Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gimenez onthult Eredivisieclub die hij afwees voordat Feyenoord kwam

Laatste update:

PSV heeft in het verleden geprobeerd Santiago Gimenez los te weken bij Cruz Azul. Dat onthult de Feyenoord-spits zelf in gesprek met het Algemeen Dagblad. Gimenez raakte destijds echter niet onder de indruk van het Eindhovense aanbod. "Dat werd hem niet", aldus de 22-jarige Mexicaan.

Toen John de Jong nog technisch directeur was bij PSV, probeerde hij Gimenez te polsen voor een overgang naar Eindhoven. Gimenez' vader Christian zag dat wel zitten, omdat zijn favoriete voetballer ooit – Ronaldo – óók de overstap van Zuid-Amerika naar PSV maakte aan het begin van zijn carrière.

Gimenez junior was echter minder overtuigd. "John de Jong kwam naar Mexico om te praten over de stap naar de Eredivisie. Dat werd hem niet", aldus de huidig topscorer van het hoogste Nederlandse niveau.

Dennis te Kloese behaalde namens Feyenoord meer succes. "Hij heeft echt geknokt om Santi naar Feyenoord te krijgen", zegt Christian. "Wij kenden hem omdat hij technisch directeur van de Mexicaanse voetbalbond is geweest. Nee, hij was geen vriend, wel een bekende. Hij wist dat dit een sterke combinatie kon worden. De club en de speler."

Inmiddels wordt Santiago op handen gedragen in Rotterdam-Zuid. De Mexicaan had vorig seizoen een groot aandeel in het landskampioenschap en ging de winterstop in als (gedeeld) topscorer van de Eredivisie, met achttien treffers in zestien duels.

Dat heeft Gimenez een flinke sterrenstatus opgeleverd. "Ik reis heel veel met de tram en metro in Rotterdam. Soms zie ik de mensen kijken: is het hem nou of niet? De waardering is enorm. En vanaf het moment dat ik ook maar één bal had aangeraakt", aldus de Mexicaan.

Ook in het buitenland staat Gimenez er meer dan uitstekend op door zijn prestaties. Britse kwaliteitskrant The Guardian plaatste de spits al op de 75ste plaats in de top 100 beste spelers van 2023. Transfermarkt kroonde Gimenez in de laatste update tot meest waardevolle speler van de Eredivisie. Het statistiekenplatform taxeert hem op een marktwaarde van vijftig miljoen euro.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prima toch uiteindelijk is Feyenoord een goede stap voor hem gebleken.

Heel veel beter gaat Gimenez het niet doen bij Feyenoord. Zorgen dat hij topscorer gaat worden in de eredivisie en proberen zo ver mogelijk in de EL te komen. Dan is het beter hem te verkopen eind van dit seizoen.

28 december 2023 om 07:57

Hahaha zolang het niet boven de 60 miljoen is of een vertrekwens vanuit Gimenez zelf nooit verkopen. Een topspits voor Feyenoord beter ga je ze niet krijgen. Weet niet welke club je support maar Feyenoorders die zo negatief over hem zijn snap ik echt niet.

28 december 2023 om 10:44

Je gaat echt geen 60 miljoen krijgen voor Gimenez. Belachelijk dat je zo een bedrag in je hoofd hebt. Ja hij scoort echt wel veel in de eredivisie, maar in de wedstrijden waarin hij er moest staan, heb ik hem niet gezien. Ook Feyenoord supporters beamen dit. Dat Ajax haar spelers een paar jaar geleden verkocht voor dat soort prijzen is een ander verhaal. Die presteerden goed in de CL. Psv en Feyenoord zijn daar nog niet. Zelfs als psv dit jaar een kwartfinale zou halen

28 december 2023 om 12:06

Ik zeg ook niet dat ik dat zomaar verwacht. Ik geef aan dat je hem niet moet verkopen of bij een bedrag van miljoen of als hij een vertrekwens indient. Of terwijl zelf nooit verkopen of voor een levensgroot bedrag of bij eigen beslissing.

28 december 2023 om 08:11

Heel veel beter kán Gimenez het ook niet doen 😉

28 december 2023 om 08:21

Wat verwacht je van een Spits?

Gimenez is na Pelle weer een eindelijk een goede spits die Feyenoord heeft. Waar bij Gimenez nog veel rek in zit.

Enige is, hij moet zijn halve kansen ook gaan afmaken. Dus veel beter kan zeker wel.

Een verhaal van Zuid/midden Amerikaanse spelers wat om de zoveel jaar wel voorbij komt dit. Beetje scoren bij de achterban door het verhaal op deze manier te brengen natuurlijk. Maar ach, dat hoort erbij. En het werkt dus waarom niet. Wellicht ook hetzelfde verhaal als bij Alvarez. PSV volgde hem al enkele jaren, maar vond het prijskaartje wat te gortig. Toen Ajax zich in de strijd mengde en de portemonnee trok was de deal vrij snel beklonken. Ben heel benieuwd naar de toekomst van deze jongen. Heeft hele hoge pieken, maar ook verrassend diepe dalen. Zit nu even in een dip na het Europese echec waar hij een enigzins negatieve hoofdrol op eiste. Nu is het zaak om er bovenop te komen en te laten zien waar de loftuigingen vandaan komen. Weet dat het hier een soort vloeken in de kerk is en dat er onder de 60 miljoen niet eens gepraat mag worden volgens velen, maar stel je voor dat het een Jorgensen verhaal dreigt te worden dan smelten de bedragen als sneeuw voor de zon. Mocht hij zicht toch doorontwikkelen dan ben ik benieuwd waar hij terecht gaat komen. Duitsland, Engeland, Spanje? De maniertjes zitten er bij die jongens van kinds af aan in, maar er zit een goeie kop op, en hij werk zich altijd 3 slagen in de rondte. Cruciale periode breekt aan voor deze topper.

28 december 2023 om 09:31

Je uitlaten over de makkelijke en standaard manier van die jongens om te scoren, maar dan daarna zelf weer eens over jorgensen beginnen, dat is wel heel typisch. Dat word letterlijk elke keer genoemd als er weer eens interesse is voor een feyenoord speler. Ook deze zomer toen het gerucht ging dat tottenham 40 miljoen over had, maar minder is hij nog niet echt waard geworden denk ik of wel? En hoezo verrassend diepe dalen? Tuurlijk elke spits heeft wel eens een paar potten dat hij minder is en niet scoort, maar wat waren de verrassend diepe dalen dan? Dan moet hij toch echt wel weken heel slecht hebben gespeeld, dat viel ook nog wel mee toch? Zoals die zogenaamde dip na de Europese echec, na lazio, als 7 goals/assists in 8 potten een dip is dan doe je het wel heel goed.

28 december 2023 om 09:49

Je mist de context in mijn verhaal echt compleet gewoon. Wel knap om alles wat NIET positief is eruit te vissen, terwijl ik ook de tegenstelling telkens benoem. Jörgensen werd hier ook geroemd en daar had Feyenoord ook geen genoegen moeten nemen met 40 miljoen riep men destijds. Ik zeg niet voor niets dat het een topper(in de dop) is. Punt is dat dit komende half jaar zijn moment moet worden om door te groeien, that's it. Voel je niet meteen aangevallen als er even niet louter hosanna klinkt.

28 december 2023 om 11:50

Ik voel me zeker niet aangevallen, maar het lijkt er meer op dat jij dat wel voelt. Zoals ik zelf ook al aangaf vind ik ook dat hij zelf een mindere periode heeft gehad, maar lag die voor mijn gevoel eerder in het seizoen en heeft hij de laatste wedstrijden al weer laten zien die boven gekomen te zijn.
Maar ik vond verassend diepe dalen wel een bijzondere uitspraak, dan is het toch niet gek dat ik daar naar vraag? En daar ben ik dan nog steeds erg benieuwd naar? Want dat valt toch wel reuze mee? Wanneer was dat, want is een paar wedstrijden oprij niet scoren gelijk een verrassend diep dal dan ofzo?

28 december 2023 om 11:55

Dat riep echt helemaal niemand destijds. Het transferrecord van Feyenoord was toen de 18 miljoen van Kuijt, dus die 40 miljoen die iedereen zogenaamd wilde hebben verzin je ter plekke.

28 december 2023 om 12:08

Dat verzin ik zeker niet ter plekke, heb daar zelf op de tribune gezeten en er waren er genoeg die dat riepen. Zeker toen er een bod van Newcastle kwam. Het is opportunisme van de dag, maar dat hoort bij de voetballerij.

28 december 2023 om 09:48

Hij scoort al op een andere manier bij de achterban. Of hij eerder PSV nu wel of niet heeft afgewezen is irrelevant. Voor PSV’ers en Feyenoorders.

En het Jorgensen - verhaal is nu wel een beetje uitgemolken.

29 december 2023 om 02:18

Toch zou het voor Feyenoord gewoon het beste zijn om hem voor een topprijs te verkopen+ een paar wingers die niet voldoen en van dat geld een middenvelder en volledig nieuwe aanval te halen.je ziet nu in de topwedstrijden dat hij er niet aan te pas komt omdat hij dubbel in de dekking staat doordat Feyenoord zo weinig stootkracht heeft voorin.

Als je er 50mil voor kan krijgen moet je dat gewoon direct doen

28 december 2023 om 09:48

Man man man, wat een negativiteit op de vroege morgen.

Allereerst, Gimenez verdient momenteel bij Feyenoord aanzienlijk minder dan bij Cruz Azul. Normaliter zouden dit soort zaken wellicht een slap verhaal zijn maar in het geval van Gimenez heeft hij echt bewust voor het sportieve traject bij Feyenoord gekozen.

Verder is Gimenez is gewoon een absolute topper voor Nederlands niveau. Dertig doelpunten in zijn eerste kalenderjaar in de Eredivisie. Enkel Kezman, Suarez en Kuyt scoorden er deze eeuw evenveel of meer in een kalenderjaar. Ik ben dan ook wel benieuwd over welke 'verrassend diepe dalen' je het hebt.

Die negatieve hoofdrol in Europees echec vind ik ook maar overdreven. Nederlandse ploegen komen zo goed als nooit door in de Champions League. Santi zelf had 2 goals 1 assist in 4 wedstrijden. Helemaal niet zo slecht toch?

Verder begint dat Jorgensen scenario inmiddels wel een beetje oud te worden. Zo'n verhaal kun je bij iedere transfer ophangen. Moet Ajax bijv. Hato nu ook voor twee miljoen van de hand doen omdat hij mogelijk een volgende van Rhijn kan worden? Gimenez is gewoon een topper voor Eredivisie niveau en gaat Feyenoord gegarandeerd een nieuw transferrecord opleveren. Verder heeft heeft te Kloese het vertrouwen in zijn beslissingen inmiddels wel verdient.

28 december 2023 om 09:54

Helemaal niet. Zoals ik al zei, de loftuigingen ietwat temperen is not done op dit medium, want iedereen schiet direct uit z'n vel. Ik denk en hoop ook dat hij echt een wereldtopper wordt, maar het is niet zo vanzelfsprekend als hier veelal wordt gepredikt. Heb meer met Feyenoord dan met Ajax of PSV, en kom uit een Feyenoord gezin. Dus ik wil hier heus niets mee bereiken. Maar goed, je eigen mening kun je tegenwoordig beter voor je houden schijnbaar. Verantwoording schuldig aan Jan en alleman.

28 december 2023 om 10:23

30 goals in een jaar in de ED is gewoon prima. Alleen als je daarna leest dat de vorige spelers die dat deze eeuw ook deden Kezman, Suarez en Kuyt waren dan haalt toch wel weer enige glans weg. Kezman heeft in het buitenland daarna nog heel weinig laten zien, Kuijt heeft nog veel wedstrijden voor Liverpool gespeeld maar was toch niet een heel veel scorende spits. Suarez is op dat gebied toch wel een uitzondering. Die heeft toch ook internationaal wel goed gedaan. Waarbij je als speler van Barcelona waarschijnlijk wel snel op meer doelpunten komt.

28 december 2023 om 12:06

Suarez was een fenomeen. Het zag er vaak niet uit, maar hij was ongrijpbaar. Kezman is bij Atletico en Chelsea gewoon mislukt. In Turkije nog aardig gedaan, maar dat is ook niet het niveau wat een topper moet nastreven, zeker destijds. Kuyt heeft het bij Liverpool fantastisch gedaan, maar meer als hangende rechtsbuiten toen daar ene Fernando Torres in de spits liep. Het verschil is enorm, maar ben daarom ook nieuwsgierig waar Gimenez het beste zou passen met zijn stijl. Als ie zich doorontwikkeld en hij de juiste toppers om zich heen krijgt zou het een sensatie kunnen worden. Zou hem wel eens bij Bayern willen zien bijvoorbeeld. Manchester United zou zelfmoord zijn.

28 december 2023 om 18:21

Het is toch een discussie platform. Als jij een bepaalde mening hebt die niet populair is dan kan je zeker tegengas verwachten. Als je geen discussie wilt voeren op VZ dan kun je inderdaad beter je mening voor je houden.

Verder ben ik het met je eens dat we wat voorzichtiger moeten wezen met Gimenez. Het gaat erg snel met het ophemelen van spelers in de Eredivisie. Weinig spelers redden het vanuit de Eredivisie bij de absolute top. En dat is niet erg. Want het niveauverschil kan soms groot zijn. En sommige lopen snel van stapel zoals een van de Beek. Die gewoon rustig zijn carrière moest opbouwen. Bij de subtop van Europa kan je ook doorgroeien naar de top.

29 december 2023 om 02:24

Kuyt en Suarez hebben harstikke top gepresenteerd nadat ze zijn vertrokken. Kezman startte harstikke goed bij Chelsea en kreeg toen een zware knie blessure waar hij nooit volledig van hersteld is.slechte voorbeelden.

Giminez is alleen veel meer een spits die aanvoer nodig heeft waar Kuyt,kezman,Suarez alle 3 een heel ander type aanvaller waren en vooral kezman en Suarez zelf hun kansen creëerde.

Het is nu vooral belangrijk dat Feyenoord hem voor een topprijs verkoopt en beter inkoopt als ze dit seizoen hebben gedaan.
En voor giminez is het belangrijk dat hij de juiste stap maakt naar een team waar hij bediend word en niet waar hij zelf de acties moet gaan maken.

In de Cl zag je tegen Lazio en atletico gewoon dat ze hem uit de wedstrijd speelde door de passlijnen gewoon dicht te gooien en daardoor kwam hij volledig op een eiland te staan. Ja 2 goals en 1 assist is prima op papier maar uiteindelijk had er veel meer ingezeten tegen Lazio en ook atletico.celtic en Lazio hebben eigenlijk beide niks op cl niveau te zoeken.

29 december 2023 om 09:55

Als Gimenez een carrière haalt als Kuyt is dat toch meer dan prima? Kuyt is gewoon een internationale subtop speler met een meer dan prima staat van dienst. WK finale gespeeld, altijd belangrijk geweest voor een sterk Oranje, CL finale en in z'n nadagen nog kampioen bij ons. Suarez was jarenlang absolute wereldtop en Kezman heeft het idd gewoon niet echt gered buiten Nederland (al hadtie volgens mij pech met blessures).

29 december 2023 om 11:40

Kezman heeft een aantal prachtige goals gemaakt, maar was ook wel degelijk afhankelijk van aanvoer. Denk aan Dennis Rommedahl die behoorlijk wat assists heeft verzorgt. Suarez daarentegen rommelde zichzelf langs complete defensies, dat was echt onnavolgbaar.

29 december 2023 om 09:51

Oh nee he, niet weer het Jorgensen verhaal. Misschien moeten we ook al onze veel te slechte spelers behouden zodat het niet een Michel Bastos verhaal wordt. Er is altijd afbreukrisico, maar moet je iedereen na een goed halfjaar verkopen uit angst voor een Jorgensen verhaal? Dat lijkt me erg dom.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren