Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Guardiola: ‘Alle respect voor Ronaldo, maar hij is van een ander niveau’

Laatste update:

Cristiano Ronaldo ging onlangs aan de haal met de Ballon d’Or voor 2016, maar de Portugees was niet voor iedereen de terechte winnaar. Barcelona-trainer Luis Enrique noemde het eerder al een schande dat Lionel Messi de onderscheiding niet mee naar huis mocht nemen en hij heeft nu bijval gekregen van Josep Guardiola.

/

“Ik ben het helemaal met Luis eens, hij is zonder twijfel de beste”, vertelde de trainer van Manchester City tijdens een perspraatje. “Hij weet hoe hij moet spelen, hoe hij moet scoren en hoe hij zijn medespelers moet laten voetballen. Hij staat altijd op de goede plek.”

“Met alle respect voor alle andere spelers, ten eerste voor Cristiano Ronaldo, gefeliciteerd met de prijs nog trouwens, maar ik denk dat Messi van een ander niveau is”, sluit de voormalige trainer van Barcelona en Bayern München af.”

Vind jij Cristiano Ronaldo de terechte winnaar van de Ballon d'Or?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
25 december 2016 om 14:03

Iets met ontzettend veel verstand van voetbal en gewoon een duidelijke mening.. daar waar het eigenlijk gewoon een feit is dat Messi van een andere categorie is qua voetballer en daaronder nog een tiental spelers staan voordat Ronaldo in aanmerking komt.

Het ging toch om voetballen? Dus wat een speler binnen de lijnen met de bal kan en wat hij toevoegt aan het Spel voetbal binnen de lijnen en in samenhang met zijn medespelers.
(dribbels,passing,technisch aspect, spel-overzicht, scoringsvermogen,etc)

Niet eindstation, verschrikkelijke goalgetter, topatleet in de 16,doelpunten-legende etc.

25 december 2016 om 14:07

Messi is talentvoller, maar het gaat om de speler die in 2016 beter was. Anders kunnen we net zo goed deze prijs afschaffen tot Messi met pensioen gaat. Gewoon een terechte winnaar.

25 december 2016 om 14:09

Nee, daar heeft het niet zoveel mee te maken in dit geval. Het mag denk ik duidelijk zijn dat zowel Messi als Ronaldo de afgelopen jaren het voetbal hebben overheerst. Het is compleet onnodig er eentje uitpikken (wie van de twee ook) en diens kwaliteiten te gaan bagataliseren en doen alsof diegene er niets van kan.

We hebben het jaren gezien:

Ja, maar Messi laat het alleen bij Barcelona zien
Ja, maar Ronaldo maakt alleen intikkers
Ja, maar Messi is afhankelijk van Iniesta (en voorheen Xavi)
Ja, maar Ronaldo is alleen zo goed door de spelers om hem heen.

Bullshit, visies vorm gegeven door haat, afgunst en afkeer tegen een persoon. Uiteraard staat iedereen vrij een eigen mening te hebben, maar als je er deze twee fenomenen, die zo'n grote invloed op het voetbal hebben gehad en record na record hebben gebroken, zogenaamd niet in een adem met elkaar kun noemen is het zeer waarschijnlijk door een grote voorkeur voor een van de twee en een afkeer voor de ander.

25 december 2016 om 14:13

Dat was dus Messi met de meeste goals, assists en het beste voetbal.

Het is toch een prijs voor wie individueel het beste heeft gepresteerd?

25 december 2016 om 14:23

ja dat kan leuk zijn maar je moet wel de belangrijkste wedstrijden mee winnen waar Messi het voor de zoveelste keer liet afweten in een finale en Ronaldo gewoon keihard de 2 belangrijkste prijzen heeft gepakt dus ronaldo was de betere dit jaar.

25 december 2016 om 15:04

Haha, "eigenlijk gewoon een fout" zegt ie. Leuk lijstje trouwens van wat wel en niet bij voetbal hoort. Het is trouwens een feit dat wat jij opnoemt als "niet bij voetbal horend", bij voetbal hoort.

25 december 2016 om 15:22

Wat een onzin in de belangrijkste wedstrijden van het jaar stond Ronaldo ook totaal niet op. Zowel in de cl semi als finale was hij volledig onzichtbaar.. net als de ek finale... over keihard gesproken Ronaldo was echt zeer matig in al zijn voetballende kwaliteiten. Passing dribbelend. Combinerend 1vs 1. Bracht totaal niks bij aan het spel aan de bal bij madrid.. zonder de bal was die weer een van de beste zeker in aanvallend opzich..maar blijkbaar win je een gouden bal puur en alleen omdat zijn teams 2 prijzen wisten te winnen voor hem.

25 december 2016 om 16:19

Ronaldo liet het ook afweten in de finales.
Wat is je punt?

26 december 2016 om 10:55

Cr7 komt momenteel nog nog niet in de top 10 van beste spelers ooit. Terwijl Messi toch bij de top 3 behoort. Dit zal in de toekomst wel duidelijk worden.Cr7 is de Gerd Muller van nu.

25 december 2016 om 14:18

Overduidelijk, alsof Sir Alex zal zeggen dat Messi beter is. Met een korreltje zout nemen dit.

Komkommertijd dus wordt de uitgekauwde vergelijking Ronaldo/Messi maar weer uit de kast getrokken. Verrassende keuze van Pep on dat kader...

Dat mag uiteraard zijn mening zijn. Heel erg begrijpelijk ook gezien waar hij vandaan komt en zijn band met Messi.

Natuurlijk is Ronaldo de terechte winnaar. Steeds die vergelijkingen slaan nergens op zowel Ronaldo als Messi zijn ongelooflijke spelers die het voetbal domineren qua ivenduele prijzen. Laten we genieten van Ronaldo en Messi, want als je je haat laat regeren krijg je spijt.

25 december 2016 om 19:08

ik irriteer me mateloos aan dit soort reacties, laten we ze niet vergelijken, laten we van ze genieten. Zelfs een blinde ziet dat Messi nog ver boven Ronaldo staat en Ronaldo op een mooie 2e plek. Vind het beschamend om te zien dat hier over gediscussieerd kan worden. Degene met enige voetbal knowhow als Guardiola, Meneer Cruijf kennen er iedergeval geen twijfel over. En daarbij haat ik geen van beiden Ronaldo is een geweldige killer voor de goal, maar heeft half zo veel techniek als een iniesta of modric ( al zijn dat middenvelders, Messi heeft dat wel) En de laatste keer dat ik Ronaldo iemand echt heb zien passeren was denk ik de goal tegen Galatasaray uit. Meestal is het voor iemands neus wat rendementloze schijnbewegingen gooien en terug pasen. En zijn team laat die al helemaal niet beter spelen het gaat om hem. Ik ben echt geen Ronaldo hater fantastische killer, links en rechts, koppend, afstandschoten, maar vergelijk dat maar met Messi en als je er dan maar een klein beetje kijk op heb weet je dat Messi nog groter is.

25 december 2016 om 19:14

Techniek is niet alles. Ondanks dat Ronaldo voetballend gezien minder is dan Messi, maken zijn superieure killersinstinct en spelinzicht (zijn looplijnen zijn perfect) vrijwel elk team beter. Als Messi daadwerkelijk vele klasses beter was, dan had je de discussie toch niet? Maar zoals topvoetbal al zegt, je moet er gewoon volledig van genieten. Als ze beiden gestopt zijn kun je ze misschien vergelijken over hun gehele carriere.

25 december 2016 om 20:20

Oh dus omdat Messi ook nog eens een ongeëvenaarde techniek heeft vergeten we zijn killersinstict en zijn combinerend vermogen, zijn dribbels, zijn steekpasses, zijn vrije trappen, zijn teamspirit. Als ik wat moest vinden waar Ronaldo beter in is het koppen en zijn zwakke been. Maar dat is geen schande want messi is in de andere aspecten aan iedereen superieur.

En de discussie is wel raar en moet stoppen, volstrekt belachelijk dat mensen daar over kunnen discussiëren. En nogmaals hou van Ronaldo geweldige speler en misschien nog wel een beter persoon dan Messi hoe hij bezig is met goede doelen en bijvoorbeeld kinderen in Palestina, maar qua voetbal geen twijfel mogelijk.

25 december 2016 om 20:25

Neehoor. Nogmaals, als er geen twijfel over is, wrm is het dan de meest besproken discussie in de voetbalwereld? Het feit dat je voor Ronaldo's laatste dribbel terug naar 2014 moet, weergeeft perfect hoe weinig wedstrijden je kijkt.

25 december 2016 om 22:38

Zonder te willen provoceren geef ik Xavi gelijk wat hij laatst zei. En ik meen het echt, hij heeft naar mening gelijk. De discussie over wie beter is wordt eigenlijk alleen maar in Madrid gevoerd. In Barcelona hebben ze meer zoiets van: Messi is de beste, punt uit. Dit zeggen ze terwijl ze heel zelfverzekerd zijn. Mij zul je ook zelden zien bij de Messi/Ronaldo discussies, ik ben een van die mensen die Messi gewoon niet mag vergelijken met Ronaldo.

precies wat Buakaw hier zegt als dat zo is kunnen ze de Ballon dor afschaffen, Ronaldo phenomene was ook de beste speler in zijn tijd maar heeft het niet al zijn jaren gekregen en ook ronaldo en zidane kregen het niet altijd. dus beetje een domme opmerking van Guardiola en al die barca fans die met hem eens zijn

Met alle respect voor Guardiola en Messi...als Messi weet hoe hij moet spelen,scoren,laat zijn medespelers goed voetballen,en van de andere niveau is dan wint hij 3 keer WK en 3 keer Copa America.Eerlijk is eerlijk jongens...Messi is een goede speler die kan alleen goed voetball spelen bij Barcelona.

25 december 2016 om 15:17

Hij kan de bal er toch niet voor Higauin inschieten, wanneer hij 1 op 1 wordt gezet door Messi. En bovendien is hij topscorer allertijden bij Argentinië. Dus dan laat jok het daar ook zien.

Wanneer je het op jaarbasis bekijkt is Ronaldo dit keer de terechte winnaar. Is ook gewoon een fantastische speler. Minder virtuoos dan Messi maar ongelooflijk efficiã«nt. Hoewel hij tegenwoordig ook rare fratsen heeft kapsel en tattoos heeft Messi daarnaast een bescheidener imago, wat veel mensen aanspreekt.

25 december 2016 om 15:26

Effiecent?????? Kijk je wel eens wedstrijden. Alle statistieken zijn in het voordeel van messi. Zeker zijn effiecentie voor de goal. Messi is voetballend echt een klasse beter dan ronaldo dat zien jullie toch ook wel.??

25 december 2016 om 19:10

Nee onbegrijpelijk ze hebben er geen kijk op echt beschamend

25 december 2016 om 16:21

Hahaha efficient! Zoek aub de cijfers op van hoeveel schoten hij op doel heeft, hoeveel schoten naast gaan en hoeveel er daadwerkelijk ingaan. Tuurlijk zal Ronaldo z'n goals meepikken, juist omdat hij zoveel kansen krijgt.

Messi is vele malen efficienter als je zijn schotpogingenl/goal ratio erbij haalt.

Een efficientere speler bij Real is Morata al bijvoorbeeld.

Iedere leek kan toch zien dat Messi de betere voetballer is. Zonder doelpunten zou Christiano een leuke voetballer zijn. Iedere neutrale toeschouwer zou voor Messi kiezen!

25 december 2016 om 19:12

En met mijlenverre afstand, het is dat Ronaldo zo vaak het net weet te vinden, anders kan ik wel heel veel spelers opnoemen die de 2e plek als beste speler zo overnemen. En ja die goals is natuurlijk een kwaliteit een echte killer helaas is het niet meer meer dan dat, vroeger wel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren