Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Guardiola geeft advies: ‘Hij is net als Robben een formidabele speler’

Laatste update:

Josep Guardiola is ervan overtuigd dat Mario Götze in de voetsporen kan treden van Arjen Robben. De Nederlander is de laatste jaren uitgegroeid tot een wereldtopper bij Bayern München en schoot zijn club zelfs naar de eindzege in de Champions League. Götze is met zijn 22 jaar liefst zeven jaar jonger en heeft de toekomst.

/

Trainer Guardiola zegt in de Abendzeitung München dat de Duitser het in zich heeft om Bayern te kunnen dragen, net zoals Robben dat nu doet. “Het is voor jonge spelers als Götze niet gemakkelijk om naar een club als Bayern te komen. Maar hij heeft zich hier nu gesetteld, is goed bezig. Maar ik wil wel meer zien. Hij heeft veel kwaliteit en is absoluut geschikt om hier een topper te worden.”

Götze moet een voorbeeld nemen aan Robben, zo vervolgt Guardiola: “Arjen is een geweldige prof. Zijn leven is voetbal en hij kent zijn lichaam nu beter dan voorheen. Hij is een topspeler met een geweldige mentaliteit. En Bayern heeft nu weer een formidabele speler voor vijf jaar gecontracteerd”, doelt Pep op Götze, die vorig jaar zomer overkwam van Borussia Dortmund.

Ben jij het met Josep Guardiola eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Geweldig hoe Robben zich heeft ontwikkeld laatste paar jaren. Altijd al een topper geweest maar de laatste tijd is ie zo gegroeid, vooral mentaal.

25 oktober 2014 om 02:21

Hij was al eem tijdje de beste speler van Bayern hoor. Ook toen ze verloren van Inter in 2010 en ook in 2011 de uit en thuiswedstrijden

25 oktober 2014 om 03:30

Als het allemaal goed gaat in de wedstrijd is dat inderdaad zo. Maar als ze tegen een lastige tegenstander spelen en ze komen er voetballend niet doorheen, moeten ze toch wel heel vaak een beroep op Robben doen omdat hij de wedstrijd in z'n eentje kan opengooien of doen kantelen.

25 oktober 2014 om 03:33

Nou? Je ziet wel de verschil bayern met en zonder robben hoor. Robben is hun belangrijkste speler

25 oktober 2014 om 09:10

Vind niet dat hij de beste speler is van BM , het valt gewoon meer op als hij ontbreekt omdat hij cruciaal is qua positie, zet je een jeugdspeler in de plaats van schweini heeft dat logischerwijze een kleinere impact op het spel dan wanneer je een jeugdspeler op de plek van robben zou zetten (als we veronderstellen dat de jeugdspelers van ongeveer hetzelfde niveau zijn)
Lahm, Neuer, (voorlopig wat minder) Ribery , Scweinsteiger, Muller... zijn qua niveau echt niet veel minder of beter.

25 oktober 2014 om 11:07

Jezus man, snap helemaal niks van jou verhaal. Hoe moeilijk kan Nederlands nu zijn?

Gotze en Robben vallen niet eens te vergelijken en Gotze moet je in je as laten spelen. Dus dan moet Pep keuzes maken, Muller of Gotze. Daarnaast kan Muller ook vanaf rechts en dat deed hij ook bijna altijd want Robben speelde vorige jaar nog geen eens bij Bayern. Hij begon pas minuten te maken toen Kroos weg viel, die als 10 speelde maar omdat hij geblesseerd raakte ging Muller naar het as en kwam Robben erin op zijn favoriete plekje.

25 oktober 2014 om 00:12

Pfooee, mijn complimenten. De eerste persoon die het snapt! Helemaal gelijk.

Over Robben moet aangemerkt worden, Pep zal Robben niet eruit halen. Jupp deed dat wel, Robben zat 8 a 9 maanden op de bank (inclusief blessures). Maar Robben steekt momenteel ook in een hele goede vorm. Nergens voor nodig om hem eruit te halen. Met de blessuregevoeligheid van Ribery kan je op zich alle aanvallers minuten laten maken.

25 oktober 2014 om 03:09

@ Gnst
het is een kwestie van kijken en snappen vriend. Ik ze hier altijd mensen oordelen over spelers en of clubs terwjil ze wellicht maar 1 of 2 wedstrijden hebben gekeken. Je moet wel een club of speler volgen wil je er telkens oordeel over geven. Ik bedoel niet dat het erg is omdat er op deze forums genoeg van die mensen zijn die zeggen dat alle Nederlandse spelers goed en de beste zijn maar goed.... dat is een beetje supporter zijn he. Ik ben een realist en ik volg voetbal al jaren op de voet. Ik zeg wat de feiten zijn en vaak wordt je hier dan een beetje uitgelacht en verwijderen ze je comments omdat hij het beter weten terwijl ze Bayern Munchen, in dit geval, niet eens volgen.

No disrespect; Robben is goed maar Bayern heeft zo'n goede selectie dus als Robben er niet in staat dan hebben ze altijd andere sterren die schitteren. Bovendien is Ribery er ook al een tijdje eruit dus vandaar dat Robben de laatste tijden erg 'hot' is. Normaal gesproken is Ribery de beste speler van Bayern en dat ik ook zo. Hij steekt er echt uit en is in principe niet heel veel beter dan Robben maar hij is minder gierig en vecht voor het club belang.

25 oktober 2014 om 00:15

Niet helemaal waar...Robben was eind December geblesseerd geraakt.Speelde daarvoor alle wedstrijden. En toen kwam Muller op de rechtsbuiten plaats te staan...en toen kwam jou verhaal pas....

25 oktober 2014 om 00:25

Niet waar, een fitte Robben speelde maar 11 wedstrijden (in de basis, waarvan maar 4 de volle 90 minuten) in de Buli, in de CL maar 8 wedstrijden de volle minuten gemaakt, waarvan de laatste 4 wedstrijden omdat Kroos geblesseerd raakte. Robben die zelf na de wedstrijd tegen juventus toegaf dat het heel moeilijk was in de basis te komen als Kroos niet uit zou vallen ( interview kan je opzoeken bij de Nos)

Beetje moeilijk erkennen dat Robben toen gewoon bankzitter was klaarblijkelijk, dat waren toch echt gewoon de feiten.

25 oktober 2014 om 02:23

Dan zullen de statistieken van VZ wel niet kloppen dan.
2013/2014 Bayern München 1. Bundesliga 28 11 0 0 0 8 12
Dus 28 wedstrijden waarvan 8 ingevallen.

25 oktober 2014 om 07:38

Jullie hebben het niet over hetzelfde jaar. De blessure van Kroos was het laatste jaar onder Heynckes. Niet vorig jaar

25 oktober 2014 om 00:33

Denk dat hij niet zozeer doelt op de positie die ze spelen, maar meer naar de speler qua niveau/status. Robben is top 5 (3 in mijn ogen zelfs) van de wereld. Met Götze heb je een speler die dat niveau wel kan halen.

25 oktober 2014 om 02:45

Waarom zou je Götze en Robben niet met elkaar kunnen vergelijken?

Gotze is momenteel in een bloedvorm. Is dit seizoen fenomenaal begonnen. ik had eerlijk gezegd verwacht dat hij nog even erin moest komen. Zijn eerste seizoen was hij eind oktober, begin november pas helemaal fit, tevens moest hij nog aarden. Maar dit seizoen, zoals gezegd, fenomenaal!

En dan nog te bedenken dat hij niet op zijn plek in de as van het veld speelt maar als buitenspeler. Hoe dan ook, petje af voor zijn start!

7 wedstrijden bundesliga, 6 goals 1 asisst
3 wedstrijden CL, 1 goal 2 assist
1 bekerwedstrijd, 1 goal

Hopelijk kan hij dat vasthouden. Qua potentie is het gewoon de absolute top ala Messi.

25 oktober 2014 om 00:13

Je laatste zin had je beter weg kunnen laten beste vriend. Messi was op zijn 23e zoveel verder dan Gotze nu is en ooit zal zijn.

25 oktober 2014 om 00:26

mag ik je glazenbol lenen? Knap dat jij kan concluderen dat Gotze in zijn carierre niet beter zal zijn dan messi op zijn 23ste.

25 oktober 2014 om 00:37

Heeft niks met glazen bol te maken. Een half blinde kan zien wie meer talent heeft. Messi debuteerde op zijn 17e en wekte toen al de verbazing op van menig een. Wat heeft gotze tot zijn 22e laten zien? Doe die bayern bril af man

25 oktober 2014 om 00:46

Messi debuteerde op zijn 17de, Gotze maakte Dortmund op zijn 18de kampioen van duitsland snotneus. Misschien weer naar de schoolbanken om te leren wat het woord ''potentie'' betekent. Ik zeg nergens dat hij beter is. Je moet me geen woorden in de mond leggen

Blijkbaar ben je een hockeyer of iets in die aard.

Wat gotze tot zijn 22ste laten zien heeft?

3x kampioen van duitsland
2x beker winnaar
Wk Winnaar
supercup gewonnen
Wk voor clubteam gewonnen,

hij heeft tot zijn 22ste genoeg laten zien. De arrogantie om te zeggen: Wat heeft gotze tot zijn 22e laten zien''. Sommige mensen volgen het voetbal sinds Barcelona lijkt het wel.

Bayern bril omdat ik zeg dat Gotze in potentie tot de absolute top behoord? Yeah rigth, zegt iemand met een messi tattoo als avatar. Nou sorry dat ik aan je geliefde messi zat. Misschien een idee om altaar thuis voor Messi in te richten?

25 oktober 2014 om 00:56

Gotze heeft veel laten zien. Maar dortmund kampioen gemaakt? Hij was toch vrij vaak geblesseerd.. vooral in het tweede seizoen dat bvb kampioen werd, was hij in belangrijke fases geblesseerd. Het waren toch meer spelers als kagawa, sahin, lewandowski en de verdediging(piszczek hummels subotic schmelzer). Zij waren erg belangrijk, eigenlijk het hele team dus. Dortmund genoot in gotzes debuut erg veel van zijn klasse, hij deed het zelfs zo goed dat kuba op de bank moest.. helaas raakte hij geblesseerd. Maar met kuba kagawa en grosskreutz heeft klopp ook wat bereikt. Verders doet deze gotze invorm mij denken aan de gotze, die zijn eerste minuten maakte voor bvb. Toptalent, die nog veel gaat laten zien. Zeker een van de grootate talenten van de wereld! Jammer dat hij toch niet meer voor bvb speelt.. naja..

25 oktober 2014 om 01:02

Qua potentie hoort hij bij de absolute top inderdaad, maar ala Messi? Sorry hoor maar dat is een belediging ten opzichte van Messi. Messi op zijn 22ste en 23ste had al twee keer de Ballon d'or gewonnen, was tig keer kampioen geweest en won twee of driemaal de CL. Gotze is een geweldige speler, maar niet iemand die ooit in zijn eentje Duitsland of Bayern zal kunnen dragen. Ik vind een Reus beter dan hem, maar die is dan ook weer ietsje ouder.

Ik blijf het jammer vinden dat hij naar Bayern is gegaan. BVB had zo een machtig elftal met hem, Reus en Lewa voorin.

25 oktober 2014 om 01:04

Piotr

In zijn eerste seizoen als 18 jarig broekie 33 wedstrijden, 6 goals en 15 assists is toch een gigantisch aandeel in het kampioenschap, ik zeg helemaal niks verkeerds Piotr

Kagawa speelde maar 18 wedstrijden toen, was zelfs deels bankzitter.
Lewa was toen ook bankzitter, wel een goeie met 8 goals in 33 wedstrijden, maar Barrios was toen de spits he, 16 goals.

Dus zoals gezegd, ik zeg helemaal niks verkeerd Piotr.

Damsco@:

daarom staat er toch ''ala'' messi, omdat messi synoniem is voor wereldtop. ala, zoals, kon ook een andere absolute topspeler nemen.

25 oktober 2014 om 09:02

Goetze is een potentiële gouden bal winnaar maar om hem te vergelijken met Messi gaat wel ver..
On: hoop dat Goetze dit niveau vast houd en de komende jaren wat meer op z'n eigen positie gaat spelen.

25 oktober 2014 om 09:09

Gozer wat messi liet zien is van een veel hoger niveau een niveau dat waarschijnlijk nooit meer geevenaard zal worden. Dan kan je heel mooi woorden als potentie en die onzin gebruiken. Maar gotze wordt waarschijnlijk wel wereldtop maar schei alsjeblieft uit om hem met messi te vergelijken.

En probeer niet doormiddel van het woord snotneus en ga terug naar school om ne mening te verduidelijken. Je maakt jezelf alleen ongeloofwaardiger.

25 oktober 2014 om 09:35

gotze is 22 volgenms mij @ vz.

Het is duidelijk natuurlijk dat gotze dat niveau van messi nooit zal halen. hij is een prima talent maar hem vergelijken mmet messi is een beetje overdreven.

25 oktober 2014 om 16:50

Gnst, klopt maar je moet niet vergeten dat Dortmund 1 team was. Dat probeerde ik duidelijk te maken. En er andere spelers waren die toch wel wat belangrijker
waren dan gotze. Kagawa was trouwens alleen bankzitter door zijn blessure.

25 oktober 2014 om 00:33

Qua potentie is het de absolute top a la messi? Gast, weet je wel waar messi toen stond. Er werd toen al over hem gezegt dat ie wellicht de beste aller tijden zou worden. Dat vroegen ze zich in 2008 al af en toen was hij 21. Kom jij met je a la messi. Grappenmaker

25 oktober 2014 om 01:11

Vindt je messi niet zo goed of gotze heeeel erg goed. Wat messi deed/doet zie ik gotze nooit doen.

25 oktober 2014 om 03:43

Tja.. en wat Gotze doet zien we Messi ook nooit doen.....

Namelijk zijn land naar de titel van het WK schieten.

Je moet wel snappen dat Messi bij Barca met allemaal andere absolute wereldtoppers aan het spelen/trainen was in zijn jonge jaren. Gotze had zo'n luxe niet bij Dortmund en desondanks heeft hij voor zijn leeftijd al super veel bereikt en heeft hij een groot aandeel in een aantal successen van Dortmund gehad.

En natuurlijk is het vergelijken van Gotze met Messi onzin. Maar dat doet Gnst ook niet. Hij zegt toch niet dat Gotze zo wordt als Messi nog zegt hij dat Gotze beter is dan Messi. Hij geeft aan dat Gotze ook zo'n absolute wereldtopper kan worden.

In mijn ogen is hij dat al.

25 oktober 2014 om 06:20

Helemaal verkeerd. Messi is buitencategorie samen met ronaldo op dit moment. Aguero suarez hazard reus gotze neymar dat zijn of worden absolute toppers. Gotze zal nooit zo goed worden als messi en dat kan je nu al zien. Dus die a la messi mag je lekker op je buik schrijven. Acolinho jij zegt dat gotze niet beter is op dit moment dan messi maar waarom haal je dan die vergelijking erbij dat gotze dui naar wk winst heeft geschoten en messi niet? wat voor toegevoegde waarde heeft dat argument? Jou hele post staat bol van onzin.

25 oktober 2014 om 06:22

Leuk dat messi met ql die wereldtoppers sinds jongs af heeft getraind. Maar bepaalde dingen heb of kan je gewoon. Talent heet dat. Messi voetbalt precies zoals hij voor het eerst een bal aanraakte. Dezelfde speelstijl. Dus die argument kan ook de prullenbak in.

25 oktober 2014 om 12:25

@virrie

Natuurlijk heeft Messi talent en is hij ook puur daardoor uitgegroeid tot de speler die hij nu is. Maar Messi is niet de enige speler op de wereld die talent heeft.

Dat hij met absolute wereldtoppers heeft samen mogen spelen/trainen in zijn jonge jaren heeft hem in combinatie met zijn talent zeker ook verder geholpen om uit te groeien tot een van de beste.

Probeer te snappen dat Messi en Ronaldo ooit een keer zullen stoppen. En dan zullen andere spelers naar voren schuiven en zullen hun onderling uit maken wie de beste van de wereld is. En daar zou Gotze bij kunnen horen als hij zich zo door blijft ontwikkelen.

Niemand zal zo worden als Messi of Ronaldo. Maar deze 2 fenomenen zijn zeker niet de eerste en zullen ook niet de laatste spelers zijn die "buitencategorie" waren. Er zullen altijd wel spelers zijn die in die plek worden geplaatst. Of ze nu daadwerkelijk zo goed zijn of niet. En daar maken een aantal spelers zeker kans op en daar zit een Gotze o.a. ook bij.

Dat is het hele punt. Ik snap het gehuil hier absoluut niet. Want niemand zei dat Gotze zo goed als Messi zal worden of zelfs beter.

Gotze is overigens pas net 22. Domme fout weer van VZ.

Gotze doet het de laatste weken echt geweldig. Ben benieuwd of hij nu echt zijn naam in het elftal kan vestigen zoals Ribery, Robben, Lahm, Schweinsteiger en Neuer.

"En schoot zijn club zelfs naar de cl zege"
Serieus?? Götze deed niks in wk finale maar in de cl finale wel wasr bayern niet in speelde. Manmanman

25 oktober 2014 om 00:52

gaat over robben dat ie ze naar de cl zege schoot. eerst goed lezen dan pas reageren.

Niemand uit deze generatie zal ooit beter dan messi zijn maar gotze is wel een betere speler dan hazard overratti ramsey isco of pogba. Neymar en james rodriquez kunnen net zo goed als gotze voetballen. Toekomst wijst naar deze 3 spelers

25 oktober 2014 om 04:32

@yusufcesin
De afgelopen jaren is alleen CR7 beter maar dat is mijn mening.
En dat Messi de beste uit deze generatie zou zijn is ook maar een mening.
De namen die jij noemt voor de toekomst alleen Gotze en Neymar hebben veel waar gemaakt nu met club en land.
James is nog niet zover als deze 2 spelers al heeft hij veel talent maar Hazard is ook verder op dit moment anders moet je toch echt Chelsea gaan kijken.

James(?), Neymar, Hazard, Pogba & Götze dat zijn toch echt Balon d'or dragers in de toekomst. Alhoewel James me iemand lijk die in de toekomst kan inzakken.

25 oktober 2014 om 12:33

Te oud ben je in principe nooit...

Messi en Ronaldo hadden die prijs dan in hun jonge jaren gewonnen. Maar een Nedved won die prijs met 30-31 jaar, Cannavaro met 33 en zo zijn er denk ik nog een x aantal andere voorbeelden.

25 oktober 2014 om 13:23

Dat was een andere tijd, dat zie ik nu niet meer gebeuren tenzij je Messi of Ronaldo heet.

25 oktober 2014 om 13:55

@eliasz

Tja.. tijden kunnen altijd weer veranderen.

In het huidige tijdperk gaat het over het algemeen gezien alleen maar om goals. Lees hier de reacties en 9/10 gaan over wie er meer in heeft liggen. En zo worden spelers tegenwoordig vaak als beste aangewezen.

Kijk naar Ronaldinho, Kaka, Zidane of die twee die ik hierboven noem. Zij waren ook geen doelpunten machines. Maar toch waren zijn in hun "prime" de beste van de wereld..

Als Messi en Ronaldo straks stoppen is er misschien geen speler meer die er 50-60 per seizoen in prikt. Dan wordt er weer gekeken naar andere zaken. Zoals dat vroeger ook werd gedaan (persoonlijk vond ik dat veel beter).

De Balon d'or wordt echt niet afgeschaft op het moment dat Ronaldo en Messi stoppen. En als een Bale, Suarez, Reus, of wie dan ook straks met 30-31 jaar een top seizoen draaien etc. kunnen ze die prijs best winnen. Ibra had hem op zijn oude leeftijd ook best in ontvangst mogen nemen. Hij is net zo fenomenaal als Ronaldo en Messi.

Maar de strijd Ronaldo vs Messi die de media de wereld in heeft geholpen trekt veel aandacht en daar zit ook het grote geld voor verschillende partijen. En ik denk dat deze twee naast het feit dat het ook echt fenomenale voetballers zijn, door die gemaakte strijd ook altijd naar voren worden getrokken.

Fijn dat Götze het bij Bayern eindelijk echt goed begint te doen. Hij viel me tot een maand of twee geleden toch wat tegen, maar de WK winst heeft hem hopelijk vleugels gegeven. Hopelijk zet hij dit voort.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren