Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Guardiola verbood met Ferrari's te komen, dus kocht ik een f*cking Ferrari'

Laatste update:

Zlatan Ibrahimovic gaat in een interview met Piers Morgan een boekje opendoen over zijn verhouding met Josep Guardiola.

Ondanks het feit dat het hele interview pas op donderdag wordt gepubliceerd, vertelt Zlatan in de trailer een anekdote over zijn tijd bij FC Barcelona, waar Guardiola op dat moment aan het roer stond.

“Op de eerste dag dat ik bij de club kwam zei hij tegen mij: ‘Denk eraan, spelers komen hier niet in hun Ferrari naar de training’. Dus de dag erop kocht ik een f*cking Ferrari.” Het huwelijk tussen Ibrahimovic en FC Barcelona werd dan ook geen succes. De Zweedse spits werd al na een seizoen verhuurd aan AC Milan, dat hem het jaar erop definitief overnam van de Catalanen.

Ook vertelt de inmiddels 42-jarige een anekdote over Arsenal. “Ik mocht op stage komen bij Arsenal, maar daar doe ik niet aan. Ik doe niet aan proefperiodes, want ik ben de beste." Uiteindelijk verkaste Ibrahimovic naar Ajax.

Erik ten Hag
In het interview wordt ook de staat van zijn voormalig werkgever Manchester United besproken. Ibrahimovic betwijfelt of Ten Hag wel om kan gaan met de grote ego’s bij United. De 42-jarige Zweed wijst naar het grote verschil tussen de Engelse topclub en Ajax, de vorige werkgever van Ten Hag. “Het is een groot verschil om van Ajax naar United te komen”, zegt Ibrahimovic op TalkTV in gesprek met journalist Morgan. “Je hebt een ander soort discipline. Ajax is een club met de beste talenten. Ze hebben alleen geen grote sterren.”

“Wat is de ervaring van deze manager? Jonge talenten”, geeft Ibrahimovic aan. “Hij komt naar United, het is een andere mentaliteit. De spelers daar worden verondersteld grote sterren te zijn. Ik denk niet dat je die dezelfde behandeling geeft.”

Naast de dramatische Premier League-start begon United ook slecht aan de groepsfase van de Champions League met een nederlaag tegen Bayern München. “Hoeveel tijd geef je een manager?”, vraagt Ibrahimovic zich af. “Het hangt af van de eigenaren wat ze willen, maar als je naar de fans luistert, heb je niet veel tijd omdat ze willen winnen en ik begrijp ze omdat ze dat gewend zijn.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Oke, stoer man... Dit soort mensen zijn zo vreselijk vermoeiend, je zal er maar mee samen moeten werken.. Ik kan niet wachten om de hele aflevering te zien, dat wordt een uurtje lekker ergeren

3 oktober 2023 om 14:59

Haha inderdaad zeg, kijk mij eens de regels verbreken...

3 oktober 2023 om 15:05

Je kunt ook gewoon Voetbalzone in de gaten houden, die zullen het de komende twee weken wel quote voor quote uitschrijven in 27 verschillende artikels.

3 oktober 2023 om 15:08

Dat zou ook nog kunnen ja, maar goed dan ben je weer afhankelijk van matig vertaalde stukjes met een flinke ondertoon (want dan kopt de titel zo lekker) die de toon van de spreker compleet verdraaid.

3 oktober 2023 om 15:06

Piers Morgan is echt een dooddoener voor voetbalcarrières. Eerst Ronaldo en nu zal Zlatan ook in een kwaad daglicht gezet worden. Wel goed dat jij je niet laat meenemen in de egotripperij, vaak onderschatten mensen hoe geïrriteerd en vals deze spelers worden zodra ze hun zin niet krijgen.

3 oktober 2023 om 15:12

Ik denk dat we van dat interview met Ronaldo best mogen zeggen dat hij er vooral zelf voor gezorgd heeft dat hij er niet bijster sympathiek uitkwam. Ook Ibrahimovic zie ik zelden interviews van waar hij het kan laten om even een paar keer overdreven te roepen dat hij zo vreselijk geweldig was, is en gaat worden..

Piers Morgan is een ongelofelijk l*l, een parasiet van een niveau waar Valentijn Driessen alleen maar van kan dromen, maar hij stelt alleen maar de vragen. Ja, het zijn enorm suggestieve vragen en hij maakt vrij duidelijk welk antwoord hij verwacht te horen maar uiteindelijk zijn het de spelers zelf die het antwoord moeten geven.. Zij zeggen die dingen echt zelf, zij laten zich compleet inpakken door die griezel.

3 oktober 2023 om 15:26

Denk niet dat Ronaldo of Ibra zich laten uitlokken door Piers. Die hebben hun interviews weloverwogen gegeven.

3 oktober 2023 om 16:26

Ibra wilt gewoon weer even in de publiciteit want voor het voetballen hebben we hem al lang niet meer in beeld gehad. Hij zag hoe dat ging bij Ronaldo dus die dacht bij Piers moet ik zijn, iedereen weet hoe geweldig Ibra zichzelf vind.

3 oktober 2023 om 18:09

Piers en Ronaldo zijn de grootste vrienden he? Denk maar niet dat er iets op tv kwam wat Ronaldo niet gewild heeft.

3 oktober 2023 om 15:27

Nee, lekker blind stomme regels die nergens op slaan volgen, daar wordt de wereld beter van. Zlatan gaat vaak wel wat te ver maar dit is toch prachtig? Alsof het iets uitmaakt in wat voor auto je aankomt.

3 oktober 2023 om 15:37

Dan ga je met die man in gesprek toch? Dan koop je niet heel provocerend "eventjes" een Ferrari om daar dan de volgende dag mee naar de training te kunnen rijden. Ibrahimovic doet altijd heel verbaasd als hij het over Guardiola heeft, alsof hij totaal niet kan begrijpen waarom Guardiola en hij niet zo lekker door 1 deur konden.. Als jij denkt dat dit een goede eerste indruk achterlaat dan lijk het me niet gek inderdaad dat je baas dan daarna toch met tegenzin met je in gesprek gaat.

3 oktober 2023 om 18:45

Als ik dat geld had, waarom zou je dat niet doen. Een Guardiola die zo maar in het wilde weg zegt dat ie niet met een Ferrari naar de training mag komen, dat slaat ook nergens op. Het zal wel genuanceerder liggen, maar zo te horen waren er geen auto's van de club (anders was maar 1 merk toegestaan en niet 1 merk verboden), dan is het raar om 1 merk of type auto te verbannen. Al moet ik wel zeggen dat bij mij op het werk aardig op je wordt neergekeken als je met een BMW aankomt.

3 oktober 2023 om 19:00

Een contract tekenen bij je werkgever en dan van mening zijn dat zaken even anders moeten omdat jij dat vindt. Dan ben je inderdaad heel logisch en volwassen bezig.

Dit is alleen prachtig als je een puber bent of het verstand van een puber hebt.

3 oktober 2023 om 20:17

@nijogeth Gaat meer om de wijze van omgaan met autoriteit. Zlatan doet daar duidelijk niet aan. En Guardiola doet niet aan spelers die daar niet aan doen. Dusja, we weten hoe dat ging. Cancelo accepteerde een wisselrol ook niet. Topspeler, maar die was binnen een paar maanden weg.

3 oktober 2023 om 20:40

Autoriteit is prima, maar blind luisteren naar een autoriteit is niet goed. Een autoriteit moet een reden hebben om beslissingen te nemen, anders krijg je van die valse dictators, die maar lukraak dingen doen omdat niemand tegen ze in durft te gaan.

3 oktober 2023 om 16:00

Hoezo stoer man? Dat jij een van de brave jongetjes was op school wil nog niet zeggen dat er ook rebelse mensen bestaan.
Gelukkig ook maar dat er types als Ibrahimovic zijn die zich zelf voeden met hun ego en het dan evengoed ook nog waar maken.
Ik vind Guardiola ook een engerd en dan bedoel ik in de zin van hoe hij met sommige spelers omgaat als ze niet precies doen zoals hij het wilt.
Ibrahimovic mag wel gezegt worden is gefaald bij Barca maar dat lag niet aan zijn kwaliteiten dat lag meer aan de trainer gelukkig is hij na zijn tijd bij Barca nog bij iedere club zeer belangrijk geweest en heeft Pep zijn carriere niet dood kunnen maken.

Dat hij Arsenal afwees is zijn keuze geweest dan neem ik hem niet kwalijk.
Zijn carriere heeft er niet onder geleden want hij heeft met de stap naar Ajax en al zijn clubs daarna genoeg prijzen en triomfen mogen pakken en vieren.

3 oktober 2023 om 16:10

Als hij het coole rebelletje uit wil hangen, helemaal prima maar verwacht alsjeblieft niet dat mensen die mentaal doorgegroeid zijn na hun twaalfde je een coole kikker vinden.. Deze houding is puberaal en kinderachtig, niets meer niets minder.

Bovendien hebben we de afgelopen 13 jaar constant van die jankverhalen moeten lezen hoe "guardiola hem niet op waarde kon schatten en hij daarom weggepest is bij Barcelona".. Blijkbaar is Ibrahimovic vanaf dag 1 dwars op die club aangekomen en heeft hij zichzelf onmogelijk gemaakt, het blijkt dus eens te meer dat niet Guardiola maar Ibrahimovic de eikel is in dit verhaal..

3 oktober 2023 om 16:11

Rebel zijn betekent dat je schopt tegen een gebrek aan normen en waarden bij instanties die de macht hebben. Het betekent niet dat je je gedraagt als een bijdehante kleuter in jouw volwassen leven en moeilijk gaat doen puur om moeilijk te doen. Dan ben je eerder een eikel dan een rebel. Want laten we droog zijn, wat heeft Ibrahimovic daadwerkelijk gedaan met die uitspraken? Gooit hij aandacht op maatschappelijke problemen? Is hij de wereld aan het verbeteren? Inspireert hij anderen om een beter leven te leiden? Nee, het enige wat hij voor elkaar heeft gekregen is om andere mensen te laten lachen over die keer dat hij een grote bek had omdat er iemand durfde te denken dat hij geen God is. Dat is waar je hem vooral aan gaat herinneren. Een nalatenschap van een clown die zichzelf zag in het rijtje Ronaldo, Messi, maar in werkelijkheid niet genoeg was voor de absolute top en zelfs zijn nationale elftal daardoor slechter liet spelen. Zweden heeft meer bereid voor en na Zlatan dan tijdens Zlatan. Het verbaast me elke keer ho emakkelijk mensen onder de indruk zijn van deze gast.

3 oktober 2023 om 16:12

"hey Zlatan, we hebben hier al een aantal jaar de regel dat je niet in een dure bak naar de training komt, maar bijv. met de auto van de sponsor. Dat hebben we met het hele team afgesproken"

Als dan je eerste instinct is "ik koop een Ferarri" dan ben je echt een klein kindje met een fragiel ego.

3 oktober 2023 om 18:07

@TheRoscoe. Misschien komt het gewoon omdat waar hij ook kwam, hij altijd presteerde? Dat hij geen Messi of Ronaldo was, ok, maar dat is de rest van de wereld ook niet. Deze man zat daar wel jaren lang op afstand in de klasse topper.

3 oktober 2023 om 18:57

Er zijn altijd spitsen geweest die beter waren dan Ibrahimovic op elk punt in de voetbalgeschiedenis en daarvoor hoef je Messi en Ronaldo niet eens voor op te noemen. Verder vind ik wijzen naar zijn voetbalkwaliteiten een zwaktebod als we het hebben over hoe hij zich neerzet in het openbaar.

3 oktober 2023 om 16:20

Ik stoor me meer aan de veroordelende kantoortijgertjes in de comments. Zelf nooit verder gekomen dan de B2 bij de plaatselijke vereniging, maar wel haantje de voorste wanneer een van de besten iets zegt dat niet strookt met hun beleving. Wellicht wijs om wat minder te veroordelen en te accepteren dat er heel wat verschillende karakters zijn. Guardiola en Zlatan zijn beiden erg dominant op hun eigen manier en dat kan botsen. Zou het zelf ook mateloos vervelend vinden als elk detail van wat ik doe becommentarieerd wordt. Hoezo mag die vent niet in een zelfgekozen auto naar de training komen? Alsof jij het fijn zou vinden als je manager jou kwam vertellen welk merk schoenen je wel of niet mag dragen. “Donder op manager” zou je reactie zijn. Zo reageert Zlatan ook, wat begrijp je niet?

3 oktober 2023 om 18:02

Zelf nooit verder gekomen dan de b2. Aah oke. Dan mogen wij dus niks vinden van Zlatan. Goed om te weten. Waarom ik er toch inhoudelijk op in ga weet ik oook niet, want zo een uitspraak zegt ook genoeg over jouw niveau. Maar ben jij nou echt zo dom om te begrijpen dat een ferrari kopen iets anders is dan donder op manager te zeggen?

3 oktober 2023 om 19:05

Zelfs al heb je gelijk, dan laat Ibrahimovic nog zien het verstand te hebben van een kind.

Er waren maar twee scenario's mogelijk: 1. hij ondermijnde zijn coach en die zou niet sterk genoeg zijn om dit te kunnen dragen, wat slecht is voor het team of 2. zijn coach is qua karakter minstens even sterk en heeft nu een negatieve gedachte over je.

Je hebt het over een kantoortijger, maar het gaat gewoon over logica gebruiken. En om in jouw analogie verder te gaan: wanneer een manager mij vertelt wat voor schoenen ik moet dragen (los van het gegeven dat je op veel kantoren inderdaad een dresscode hebt), dan ga ik ergens anders werken. Dat is wat je doet wanneer je meer dan twee gram verstand en een beetje karakter hebt.

3 oktober 2023 om 16:54

Wat je ook kan doen... is niet kijken... als je t zo erg vind..
Mijn god... de man word iets gevraagd en hij geeft antwoord..

3 oktober 2023 om 18:04

Als je er zo in staat, kijk je toch lekker niet? Ik kan hier wel van genieten, zo lang je je grote mond ook maar waar maakt.

3 oktober 2023 om 18:24

Waarom zou je die moeite nemen om je een uur te ergeren? Heb je niets beters te doen?

3 oktober 2023 om 18:40

Het ligt er vooral aan hoe het gaat. Als mijn baas wil bepalen hoe ik naar het werk kom, dan zal ik een auto van het werk moeten krijgen, waarin ik zelf ook wil rijden. Dus iets wat bij mijn wagenpark zou passen. Maar stel nou dat Guardiola zegt dat er geen patserige auto's op de parkeerplaats horen, dan vind ik juist een Ferrari klasse uitstralen. Veel meer dan een BMW, Audi of Mercedes, omdat die juist ook vaak een soort pauperuitstraling hebben, omdat de goedkopere modellen vaak door van die rare kerels met petjes en handtasjes worden gereden. Hebben ze een auto van de club van een prima merk, dan is het te begrijpen dat je daarmee komt.

3 oktober 2023 om 23:21

@Yoerri
Wat heeft dit met stoer te maken?
Het heeft met inbreuk op je vrijheid te maken. Hij kan toch niet bepalen, welke auto je rijdt , welke vrouw je neukt of in welke huis je woont. Prive zaken gaat helemaal niemand wat aan. We wonen niet in Zuid Afrika, China of Rusland in de westen zijn we zogenaamde libertariërs...

4 oktober 2023 om 07:12

Als dat de gangbare club cultuur is dan heb je je daar maar naar te schikken. Je hebt de “vrijheid” om te spelen waar je wilt, je bent niet verplicht om bij Barcelona spelen. Als jij ervoor kiest (vrijheid) dan heeft Barcelona het recht/de vrijheid om wel wat eisen te stellen.

Grappig dat mensen er altijd maar vanuit gaan dat die “vrijheid” maar 1 kant op werkt..

Oud nieuws. Al zo vaak voorbij zien komen in interviews en ook in zijn boek..

Overal waar Guardiola komt pakt ie prijzen, dus heeft ie gelijk

3 oktober 2023 om 15:03

Maar Zlatan pakt ook overal prijzen, dus hij heeft ook ‘gelijk’. Dat stukje van die Ferrari is mij nog onbekend trouwens en ik heb ‘Ik Zlatan’ al 3x gelezen denk ik, maar misschien kan ik het mij niet meer herinneren.

Verder moet je Zlatan (z’n uitspraken in ieder geval) gewoon met een korreltje zout nemen. Het was een (hele) goede voetballer die de meest fantastische goals heeft gemaakt, maar hij is natuurlijk nooit de beste geweest in zijn gehele voetbalcarrière.

3 oktober 2023 om 15:12

Hoeveel CL’s heeft ie eigenlijk gepakt? Alleen grote sterren die presteren verdienen een speciale behandeling. Die heeft United niet. Suf interview.

3 oktober 2023 om 15:16

Geen. Bij Inter pakte ze 'm toen hij net weg was en bij Barca wonnen ze 'm ook het jaar nadat hij weer vertrokken was. Verder heeft hij volgens mij zelfs nooit in de halve finales gestaan.

3 oktober 2023 om 15:41

Je hoeft geen CL te winnen om een grote speler te zijn geweest, in mijn ogen dan. Nacho Fernandez heeft 5 CL’s op z’n naam staan, maar die had ik de afgelopen jaren niet eens bij mijn Ajax willen zien.

Je kan zeggen wat je wilt, maar een speler als Zlatan moet je altijd een speciale behandeling geven. Dat zijn de spelers waar je soms een oogje bij moet dichtknijpen, want die wint gewoon wedstrijden voor je.

3 oktober 2023 om 15:49

@klene: met dat verschil natuurlijk dat Nacho 1/ een 'meeloper' is en 2/ zichzelf niet als God himself beschouwt.

Zlatan was een geweldige speler, speelde bij geweldige clubs (en in geweldige teams) maar zijn track record in de CL is gewoon erg zwak voor een speler van zijn niveau. Scoorde ook nauwelijks in de knock out fase (minder dan 10x als ik het goed heb), terwijl ie tot zijn 40ste heeft gevoetbald.

Los daarvan is zijn 'act' ongelofelijk vermoeiend en bij momenten ridicuul( 'ik ben God' en dergelijke...)

3 oktober 2023 om 16:00

Hoeveel CL’s heeft R9 eigenlijk gepakt?

3 oktober 2023 om 16:04

Geen. Het verschil tussen Ronaldo en Ibrahimovic is dat Ronaldo zijn kop hield. En een WK heeft gepakt. En een van de beste spitsen aller tijden is. En ook geen blaaskaak is die zijn eigen prestraties moet uitvergroten omdat hij aandacht wilt. Andere mensen praten genoeg over zijn grootheid. Ibrahimovic heeft teveel WWE gekeken.

3 oktober 2023 om 16:53

Gaan we nou serieus Zlatan vergelijken met Ronaldo, een van de beste spitsen ooit? Begrijp me niet verkeerd, Zlatan is een topspeler maar er is een reden dat hij nooit bij de absolute top heeft gespeeld. Ja een jaartje bij Barca en daar hadden ze hem langer dan een jaar niet nodig.

3 oktober 2023 om 15:18

En worden de clubs onderzicht voor fraude. Op zijn 3 jaar bij Bayern na (waar je objectief kan zeggen dat hij het minst gepresteerd heeft). Ik zeg niet dat hij er iets mee te maken heeft maar wie weet komt er binnenkort wel een hele donkere asterix achter zijn gehele carriere tot nu.

3 oktober 2023 om 16:08

Je zegt niet dat hij er iets te maken mee heeft maar insinueert het wel? Wie weet komt er binnenkort een donkere asterix achter zijn carriere? Of is dit meer iets wat je hoopt? Dit is echt wederom een bevestiging dat het Pep van Barca Real destijds zo erg pijn heeft gedaan en vernederd. Jullie kunnen het maar niet accepteren die vernederingen of wel? Zo kansloos weggespeeld worden alsof het trainingen zijn heeft duidelijk mentaal zn tol geeist. Gewoon accepteren dat het 1 van de beste coaches ooit is met
Voetbal waar je u tegen zegt. Minste
Periode bij Bayern tja, tegen 12 man kan je ook niet winnen. Bayern in Bernabeu duidelijk genaaid al zullen jullie dat nooit toegeven uiteraard.

3 oktober 2023 om 17:39

Neen dat insinueer ik helemaal niet. Lees het nog eens?

Als Barca veroordeelt wordt voor omkoping en/of corruptie tijdens zijn periode en City voor financiele fraude tijdens zijn periode, dan komt er dus een asterix achter zijn naam: *In hoeverre ligt dat succes mede aan de misdaden van zijn werkgevers destijds?

3 oktober 2023 om 17:41

Periode bij Bayern tja, tegen 12 man kan je ook niet winnen. Bayern in Bernabeu duidelijk genaaid al zullen jullie dat nooit toegeven uiteraard.

Zoiets kinderachtig weer is niet verrassend. Wel na die hele tirade over hoe iets een ander zo erg pijn heeft gedaan en de vernedering niet geaccepteerd kan worden.

Wat een explosieve reactie vanwege een ingebeelde belediging zeg. Kleuter.

3 oktober 2023 om 19:08

Een asterisk bedoel je

Tenzij er een kleine Galliër bij komt te staan.

3 oktober 2023 om 19:56

Kinderachtigs? Het is de waarheid. Alleen Madridista’s als jij steken hun kop daarvoor in het zand.

Explosief? Even de feitjes benoemen. Pep werkt kennelijk als een rode lap op een stier bij je. Gaf alleen aan waar dat vandaan komt.

Kleuter? Jij bent een zuigeling die nog pap uit de cocosnoten van zn mama te drinken krijgt. Zo zielig reageer je hier altijd. Vooral als het Barca gerelateerd is.

3 oktober 2023 om 20:51

Ja zo een ja. Hoewel die Gallier ook geinig zou zijn

3 oktober 2023 om 20:51

Ja explosief en kinderachtig, zoals je nu weer doet.

3 oktober 2023 om 15:42

Ik wou net zeggen, toen ik zijn boekje open deed heb ik dat zelf kunnen lezen. Dat hoeft die kwal van een Piers Morgan niet voor mij te doen.

3 oktober 2023 om 15:54

Doet hij toch ook niet? Hij heeft gewoon een interview met hem.

3 oktober 2023 om 16:39

Guardiola is een geweldige coach, maar we moeten niet gaan doen alsof prijzen pakken met City, Bayern en Barca alleen voor de allergrootsten is weggelegd. Money wins trophies, met of zonder Guardiola.

Hate it or love it.. ergens hou ik wel van zo'n tegendraadse non-conformistische mentaliteit maar aan de andere kant kan het ook strontvervelend worden.

Je hebt types als Zlatan die ook daadwerkelijk één van de beste spelers ter wereld is geworden en je hebt types als Noa Lang die redelijk kunnen voetballen maar zich ook zo gedragen.

Het ligt er maar net aan wie de persoon is die zich zo opstelt en wat zijn prestaties zijn!

3 oktober 2023 om 15:10

Noa Lang zegt af en toe wat doms of irritants, maar komt echt niet in de buurt van deze mafklapper. Ik heb echt liever Lang dan deze narcist. Lang is een beetje een kwajongen wiens accent en hoofd hem een beetje tegenzitten, Zlatan is toe aan een beoordeling door een psychiater.

3 oktober 2023 om 15:16

Nou nou, ik zie Lang enkel uitspraken doen waaruit je kan concluderen dat hij niet de slimste van de klas was (waar niks mis mee is). Lang zijn uitspraken zijn dom en onschuldig. Ik vind niet dat je kan zeggen dat hij zich ook zo gedraagt, Zlatan noemt zichzelf letterlijk God in dat interview en zo ver gaat Lang totaal niet.

3 oktober 2023 om 16:04

cmon man.
Hij noemt zichzelf inderdaad god, maar kijk eventjes met wat voor gezicht hij dat zegt.
Dan weet je geowon 100000% dat hij een geintje maakt.

Als je leest wat hij zegt tijdens interviews, gaat het volledig verkeerd.
Als je kijkt naar zijn interviews, is het al een stuk genuanceerder.

Maar misschien ben ik ook niet helemaal objectief, want Zlatan is voor mij een fenomeen. Mijn favoriete voetballer.

Zlatan voert zichzelf op als een Chuck Norris-figuur van de voetballerij, met bijbehorende memes en alles. Ik vind dat vermakelijk. Het is ook duidelijk dat hij het nét niet echt meent. De knipoog is niet ver. Dat maakt het draaglijk.

Zolang de club geen autosponsor heeft die tevreden moet worden gehouden zal het mij echt een zorg zijn of die gasten in een eenvoudige Ford of top of the line Ferrari komen voorrijden. Zolang ze op de trainingen en tijdens de wedstrijden 100% geven en voor de sport leven vind ik dat je ze dat moet gunnen.

Stoer man, Zlatan. Heel erg onder de indruk. Echt geweldig hoe je al op dag 2 eigenwijs deed en je daarmee een plek in het beste clubelftal aller tijden kwijtraakte. 42. Als ik zijn moeder was, dan zou ik me rot schamen.

Barca had Zlatan nooit moeten halen. Los van dat het een geweldenaar was paste Eto’o qua speelstijl veel beter in het spel van Barca (voornamelijk diepgang zonder bal). Scoren deden ze beiden. Eto’o bewijs het gelijk door het seizoen erop ook met Inter de treble te pakken. Blijft m’n lievelingsspits ooit in een Barca tenue.

3 oktober 2023 om 16:43

Ik leg hierbij toch vooral de schuld bij Pep. Als je zowel Eto'o als Zlatan tegen je in het harnas jaagt, dan heb je als coach toch ook wel boter op je hoofd. Overigens is Eto'o na dat topjaar bij Inter ook wel snel afgezakt. Maar hij was echt gruwelijk in zijn hoogtijdagen.

3 oktober 2023 om 19:14

Eto'o wilde hij in jaar 1 al weg hebben, maar heeft zichzelf teruggevochten en Guardiola kunnen overtuigen. Daarna bleek er toch geen goede feeling te zijn tussen Guardiola en Eto'o.

Ibrahimovic heeft zijn eigen ruiten in weten te gooein.

Met heel veel andere spelers in de absolute top, heeft Guardiola weinig moeite gehad of in ieder geval op professioneel niveau weten te werken. Me dunkt dat het dan toch echt aan die twee ligt. Helemaal als je ziet wat ze daarna hebben gedaan en hoeveel opstootjes ze hebben gehad.

Beetje gek om dan de schuld vooral bij de coach te leggen.

3 oktober 2023 om 20:02

Eto’o wilde hij onterecht afserveren zoals Dinho en Deco. De hele spelersgroep heeft toen ingesproken op Pep dat ze Eto’o erbij willen houden en hij belangrijk voor hun kan zijn. Dat heeft hij dat seizoen ook direct bewezen. Zowel 2006 als 2009 in de finale beslissend geweest, maar ook qua spel in het algemeen.

Zlatan tja, Messi als valse spits in 2008/2009 was een meesterzet. Des te meer snap ik de aankoop van een echte 9 als in Zlatan niet. Eto’o kon vanwege zijn diepgang en snelheid nog vanaf rechts komen de open ruimtes in. Zlatan uiteraard niet. En prime Messi uiteraard lichtjaren voor op prime Zlatan.

Toen Pedro dat seizoen (2009/2010) ook echt doorbrak was het al gauw einde oefening voor Zlatan.

3 oktober 2023 om 20:53

@Joga_Bonito10

Niet alleen Pedro, ook Bojan klopte ineens enorm hard op de deur. Kan me dat schitterend doelpunt op Villarreal herinneren waar hij 3 man razendsnel uitschakelde en dan nog proper afwerkt.

4 oktober 2023 om 00:28

Waar heb je het over? Guardiola had de neuzen allemaal dezelfde kant op staan.

Eto'o werkte hard tijdens het voorseizoen en liet weten niet te willen vertrekken en zijn plek te verdienen. Dat heeft ie destijds ook gedaan.

Maar beweren dat Deco en Ronnie onterecht zijn afgeserveerd? Onzin. Ze moesten eruit. Ze waren niet meer op hun best en waren teveel bezig met andere praktijken of misten het heilige vuur. Iets wat Eto'o wel weer liet zien, maar de twee jaren daarvoor niet. De twee seizoenen ervoor was Eto'o de hoofdrolspeler in zijn soap, niet het team.

Pedro z'n doorbraak staat helemaal los van Ibrahimovic. Laatstgenoemde kreeg heel, heel veel kansen nog. Maar ihj was gewoon niet goed genoeg. Heeft ook geen donder te maken met verkeerd gebruikt worden. Hij miste ontzettend veel kansen en er kwam zelfs dat moment tegen Zaragoza waarin Messi hem de pingel gunde, zodat hij aan zijn doelpunt toe kon komen.

Het enige dat voor een einde oefening van Ibrahimovic zorgde, was het gegeven dat ie z'n eigen kop zo ver in zijn reet had zitten, dat ie het niet kon hebben dat het team niet om hem draaide.

Wat een belachelijke regel van Guardiola. Wat maakt het uit met wat voor auto ze naar werk komen? Micro managen in een enge vorm. Geef ibrahimovic groot gelijk om daar schijt aan te hebben.

Het verschil tussen bv een Stoichkov en een Ibrahimovic. Stoichkov had een wild en rebels karakter, maar kon naast teamspeler zijn, ook daadwerkelijk wedstrijden beslissen op absoluut topniveau Kon zelfs een prima lichting Bulgaren naar de 4e plek van het WK brengen.

Toen Ibrahimovic de absolute top bereikte, kon hij het niet voor elkaar krijgen. Heb het lange tijd gehoopt, maar die gast heeft alleen zijn eigen glazen in weten te gooien en een grote bek open gezet. Treurig, gezien hij nog meer uit zijn carriere had kunnen halen.

Leuk he Ibra, maar die Ferrari heeft je een CL gekost :-)

Volgens mij klopt dit verhaal niet echt. Want in zijn boek gaf die al aan dat hij altijd met de auto van de sponsor naar de club kwam omdat dat moest van Pep. Maar na hun ruzie volgens mij na de uitschakeling tegen Inter was die er klaar mee en begon toen met zijn Ferrari naar de club toe te komen. Dit veroorzaakte een media rel. Dit alles staat al in zijn boek net als dat stuk over Arsenal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren