Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Guardiola wijst toekomstige trainer Barcelona aan: ‘Gaat zeker gebeuren’

Laatste update:

Xavi was jarenlang een toonaangevende speler op het middenveld van Barcelona en het zou Josep Guardiola niet verbazen als de voormalige controleur als trainer terugkeert in het Camp Nou. De huidige manager van Manchester City, die in Barcelona enige jaren samenwerkte met Xavi, is er zelfs van overtuigd dat zijn landgenoot ooit aan het roer komt te staan bij de Catalaanse grootmacht.

"Vroeg of laat zal dat gebeuren", vertelt Guardiola in een interview met Catalunya Radio. "Hij is nog steeds erg jong (39 jaar, red.), maar het gaat zeker een keer gebeuren. Xavi heeft kijk op het spelletje en is daarnaast gepassioneerd en ontzettend toegewijd. Tevens is hij erg dapper en legt hij dingen op een heldere manier uit." Xavi speelde na zijn vertrek bij Barcelona enkele jaren voor Al-Sadd, de club die de voormalige middenvelder nu als trainer dient.

Luxeproblemen voor Guardiola: 'Er zijn meerdere spelers die het verdienen'

Guardiola had als trainer veel succes bij Barcelona, al weet de keuzeheer van the Citizens nog goed dat hij destijds keihard moest werken om de glorieperiode in gang te brengen. "Ik had een geweldige tijd bij Barcelona. Tussen de wedstrijden door was er niet veel tijd om te genieten, maar ik zag wel dat de veranderingen aansloegen tijdens het opbouwproces van het elftal. Toen ging het ook opeens lopen. Ik zag dat er chemie was tussen de spelers en dat ze respect hadden voor het shirt van Barcelona."

Onder leiding van Guardiola veroverde Barcelona onder meer tweemaal de Champions League. In 2012 liet hij de Spaanse topclub achter zich, om zich een jaar later aan te sluiten bij Bayern München. Na drie seizoenen bij der Rekordmeister stapte Guardiola over naar Manchester City, dat onder zijn aanvoering in de afgelopen twee seizoenen de Engelse landstitel in de wacht sleepte. Zijn verbintenis in het Etihad Stadium loopt nog bijna twee jaar door.

Zie jij Xavi ook ooit trainer van Barcelona worden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Xavi zou mooi zijn. Het huidige barca heeft een sterke selectie en ik denk dat xavi daar wel raad mee weet. Het zal vast niet zo goed zijn als toen met guardiola maar we hebben ook geen xavi meer als speler om het zo goed te laten lopen. Xavi zou ook meteen de macht in de kleedkamer hebben, dat betekend dat suarez niet meer mee kan liften op messi.

30 oktober 2019 om 15:58

Tegen de tijd dat Xavi trainer word van Barcelona speelt Suarez niet meer voor de club. Xavi zal waarschijnlijk 'nu' ook nog niet gevraagd worden, persoonlijk denk ik echt dat Koeman het stokje over gaat nemen voordat Xavi dat zal doen.

30 oktober 2019 om 16:26

Waarschijnlijk wordt Ronald Koeman de opvolger van Ernesto Valverde en zou de laatste aanstelling moeten worden van Bartomeu onder zijn laatste presidentsschap. Dat betekent dat hij waarschijnlijk na twaalf maanden te maken gaat krijgen met een nieuwe president, een nieuwe visie binnen de club en radicale veranderingen. Naast mijn twijfels over Koeman als oefenmeester voor Barcelona denk ik dat hij er verstandig aan zou doen om (mits hij goed presteert op het Europees Kampioenschap met Oranje) langer aan te blijven als bondscoach. In ieder geval totdat de presidentsverkiezingen achter de rug zijn. Maar goed, misschien 'komt die trein maar één keer langs'...

30 oktober 2019 om 16:31

Persoonlijk denk ik dat Koeman nooit trainer van Barça gaat worden, lijkt met zijn spel veel meer op Valverde dan op Guardiola en ik kan je vertellen dat de supporters hier het spel van Valverde spuugzat zijn. Persoonlijk vind ik Xavi een goede keuze, ademt voetbal en ik denk ook dat hij de capaciteit heeft om dit over te brengen. Zal ook tijd worden want voor het mooie en hoogstaande voetbal hoef je nu niet bij Barcelona te wezen, het is nog wel het aankijken waard, maar dat ligt meer aan de goede spelers dan aan het plan waarmee Valverde ze het veld op stuurt

30 oktober 2019 om 16:36

Daar sluit ik me volledig bij aan, had het niet beter kunnen verwoorden @wandering.

30 oktober 2019 om 17:15

Wandering, kan me wel vinden in je reactie. Ja, eens, Valverde zijn ze spuugzat en kan liever vandaag dan morgen vertrekken. Echter pakt hij prijzen, dusbzodoende zal hij er nog steeds wel zijn... Koeman speelt nu net zo behoudend, zelfs nog een tandje erger. Vind hem ook niets voor een sterk aanvallend Barca maar hij weet wat er daar nodig is en zoals he af en toe meekrijgt heeft Barca hem hoog zitten. Of ze hem gaan vragen weten we volgend jaar.

30 oktober 2019 om 17:20

Guaporta, juist omdat die trein maar eenmalig langs zal komen denk ik dat hij erin zal stappen. Of het slim is en of het xo zal zijn zullen we met een jaartje weten. Of hij echt geschikt zal zijn om voor de grop te staan zal ik in het midden laten. Want ik ben het met je eens dat hij veel beter bij het NL elftal kan blijven een jaar of 4 en daarna nog een termijn of een club.

31 oktober 2019 om 12:45

Koeman is geen achterlijke man he. Die snapt echt wel dat als hij instapt onder Bartomeu en er daarna een nieuwe president komt, hij er hoe dan ook - misschien met een jaar uitstel en Xavi bij Barca B - eruit geknikkerd wordt. Denk niet dat hij daar zin in heeft.

30 oktober 2019 om 15:59

Iniesta en Ronaldinho dan als zijn assistenten? Zou wel gruwelijk zijn haha. Zou wel zuur zijn voor Ronald Koeman. Koeman zit al zeer lang op de job van trainer van Barcelona te azen.

30 oktober 2019 om 16:11

Dan mag koeman nog heel lang wachten, heeft al bewezen niet de capaciteiten te hebben om barca te coachen maar Barca heeft toch al hun waarden en normen al verloren dus tja.. De enige die voor mij echt in staat zijn om barca te coachen zijn klopp guardiola xavi en setien voor derest kom ik niet bij meer namen

30 oktober 2019 om 16:30

Koeman heeft bewezen niet de capaciteiten te hebben. Heeft Xavi al bewezen die capaciteiten wel te hebben dan?

30 oktober 2019 om 16:31

Ik weet niet of je Ronaldinho onlangs een beetje in de gaten hebt gehouden, maar hij heeft de afgelopen jaren zijn steun uitgesproken voor op z'n minst onfatsoenlijke partijen. En laten we eerlijk zijn, ondanks dat hij ons als voetballer van zijn spel heeft laten genieten is hij nou niet echt een voorbeeld van hoe een professionele carrière zou moeten verlopen.

Guardiola houd zich veel bezig met Barca heb ik gemerkt.zou me niet verbazen als hij barca laat winnen tegen zijn city door een tactiek neer te zetten waar barca makkelijk doorheen komt.

30 oktober 2019 om 16:45

Het is een interview met de Catalaanse media. Vz hakt het interview in 4 stukken waardoor het lijkt alsof pep alleen bezig is met Barça

Barcelona heeft het 'geluk' dat clubleden zich mogen uitspreken over het beleid van de club en daar ook consequenties aan kunnen verbinden. In de zomer van 2021 worden er weer verkiezingen gehouden en wordt Bartomeu (hopelijk) vervangen door Victor Font, een Catalaanse ondernemer met een moderne visie op de club die aansluit bij de idealen waarmee Cruijff de club in de goede richting heeft geleid. Het is geen staatsgeheim dat Victor Font al een aantal oud-spelers om zich heen heeft verzameld waarmee hij de verkiezingen gaat proberen te winnen, waaronder Xavi die 'het hoofd van het sportieve project' moet gaan worden. Of dat als sportief directeur zal zijn, of in eerste instantie als oefenmeester van Barcelona B of als eindverantwoordelijke van het eerste elftal... Dat weten we nog niet. Maar dat Xavi over anderhalf jaar een prominente rol binnen de club gaat spelen staat al vast. Hopelijk brengen het huidige bestuur en Ernesto Valverde niet dusdanig veel schade toe aan de club en kan Xavi op dat moment nog beschikken over een aantal jonge talenten die het nieuwe project vorm kunnen geven.

30 oktober 2019 om 16:42

Of dat zo'n geluk is weet ik niet, uiteindelijk hebben ze Bartomeu ook voor de 2e keer gekozen, ook toen was al bekend dat hij niet zo'n frisse manier van handelen had. Het geluk zit er meer in dat Bartomeu zich niet meer kandidaat kan stellen. Wat Font betreft zal het afwachten worden, de woorden vooraf zijn van alle kandidaten goed, zelfs die van Bartomeu.

30 oktober 2019 om 16:48

Als aanvulling, in een interview ván begin dit jaar had Font hét erover dat Xavi op een moment trainer van Barça zou zijn en daar ben ik wel een voorstander van

30 oktober 2019 om 17:03

Natuurlijk heeft zo'n democratische rechtsvorm zijn nadelen, maar het is een enorm voordeel als je het gaat vergelijken met clubs als Manchester United, Arsenal, AC Milan of zelfs beursgenoteerde clubs als Borussia Dortmund, Juventus of Benfica. Dat clubleden soms verkeerde beslissingen nemen neem ik dan op de koop toe. Dan heb ik liever de mogelijkheid om een verkeerde stem uit te brengen dan geen mogelijkheid hebben om überhaupt te stemmen. Victor Font heeft het volgens mij altijd verwoord als 'hoofd van het sportieve project' genoemd. Heb ook Carles Puyol meermaals bij presentaties van hem gezien, heb jij enig idee welke andere oud-spelers er in zijn plannen voorkomen? Victor Valdés was ook betrokken bij zijn beweging, maar weet niet hoe dat zit na zijn ongelukkige dienstverband bij de club.

30 oktober 2019 om 17:15

Hier stond in de krant dat Puyol onlangs een functie heeft geweigerd omdat hij straks met Font en Xavi de verkiezingen ingaat, volgens de geruchten zou ook voor Pique een grote rol weggelegd zijn, maar of dat nog doorgaat nu Pique zelf een club heeft weet ik niet. Valdes gaat een moeilijk verhaal worden. Wat wel bekend is en waarschijnlijk ook wel doorgang zal vinden is dat in navolging van Cruijff zijn wens oud voetballers de dienst uit gaan maken over het voetballende gedeelte.

30 oktober 2019 om 17:22

Weet niet of de links bruikbaar zijn

https://elpais.com/deportes/2019/01/31/actualidad/1548950673_583337.html

https://elpais.com/deportes/2019/06/12/actualidad/1560348473_604567.html

Die zou ik ook maar al te graag aan wijzen! Een onbetwiste leider op het middenveld geweest bij Barcelona in de tijd dat de aanvoerdersband om zijn arm zat. Een groot voetballer, die graag het totaalvoetbal van Johan Cruijff nastreeft. Xavi Hernandez, wat mij betreft een zeer geschikte kandidaat om op termijn de trainersfunctie bij Barcelona te gaan bekleden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren