Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Giorgos Giakoumakis bezorgt Celtic 52ste landstitel in de clubhistorie

Laatste update:

Celtic is woensdagavond voor de 52ste keer in de clubgeschiedenis kampioen van Schotland geworden. Een 1-1 gelijkspel op bezoek bij Dundee United volstond voor de ploeg van manager Ange Postecoglou om zich te verzekeren van de landstitel. Giorgos Giakoumakis was de grote held met een treffer. Met nog een duel te gaan in de cinch Premiership zijn the Bhoys niet meer te achterhalen voor nummer twee Rangers, die met vier punten minder op de tweede positie staat.

Na een eerste helft die gekenmerkt werd door weinig hoogtepunten, werd de ban zeven minuten na de hervatting gebroken. Het was voormalig VVV-Venlo-spits Giakoumakis die de score opende met een kopbal na een puntgave voorzet van Anthony Ralston. De spanning kwam nog wel terug in de wedstrijd, want in de 72ste minuut kwam Dundee langszij. Dylan Levitt tekende de 1-1 aan op aangeven van Charlie Mulgrew, waardoor Celtic in het slotkwartier nog moest vrezen voor een nederlaag. De defensie hield echter stand en trok het gelijkspel over de streep.

Het was de 52ste landstitel in historie van Celtic, dat drie landstitels minder verzamelde dan Rangers (55). De landstitel hing al enige tijd in de lucht, daar het team van manager Giovanni van Bronckhorst met name in februari onnodig veel punten morste. Het seizoen is overigens nog lang niet voorbij voor Rangers, dat op 18 mei de Europa League-finale speelt tegen Eintracht Frankfurt. Daarna kan de ploeg van Van Bronckhorst op 21 mei ook nog beslag leggen op de Scottish Cup, waarin Hearts de tegenstander is in de finale.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gefeliciteerd Celtic supporters! Kampioenschap meer dan terecht.

Zat er lange tijd niet in en het leek toch wel na vorig seizoen alsof Rangers de heerschappij in Schotland had overgenomen, maar na het onderonsje de tweede seizoenshelft heeft Celtic echt een zeer goede reeks gemaakt. Ben zelf erg gecharmeerd van Furuhashi en vind het sowieso leuk dat ze het dit seizoen op de Japanse tour gooien! Gefeliciteerd Celtic, prachtig tevens voor Giakoumakis, toch wel een echte cultspeler in de eredivisie geworden met zijn magische cijfers en een degradatie!

11 mei 2022 om 23:51

Deze winter echt een blik opengetrokken met Maeda, Hatate en Ideguchi, waarvan die eerste twee echt een grote invloed gehad hebben.

De aanstelling van Ange was ook wel echt een goede keuze achteraf.

12 mei 2022 om 00:31

Hatate in het bijzonder en om eerlijk te zijn vond ik Furuhashi echt geweldig
maar is helaas uiteindelijk veelzijdig geblesseerd geweest.

12 mei 2022 om 00:55

Volgend seizoen met Mohanad Jaeze op linksachter. Kan niet wachten

Toch heel erg knap van die Giakoumakis om gelijk in zijn eerste seizoen bij Celtic al het kampioenschap te pakken plus de topscorer van het elftal te zijn met 11 goals.

Hoe gaan de Europatickets verdeeld worden als Rangers de EL wint. Van wat ik weet, mag de kampioen van de EL direct de CL in. Dat houdt in dat Schotland 2 directe deelnemers heeft in de CL, speelt de nummer 3 dan voorronde of gaan zij de EL in

12 mei 2022 om 00:17

Celtic gaat sowieso direct CL in.
Als Rangers de EL wint, zullen zij ook direct door stromen naar de poul fase.
De vCL ticket zal niet worden toegediend aan plek 3.

Celtic was toch ook wel de betere van de twee dit jaar, over het geheel van het seizoen gezien, dus terecht het kampioenschap. Ik gun het Rangers met Gio wel dat zij dan Europees een prijs weten te pakken. Dat zou wel echt een enorme prestatie zijn voor een Schotse club in het huidige voetbal.

Het blijft jammer dat het nationaal gezien altijd tussen deze twee clubs gaat. Andere clubs, zoals een Dundee United (of de clubs in Edinburgh, Hibs en Hearts), maken nooit kans. Als je hier in Schotland vraagt welke club men support, hebben ze naast hun ‘eigen’ club ook altijd Rangers danwel Celtic als een ‘tweede’ club.

Toen Bronckhorst kwam stond Rangers 1e, maar geen kampioen geworden. Hoe zit dat?

12 mei 2022 om 00:33

Het onderlinge duel verloren en vervolgens heeft Rangers wel goed gedraaid in Europa maar niet overtuigend genoeg in de league om Celtic nog te achterhalen. Allebei hoe dan ook een prachtseizoen lijkt me!

Gefeliciteerd Celtic. Hopelijk pakt Gio dan de Europa League. Zou een mooi jaar zijn voor het Schotse voetbal dan!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren