Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gudelj redt met prachtige vrije trap punt voor AZ tegen FC Groningen

Laatste update:

John van den Brom wacht nog steeds op zijn eerste overwinning als coach van AZ. Na een gelijkspel tegen FC Twente en een nederlaag bij PSV kwamen de Alkmaarders zaterdag niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen FC Groningen. Daar zal Van den Brom echter nog niet zo ontevreden over zijn, want zijn ploeg vocht zich terug na een 0-2 achterstand. Die was mede opgelopen door het eerste doelpunt van Danny Hoesen voor Groningen. Dankzij treffers van Mikhail Rosheuvel en Nemanja Gudelj hield AZ uiteindelijk toch nog een punt over aan het treffen.

/

Bij Groningen zal men balen, want na de 0-2 van Hoesen leek de zege binnen. AZ had op dat moment al de nodige mogelijkheden gemist en dat begon al direct aan het begin van de wedstrijd. De thuisploeg kreeg al in de eerste minuut een grote kans, toen Thom Haye de bal goed voor trok, maar Rosheuvel vergat om binnen te schieten. Even hierna werd ook Celso Ortiz gevaarlijk (schot gekeerd door Sergio Padt), maar vervolgens was Groningen wakker. Het kwam wat beter in de wedstrijd en was bij de eerste kans direct succesvol: Michael de Leeuw kopte uit een hoekschop van Tjaronn Chery de 0-1 tegen de touwen. Voor de aanvaller betekende het zijn vijfde doelpunt van dit seizoen.

AZ reageerde geschrokken op het tegendoelpunt en kwam met de schrik vrij toen Jarchinio Antonia Hans Hateboer vond, maar de rechtsback de bal verkeerd raakte en zo een flinke kans verprutste. AZ gaf hierna meer druk naar voren, maar Groningen leek het duel goed onder controle te hebben. Pas in de laatste tien minuten van de eerste helft kreeg de thuisploeg goede mogelijkheden op de gelijkmaker: Johan Kappelhof voorkwam een treffer van Robert Mühren en een volley van Mattias Johansson ging net naast. Hateboer wist Ortiz net op tijd af te stoppen.

/

Groningen had het dus even lastig en het rustsignaal van scheidsrechter Pol van Boekel was dan ook meer dan welkom. In de tweede helft hervatte AZ de jacht op de gelijkmaker, maar Groningen profiteerde van de ruimte die het daarbij kreeg voor een tegenaanval. Antonia brak door op rechts en trok de bal laag voor op Hoesen, die van dichtbij niet kon missen en in zijn tiende competitiewedstrijd voor Groningen dan eindelijk zijn eerste doelpunt maakte (0-2). Johansson probeerde even hierna een strafschop te versieren, maar kreeg geel voor een schwalbe.

Een minuut later kreeg AZ alsnog een penalty. Eric Botteghin maakte hands en zag de bal op de stip verdwijnen, met Gudelj erachter. De aanvoerder van AZ schoot op de paal, maar vervolgens kwam de bal bij Rosheuvel, die de aansluitingstreffer binnenwerkte. De spanning keerde daardoor weer helemaal terug in de wedstrijd en de supporters in Alkmaar gingen achter AZ staan. Chery kreeg die fans al snel even stil, toen hij de paal raakte, en ook Maikel Kieftenbeld en De Leeuw werden gevaarlijk. Groningen kreeg dus de beste kansen, maar zeven minuten voor tijd viel alsnog de gelijkmaker. Gudelj mocht aanleggen voor een vrije trap en draaide die fraai in de kruising.

Een gelijkspel is een terecht resultaat

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Groningen had gewoon moeten winnen. Waren veel effectiever en beter, maar krijgen door 2 twijfelmomenten van de arbitrage de goals tegen. Heel zuur dit, deze wedstrijd had de jongens juist vertrouwen moeten geven. Pluspunt is de goal van Hoesen. Hopelijk heeft dit de ban gebroken en komt hij nu los.

25 oktober 2014 om 22:20

Groningen effectiever?! ben ik het niet mee eens. AZ had veel minder kansen vanavond en scoort ook twee keer. Groningen daarentegen had genoeg kansen om de overwinning veilig te stellen tegen dit zeer zwakke AZ. Er is bij AZ totaal geen structuur te bekennen, de twee doelpunten kwamen met redelijk veel geluk tot stand. Veel spelers hebben geen bal goed geraakt, maar op de bank hebben we geen vervangers die het niveau omhoog kunnen tillen. Het is wachten tot onze geblesseerde toppers terugkeren en dan gaan de resultaten vanzelf verbeteren. De huidige resultaten zijn niet te danken aan de trainers, voorin is er 0 dreiging en dat is nodig om je tegenstander druk op te leggen maar dat komt terug als A. Johansson en vooral Berghuis hersteld zijn van hun blessures. kortom: met de tijd komt alles goed.

Van tevoren had ik getekend voor 2-2. Toch kan je niet blij zijn als je eerst met 2-0 voor hebt gestaan. Het spel was in ieder geval velen malen beter dan afgelopen wedstrijden. We werden een beetje geholpen door AZ want zij speelden ook niet bepaald sterk. Een beetje vertrouwen kan hier wel uitgehaald worden. Zeker voor Hoesen die eindelijk van de 0 af is. Er zat meer in vandaag maar toch niet ontevreden. Op basis van de wedstrijd is een gelijkspel ook wel verdiend.

Wat baal ik hier nu echt weer van...
over de hele wedstrijd vond ik dat FC Groningen als winnaar van het veld had moeten stappen. De FC kwam er telkens goed uit en het leek alsof ze veel rustiger en geconcentreerder aan de bal waren. De passing was vandaag veel beter dan de afgelopen wedstrijd en dan komen er ook veel meer kansen.

Mooi voor Hoesen dat die eindelijk heeft gescoord. Voor de rest vond ik AZ vanavond tegenvallen. Ik had eerst een simpele 3-1 zege verwacht maar gelukkig heeft mijn club er 1 punt aan overgehouden al zit ik nu dan met gemengde gevoelens...

Gezien het spelbeeld had de uitslag net zo goed andersom kunnen zijn.

25 oktober 2014 om 21:42

Dan was het dus ook 2-2 geworden.

25 oktober 2014 om 21:44

Je meent het.....

25 oktober 2014 om 22:05

die groningers zijn altijd super scherp

26 oktober 2014 om 09:15

Gelukkig zijn die Friezen te slim om bij dit soort zaken te generaliseren

Jammer weer een puntje voor Sjonnie

Wat was dit voor een horror wedstrijd.
Beide teams zijn rijp voor de amateurs.....
Het is niet aan de uitslag te zien 2-2, maar waar zat ik naar te kijken?

26 oktober 2014 om 15:04

Is ook lastig als je een assistent-trainer hebt die slecht is in trainen en een hoofdtrainer die slecht is in coachen, wordt helemaal niks daar dit seizoen.

Misschien een hele brutale vraag. Maar zijn we deze pot morgen niet al met z'n allen vergeten?

26 oktober 2014 om 07:58

Over welke pot heb je het...?

Wat een intrieste wedstrijd, van beide kanten
Hoogtepunt was dat Gudelj de penalty op de paal schoot, dat doen er niet veel hem na, klasse ;

Bijzonder dat er nog mensen zijn die betalen om hier naar te kijken. Morgen bij mijn amateurclub zie ik beter voetbal en wij staan doordeweeks 40 uur op een steiger of zitten op kantoor. Een grote schande dat AZ aanvallend niets meer voorstelt.

26 oktober 2014 om 12:37

En toch deed Groningen het een stuk betet dan de afgelopen weken. Kan je voorstellen hoe bedroevend het niveau toen was..

Ach dit AZ stelt werkelijk waar niets meer voor. Ik heb het met de supporters van AZ te doen. Ieder week zitten zij gewoon netjes op de tribunes en blijven naar dit AZ kijken maar krijgen werkelijk waar niets voor hun geld te zien.

Waarom kreeg Johansson wel geel voor een schwalbe en Gudelj niet?

26 oktober 2014 om 00:06

Tja. Gudelj struikelde of liep zichzelf uit balans. Dat kan, geen reden voor geel. Voor de reactie daarna (enorme verontwaardiging dat hij geen penalty kreeg) mocht hij echter wel geel krijgen.
Dus hij had niet de intentie om een schwalbe te maken, maar claimde wel een pingel toen hij gevallen was. Wellicht om zijn onvermogen te maskeren, maar het blijft spelbederf omdat hij donders goed weet dat er niets aan de hand was.

Leuk voor Hoesen dat hij eindelijk eens scoort.
Die tweede van AZ is wel erg slecht van de keeper. Als hij zijn linkerarm uit steekt kan hij de paal aanraken zo ver in de hoek stond hij opgesteld. Ook nog eens de andere hoek dan van waar de vrije trap wordt geschoten dus dan vraag je er ook om. Ik snap nooit dat die keepers eerst een muur zetten en vervolgens helemaal in een hoek gaan staan om nog wat te kunnen zien. Is het geen idee om te trainen op in de muur staan ? Spelers staan altijd schouder aan schouder, maar als je 15 cm van elkaar gaat staan heb je ten eerste gaten in de muur zodat de keeper wat ziet, ten tweede gaten klein genoeg dat er geen bal door kan en ten derde een bredere muur met evenveel man.
Wel dus oefenen dat de mannen de gaten niet groter maken bij een schot door onbewust weg te duiken.

26 oktober 2014 om 08:20

Ik zie nooit t belang van n muur. 1 of 2 mensen voor n direct schot misschien, maar verder Nooit doen.

Ik was weer eens bij een uitwedstrijd van de FC en ik moet zeggen Groningen speelde best goed. Had dit helemaal niet verwacht maar wellicht dat deze wedstrijd kan helpen voor de rest van het seizoen. Behoudens de 1e 3 minuten heeft AZ amper een kans gehad. Groningen daarentegen heeft zeker 5 erg goede kansen gehad. In ieder gevel positief dat deze kansen er waren, in de vorige wedstrijden heb ik dit niet gezien. Erg mooi dat Hoesen zijn 1e doelpunt binnen heeft, dat er nog maar veel mogen volgen. Was een prima goal met een mooi aandeel van Antonia. AZ speelde erg matig waarbij met name Gudelj mij erg tegenviel. Enigste wapenfeit zijn prachtige vrije trap. Chery had er nog best eentje in mogen prikken. Wellicht dat hij bij een volgende wedstrijd nog wat extra noppen onder zijn schoenen kan schroeven want hij gleed telkens uit. Vond Chery sowieso erg matig spelen. behalve het missen van een aantal prima kansen waren ook al zijn vrije trappen/hoesschoppen ( op 1 na ) zeer matig. Hij kreeg de bal maar niet de lucht in. Groningen had deze wedstrijd moeten winnen maar wel blij met de manier hoe deze wedstrijd is aangepakt!

Snap de keuze voor van den brom niet. Is een trainer die bij het minste of geringste verongelijkt is en geen heer in het verkeer blijft. Had gewoon van Basten met Dennis haar laten werken, was denk ik veel beter geweest.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren