Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Guardiola kiest woorden zorgvuldig: ‘Soms wordt ervoor gefloten en soms niet’

Laatste update:

Manchester City ging vrijdagavond op bezoek bij Wolverhampton Wanderers met 3-2 onderuit. The Citizens kwamen al vroeg met tien man te staan door een rode kaart voor Ederson en pakten nog wel een 0-2 voorsprong, maar zagen die marge in de tweede helft verdwijnen. Benjamin Mendy werd bij de gelijkmaker van the Wolves afgetroefd door Adama Traoré en Josep Guardiola krijgt na afloop de vraag of hij vindt dat er sprake was van een overtreding.

“Ik weet niet zo goed waar het over gaat. De Premier League is een fysieke competitie. Soms wordt ervoor gefloten en soms niet”, antwoordt Guardiola in gesprek met Amazon Prime op de vraag over de gelijkmaker van Wolverhampton Wanderers. Door een doelpunt van Matt Doherty in de absolute slotfase hield Manchester City uiteindelijk geen punten over aan het bezoek aan the Wolves.

“Als je tegen deze tegenstander in deze periode met tien man komt te staan, is dat zwaar. We stonden op voorsprong, maar konden het resultaat niet verdedigen. Het team heeft een ongelofelijke prestatie geleverd, de spelers hebben ervoor gevochten en verdienen daar de complimenten voor”, analyseert Guardiola, die Sergio Agüero, Riyad Mahrez en Kevin De Bruyne wisselde. “In die situatie moesten we verder terug zakken en gokken op de counter. Ik zag dat spelers moe waren en daarom heb ik besloten om te wisselen.”

“We moeten aan de volgende wedstrijd denken. Het draait erom dat we onze wedstrijden winnen en op dit moment is het niet realistisch om hierover te praten. De volgende wedstrijd is alweer over 48 uur”, reageert de manager van the Citizens op vragen over de titelrace met Liverpool, dat nu een voorsprong van veertien punten heeft met een wedstrijd minder gespeeld. Bernardo Silva spreekt van een een ‘moeilijke wedstrijd’ tegen ‘een van de moeilijkste tegenstanders in de competitie’. “Kleine foutjes kostten ons uiteindelijk twee doelpunten. Het team heeft er alles aan gedaan, we hebben goed gespeeld.”

Gaat Manchester City nog een rol van betekenis spelen in de titelstrijd?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het was ook een overtreding. Maar heel dom van Mendy om daar niet te gaan liggen. Mist duidelijk intelligentie en ervarenheid.

28 december 2019 om 00:01

Dit was dus echt geen overtreding, heel goed van de scheids om door te laten spelen. Altijd zijn het verdedigende spelers die zich veel te makkelijk laten vallen omdat de scheids toch meestal in het voordeel van de verdedigende ploeg fluit. Dit was zo een situatie waar 8/10 scheidsrechters terug zou fluiten omdat het de verdedigende ploeg is terwijl het niet eens een overtreding is. In een aanvallende positie zou dit never nooit een overtreding zijn. Kortom top besluit.

28 december 2019 om 00:07

Sterling krijgt een duw in de blessure tijd (ook van Traore) en gaat naar de grond en krijgt de overtreding wel mee. Terwijl dat duwtje veeel lichter was dan die op Mendy. Je moet in die situatie gewoon gaan liggen en de wedstrijd dood maken.

28 december 2019 om 00:08

Schei uit hoor Nuri.. Adama Traore loopt Mendy vol, maar dan ook echt vol in z’n rug. Het is dat Mendy zelf ook sterk is, want een lichtgewicht had echt een zwieperd van jewelste gekregen. Dat Mendy zo eerlijk is om te blijven staan, dat is niet zo slim van hem.

28 december 2019 om 09:55

Ik vind dit echt een moeilijke, als mendy had gaan liggen had die waarschijnlijk een vrije trap gekregen. Feit is wel dat Mendy weet dat traore komt en hij gaat er helemaal voor staan om hem op te vangen en dan verliest hij het duel. Ik zou hier als VAR
niet ingrijpen want het is ook geen duidelijke fout van de scheids. Neemt niet weg dat het geen slimme actie is om de bal niet de 2e ring in te roeien.

Was helemaal niks aan de hand. Gewoon een domme fout van Mendy. Grootste fout vandaag was toch van Guardiola door De Bruyne naar de zijkant te halen. Ik snap dat hij hem wilt sparen voor zondag maar het werd zo slecht toen hij er uit ging. Had eerder Sterling eruit moeten halen.

28 december 2019 om 00:00

Idd zeer vreemd. Had dan nog eerder Rodri eruit gehaald en dan Silva of KdB een linie terug om een counter opbouw te verzorgen met een diepgaande Sterling voorin. Na de wissel van Kdb was het klaar. Alleen Silva probeerde de bal nog wat te behouden maar er was geen aanvalspower meer.

28 december 2019 om 00:05

Rodri eruit halen als je een voorsprong moet verdedigen vind ik niet bepaald slim. Zeker niet als je verdediging een ramp is.

28 december 2019 om 00:09

Nee klopt dat is ook wel zo. Alleen je ziet City toch niet echt kunnen verdedigen, het lijkt net als met Ajax. Dus ze moesten voor die 1-3 gaan bijv. Ik denk dat KdB daar ook teleurgesteld over is. Nadat ze enkel gingen verdedigen werd het echt moeilijk voor ze. En Pep haalde de voetballers eruit waarmee je nog enig counter attack op kon zetten. Maar idd hoor, het is wel riskant.

“Ik weet niet zo goed waar het over gaat".je bent nu al jaren werkzaam in de PL, dan weet je donders goed waar het over gaat.geef gewoon eerlijk antwoord.als zelfs een instituut als PEP dat niet doet, dan is het gewoon een verziekte sport.

28 december 2019 om 00:37

Hij weet heus wel waar het over gaat, maar als hij dus zegt wat hij hoogstwaarschijnlijk denkt, dat de scheidsrechter hier fout zit, dan krijgt hij dus een schorsing en een boete. Dat is het dus gewoon niet waard voor hem.

Als je je als verdediger zo laat aftroeven in de eigen 16, begin dan niet te discussiëren over een overtreding maar kijk in de spiegel. Die Mendy moet zich doodschamen. Als je daar in balbezit komt je lichaam tussen bal en tegenstander en je laat je zo de kaas van het brood eten, dan verdien je ook een tegendoelpunt. City heeft niet die killer mentaliteit om een wedstrijd met 10 man dood te maken vanuit de organisatie. Ze zijn niet gewend om de rijen gesloten te houden en ze weten zich ook geen raad met uitverdedigen tegen een ondertal. Ze gaven de bal telkens direct weer kado aan Wolverhampton. Verdiend verloren, ze brachten veel te weinig.

Overtreding? Nooit! De bal komt nota bene van een City speler, dus was het Mendy gelukt om de bal af te schermen dan was het een corner voor the Wolves geweest. Puur concentratie. En de bal afschermen tegen Traore, 1 van de fysiek meest sterke spelers in de voetballerij? Dat is dom. Terecht doelpunt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren