Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Groningen ziet gat met Excelsior oplopen tot elf punten na late penalty NEC

Laatste update:

FC Groningen lijkt niet meer te redden na opnieuw een nederlaag in de Eredivisie. Dinsdagmiddag ging het duel met NEC Nijmegen, dat afgelopen zaterdag nog gestaakt werd, met 0-1 verloren. De Nijmegenaren kwamen pas in de 84ste minuut op voorsprong dankzij een late strafschop van matchwinner Jordy Bruijn. Laros Duarte werd voor de voorafgaande overtreding bestraft met een rode kaart. Groningen lijkt zich door de nieuwe verliespartij definitief te moeten gaan opmaken voor de Keuken Kampioen Divisie.

Om 15.00 uur begon in De Euroborg het restant van de Eredivisie-wedstrijd tussen Groningen en NEC, die zaterdagavond na achttien minuten bij een 0-0-stand werd stilgelegd. Een uit het publiek gegooide beker bier belandde op het been van de assistent-scheidsrechter, waarna arbiter Richard Martens besloot om het duel definitief te staken. In een leeg stadion begon het elftal van trainer Dennis van der Ree dinsdag met twee wijzigingen aan de wedstrijd. Deze telden echter niet mee omdat Johan Hove en Oliver Antman geblesseerd/ziek zijn. Duarte en Luciano Valente namen hun plekken over.

NEC-trainer Rogier Meijer stuurde exact dezelfde elf namen het veld op. De Nijmegenaren werden in de 26ste minuut voor het eerst gevaarlijk, maar aanvoerder Lasse Schöne zag zijn inzet net naast het doel van Peter Leeuwenburgh belanden. Groningen en NEC speelden beiden een povere eerste helft, waardoor na 45 minuten nog altijd de brilstand op het scorebord stond. Schöne was zichtbaar geïrriteerd over de tegenvallende inzet van zijn teamgenoten. Hoogstwaarschijnlijk heeft de ambiance, die deed denken aan voetbal in tijden van de coronapandemie, een grote rol gespeeld tijdens het inhaalduel.

Na rust kwam Groningen sterker uit de kleedkamer, maar tot meer dan een ongevaarlijk schot van Isak Määttä leidde dat niet. Vervolgens werd NEC weer gevaarlijker, maar Leeuwenburgh toonde zich met diverse reddingen een uitstekende vervanger van de geblesseerde Michael Verrips. Vlak voor tijd moest de lange goalie alsnog vissen, nadat Duarte de doorgebroken Pedro Marques naar beneden trok en NEC daarmee een penalty bezorgde. De Groninger moest dat tot overmaat van ramp bekopen met een rode kaart, terwijl Bruijn het buitenkansje wist te benutten: 0-1. Door de nieuwe nederlaag bedraagt het gat tussen Groningen en Excelsior Rotterdam inmiddels elf (!) punten, met slechts vier wedstrijden te gaan. NEC stijgt door de zege maar liefst drie plekken en passeert Go Ahead Eagles, sc Heerenveen en RKC Waalwijk. De twee laatstgenoemde clubs hebben een minder doelsaldo dan de Nijmegenaren.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het was al een onmogelijke missie voor Groningen, maar het is nu toch wel gedaan. Nog niet officieel, maar dat zou dit komend weekend dan wel zijn…. 4 keer winnen? En Excelsior 4 keer verliezen?

25 april 2023 om 16:36

Het is afgelopen voor Groningen. Heel erg ver afgegleden de laatste jaren, het kan snel gaan.

Succes in de keukendivisie en misschien ooit tot ziens

25 april 2023 om 16:42

Excelsior mag nog 1x gelijkspelen, doelsaldo van Groningen is beter. Verder inderdaad onmogelijk dat Groningen het afwendt.

25 april 2023 om 16:55

Volgend weekend officieel bij ons in deventer 😈

25 april 2023 om 19:00

Met afstand de slechtste ploeg dit seizoen zelfs cambuur liet af en toe leuke dingen zien. Groningen heeft een mismanagement waar ajax nog een puntje aan kan zuigen, wat een beleid daar. Ik zie ze ook niet 123 weer terug keren

25 april 2023 om 19:58

Groningen en Ajax zijn toch echt 2 clubs met een slecht beleid geweest de afgelopen 2 jaar.

25 april 2023 om 23:30

Met dank aan Fledderus… wat een Pipo is dat geweest in Groningen! FC Groningen was altijd de trots van het Noorden, na de ellende van de afgelopen maanden is de club het lachertje van het Noorden. Nogmaals met dank aan Fledderus…

Fc Groningen in de kkd. Wie had dat 10 jaar geleden gedacht. Het kan verkeren hè

25 april 2023 om 16:42

Het Noorden doet een pas op de plaats. Groningen, Cambuur en misschien zelfs Emmen.

25 april 2023 om 16:44

Dat is idd heel lang geleden (97/98) met destijds nog het Oosterpark als thuishaven…. De Euroborg is toch echt een Eredivisie middenmoot stadion…

25 april 2023 om 17:35

Ik vind de euroborg zelfs een subtop stadion, hoeveel grotere stadions zijn er in Nederland? 5?

25 april 2023 om 17:46

Heerenveen, vitesse, ajax, psv, twente,feyenoord en az denk ik zo uit mijn hoofd?

25 april 2023 om 18:22

Station van AZ is kleiner. Die van Utrecht is wel net groter.

25 april 2023 om 18:43

Dat stadion is echt veeeel te groot ook. Woon zelf in Groningen (ben geen fan van de FC) en t slaat eigenlijk nergens op. Zit nooit vol, maar vaak half vol, en is vooral handig als bedrijvencomplex. T is wel heel mooi van binnen, maar ik vraag me af of voor Groningen de kosten opwegen tegen de baten. T is ook treurig als je als die lege plekken hebt, doe dan gewoon 10.000 ofzo.

25 april 2023 om 20:52

Toen het net geopend werd zat het toch steevast vol? Was behoorlijk vaak aan het spoken in de groene kathedraal

25 april 2023 om 21:14

Inderdaad een beetje onzin. In de tijd dat ik in Groningen woonde zat het altijd vol. Je moet bij de bouw van een nieuw stadion ambitieus zijn.

26 april 2023 om 13:31

Dat is anders geweest. De eerste jaren was er een wachtlijst van zo'n 3000 mensen die geen seizoenkaart konden krijgen. Er was ook een roep om uitbreiding. Door de bouw kan er geen ring op, maar ze hebben de onderste laag weten uit te breiden met zo'n 2k stoeltjes. Oorspronkelijk konden er zo'n 19k in.

Het is net in welk tijdperk je zit. Speelt de ploeg aantrekkelijk en in de subtop mee zoals de eerste ca. 10 jaren van de Euroborg, dan was de capaciteit te weinig.

25 april 2023 om 17:09

Zelfde als met Willem II. Ik kan me nog wel herinneren dat ik een aantal edities van FC Haarlem - Groningen mee heb mogen maken.

25 april 2023 om 18:38

Willem II is de afgelopen tien jaar wel 2 a 3 keer gedegradeerd toch?

26 april 2023 om 12:00



Ze hebben in de afgelopen 35 jaar 2 x een jaar in de eerste divisie gespeeld, dus in die zin toch redelijk bijzonder. Ook nog CL gespeeld natuurlijk.

25 april 2023 om 18:25



Ik vind dat niet goed voor de eredivisie: Groningen hoort erbij. Vraagje aan Groningen supporters: blijven de sponsoren, supporters en zit er genoeg veerkracht in de club om binnen een jaar te promoveren?

26 april 2023 om 06:25

Rene ik ben geen Groningen supporter, maar zelf heb ik wel dat vermoeden.

26 april 2023 om 10:12

Ligt eraan wat er in contracten staat. Ik verwacht dat het lokale bedrijfsleven (kan moeilijk ook ergens anders heen) en OG Clean Fuels wel blijven, al dan niet met lagere bedragen. Supporters? Een deel sws, die zijn heel loyaal, maar een ander deel zal het ook afhangen van de ontwikkelingen van komende periode. Op dit moment staat er een ploeg waar niemand zich in herkend, idem voor de staf. Wat meer Groningse trots zou de ploeg goed doen. Groningers zijn namelijk een van de meest trotse inwoners van Nederland

25 april 2023 om 19:38

1998 laatste keer, maar laten we eerlijk zijn. Ze krijgen wat ze verdienen, zowel op sportief vlak, als het gedonder vd supporters. Tsja..

Groningen in de KKD, word een apart gezicht maar wel leuk om Groningen ook eens te zien in het Jan Louwers stadion. En het liefst zien we Groningen alleen op de Herdgang volgend jaar als FC Eindhoven de Eredivisie weet te halen!

25 april 2023 om 16:56

Was toch vorig jaar met heracles ook een jaar gezicht en toentertijd met Twente ook

25 april 2023 om 17:02

Twente idd maar vond Heracles wel wat minder schokkend dan Groningen. Groningen verwacht ik dat ze elk seizoen meedoen om de Europese play offs.

25 april 2023 om 21:49

Die KKD staat vol met grote Eredivisie namen komend seizoen. Groningen, Willem II, NAC Breda, Roda JC, ADO Den Haag en met een beetje pech Heracles Almelo

Toch apart om Groningen straks in de kkd te zien

25 april 2023 om 16:36

Inderdaad. Klopt niet voor je gevoel. Ik kan me niet anders herinneren als dat ze in de eredivisie spelen.

25 april 2023 om 16:43

Wat een competitie wordt dat dan, Willem2, Cambuur, NAC, Roda, VVV, Almere, de Graafschap, Ado, Groningen, en mischien wel Emmen of Vitesse. Kom daar maar eens uit.

25 april 2023 om 16:47

Denk dat Willem II terug gaat keren

25 april 2023 om 16:53

Zijn overwegend toch gewoon KKD ploegen? Het niveau in de KKD is er met deze ploegen toch ook niet op vooruit gegaan.

25 april 2023 om 17:02

@Messino. Ik vind veel van hen geen typische KKD ploegen. Als ik naar de Eredivisie kijk vind ik Go Ahead, Fortuna, Emmen, Volendam, Excelsior, Cambuur en misschien ook wel Rkc eerder KKD teams. Vooropgesteld dat zij hun plekje in de Eredivisie natuurlijk helemaal verdiend hebben.

25 april 2023 om 17:02

!?!@??@! Emmen snap ik dat je die noemt, maar vervolgens Vitesse maar geen Volendam?

En overigens moeten we nog tegen Cambuur en Groningen die zo goed als gedegradeerd zijn, dat moeten gewoon 6 punten zijn en mogelijk 9 als uit tegen Fortuna gewonnen kan worden en Yilmaz zich daar als een enfant terrible blijft gedragen.

Met 6 punten zijn we gewoon veilig hoor, en met 9 punten kunnen we theoretisch zelfs nog om de ECL-playoffs meedoen.

25 april 2023 om 17:28

Ik zeg ook heel duidelijk , en mischien wel Vitesse. Het is niet dat ik denk dat we 16e worden, maar zolang we joet veilig zijn, kunnen we het niet uitsluiten. Voor de wedstrijd tegen Excelcior dacht ik nog ff aan PO Europees voetbal. Want he, we winnen wel ff van Excelcior, Fortuna, Cambuut en Groningen. Niks is minder waar, we presteren gewoon heel slecht tegen de op papier mindere ploegen.

25 april 2023 om 17:31

Mooie club, maar er is altijd een verrassing. Woensdag het ook wordt, de Graafschap, NAC, Willem2, Ado, het zijn imo allemaal ploegen die in de Eredivisie horen. Vooral NAC vind ik persoonlijk een mooie club.

25 april 2023 om 21:51

Qua naam. En soms qua stadion. Niet qua spel.

25 april 2023 om 17:12

Daar waar jullie, volgens mijn mening, niet thuishoren. Ik hoop voor jullie, 1 seizoen in de kkd, en daarna weer terug in de Eredivisie, waar jullie horen te spelen



Kan niet anders dan afgelopen zaak zijn voor FC Groningen. Zelfde als mijn cluppie ben ik bang..

Zo'n degredatie doet pijn, maar het heeft vaak ook goede kanten. Uithuilen, opbouwen en opnieuw beginnen.

Het is toch echt schandalig wat Groningen laat zien. De KKD is gewoon terecht. Er zit totaal geen idee of voetbal. Dan valt als ook nog tegen. De overtreding van Duarte is oliedom, maar begint duidelijk buiten het strafschopgebied wat volgens de regels dus gewoon een vrije trap moet zijn. Niet dat het uitmaakte want ik denk dat NEC toch zou hebben gescoord. De organisatie was compleet weg na de wissels.

25 april 2023 om 17:03

Volgens de regels gaat het niet om waar het vasthouden begint, maar waar het eindigt.

25 april 2023 om 19:38

Hij houdt echter niet vast. Hij duwt de aanvaller in de rug en inderdaad raakt hem daarna nog in zijn val.

Ik wil er echter geen punt van maken, behalve dat alles nu ook wel echt tegenzit. Groningen verloor meer dan terecht en ik ben er redelijk van overtuigd dat de goal van NEC zelfs zonder strafschop was gevallen.

Wel knap van Vd Ree dat hij met het maken van wissels zijn elftal weer zwakker maakt... waarom trekt hij niet gewoon een puntje over de lijn? Nu gaan we met 11 nederlagen op rij de ED uit (ik zie ons de komende 4 ook verliezen), waardoor we nog meer voor lul zullen staan...

25 april 2023 om 17:10

Wat maakt het uit, benadrukt alleen maar hoe erg die bestuurlijke pipos het verpest hebben... dit is niet mijn kluppie, het zijn de smeulende ruines van mijn clubbie verpest door door geldwolven als Mark Jan Fledderus

25 april 2023 om 17:13

Ze hadden Wormuth nooit moeten laten gaan. Die hebben ze ontslagen en iemand zonder enige ervaring aangesteld die er echt helemaal niets van heeft gebakken. Bestuur en technisch beleid moet nu pas op de plaats maken.

26 april 2023 om 10:13

De verantwoordelijke is weg, daf is Mark Jan. Gudde heeft niet goed gehandeld maar hem wegsturen zorgt alleen voor meer gezeik. Wel moet ie meer managementondersteuning krijgen. De rest lijkt nu vervangen te worden.

Gewoon een terechte nederlaag. Kan er niet meer van maken. 2 x dat ik groningen zie degraderen en gezien de voorgaande seizoenen kan je het eigenlijk aan zien komen. Volgend jaar weer avondje NAC en Telstar uit. Wellicht is het goed voor de club en komen ze sterken terug.

Trots!

We hebben laten zien dat we voor de laatste kans gingen. Schuim op de bekken en gaan.

Veel kansen gecreëerd maar het mog niet baten.

Ohnee, het was weer een drama. Alle spelers mogen wel weg, wat een tering elftal is dit zeg. Alleen bij Suslov proef ik wat pit, man man om te janken!

Terechte degradatie!

25 april 2023 om 16:52

Suslov was de slechtste man op het veld wat een balverlies. Prik eens door dat "harde werken" heen man, hij heeft he-le-maal niets laten zien dit jaar. Snel afscheid van nemen.

25 april 2023 om 17:00

Als je niet kan voetballen, liever hard werken en dat deed toch echt alleen suslov. De rest liep er allemaal bij alsof we al veilig zijn

25 april 2023 om 17:02

Ja dat ben ik met je eens, maar hij heeft tenminste passie. Weet zeker dat die volgend jaar belangrijk kan zijn!

Balker was ik vergeten maar heeft ook nog wel passie.

Kijk wat ik nu schandalig vind, is die interview van Dennis van der Ree. Trap die er maar direct uit, Gudde idem. Laat Nijland en Robben maar terugkomen. Het is echt heel pijnlijk hoe onze club kapot is gemaakt.

25 april 2023 om 17:13

Gudde was gewoon een lichtgewicht die niet wist wat ie moest doen. Als we hem eruit trappen staan we echt nergens meer, hem vervangen is amper mogelijk. Zijn ook al 6 andere ploegen die geen AD kunnen vinden. Rest mag eruit getrapt worden incl spelers. Van de Ree was nooit goed genoeg maar dat wisten we al. Niemand wou het namelijk doen.

25 april 2023 om 17:22

Had het gevoel dat jullie zaterdag hadden gewonnen, jullie zaten er goed in. Dus voor ons wat dit helemaal top uitspelen op dinsdag.

Als Groningen al niet kan winnen van dit NEC dan is het wellicht terecht dat je niet meer in de eredivisie speelt volgend jaar!
Spijtig want Groningen is een mooie club met een geweldige historie en dan door zo’n idiote klootzak dat bier moest gooien verspeelt Groningen de punten. Ik denk namelijk dat FC Groningen zaterdag beter voor de dag kwam dan vandaag.
Wel blij dat mijn club vandaag een stapje zet richting Play-offs 💪🏻

Trieste wedstrijd weer mogen aanschouwen, we waren zaterdag nog beter dan nec. Maar dit was weer dramatisch. Overigens absoluut mee eens met het spanddoek in het uitvak

25 april 2023 om 16:47

Dan mag je de biergooier dus extra bedanken… met het publiek had je zaterdag wellicht nog wel een resultaat kunnen behalen…. Wat stond er op dat spandoek?

25 april 2023 om 17:01

Tegen collectief straffen

25 april 2023 om 17:10

En terecht! Dat collectief straffen is een brevet van onkunde om het individueel correct op te lossen…. Snel afschaffen deze onzin. Je zet de wedstrijd aan en weet niet eens of je hem door een domkop uit gaat zien…. Benieuwd hoe ze eventuele onzin bij de bekerfinale aan gaan pakken.

25 april 2023 om 17:11

Tegen collectieve straffen

25 april 2023 om 17:33

Sitostick, probeer je hem nu te verbeteren?

25 april 2023 om 19:10

Hoe wil je ze dan straffen? Ze fokken elkaar allemaal op dusja. Ik zou zeggen geen drank meer tijdens de wedstrijden de tribune op. En als je dan toch tegen collectiefstraffen bent waarom pakt niemand zon knuppel dan aan? Nee de helft gaat zelf mee lopen gooien🤔

25 april 2023 om 17:24

Zaterdag had ik er nog een zwaar hoofd in. Maar na die staking wist ik al genoeg dit gaat in ons voordeel zijn.

Met een andere coach was Groningen niet gedegradeerd. Met van der ree heb je gewoon je eigen graf gegraven. Clubs met kwalitatief mindere spelers staan gewoon boven Groningen, en dan doel ik op Volendam, Excelsior, Go Ahead en Emmen. Ik ging er niet vanuit dat Groningen de play offs zal halen na het ontslag van Wormuth, maar dit is gewoon echt f*cking slecht. Van der Ree ook maar de hele tijd zeggen dat hij goed spel ziet, maar 13 keer verliezen in 15 wedstrijden is echt gewoon heel slecht.

25 april 2023 om 17:05

Als je hem ook weer een interview zie geven, stuitend. Dan denk ik pleur maar direct op. Kan me er echt dood aan irriteren. Ik denk zelf als Wormuth aan bleef dat het beter ging.

25 april 2023 om 17:15

Van de Ree is slecht, maar die spelers zijn ook echt waardeloos. Een andere coach had metzelfde selectie het ontzettend moeilijk gejad. Maarja dankzij Mark Jan wou niemand komen, versterkingen kwamen ook te laat. MJ heeft het graf gegraven.

Tja, als spelers als Musampa spelen die bij Jong Ajax nog geen deuk in een pakje boter schoot dan vind ik het niet heel gek. Zit totaal geen kwaliteit in dit Groningen, niet op het veld en niet naast het veld. Alleen een paar spelers van ED niveau.

Is nu wel klaar helaas voor Groningen, hoop voor de supporters van Groningen dat ze niet lang in de KKD hoeven te spelen, want het is al lastig zat om er uit te komen. Gelukkig hebben ze wel met Veldmate iemand erbij voor aankomend seizoen die een betere visie heeft dan een Fledderus.

Terechte degradatie als je het mij vraagt wat een slecht seizoen draaien die. 14 mei pakken ze nog punten tegen mijn clubpie.

25 april 2023 om 16:49

Vanwaar die laatste opmerking? Groningen is echt drama niveau dit seizoen.

25 april 2023 om 16:51

Ajax is helaas niet veel beter. En Groningen uit is altijd lastig voor Ajax

25 april 2023 om 17:18

Ha.... jullie zijn in slechte vorm nog 10x beter dan ons. Dit team gaat geen punten pakken.

25 april 2023 om 17:45

Tegen PSV wonnen ze ook

25 april 2023 om 17:57

Toen zat Wormuth er nog. Toen was het nog wat minder armoedig dan nu.

25 april 2023 om 17:59

Ajax is nog steeds 10x zo goed als Groningen. Groningen is nu zo slecht dat het niet moet uitmaken dat het uit is.

Het besef van de degradatie was er al een tijdje, maar man wat was dit weer dramatisch. Bech, een huurspeler die er net een handvol wedstrijden speelde als aanvoerder opstellen... Nee, het is geen sterke selectie maar slechts 4 overwinningen in een seizoen is een absolute wanprestatie. Alles wat mis kon gaan ging mis dit jaar.

Blik op volgend jaar en neem een voorbeeld aan PEC, haal er een paar ervaren dertigers bij. De laatste wedstrijden jeugd, en spelers waar je op door kunt bouwen; Balker, Blokzijl, Valente, Hove en misschien Duarte laten spelen. Huurspelers geen minuten meer laten maken en spelers als Suslov, Irandrust, Abraham, Musampa allemaal laten gaan aan het einde van het jaar.

Vind dat Cambuur dit jaar nog de nodige pech heeft gehad maar Groningen heeft echt weinig goede wedstrijden gespeeld jammer maar helaas de degradatie is al zo goed als een feit

Zelfs met 4 keer winst gaat Groningen dit niet meer redden, want Emmen en Excelsior pakken nog wel ergens punten. Sterkte aan de supporters daar. Drama seizoen, drama leiding, drama elftal…

Wat je al geruime tijd zag aankomen is na vanmiddag praktisch werkelijkheid. Leuk voor de Keuken Kampioen Divisie. Die krijgt er komend seizoen in ieder geval twee aansprekende ploegen bij: FC Groningen en Cambuur Leeuwarden. Met een echte trainer coach als Dick Lukkien aan het roer zie ik de Groningers snel weer terugkeren op het hoogste voetbalniveau. Zoals dat ook in 2019 is gebeurd met FC Twente. Die club werd in de KKD massaal gesteund door de eigen aanhang. Wat FC Twente kon moet FC Groningen ook kunnen, toch? ..

25 april 2023 om 17:29

De fanatieke aanhang sowieso, zijn er altijd in goede en slechte tijden.

25 april 2023 om 18:20

Als ik het zo lees is er nog steeds veel animo bij de aanhang om de sk gewoon te verlengen. Noord is volgend seizoen sowieso wel weer stijf uitverkocht iedere wedstrijd en de uitvakken zullen goed gevuld zijn. Hopelijk zijn de buscombi’s volgend seizoen verdwenen 2e seizoenshelft alleen maar zaaddodende buscombi’s en al helemaal als je niet uit de buurt van Groningen komt zoals ik.

Er zat weer helemaal niets in. We stonden erbij en keken er naar de afgelopen maanden.

Het was inspiratieloos, een regelrechte schande is de manier waarop.

Groningen gaat het ook niet redden in de nacompetitie. Je speelt dan tegen ploegen die extreem gemotiveerd zijn vs een team dat net 12-13 wedstrijden op een rij verloren heeft.

Groningen gaat degraderen. Jammer maar helaas.

25 april 2023 om 17:29

Nacompetitie? Die halen ze niet hoor. De nr 17 en 18 degraderen rechtstreeks. Groningen zou alle 4 de wedstrijden moeten winnen en Excelsior mag dan geen punt meer halen…. Ik zie dat nooit goedkomen….

Ach wat maakt het ook uit, ik heb me er al lang bij neergelegd. Deze ploeg is niet mijn club. Spelers lijken het niks uit te maken, trainer staat er omdat niemand het wil, het bestuur heeft mensen als Fledderus te lang te veel macht gegeven. Ik herken in nergens de club uit het prachtige noorden. Moet het nog maar zien volgend jaar. Hele selectie moet gesaneerd worden. Hebben we niks aan, daar moet een hechte ploeg gemaakt van worden. Daar hebben we een paar zomermaanden voor. Aankopen moeten komende maanden al gedaan worden en niet later.... maar we hebben nog niet eens een TD.

Wordt Roda JC 2, komt dadelijk ook geen kip meer kijken als er geen drastische veranderingen worden doorgevoerd. Ben benieuwd of Arjen Robben iets gaat doen voor de club.

Dit is klaar, eigenlijk al maanden.. zelfde met mijn cluppie. Volgende ronde is het einde verhaal voor beide clubs. Ben benieuwd wie via de nacompetitie mee gaat, want al jaren degradeert de eredivisie ploeg die de play-offs ingaan

Dik verdiende degradatie.

KKD is misschien wel goed voor ons. Dit zat aan lange tijd aan te komen.

Pijnlijk, maar terrecht!

25 april 2023 om 18:23

Ben blij met de winst vandaag.
Jullie komen weer snel terug.
Dit kan NEC met een slecht beleid volgend seizoen ook weer gebeuren.
De supporters zijn hier de dupe van.

Nu kunnen we in Nijmegen heel vaak erg kritisch zijn, maar als je beseft dat NEC twee jaar geleden nog 7e(!) in de KKD wordt ben ik toch een heel klein beetje trots dat we nu voor het tweede jaar op rij meedoen om de play-offs voor Europees voetbal. Had eigenlijk gedacht dat het klaar was na dat drama tegen Vitesse, maar we staan gewoon 8e. En dan te bedenken dat we echt nog heel wat punten hebben laten liggen.

Verder totaal geen mooie overwinning, maar wel een hele belangrijke. Tweede helft had NEC voor mijn gevoel de boel zwaar onder controle maar ontbreekt het zoals wel vaker gewoon aan aanvallende stootkracht, zeker als je Tannane mist. Gelukkig trek je hem nog over de streep.

Is de degradatiespook al gespot?

25 april 2023 om 23:16

We hebben een degradatie poltergeist die met bierbekers gooit.

Ik kan me de laatste keer nog wel herinneren.
Bij promotie groot feest op de Grote Markt.
'Nooit meer Bert Zuurman, Nooit meer naar Veendam!' werd er geschreeuwd.

Nou dat laatste gaat ook niet meer gebeuren..

26 april 2023 om 10:15

Nooit meer naar Veendam? Moet je niet tegen Dick zeggen als trotse Veendammer. Bij wanbeleid kan het snel gaan. Voor mij de eerste keer dat ik dit meemaak. Zelfs als realistische en rustige fan die veelal kijkt via TV doet deze echt pijn.

26 april 2023 om 13:43

Dit is voor mij de 2e keer maar er zit een groot verschil. De 1e keer was de club en het stadion kleiner, en speelde al flink wat jaren nergens om. De FIOD affaire had de club ook geraakt. Alles bij elkaar was er weinig perspectief.

Nu was de club gezond, jaren stabiele subtopper met veel playoff deelnames (we eindigden 2 jaar geleden nog 7e) en af en toe winst. Bekerwinnaar ook. Dit is puur een resultaat van een falende scouting en aankoopbeleid. Er is wel goed verkocht, in Augustus kregen we nog 12 miljoen van Celta. Deze kun je aanrekenen op het conto van MJF en zijn crew, die selectie die er staat is vrijwel volledig door hem samengesteld. De keepers na Padt hebben ons ook heel veel punten gekost. Als je als doorverkoop club een paar jaar missers maakt op de transfermarkt kun zo afdalen.

Maar dit had voorkomen kunnen worden. Onder Wormuth pakten we wel genoeg punten om te handhaven, echter was de doelstelling Europese playoffs wat ik niet snapte. We hadden Ree direct na Spakenburg moeten afzetten, die man is incapabel en niet klaar voor dit werk. Er was tijd. Je ziet dat Emmen en Volendam wel punten zijn gaan pakken en reeds een enorm gat hebben geslagen. Wij hadden meer financiële slagkracht dan zij.. deze degradatie is op en top wanbeleid.

Zaterdag zat ik in het stadion, de eerste kwartier tot aan onze biergooiende "vriend" had ik echt het gevoel dat er een resultaat te halen was. We speelden redelijk goed. Vandaag het restant, en vergeleken bij zaterdag missen we Antman en Hove. Heeft toch invloed op de wedstrijd vind ik persoonlijk dat je opeens andere spelers moet opstellen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren