ik ga er maar niet verder op in, anders loopt dit dadelijk nog uit op een discussie wanneer iemand geen eigen jeugd is of wel eigen jeugd is.. dan komen er meer supportersgroepen zich met deze discussie bemoeien en daar schiet niemand wat mee op.

7 mei 2015 om 16:36

dat is dus echt absoluut niet hetzelfde...
Je hoeft niet meteen zo aangevallen te voelen als iemand het over je clubje heeft.
het gaat er gewoon om dat ze allemaal van Sparta naar naar PSV zijn gegaan "in DE Jeugdopleiding". De eerste profclub waar ze ooit bij hebben gezeten was dan dus (waarschijnlijk) Sparta. Dus ja het zijn allemaal ex Spartanen...
Of je een spartaan bent (als supporter ofzo) of een ajacied of wat dan ook, heeft "niks' te maken met hoelang of wanneer je bij een bepaalde club hebt gezeten, dat is puur hoe je er zelf over denkt.
In dit geval hebben ze het er gewoon over dat ze als speler een verleden hebben bij Sparta, oftewel het waren Spartanen in het verleden.

Natuurlijk is Cruijff geen Feyenoorder, hij heeft in een later stadium van zijn carriëre 1 seizoen bij Feyenoord gespeeld...

7 mei 2015 om 10:23

tuurlijk is memphis een spartaan hoe lang je er gezeten heeft doet er niet toe.
zo een samenwerking vind ik niet kunnen aangezien ze beide ook in de jupiler league uitkomen.
dat geld overigens natuurlijk ook voor de andere clubs als ajax en twente en volgend jaar feyenoord

7 mei 2015 om 11:13

Oh jee ben je gekwetst dat Sparta Depay ontdekt heeft? Sparta heeft hem ontdekt PSV hem verder opgeleid. Net zoals bij Willems. Maar PSV gaat voor hun dik cashen wees er blij mee ipv gepikeerd

7 mei 2015 om 11:35

Omdat ik een opmerking erover maak dat ik het er niet mee eens ben, ben ik gekwetst? Rare interpretatie. Ik ben het niet met hem eens dat Memphis een Spartaan wordt genoemd, aangezien hij nauwelijks iets te danken heeft aan Sparta. PSV heeft hem gevormd door middel van persoonlijke begeleiding. Sparta was blij dat ze van hem af waren, want ze konden niets met die jongen op dat moment.

7 mei 2015 om 13:30

Waarschijnlijk gewoon een jeugd scout die een biertje ervoor kreeg om jonge jongens te scouten, ga nou niet denken dat Sparta na een jaar al wist dat het een goede werd, toen hij nog super jong was en problemen had heeft PSV hem begeleid daarom zal die PSV altijd dankbaar zijn en een echt PSVer zijn

Jupiler League hebben ze al jong psv dus weinig voordeel voor PSV

7 mei 2015 om 10:23

Maar die doen wel voor spek en bonen mee, dus absoluut geen druk

7 mei 2015 om 10:53

Weinig voordeel? Bij een samenwerking hoort meestal ook een voordeel bij talenten kopen, dat als een andere club een speler bij sparta wil kopen psv wordt ingelicht en bij een evenaring van het bod psv geluk heeft en de andere club pech. Aangezien spartas jeugd veel toppers voortbrengt is dat geen overbodige luxe.

7 mei 2015 om 16:43

Als je het stukje heb gelezen begrijp ik echt niet dat je dit kan zeggen...
Dan hecht jij er dus geen waarde aan dat PSV in de toekomst meer spelers als Depay en Willems in hun team kan krijgen. Als je dat geen groot voordeel noemt dan weet ik niet of er uberhaupt voordelen aan welke samenwerking dan ook zijn.
PSV maakt hier tientallen miljoenen winst op.

Tja dan kan Psv die talenten mooi goedkoop oppikken. Maar Sparta krijgt er dan wel weinig voor terug. Er zijn niet veel spelers van psv die naar Sparta willen als ze in de eredivisie kunnen blijven bij een andere club

7 mei 2015 om 10:25

Ik denk dat psv er meer aan heeft dan sparta. Ik ben niet zo overtuigd van de psv-talenten. Maar sparta heeft daarentegen altijd een sterke jeugd. Niet voor niets dat er best wat ex-spartanen bij psv, feyenoord en ajax lopen.

7 mei 2015 om 17:15

Misschien kan Sparta met Psv dan een vast (hoog) doorverkoop percentage bedingen op elk talent dat naar Psv gaat. Dan kan Sparta er uiteindelijk nog best veel aan hebben.

Als we een samenwerking met hun zouden aangaan zouden wij er alleen profeit van hebben.
Wij halen hun beste talenten veder niks .. want we hebben Jong Psv al waar we ; Locadia , Ritzi , Vloet , Boljevic etc allemaal kunnen laten spelen.
Ik zou dit een erg goed idee vinden maar alleen als Sparta weet te promoveren.

Zou een prima idee zijn, misschien zou sparta dan meer kansen hebben op promotie maar dit gaat wel ten koste van Jong PSV vrees ik.

Haha, wat een clown deze pastoor. Alleen Willems en strootman komen van sparta, wijnaldum en depay hebben er een blauwe maandag gespeeld.
En dat noemt hij " helft van psv, komt van sparta". Overdrijven is ook een kunst

7 mei 2015 om 10:44

He praat jezelf tegen!

7 mei 2015 om 11:05

Nou ik kan je verstellen dat er ook in de jeugdopleiding nog wel aardig wat spelers zijn met een verleden bij Sparta hoor. Is verder niks mis mee en ik kan me voorstellen dat dat frustrerend is voor Sparta, maar ik zou niet weten van een samenwerking PSV oplevert zolang Sparta in de Jupiler League speelt.

7 mei 2015 om 11:34

Hoe zit het met de junioren?

Dus de doelstelling blijft voor eeuwig Jupiler league? Lijkt me als je naar de eredivisie gaat dat je als Sparta zijnde dit niet nodig hebt.

7 mei 2015 om 10:59

Hoezo niet? De samenwerking net excelsior was ook een tijd in de eredivisie. Verder heb je er juist meer aan in de eredivisie omdat psv veel meer talenten zal sturen door het hogere niveau.

Zie niet veel in deze samenwerking. Die talenten gaan hoe dan ook weg bij Sparta op een gegeven moment, samenwerking of niet. Ze zullen toch door moeten ontwikkelen en hebben allemaal hun ambities.

7 mei 2015 om 11:01

Wat dacht je van een eerste optie tot koop bij een evenaring van het bod van andere clubs? Voor psv ideaal want dan hadden we bijvoorbeeld strootman al gehad zonder utrecht als middenstation. Met de goede jeugdopleiding van sparta is dat echt wel handig.

7 mei 2015 om 11:08

Toen ik Strootman bij Sparta zag had ik nu niet het gevoel dat hij zou gaan doorbreken tot de topper die hij geworden is. Voor topclubs als PSV en Ajax is het altijd een risico om jonge talenten binnen te halen die nog niks gepresteerd hebben. Dit omdat zij (de clubs) altijd moeten presteren. Vaak kosten deze talenten ook wat meer, omdat ze door iedereen de hemel in worden geprezen.

7 mei 2015 om 11:12

Nou, hij viel wel positief op moet ik zeggen. Leuk team toen met oa Viergever, Falkenburg, Duarte en Duplan. Wereldtop valt natuurlijk nooit te voorspellen (juist de grootste opgehemelde talenten falen) maar NL (sub)top zag je toen al wel. Niet alleen omdat hij een slimme en goede voetballer was, ook door uitstraling, karakter en leiderschap. Op jonge leeftijd al erg bepalend op het veld. Bij Jong Oranje ook goed.
Utrecht heeft er een leuk dealtje mee gemaakt. Net als met Mertens, ook al zo'n goudmijn.

7 mei 2015 om 11:36

Het risico is toch juist klein omdat een speler uit de jupiler league maar een paar ton kost. Kijk naar willems, ook voor minder als een miljoen gekocht. Ik snap je redenatie in deze niet helemaal. Kan geen kwaad de samenwerking en wij krijgen de eerste keus bij de koop van sparta talenten en de jeugdopleiding van sparta staat hoog aangeschreven dus dat is een voordeel, verder kosten ze weinig dus is er ook geen risico.

Wij hebben een aantal jaren een samenwerking gehad met Sparta maar daar is jammer genoeg weinig uit voortgekomen. Nota bene Strootman misgelopen, ongelofelijk prutswerk.
Verder doet Sparta het qua jeugd altijd prima. Er zit gewoon veel talent in die regio.

Ben wel benieuwd naar wat die clubs, die zeggen dat ze door de grotere clubs leeggeroofd worden doen voor de amateurclubs die zij op hun beurt weer leegroven. En dan bedoel ik zoveel mogelijk jonge gastjes binnen zien te halen door vooral de ouders het hoofd op hol te brengen, maar als het dan toch niet de nieuwe Messi/ronaldo/cruyff of weet ik wie blijkt te zijn ze vervolgens een illusie armer aan hun lot overlaat en wegsturen.

7 mei 2015 om 11:21

Van amateur naar prof is misschien nog wel net anders, dan van profclub naar profclub. Want dat is toch wat die jongens willen, doorbreken in het profvoetbal. En Sparta investeert fors in de jeugd om uiteindelijk die jongens in het eerste te zien spelen. En als Ajax en PSV dan ieder jaar de halve B1/a1 van Sparta overneemt, bij wijze van spreken. En daar van breken er een paar door en de rest valt af. Dan heeft Sparta daar natuurlijk weinig aan, die jongens hadden ook bij Sparta door kunnen breken.
Bij een amateurvereniging is er net zo goed sprake van "roven". Echter is wel wel zo dat de jongens die blijven uiteindelijk in het eerste amateurelftal komen en dus geen prof worden.
En veel spelers kunnen natuurlijk ook altijd nog terug naar die amateurvereniging als ze het niet redden. Daarbij zijn er amateurverenigingen die er flink wel bij varen, zoals Zeeburgia. Al die doorverkooppercentages zijn dan leuk meegenomen steeds.

Maar op zich heb je gelijk dat er vaak sprake is van de pot verwijt de ketel. Als Man U achter een 16-jarige Psv'er aanzit is het een drama, en roverij. Als PSV een 15-jarige Zweed opduikelt van IFK Goteborg is het "kansen bieden aan een groot talent".

7 mei 2015 om 13:16

daarom is er ook geen sprake van roof.
pyramide principe.
net zoals de hypcrisie dat man city 15 jarige nederlanders overnemen, maar Ajax dat ook doet met de denen.

Kwalijker is wanneer soortgelijke clubs elkaar talenten proberen te roven.
Zie bazoer van PSV en Ajax.
dat is matenaaierij van de hoogste orde.

7 mei 2015 om 13:58

@rentree
En hoezo is dat dan weer matenaaierij??? Volgens mij is het matenaaierij wanneer je een goede vriend/kennis een loer draait en ik kan me niet herinneren dat de band tussen de 3 topclubs ooit vriendschappelijke banden zijn geweest, dat een paar jaar geleden de voorzitters het goed met elkaar konden vinden en dat nu twee trainers beste maatjes zijn oké maar voor de rest ben je nog gewoon elkaars concurrent.

7 mei 2015 om 14:05

@abe84
Ja natuurlijk willen die jongens dat allemaal maar om nou bij pakweg 20 clubs uit een regio elk jaar misschien wel 5/6 jongens van soms wel 6/7 jaar weg te halen van hun eigen vertrouwde omgeving en vriendjes in de wetenschap dat er misschien maar 1 daadwerkelijk het hoogste niveau gaat halen is ronduit verwerpelijk. Zeker als je weet dat het gros die het niet halen helemaal niet meer terugkeren bij hun oude club om daar alsnog het 1e te halen zoals jij zegt, maar dusdanig teleurgesteld zijn dat ze de voetballerij verlaten en er helemaal niks meer mee te maken willen hebben.

Half psv, drie spelers.

Is Pastoor trainer van een F pupillen elftal ? 3 van de 6 veldspelers is 50%.

We kunnen heel veel roepen, maar duidelijk is dat de clubs in Rotterdam (muv Excelsior) al jaren profiteren van de beste jeugdscouts van Nederland, gevolgd door de club uit de hoofdstad. Nou is dat niet heel vreemd, aangezien algemeen bekend is dat in de regio Rotterdam/Den Haag de grootste vijver aan talenten zit. Maar dan nog moet je de talenten eruit vissen en aan je zien te binden. Voor een Feyenoord is dit makkelijker, als voor Sparta. Ik vind dan ook dat Sparta hiervoor credits verdient. Die doen het gewoon prima met een budget van 1,5 mln euro voor de jeugdopleiding. Dat clubs als PSV, Feyenoord, etc spelers daar oppikt is alleen maar een compliment aan hun adres. Een samenwerking daarentegen, dan vraag ik me af wat de toegevoegde waarde daarvan is.

geen slecht idee, want Sparta heeft een grote vijver om uit te vissen.
Sparta bind ook bijna iedere jongen uit de omgeving die een bal kan hooghouden aan zich.
volgens mij hadden ze zelfs een periode 11 D-elftallen ofzo.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren