Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gudde: ‘Ik snap de irritatie, maar het zal weer een fikse boete worden’

Laatste update:

Feyenoord verloor donderdagavond thuis met 1-2 van AS Roma en ligt daardoor uit Europa. Een hard gelag, want velen waren positief gestemd na de 1-1 remise van vorige week in Rome. Het weerzien in Rotterdam-Zuid verliep tumultueus en kende rode kaarten (voor Mitchell te Vrede en bankzitter Erwin Mulder) en twee onderbrekingen. Ook uitten de fans op zeker moment hun onvrede over de scheidsrechter.

/

Clément Turpin beïnvloedde de wedstrijd en dat pikte een deel van de Feyenoord-aanhang niet. De opblaasbare banaan die plots bij het veld lag, was niet bedoeld als racistische uiting. Er waren echter ook leuzen richting de arbitrage te horen en er werd gegooid met voorwerpen. Eric Gudde zag het allemaal hoofdschuddend aan, zei hij na de wedstrijd in een reactie bij RTV Rijnmond.

“Ik snap de irritatie van de supporters, maar dat legitimeert ze niet om dingen op het veld te gooien. In het verleden hebben wij als Feyenoord wel vaker te maken gehad met supporters die dingen op het veld gooiden. Nu hoorde ik dat het aanstekers waren. Ik ken de normen niet zo goed, maar gelukkig is het einde van de wedstrijd gehaald. Het zal wel weer een finkse boete worden. Uitsluiting lijkt me niet, want ik kijk ook andere wedstrijden in Europa en dan zouden er veel meer clubs uitgesloten moeten worden.”

Denk jij dat Feyenoord beboet zal worden door de UEFA?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

keertje goede camera's ophangen en de supporters een keer wat harder aanpakken

27 februari 2015 om 09:29

Betere scheidsrechter regelen... De Rossi had rood moeten krijgen, direct. Te vrede had er gewoon nog op moeten blijven! Is toch bepalend...

27 februari 2015 om 09:52

Hou toch eens op over de scheids. Als je niet tegen onrecht kan moet je geen voetbalsupporter zijn. Zolang arbritaire beslissingen niet op eenzelfde niveau genomen worden als in hockey, American Football en basketbal zal je foutieve beslissingen houden. Dat geeft geen aanleiding om je als een debiel te gedragen.

Meneer Gudde kwam met een brief waarin hij zijn eigen straatje schoonveegde. De supporters aldaar in Rome, hadden niks met Feyenoord te maken. Dat waren mannen zonder seizoenskaart etc etc. Mannen die de kuip nooit en te nimmer in zouden komen. En zie nu, de kuip herbergt evenveel debielen - daarmee bedoel ik dat het wederom een kleine groep is die het verstoord, maar toch zeker wel onder de Feyenoordvlag opereert.

27 februari 2015 om 11:08

Uiteindelijk begint het allemaal bij jezelf! Als supporter kan je dan achter je team gaan staan of als een amoebe aanstekers gaan gooien, maar daardoor benadeel je alleen Feyenoord.
De Rossi had zeker rood kunnen krijgen. Te Vrede kreeg ook terecht rood. Dan heb je pech dat De Rossi wel mag blijven staan. Maar goed, als Kongolo gewoon normaal Gervinho had gedekt en Manu z'n tweede kans over de keeper had gelift...als als als.
Conclusie: flink stukje pech. Domme supporters.

Lijkt mij eerder een paar wedstrijden zonder publiek.

27 februari 2015 om 00:22

Dat zijn de echte straffen inderdaad een kleine geldboete is zo betaald een paar thuiswedstrijden zonder een kolkende kuip is toch wel veel erger voor feyenoord.

27 februari 2015 om 00:26

En daarmee straf je natuurlijk ook de "fans" die heel moeilijk zijn op te sporen en aan te pakken. Het is jammer voor die 80% die zich wel kan gedragen maar dan moeten die er maar wat van zeggen als de buurman als een idioot aanstekers op het veld gaat gooien.

27 februari 2015 om 00:44

Maar daarmee pak je ook de vredelievende supporters, die hier niks mee te maken hebben. Beste is gewoon de boete verhalen op de hooligans

27 februari 2015 om 05:54

Daar had de KNVB ook geen moeite mee om de goede supporters te pakken na de bekerfinale vorig seizoen.
Het is de beste straf.

27 februari 2015 om 08:37

Dan moeten die hooligans zoch maar gedragen. Als het nooit aangepakt wordt gaan ze gewoon door en wordt het alleen maar erger. Een boete vinden ze helemaal niet erg. Wedstrijden zonder publiek wel en hopelijk leren ze er dan eens van, maar denk het niet, want die gasten zijn zo dom als een ezel

Ik zou als ik feyenoorder was maar wat blij zijn, mocht dit enkel tot een boete leiden. Niet de eerste keer dat feyenoord publiek zich zo misdraagt tijdens een Europese wedstrijd. Dit keer ook gelukkig dingen in het stadion gebeurt zodat de Uefa dit keer wel maatregelen kan nemen.

En dat durft zich dan te profileren als 'beste supporters van Nederland'. Sure...

27 februari 2015 om 00:10

Zoveel gebeurt er nou ook weer niet, op een paar aanstekers en wat bier na. Als ze het veld hadden betreden en er mensen gewond waren oke maar dit is allemaal frustratie door die domme scheids

27 februari 2015 om 00:14

Die aanstekers en bier is al te veel, dat hoort gewoon niet, frustraties zijn geen excuus om je club zo in diskrediet te brengen, zeker als je weet hoeveel strenger de Uefa op dat gebied is vergeleken met de Knvb en dat de wedstrijd (en aanhang) na vorige week toch al onder een vergrootglas lag.

27 februari 2015 om 00:16

het hoort niet maar dan nog was er niet veel aan de hand.

27 februari 2015 om 00:20

Als elke gefrustreerde supporter met aanstekers gaat gooien kunnen we net zo goed alvast het gras vervangen voor aanstekers.. tuurlijk was het een waardeloze scheidsrechter, maar zulke acties zijn niet goed te praten, helemaal niet aangezien je je eigen club er enorm mee benadeeld

27 februari 2015 om 00:26

jij ben triest gofcte zeg,

als je blij bent dat er in het stadion dingen mis zijn gegaan

en daarmee doet je denk ikop mensen die de italiaanse heethoofden af probeerden te koelen met een drankje en mensen die de scheidsrechter hun aansteker aanboden, wat bij elke wedstrijd wel voor komt

27 februari 2015 om 00:28

Nou nee ik kan me niet veel wedstrijden herinneren waarbij er in zovele zooi op het veld werd gegooid en gesmeten. Dit is echt een wanvertoning voor nederland. Eerst rammen ze een eeuwenoude fontein kapot en nu gooien ze met wat alles dat los en vast zit op het veld. Zielig

27 februari 2015 om 00:37

Inderdaad en maar die supporters blijven verdedigen.
Volgens mij zien ze niet in dat ze fout zitten..
Maarja de Uefa zal dit vast wel aanpakken aangezien het niet de eerste x is dat Feyenoord zich xo misdraagt.

27 februari 2015 om 07:26

Je moet je gewoon schamen. Als je je het beste publiek van Nederland noemt en zo blij bent met eindelijk weer Europees voetbal en overwintering en je dan in twee wedstrijden zo te keer gaat, dan spoor je niet. Voor mij zijn het zeker niet meer de beste supporters en hebben ze nu echt afgedaan. Tis niet alleen kudde gedrag, maar er staan daar echt een hoop mensen die niet helemaal goed zijn en niet snappen dat ze hun eigen club (die er net weer een btje goed op staat qua financien en uitstraling) weer duperen doordat er een boete zal volgen. Ik verwacht dat het een wedstrijdje zonder publiek zal zijn. Daar lijden dan de goede supporters ook onder, maar dan moet men elkaar maar eens aan gaan spreken als je buurman wat op het veld gooit etc.

27 februari 2015 om 08:24

Blij in de zin van dat er nu iets aan gedaan kan worden. Overal camera's, feyenoord kan er nu geen afstand meer van nemen 'omdat het geen echte fans zijn'. Beetje flauw om me daarop te pakken.

Gaat inderdaad aardig wat boetes op leveren. En daar naast, Clasie mag z'n aanvoerdersband wel inleveren, wat een slappe zak om het gedrag van de

27 februari 2015 om 00:09

Supporters niet te veroordelen... Kansloos.

27 februari 2015 om 00:09

Het kwam op mij over alsof hem was ingefluisterd niets te zeggen over gebeurtenissen buiten het veld ipv dat ie zn persoonlijke mening geeft. Hoe dan ook hoort ie er afstand van te nemen. Niet erg goed over nagedacht idd. Maar ik betwijfel of t de echte mening van clasie was

27 februari 2015 om 00:18

Rutte keurde het anders ook af, net zoals Gudde. Dus waarom Clasie niet?

27 februari 2015 om 00:19

Ik denk dat hij gewoon zijn fans niet op hun plek durft te zetten.

Een echte persoonlijkheid zou dat naar mijn mening wél moeten kunnen en durven.

28 februari 2015 om 15:17

Dat liet hij dus over aan de trainer en de directeur. Of dat z'n eigen beslissing was betwijfel ik dus.
En Mark Rutte heb ik niet gehoord. Fred Rutten wel.

Doorgesnoven idioten.
Ik snap dat je geïrriteerd bent, maar als iemand op straat tegen je aanloopt en dat vind je irritant, ga je toch ook niet meteen gewelddadig worden.
Deze "supporters" opsporen, de boete laten betalen en een levenslang stadionverbod geven, deze gasten benadelen je club alleen maar.
Overigens heb ik het over het gooien van bekers drank, munten, aanstekers en dergelijke en niet over de banaan, wat gewoon toevalligerwijs een opblaasbanaan was (ik legde link naar racisme zelf overigens pas toen ik hier op de site keek).

27 februari 2015 om 00:24

Nou als je iedereen een stadion verbod moet geven die met iets gegooid heeft gisteren is de kuip een stuk leger.

of een paar wedstrijden zonder publiek of een uitsluiting van deelname voor een jaar. of zou de uefa de reactie enigszins begrijpen nadat ze ongeveer de slechtste scheids ooit hebben gezet op deze wedstrijd. denk het niet. ook zou het zwaar onterecht zijn als feyenoord voor racisme wordt gestraft want dat was het totaal niet. zielige gast die franzoos

Wat een moeilijke poll

Hou die primitiefen gewoon in bedwang, wat een klootjesvolk zeg.
Het is net een infantiele broertje die niet beter weet.

Jammer dat de Feyenoord supporters na de wanvertoning in Rome niet kunnen laten zien dat het een eenmalig iets was. Ik ben PSV supporter en was 100% voor Onze landgenoten. Maar als ze zich dan zo gedragen is het toch ook wel weer mooi dat dat afgestraft wordt. Wat voor slechte keuzes de scheids ook gemaakt heeft.

27 februari 2015 om 00:19

dit gebeurt bij PSV net zo goed hoor.

27 februari 2015 om 00:28

Dat wij monumenten kapotmaken? Dat wij nadat wij als supporters zo in het nieuws zijn geweest, het lef hebben om ons zo te misdragen en de club in de problemen te brengen? Je zit bij de verkeerde denk ik. Ik kan het me in ieder geval niet zo voor de geest halen.

27 februari 2015 om 06:00

Ik kan me een wedstrijd van mijn club tegen PSV herinneren en daar hebben we met de Psvers een biertje gedronken. Ook al verloren ze duidelijk.

27 februari 2015 om 16:16

was dat niet met Gerets dat hij de supporters moest tegenhouden die op het veld probeerden te komen?
En monumenten stuk maken was ook weer zwaar overdreven door een geld beluste burgemeester van Rome.

27 februari 2015 om 00:27

Ik keur niet goed wat er gebeurt is, maar de scheids vroeg er ook om. Oorzaak-gevolg. Had hij beter gefloten was er niet veel gebeurt. Zij hadden het gevoel dat ze genaaid werden voor wat er in Rome gebeurt was.

27 februari 2015 om 04:27

Wat een ongelofelijk zwak excuus. Wat eens scheids ook doet, dit mag Nooit de reactie zijn. Komop, dit kun je niet menen?

27 februari 2015 om 10:00

Ach de scheidsrechter had van af de eerste minuut ,
resoluut moeten zijn , allicht keur ik het niet goed het gedrag van de
supporters .

27 februari 2015 om 00:28

Het gebeurt vaker trouwens, dat er iets op het veld gegooid wordt. Vaak is het prop papier en doen scheidsrechters er niets aan.

27 februari 2015 om 00:30

Zo erg heb ik het nog niet vaak gezien.Tuurlijk, die banaan is niet racistisch bedoeld. Maar het regende aanstekers.

27 februari 2015 om 00:36

Klopt, omdat het aanstekers waren zal Feyenoord een boete krijgen.

27 februari 2015 om 01:20

Je snapt het totaal niet.. jammer

Laatste nieuws!
Rutten weg bij Feyenoord na t seizoen

Wij zijn Feyenoord en wij worden altijd benadeeld

Dat is zijn taak niet eens! De taak van Clasie is binnen de selectie iedereen bij elkaar houden, speech houden, het team leiding geven op het veld enz enz. Zijn taak is niet om de supporters op hun vingers te tikken, nee dat is de taak van mensen als Rutte, Gudde en van Geel.

Ik snap best dat mensen denken dat Clasie dit moet zeggen omdat hij de club vertegenwoordigd, maar het is uiteindelijk niet zijn taak.
Buiten dat

27 februari 2015 om 00:23

Misschien is het niet zijn taak, maar het zou hem absoluut sieren en hij zou in ieder geval in mijn achting stijgen (een hele prestatie!), als hij dit gedrag gewoon zou veroordelen. Dit komt op mij over alsof hij bang is dat ze hem anders niet meer zo mogen; hij wil graag het geliefde jeugdproduct met Feyenoord-dna blijven die trouw is aan de club en de supporters etc..

Niet onbegrijpelijk, maar als volwassen kerel zeg je imo gewoon dat dit gedrag belachelijk is en verbannen moet worden uit alle stadions, en ook De Kuip.

27 februari 2015 om 00:32

Klopt, ik zou het ook een echte kerel vinden als hij het gewoon zou zeggen. Echter vind ik dat je hem dat zelf mag laten bepalen. Als ik de reacties hier zo lees zou je zowat denken dat hij voortaan gedwongen antwoorden moet gaan geven.
Verder vind ik ook dat hij, omdat hij ook al liep te klagen over de scheids, niet alleen maar hoeft te zeiken, dan kom je ook niet echt bepaald over als een aanvoerder.

En wie weet misschien heeft hij echt de spreekkoren niet gehoord, of het banaan-incident gemist.

Wauw, toch op dit moment heeft 17% van de 218 stemmers op nee gedrukt.
Wat toch al gauw nerrkomt op zo'n man of 34.

Ik neem aan dat er voor de grap op nee wordt gedrukt, want anders kan men zichzelf toch echt wel bestempelen als ware droeftoeter.
De Feyenoordfans ( en dit waren echte aanhangers, anders zit je niet in het stadion ), hebben zich wederom van hun slechte kant laten zien.
Nu zal menig persoon die dit goed keurt zich wel weer verschuilen achter het arbitrale optreden, maar dit is toch weer in en in triest te noemen.
Volgend jaar misschien geen thuis publiek en een vette boete.
Ik neem aan dat Feyenoord de gooiende aanhang gekleurd en scherp op beeld heeft, want asn zulk aso gedrag heeft geen enkele club wat.
Deze twee wedstrijden heeft Feyenoord weer in een kwaad licht gezet, iets wat de club nu weer net niet kon gebruiken.
Sneu ook dat Clasie trouwens zijn afkeur richting de aanhang niet durfde te geven, als aanvoerder ga je hierdoor ook af als een gieter.

Wat een klotepubliek daar in de kuip zeg, daar moet je als club lekker blij mee zijn...... Ben benieuwd wat vanavond de club gaat kosten (boetes, uitschakeling).

En als ik dan die lul van een Clasie hoor op tv die het niet eens aandurft om het gedrag van de supporters te veroordelen..... Wat een slappe zak is dat!

Natuurlijk was de scheids erbarmelijk slecht, dat staat buiten kijf. Maar als Te Vrede op die plek in het veld veel te laat aan komt glijden en vol op de enkel van zijn tegenstander terecht komt is dat gewoon volledig terecht een rode kaart. Daar kan iedereen dan wel over gaan lopen piepen maar het is gewoon een ontzettend domme en totaal niet noodzakelijke overtreding.

Even of topic:
Wel heel jammer dat alleen Ajax verder gaat in Europa, NL heeft de punten best hard nodig. Ik had echt gehopt dat Feyenoord ook nog een ronde verder zou komen. PSV stond vanavond al met een voet in het graf, Zenit natuurlijk de veel betere ploeg.

27 februari 2015 om 00:40

ja vind ik ook jammer. op basis van spelbeeld had feyenoord meer verdiend. maar ze waren niet bij machte om het speloverwicht ook om te zetten in doelpunten. ik denk dat het uitvallen van kazim de nekslag was

De gooiers proberen eruit te visssen, en n stadionverbod geven. Verder genoten op tv van de feyenoordsupporters en de sfeer. Het ademt voetbal. Prachtig. Kan geen club evenaren in nl en ik ben geen feyen.fan, maar van groningen.

Nou nou nou, een paar aanstekertjes op het veld gegooid. Wat een drama. 10 keer minder erg dan brandende stukken vuurwerk die ook geregeld in Europese wedstrijden op het veld worden gegooid.

27 februari 2015 om 05:13

Tijdje terug lag in Engeland een speler zijn gezicht open van een simpel muntje.

Hij bloedde als een rund. Was het muntje in zijn oog terecht gekomen, dan was ie het misschien kwijt.

Als een muntje al zo'n schade kan aanrichten, dan kan je zelf wel invullen wat een zwaarder voorwerp als een aansteker kan aanrichten.

U doet gewoon aan absolutistisch redeneren.

A is gelijk aan verkrachting. En dit is erg.
B is gelijk aan moord. En dit is erger.

Door B naast A te zetten, is A plots niet meer zo erg.

gudde sprak met de woorden die hier ook op z'n plaats waren, lafbek clasie niet!

Ach ze gooien al sinds jaar en dag met wat strandballen en opblaasbananen in de Kuip. Dat heeft niks met racisme te maken, een klein beetje deskresearch en je komt erachter dat dit vrij onschuldig was. Het gooien met munten en aanstekers richting spelers van Roma is dat natuurlijk niet, en dat zal dan ook terecht bestraft moeten worden met een boete.

Vond de woede jegens de arbiter geheel terecht, die maakte er absoluut een puinhoop. De scheidsrechter had de wedstrijd totaal niet onder controle door op de verkeerde momenten te streng te zijn en op andere momenten veel te gemakkelijk of totaal niet op te letten. Waarschijnlijk zal de Uefa in het kader van ''respect voor de scheidsrechter'' deze arbiter belonen met een volgende aanstelling.

Jammer dat het zo moest lopen voor Feyenoord, de Uefa zal ongetwijfeld dit buitenkansje met beide handen aangrijpen. Ze stonden machteloos toen het misging in Rome, nu komt via een omweg alsnog de kans om Feyenoord te straffen. Uiteraard zou dit los moeten staan van de heenwedstrijd, maar reken daar maar niet op de Uefa. Noch dat ze een beetje deskresearch zullen doen naar de opblaasbananen.

27 februari 2015 om 09:19

Daar hebben de Feyenoorders het toch ook wel een beetje zelf naar gemaakt ofniet dan?
Het is elke keer raak als Feyenoord Europees voetbalt... Daarmee moeten ze toch op gaan letten.

Verder heb ik wel een leuke wedstrijd gezien, er zat werkelijk alles in en als de scheids beter floot (wat een Drama was dat), had ik het nog wel willen zien. Met een beetje geluk hadden ze gewonnen.

Die italianen zijn meesters in opgefokte situaties kazim was naar een paar minuten al opgefokt wild hebben de scheidsrechter afgetast en hebben feyenoord bij ieder non voetbal moment zwaar afgetroeft,voetballend was feyenoord nog niet eens zo slecht maar een gooiend publiek en het oprapen van aanstekers en het onderbreken hebben die italianen zo fijn uitgebuit. Zoals toornstra het niet lukt om zijn tegenstander een rode kaart aan te naaien lukte het die italianen wel met te vrede.maar feyenoord blijft maar wijzen naar andere als damage control daar gaan ze bij de eufa geen rekening mee houden vrees ik.

27 februari 2015 om 04:31

Lekker Nederlands zeg..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren