Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Guardiola: ‘Geweldig voor Duitsland, Löw en mijn spelers’

Laatste update:

Bayern München had een groot aandeel in de WK-winst van de nationale ploeg van Duitsland. Liefst zeven spelers van der Rekordmeister maakten deel uit van de selectie en alle zeven spelers kwamen in actie in de eindstrijd tegen Argentinië. Mario Göte tekende als invaller zelfs voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Trainer Josep Guardiola van Bayern München is trots op zijn spelers.

/

“Het is geweldig voor Duitsland. Ik wil al mijn spelers en bondscoach Joachim Löw feliciteren”, laat Guardiola optekenen via de officiële kanalen van de club. “Geniet van deze prachtige winst op het WK. Duitsland heeft het verdiend.”

Sportief directeur Matthias Sammer is eveneens trots op de nationale ploeg. “Wat een geweldige zege. Ik ben enorm blij voor de nationale ploeg, voor Löw en voor de zeven wereldkampioenen van Bayern München. Het is een fantastische prestatie. Ons team heeft dit verdiend en heel Duitsland is er blij mee.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toch goed voor elkaar deze Guardiola. Stond vind ik bij Spanje ook aan basis met zijn spelers van de winst op het WK van 2010 en nu met Bayern-spelers aan de basis van de WK-winst van 2014.
Goed om te weten dat zulke trainers nog steeds heilig geloven in aanvallend voetbal.

14 juli 2014 om 14:31

Mwa, die van 2010 wel, maar die van 2014 niet.

Je zag al dat Duitsland aan het groeien was na die 7-0 overwinning op Barca in de CL.

14 juli 2014 om 14:34

Ja maar toch je merkt wel dat Duitsland nu veel minder gehaast is tijdens de aanval en dat is echt typisch een van de spelconcepten van Guardiola.
Maar als we toch complimenten uitdelen dan ook naar onze eigen Louis van Gaal.

14 juli 2014 om 14:57

Hou toch op. Low is de bondscoach dus geen Pep

14 juli 2014 om 15:00

Het dodelijk efficient omgaan met kansen kun je ook wijten aan Heynckess, ik vind dat je Pep nu iets teveel krediet geeft voor de prestaties van Löw en anderen die gebouwd hebben aan dit fundament.

14 juli 2014 om 16:25

Dat is al begonnen sinds Louis v Gaal en Heynkes.
Die hebben meer voetbal in bayern gegooid en ook het team meer duits gemaakt.

En dit is gewoon de verdienste van Low en niet Guardiola die is de bondscoach niet.

14 juli 2014 om 14:34

inderdaad, en onder low heeft duitsland heel veel mooi voetbal gespeeld en dit ook verdiend

duitsland heeft gezien het hele toernooi wel de beste wedstrijden gespeeld, hoewel ze natuurlijk wel een behoorlijk zwakke poule hadden

ik heb voor het toernooi op argentinie gegokt...en dacht nog steeds dat die zouden winnen, ook gezien de te goede wedstrijd van duitsland tegen brazilie en het feit dat er nog nooit een europees land een wk won in zuid Amerika

alle lof voor deze coach en het hele team, er zat eigenlijk geen zwakke schakel in (al vond ik klose zelf niet meer kunnen, zou altijd voor gotze gaan)

14 juli 2014 om 15:25

Vanaf de wedstrijd tegen Frankrijk leek het terug wat meer op het Bayernvan Heynckes. Lahm terug op rechtsback, Schweini op het middenveld.

14 juli 2014 om 15:38

Klinsmann heeft de fundamenten voor dit Duitse elftal gelegd. Low heeft die slechts aangevuld met wereldtalenten.

14 juli 2014 om 15:53

Ik bedoelde eigenlijk het Bayern van heynckes en niet van Guardiola.

En ja Klinsmann heeft de speelstijl van het Duitse voetbal inderdaad veranderd. Dat wordt door vele mensen onderschat.

14 juli 2014 om 17:16

Duitsland heeft haar speelstijl vooral te danken aan Klopp, Heynckes en zeer weinig aan Guardiola(tot nu toe). Het naar voren drukken en daar de positie behouden en bij bal verlies direct druk zetten, en nog is kunnen countervoetballen. Is typisch het spel van Klopp en Heyckens. Maar laten we niet de trainer Low vergeten. Hij heeft alleen betere spelers tot zijn beschikking, door de genoemde trainers, maar moet deze ook goed kunnen postinioneren etc etc.

Nog te bedenken dat Duitsland de geweldenaar Reus miste, Gundogan op het middenveld en de linksback Schmelzer. Ookal vond ik het jammer dat Durm geen kans kreeg..

Na jaren op plaats 2 en 3 te eindigen ben ik ook gewoon ontzettend blij. Vorig jaar de lang verwachte CL winst gepakt en een jaar later het WK, 2 grootste prijzen ter wereld in 2 jaar. Dat maakt al die keren dat het mis ging goed, en het wachten is beloond, en hoe!

14 juli 2014 om 14:38

Helaas geldt dat niet altijd. Wij wachten als Nederland al zolang op een prijs en zijn er altijd zo dichtbij geweest.
Nee dit is geen kwestie van geluk, maar gewoon van niveau en kwaliteit.

* Mario Götze

Mooie sportieve reactie van Guardiola en natuurlijk is hij blij dat 7 (!) van zijn spelers meededen in de finale. Hij heeft toch een mooie afvaardiging voor het WK gehad, geweldig toch? Maar ja, de eerste gaat al, namelijk Kroos. Dat heeft hij zelf al bevestigd, heb ik gelezen.

Wat had ik Nederland graag tegen dit Duitsland zien spelen. Ik denk dat alleen in de eerste helft Sneijder Robben al 3 keer 1 op 1 met Neuer had kunnen zetten. Duitsland speelde gewoon tegen de middenlijn aan.

14 juli 2014 om 14:43

Ja, mee eens. Een finale Nederland - Duitsland èn een wedstrijd Brazilie tegen Argentinië had nog specialer geweest.

Weet je wat mij verbaast? Je leest over veel spelers dat die tijdens een groot toernooi niet hebben kunnen brengen wat van ze verwacht werd. Neem bijvoorbeeld Messi tijdens dit toernooi, alhoewel hij tot de beste speler is uitgeroepen waar niet iedereen achter staat denk ik. Tijdens dit WK was hij toch geen schim van de speler die hij al jaren bij Barca is. Maar niet alleen Messi, je hoort dit heel erg vaak. Maar die duitsers hebben toch ook heel veel wedstrijden moeten spelen? Zeker die van Bayern. Hoe zou dat toch komen dat zij wel hun niveau haalden?

14 juli 2014 om 14:53

@ Forzaoranje

De Duitsers beschikten altijd over een uitgedokterde fitness programma. Dit thema heeft voor hun, ook bij de clubs, net zo'n grote betekenis dan de voetbal zelf. Toen ze technisch nog minder waren hebben ze hun prijzen op basis van fitness (en onverzettelijkheid) gewonnen.

Oranje deed het deze keer ook heel goed op dit vaak. Bij de "sporthochschule Köln" (een van de leidende scholen voor fysieke fitness in de wereld) hebben veel Nederlandse voetbal fitness trainers een kijkje in de keuken mogen nemen in de laatste jaren.

14 juli 2014 om 15:07

Mee eens, maar zijn al die andere landen dan nooit op dat idee gekomen? Daarnaast werd over dit duitse team gezegd dat ze niet te vergelijken zijn met voorgaande Mannschaften. Deze spelers zijn meer getraind op techniek dan op conditie en hardheid. Des te knapper dat ze dit zowel fysiek als mentaal toch op hebben kunnen brengen.

14 juli 2014 om 17:23

Ja, maar vroeger was de fitness voor hun nog belangrijker dan de techniek. Omdat ze bij hun eerste WK overwinning in 1954 fitter waren dan de technisch perfecte Hoingaren.

In 1972 speelden ze wel "total football" tijdens hun EK zege onder de leiding van Günther Netzer. In 1973/74 hadden ze behoorlijk veel ruzie binnen het team, en dat leidde destijds tot bijna verlies van het WK in 74, waar wij het beter voetballende team waren. Maar weer was in de finale de sublieme fitness van de Duitsers uitslaggevend.

Ik ben zelf al een tijdje trainer van amateur ploegen in Duitsland, en zelfs daar zie je, net zoals in de BL, die absolute wil om elke wedstrijd te winnen, ook al staan ze in de 82. minuut 3:0 achter. Er is wel een klein mentaliteitsverschil met ons.

14 juli 2014 om 18:05

Wij zijn euforischer ingesteld. Duitsland kan als een machine opereren, zo gedraagt iedereen zich in en rond het team ook. Weet niet wat mooier of beter is. Die typisch Nederlandse uitgelaten stemming heeft ook wel wat hoor. Dat komt in Duitsland toch allemaal wat strammer over. Als Nederland een paar keer kampioen zou zijn geworden zoals de dames met hockey nu of Ajax dan ontstaat er ook een bepaalde rust die ervoor zorgt dat je als ploeg in bepaalde situaties meer controle hebt. Dat zie je bij Duitsland.

14 juli 2014 om 14:59

Duitsers zijn fitte machines en hebben een onverzettelijke mentaliteit dat ze tot het einde doorgaat. Niet voor niets is de term op zijn Duits winnen een die vaak valt!

Guardiola moet met wrijvende handjes achter zijn TV hebben gezeten, behalve bij Oranje-Spanje uiteraard . Robben die in bloedvorm is en alle Duitse spelers die het verschrikkelijk goed gedaan hebben. Beloofd weer veel goeds, hopelijk heeft hij opgelet en probeert hij niet ook dit seizoen het Barcelona spelletje door te voeren maar meer weer de Duitse oorlogsmachine van Heynckess te creëren.

14 juli 2014 om 15:09

Ja en nu hoor je vaak dat spelers die een geweldig goed toernooi hebben gespeeld vaak slecht spelen in het seizoen daarna. Maar daar zullen die Bayernspelers wel weer geen last van hebben. Byzonder!

14 juli 2014 om 15:16

Misschien wel, de tijd zal het leren haha. Maar als je ziet hoe gretig Robben bijvoorbeeld was en zijn bloedvorm denk ik dat hij mooi die lijn gaat doortrekken.

Helaas gaat Kroos weg bij Bayern. Was wel éen van de beste middenvelder van dit toernooi.

Fantastisch team uit het land waar WEL goed beleid word gevoerd, jeugd een kans krijgt en er geen 3de rangs buitenlanders voor tientallen miljoen gekocht worden.
En dat zie je allemaal terug in de nationale ploeg.

Dit in tegenstelling tot de zogenaamde "sterkste" competitie ter wereld waar de top 5 alweer 300 miljoen heeft uitgegeven, en je zal zien dat er straks als de prijzen worden verdeeld weer de Duitse clubs in de vooraan staan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren