Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Guardiola haalt aanvoerder Arsenal naar Manchester City’

Laatste update:

Mikel Arteta gaf onlangs te kennen dat het voor 99 procent vast stond dat hij zou gaan stoppen als profvoetballer. Inmiddels lijkt duidelijk wat Arteta de komende seizoenen gaat doen: volgens Marca gaat de 34-jarige Spanjaard aan de slag als rechterhand van Josep Guardiola bij Manchester City.

/

Toen Guardiola hoorde dat Arteta speelde met de gedachte te stoppen, heeft de oefenmeester zijn landgenoot direct gebeld. Arteta heeft elf jaar ervaring in de Premier League (bij Everton en Arsenal) en Guardiola kan die kennis goed gebruiken. Arteta begint op 1 juli aan zijn avontuur in het Etihad Stadium.

Dat Arteta werkzaam blijft in de voetballerij is geen wonder. De Bask begon twee jaar geleden met de cursussen voor zijn trainersdiploma en het lijkt erop dat het einde in zicht is. Ook bij Arsenal had hij toe kunnen treden tot de technische staf, terwijl Mauricio Pochettino (de manager van aartsrivaal Tottenham Hotspur) ook toenadering gezocht zou hebben.

Denk je dat Mikel Arteta in de toekomst een toptrainer wordt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zie hem liever in een andere functie bij Arsenal. Maar goed, na Viera is hij niet meer de eerste die die kant op loopt. En samenwerken met een landgenoot is ook wel relaxt. Het is 'm gegund, zolang hij volgend seizoen maar niet nog een jaar ons shirt op het veld draagt

Niet zo vreemd. Voor een functie in de technische staf is Arteta natuurlijk perfect. Hij is niet alleen een slimme voetballer, maar gewoon een intelligent mens (zoals Guardiola dat ook is). Zijn gedrag is onbesproken, zijn interviews getuigen van de nodige beschaving en hij kent de verantwoordelijkheid van het aanvoerderschap. Tel hierbij zijn PL ervaring op en je hebt je ideale assistent.
Wenger heeft hem ook hoog staan wellicht ziet hij Arteta als zijn verlengstuk in het post-Wenger tijdperk.

20 mei 2016 om 15:22

Mooi verwoord.

20 mei 2016 om 18:02

En dan vergeet je nog het belanrijkste, wat waarschijnlijk de beslissende factor was voor guardiola, dat die spaans is..

Alleen maar goed dit. Laat Arteta maar een aantal jaar ervaring opdoen onder Guardiola, kan hij daarna mooi trainer van Arsenal worden, als een soort Wenger/Guardiola mix😁

20 mei 2016 om 13:48

En ook zo'n Ferguson scenario gaan krijgen? Nee, zet daar maar één van de meest gevestigde namen uit de trainerswereld neer na Wenger. Ancelotti, Guardiola, Klopp, en wellicht Conte zijn namen die dat zouden kunnen.

Nou succes ermee city. Noem dit geen aanwinst of het nou voor de breedte is of niet.

20 mei 2016 om 15:47

Je leest de tekst dan ook niet. Beetje jammer. Het gaat erom dat Arteta in de trainersstaf kan toetreden, wat volgens mij een prima aanwinst zou zijn want hij heeft de leiderscapaciteiten van een trainer. Mooie club om bij te beginnen zou ik zo zeggen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren