Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Gudde betreurt afgeketste deal: ‘Deur stond wagenwijd open voor hem’

Zondag, 25 juni 2023 om 11:56Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 12:15

Dick Lukkien is zondagochtend gepresenteerd als nieuwe hoofdtrainer van FC Groningen. De geboren Winschotenaar zette enkele weken geleden al zijn handtekening onder een contract voor de komende drie seizoenen en zei bij zijn presentatie af te willen rekenen met alle negativiteit rond de club. ESPN maakte van de gelegenheid gebruik om algemeen directeur Wouter Gudde te vragen naar de stand van zaken wat betreft de selectie.

Groningen wist met Kevin van Veen (Motherwell FC), Marco Rente (Heracles Almelo) en Hidde Jurjus (De Graafschap) al drie keer toe te slaan op de transfermarkt, maar daar lijkt het niet bij te blijven. De Trots van het Noorden is nog op zoek naar een targetman. Floris van der Linden was voor die rol in beeld, maar hij heeft bedankt. De spits van Spakenburg heeft een aanbieding van Groningen naast zich neergelegd.

Gudde gaf voor de camera bij ESPN tekst en uitleg over de afgeketste deal. "Wij wilden hem heel graag hebben", erkende de algemeen directeur. "Floris is een ander type speler. Wij zoeken iemand die door de lucht goed bereikbaar is. Wij denken dat hij ons niveau zeker aankan, misschien nog wel meer. Daar hebben we het ook over gehad. Hij had meerdere aanbiedingen ontvangen waar hij geen interesse in had."

Vervolgens gaat Gudde in op de exacte reden voor de afwijzing. "Floris is bezig aan zijn maatschappelijke carrière. Hij is manager bij een adviesbureau en heeft een huis gekocht in Amsterdam. Hij heeft er heel lang over nagedacht, maar wilde dat niet opgeven. Dat hebben wij te respecteren. Ik heb respect voor iemand die zo in het leven staat. Het neemt niet weg dat het heel jammer is, want de deur stond wagenwijd open voor hem."

Presentatie Lukkien
Dick Lukkien zei bij zijn presentatie af te willen rekenen met alle negativiteit rond de club. "Het is tijd om te doen", aldus de man die terugkeert bij de club waar hij eerder assistent-trainer was. "Het moet weer gaan over een prachtig doelpunt of een schitterende verdedigende actie. Voor die positiviteit moeten wij zorgen. Dat gaat bloed, zweet en tranen kosten. Er is nu genoeg gepraat, het is tijd om te doen. FC Groningen is een enorm grote club, een volksclub. En dat past bij mij."Gerelateerd

Meer sportnieuws

11 reacties (laatste reactie door strandje larse)

Dat is wel een pittige beslissing, maar begrijpelijk wel. Daarnaast krijgt hij bij Spakenburg een bedrag wat opgeteld bij zijn salaris van zijn werkgever waarschijnlijk hoger is dan zijn salaris bij Groningen.

25 juni 2023 om 12:18

Ik weet niet of het waar is wat je zegt, maar hij is ook al 27 he. Ga je alles wat je maatschappelijk hebt opgebouwd aan de kant schuiven voor 4 á 5 jaar KKD voetbal?

25 juni 2023 om 12:23

Precies. Hij kan voor de korte termijn 'makkelijk centen pakken' of verder bouwen aan zijn carrière.

25 juni 2023 om 14:13

@Paul

Met het salaris wat over het algemeen betaald wordt in de kkd, kun je beter doen wat vd Linden doet(op deze leeftijd zeker, het is misschien anders als je nog 19/20 bent). Maatschappelijke carrière opbouwen en lekker bij verdienen met de voetbal. Dan heb je op bijna zeker meer aan het eind van de maand dan dat je van een kkd salaris ontvangt. Niet voor niets dat heel veel spelers dit tegenwoordig doen en je ziet het ook terug in het beker voetbal. De verschillen tussen prof en amateur is niet meer zo groot.

25 juni 2023 om 18:11

Ik weet niet wat je denkt dat ze bij Spakenburg verdienen, maar de top van de Tweede divisie concurreert vooral met het rechterrijtje in de KKD. Spakenburg hoort ook niet bij de grote clubs in de 2D. Het is inderdaad zijn maatschappelijke loopbaan waar hij het voor doet. En dat is mooi en te respecteren. Groningen betaald overigens gewoon middenmoot/subtop salarissen eredivisie. Kans acht ik klein dat hij nu beter verdient. Ik denk dat hij vooral denkt aan de jaren na voetbal. Je ziet zoveel spelers die gewoon kei hard achteruit gaan na top sport. En hij zal er juist voor zorgen dat hij op langere termijn een veel beter loopbaan/financieel plaatje heeft.

Floris van der Linden is kennelijk op 27-jarige leeftijd manager van een adviesbureau, woont in Amsterdam én speelt bij Spakenburg. Tsja, dan begrijp ik de afwijzing heel goed. Het vooruitzicht van betaald voetbal zal waarschijnlijk een moment verleidelijk zijn geweest, maar bankzitter in de KKD is ook geen florissant perspectief. Dan ziet zijn huidige toekomst er een stuk beter uit.

25 juni 2023 om 13:25

Hij is niet manager van het adviesbureau maar manager van een afdeling. De regelaar dat het team draait. Nog steeds een respectabele baan hoor, maar in adviesbureau (en eigenlijk tegenwoordig) is iemand al snel manager maar er zijn maar weinig 'echte managers'. Manager duurzaamheid komt ook wekelijkse met een dikke bak hier door de straat, maar eigenlijk is het gewoon de bestuurder van de vuilniswagen.

25 juni 2023 om 13:36

Haha, ik begrijp je frustratie. In de tekst staat 'manager van een adviesbureau' en daarop zou ik moeten kunnen vertrouwen. 'Manager bij een adviesbureau' klinkt al heel anders.

Maar zoals gezegd, begrijp ik je frustratie. Begon bij mij toen ik voor de eerste keer 'Chief Happiness Officer' voorbij zag komen op LinkedIn. Houd op, hoor.

25 juni 2023 om 14:15

Zo heb ik een tijdje voor een witgoed handelaar gewerkt om de apparatuur te bezorgen, titel: aftershave sales manager

Zorg nou eerst maar voor een rechtsbuiten in plaats van een 5e spits! Daar hebben we alleen Irandust die er eventueel kan spelen, maar is ook geen echte rechtsbuiten. Haal bijvoorbeeld de transfervrije 19-jarige Nikola Jojic op, of koop de 21 jarige Djordje Jovanovic! Veldmate is terug dus het is tijd voor de nieuwe Tadic, Kostic, Memisevic!
-

25 juni 2023 om 14:30

Ik denk dat, met alle respect, Groningen nu niet bepaald in een positie verkeerd om maar 'van alles te willen'. Spelers moeten ook zélf willen komen he. Dat zie je wel aan die jongen over wie dit artikel initieelgaat. De status van Groningen is nu niet bepaald meer die van 5,6 jaar geleden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
R. BalkerVerdediger173
I. MäättäVerdediger161
M. PeersmanVerdediger161
M. RenteVerdediger162
J. HoveMiddenvelder161
L. BacunaMiddenvelder150
T. van BergenAanvaller152
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

4 fans
Coach, 51 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren