Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Guardiola vertelt welke ‘boost’ Nathan Aké dit seizoen heeft gegeven aan City

Laatste update:

Josep Guardiola is wederom lovend over Nathan Aké. De Spaanse oefenmeester vindt dat de prestaties van de verdediger tegenover gevaarlijke buitenspelers ‘fundamenteel’ zijn geweest voor Manchester City dit seizoen. “Nathan heeft ons die boost gegeven”, aldus Guardiola voor de camera’s van Sky Sports.

Aké is aan een ijzersterk seizoen bezig bij de Engelsen en kon doorgaans op een basisplaats rekenen onder Guardiola. De 28-jarige verdediger kampt nu met een hamstringblessure, waardoor de finale in de FA Cup tegen Manchester United en de eindstrijd in de Champions League tegen Internazionale een race tegen de klok lijken te worden. Guardiola, die dit seizoen tot dusver 38 keer een beroep deed op Aké, is lovend over de Nederlander.

De manager van City gebruikte Aké – van origine een centrale verdediger – als linksback om de vleugelspelers van de tegenstanders in bedwang te houden, wat hem ook vaak lukte. “Dat is fundamenteel geweest voor ons. Tegen jongens als Bukayo Saka of Vinícius Júnior heb je échte verdedigers nodig om zo de onderlinge duels te kunnen winnen. Dat soort spelers op het hoogste niveau hebben maar één actie nodig om je te passeren”, aldus Guardiola. “Nathan heeft ons die boost gegeven.”

“Dat hadden we voorheen niet. Dat onze verdedigers hun onderlinge duels in het zestienmetergebied vaak wisten te winnen, dat is dit jaar onze grootste stap geweest in de defensie”, legt de manager uit. “Dat kan Nathan, maar ook Manuel Akanji en Kyle Walker zijn daartoe in staat. Iedereen heeft een stap vooruit gezet op dat gebied.” City maakt nog altijd kans om de eerste Engelse ploeg te worden die deze eeuw de Treble pakt. Daarvoor moeten the Citizens nog afrekenen met United en Inter.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Las ook eens dat Aké op de trainingen vaak de beste is.

25 mei 2023 om 18:02

Altijd fijn om te weten

25 mei 2023 om 18:04

toch wel knap met spelers als gundogan kevin bernardo en foden in het team.

25 mei 2023 om 18:09

Heb ik ook gelezen. Als hij zin heeft laat hij af en toe zien dat hij beter is dan wie dan ook, maar echt alleen op hoge uitzondering, hahah.Nee zonder dollen, draait een topseizoen!

25 mei 2023 om 19:01

Was op het wk ook de beste man in ons oranje shirt. Wat heeft die een geweldige ontwikkeling doorgemaakt zeg. Het is nog niet zo lang geleden dat ie in Chelsea shirt nog wat onzeker overkwam, maar nu zou ik hem zonder twijfelen boven Van Dijk, De Ligt en De Vrij plaatsen.



Is alweer 28 maar kan voor mijn gevoel kan die jongen nog 10 jaar mee, ziet er iig nog jong uit (al was dat bij Affelay ook een valkuil). Toch knap hoe hij zich in de basis geknokt heeft met alle concurrentie.

25 mei 2023 om 20:51

28?!?! Kan je nagaan.

Aké is een belangrijk onderdeel van nieuwe tactiek van Guardiola. Waar hij eerder met backs speelde (Cancelo/Zinchenko) die het middenveld in trokken, kiest hij dit seizoen voor een CV die doorstapt naar het middenveld en backs die achterblijven om 3-mansachterhoede te vormen. Grealish / Silva bestrijken daardoor de hele flank en centraal komt er in aanval een overtal. Met Aké en Walker heb je de ideale backs voor dit systeem, die vrij natuurlijk een centralere rol kunnen invullen. Aké is in die rol echt fantastisch dit seizoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren