Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Guardiola was dicht bij Manchester United; Vilanova liet deal mislukken'

Laatste update:

Sir Alex Ferguson nam in 2013 na een jarenlang dienstverband afscheid van Manchester United en werd destijds opgevolgd door David Moyes, die inmiddels alweer is vervangen door Louis van Gaal. Carles Rexach claimt echter dat het de bedoeling was dat Josep Guardiola aan de slag zou gaan bij United; dit ging volgens de oud-speler van Barcelona niet door, omdat Tito Vilanova (die met Guardiola mee zou gaan naar Engeland) de kans om hoofdtrainer van Barça te worden accepteerde.

/

Guardiola nam in 2012 afscheid van Barcelona en nam vervolgens een jaar rust. Volgens Rexach was het de bedoeling dat de succestrainer in 2013 samen met Vilanova naar United zou gaan. "Maar Tito had een sterk karakter en het kwam tot een conflict toen hij Guardiola opvolgde als hoofdtrainer van Barcelona", vertelt Rexach aan het Catalaanse Regiò7. "In het begin begreep Guardiola het niet, maar later begon hij zich er aan te storen. Hij dacht dat er afspraken gemaakt waren."

"Pep en Tito hadden allebei een aanbieding om naar United te gaan, wanneer Peps sabbatical over zou zijn", vervolgt Rexach. "Maar dat ging door Tito dus niet door." Vilanova kreeg te maken met kanker, waar hij uiteindelijk ook aan zou overlijden, en liet zich behandelen in New York. "Pep woonde daar destijds, maar heeft Tito geen enkele keer bezocht. Terwijl hij wist dat Tito daar was, zijn vrouw was de vrouw van Tito nog tegengekomen. Het is nooit meer goed gekomen."

Guardiola ging in de zomer van 2013 uiteindelijk naar Bayern München en heeft daar nog een contract tot de zomer van 2016. De Spanjaard wil voorlopig niet praten over een verlenging van de samenwerking en er wordt beweerd dat Guardiola nog altijd bij United aan de slag zou willen. Vilanova overleed op 25 april 2014 aan de gevolgen van keelkanker.

Josep Guardiola zou beter bij Manchester United passen dan Louis van Gaal

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik zou wel willen weten hoe United dan speelde en waar ze stonden op de ranglijst

1 maart 2015 om 13:10

Vind persoonlijk dat er veel te veel kritiek is op van Gaal, dat ik tussen de regels ook in deze reactie bespeur. Iedereen weet dat je met van Gaal aan het roer in het eerste jaar nooit veel spectaculairs kunt verwachten. Wanneer het hele team eenmaal gewend is aan Louis, en zijn manier van spelen onder de knie heeft, zul je zien dat de resultaten, die er nu op zo zich ook al wel zijn, nog beter worden. En dan zeker de manier van spelen. Weet zeker dat ManUtd volgend jaar gewoon om de titel mee zal strijden.

Als Van Gaal z'n 3 jaar heeft uitgezeten wordt Giggs toch hoofdtrainer? Of was dat niet de bedoeling?

1 maart 2015 om 09:49

Dat zal de droom zijn, de bedoeling niet mag ik hopen...

Guardiola bij United, dat had ik best graag gezien. Een kijken of hij ook een team van de grond af aan kan opbouwen. Bij Bayern en bij Barca stond het fundament er immers al en kon hij dit grotendeels perfectioneren. Ik denk dat er toch een ander elftal had gestaan bij United.

1 maart 2015 om 09:50

Exact. Het zou interessant zijn omdat hij had moeten bouwen. Maar in principe stond er wel een kampioensteam...

1 maart 2015 om 09:53

Ik denk dat je zijn werk bij Barcelona onderschat.
In de laatste maanden onder Rijkaard is de ploeg volledig door de ondergrens gezakt. Guardiola heeft vervolgens vrij radicaal doorgeselecteerd en een nieuwe speelstijl geïmplementeerd.

1 maart 2015 om 10:24

Ik onderschat het wel van Guardiola allerminst. Echter stond daar het fundament al. Dat was bij United het niet het geval. Die namen juist net afscheid van het fundament. Scholes, Giggs, Vidic en eerder al Ferdinand en Neville. Met Van Persie, Rooney, Carrick heb je het toch wel snel gehad bij United. Bij Barcelona had je Valdes, Puyol, Xavi, Iniesta, Henry, Messi, Eto, Pedro al, Pique en Alves werden gekocht en er kwam nog wat uit de jeugd. Dat hij afscheid nam van .a. Deco en Ronaldinho was moedig en sterk. Daarnaast stond de jeugdopleiding bij Barcelona al als een huis. Dat is in Manchester niet bepaald het geval. Kortom je kan een club / team echt vanaf de grond opbouwen. Ook dat vraagt andere vaardigheden van een coach.

Iedereen heeft het hier op voetbalzone over hoe het spel dan zou zijn van manu, maar niet over over de persoon Josep Guardiola in dit artikel. Al is er sprake is van onenigheid met je oude vriend mag je hem op zn minst een keer opzoeken aangeien die een dodelijke ziekte heeft en elke moment kan overlijden. Dit bewijst maar wat voor lul en arrogante zak guardiola is, zoals al vaker is bewezen door andere ( eto, ibra, mino etc.) Was dit Jose Mourinho geweest dan waren er vast wel andere meningen gedeeld, over de persoon Mourinho, waar leeghoofden en subjectieve journalisten met een barca hart (NOS Sport1) zich zonder twijfelen aan zouden sluiten.

1 maart 2015 om 11:41

heel correcte weergave en ik heb net hetzelfde gevoel hierover , voor zover de neergeschreven feiten kloppen natuurlijk !

1 maart 2015 om 12:07

Guardiola en Vilanova hebben elkaar gezien in New York.

1 maart 2015 om 13:23

In elk verhaal wat ik hierover gelezen heb, hebben ze elkaar niet gezien. Jij weet dus meer Gutihaz? Was jij in New York?

1 maart 2015 om 13:49

Zowel Guardiola als Vilanova hebben de geruchten dat ze elkaar niet hebben gezien ontkent in persconferenties. Gewoon in Google typen: ''guardiola Vilanova New York''.

1 maart 2015 om 16:24

Ja ze hebben elkaar in NY gezien, maar niet na zijn behandeling wanneer hij alle steun kon gebruiken. Dit is wat Vilanova zelf daarover heeft gezegd:

"he visited me once in New York when I'd just arrived, but during my recovery from the operation I was there for two months and I didn't see him. He's my friend and I needed him, but he wasn't there for me. I would have done things differently. I won't say anything else about this."

Uit zijn woorden blijkt dat hij de steun van zijn vriend nodig had, aar de beste man iet hem in de steek.

1 maart 2015 om 16:32

Daar ben ik bewust van. Dat heb ik ook niet ontkend. Ik stelde enkel dat ze elkaar gezien hebben.

1 maart 2015 om 13:52

Andere bronnen hebben gemeld dat ze elkaar wel bezocht hebben. Bovendien weet jij niet wat er tussen hen speelde. Dat weet niemand verder. Dus het is maar net wat je wilt geloven. Blijkbaar had jij je vooroordeel over Pep al klaar dus kies je de makkelijkste weg om hem zwart te maken. Je hebt 0,0 feiten maar toch oordelen, knap hoor.

1 maart 2015 om 15:08

Ik ben Zizou87 en ik ben een media schaap. Geloof niet alles wat je leest/hoort jonge.

1 maart 2015 om 20:18

Beter een schaap dan een aap als djordjevic of wat je nickname ook mag wezen. Media niet geloven ?? Dit zijn feiten, zoals al eerder en vaker heeft meneer vilanova dat bevestigd, en idd media is dan ineens geen betrouwbare bron he als t op negatieve gebeurtenissen of trekjes an guardiola aankomt he. Aapje ga toch slapen haha pannenkoek

1 maart 2015 om 15:19

Ja want je kent het verhaal...

indien het echt waar is dat guardiola nooit op bezoek is gegaan bij villanova in New York toen die daar een behandeling kreeg vind ik dit wel vrij en onnodig hard , van guardiola ..... je kan van mening veranderen ( in voetbal is dat enorm veel het geval) maar dat mag toch niet in het echte leven zulke trieste omstandigheden overschaduwen . wie weet hoeveel steun villanova zou gehad hebben aan een hereniging of een kort bezoekje !
mijn mening hierover voor zover het overeen komt met de realiteit is dat guardiola echt wel behoorlijk onmenselijk was t o v villanova !

1 maart 2015 om 12:43

Rosell had gewoon het woord gebroken. Guardiola ging naar New York omdat hij afstand wilde van het trainerschap en het bestuur van Barcelona. Barcelona en Rosell hielden zich daar niet aan.

Guardiola is inderdaad geen lieverdje. Hij is keihard. Om toptrainer te zijn moet je gewoon hard zijn. Maar het is niet menselijk als je je beste vriend laat creperen omdat je je verraden voelt terwijl dit toch een droomjob was voor Tito. Guardiola wilt zelf wel alle aandacht en succes hebben maar hij gunt het zijn vriend niet.

Het zou wel schrikken zijn voor Guardiola met zijn positiespel en snelle passing. Ineens krijgt hij dan te maken met Phil Jones, Smalling, Rooney, Valencia en anderen. Al die spelers hebben kwaliteiten maar snel combinatiespel zie ik ze niet in uitblinken.

Dit weerlegt maar weer is wat voor persoon guardiola is. Dit is vaker in het nieuws geweest en lijkt mij ook gewoon niet meer dan de waarheid! Djordevic of hoe je het ook typt. Heb jij ook iemand gekend met een tumor rn niet bezocht? Mocht dit zo zijn dan zijn jij en joseph de grootste oetlul op aarde. Jullie zouden zelf zoiets moeten meemaken, wellicht hebben jullie er dan meer begrip voor. Het menselijke aspect gaat all day voor het sportieve. Laat dat duidelijk zijn knul

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren