Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gifbeker moet helemaal leeg bij FC Groningen: club incasseert volgende tik

Laatste update:

Thijmen Blokzijl is voorlopig niet inzetbaar voor FC Groningen. De verdediger, een van de sterkhouders dit seizoen, verliet afgelopen weekend vroegtijdig het veld in de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard (3-1) en heeft een scheurtje in zijn enkelband opgelopen, meldt RTV Noord. Doorgaans staat voor een dergelijke blessure een hersteltijd van zes tot acht weken, waardoor het de vraag is of Blokzijl dit seizoen nog in actie komt.

Het leek een vrij onschuldig moment, zo'n tien minuten voor het einde. Blokzijl ging het duel aan met Burak Yilmaz, maar kwam daarbij verkeerd terecht. De centrale verdediger voelde meteen dat het mis was en ging al hinkend naar de kant. Daar werd hij vervangen door Mads Bech Sørensen. Onderzoek in het ziekenhuis heeft nu uitgewezen dat Blokzijl een scheurtje in zijn enkelband heeft opgelopen.

"Er was een duel rond de middenlijn met Yilmaz, ik tikte de bal weg en hij wilde hem passen. Toen is hij op mijn enkel gaan staan'", blikte Blokzijl zondag terug bij RTV Noord. "Ik bleef liggen en probeerde op te staan, maar ik voelde dat dat niet ging. Toen had ik het wel door, ik kon er geen kracht mee zetten. Ik wilde er zo snel mogelijk vanaf zodat er doorgespeeld kon worden." Dinsdag verscheen Blokzijl met krukken op het trainingscomplex van Groningen.

De blessure van Blokzijl is een flinke tik voor Groningen, daar de verdediger een van de vaste krachten is in het elftal van Dennis van der Ree. Het jeugdproduct maakte in de uitwedstrijd tegen Excelsior zijn debuut in het betaalde voetbal en is sindsdien niet meer weg te denken uit de defensie van de Trots van het Noorden. Twee weken geleden verlengde de verdediger zijn contract tot medio 2026 met de optie op een extra jaar.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vrijdag winnen ze wel van utrecht.
Daar zijn we utrecht voor

5 april 2023 om 07:13

Vrijdag winnen jullie van Groningen. Daar staan we een na laatste voor.

5 april 2023 om 08:02

Utrecht toch al kutseizoen.
Dan gun ik grunn lijfsbehoud ook.

Hoort gewoon in de eredivisie, kwam er vroeger veel.
Mijn moeder is een statjer en mijn grootouders woonden er dus altijd

5 april 2023 om 08:26

Tja qua grootte en statuur hoort Groningen inderdaad in de Eredivisie. Echter met het voetbal de afgelopen anderhalve seizoen is degradatie meer dan terecht sinds 20 maart 2022 maar 4 wedstrijden gewonnen in de Eredivisie. Dat is wel vrij treurig haha. De slechte resultaten trekt wel meer publiek (pakt niet altijd even goed uit) dat is positief en de sfeer is er ook echt op vooruit gegaan uit en thuis, helaas is dat ook het enige op Eredivisie niveau op dit moment.

5 april 2023 om 08:35

Over de afgelopen anderhalf jaar gezien kon je dit inderdaad wel zien aankomen. Al had ik aan het begin van het seizoen er eigenlijk wel hoop in dat het een fris en leuk jaar zou worden voor de Fc.

Nou niet echt.

Degradatie hoeft niet gelijk een ramp te zijn, ik heb eind jaren 90 nog meegemaakt. En zie ook bijvoorbeeld NEC die nu een stabiele Eredivisionist is, na een paar seizoenen Kkd.

Maar er moet wel een goed plan zijn dat niet alleen leunt op het halen van dure spelers om binnen 1 seizoen te promoveren. Want dan ben je mooi de aap gelogeerd als dat niet lukt.

5 april 2023 om 10:09

Anderhalf jaar? Ik kan me niet heugen dat er een goede wedstrijd is gespeeld

Hartstikke sneu voor die jongen. Vond hem wel in de wedstrijden die ik gezien heb echt een van de mindere. Fysiek echt veel te licht. Misschien een blessing in disguise op voetbaltechnisch gebied dat deze jongen er in de weken waarom het er om gaat niet bij is. Degradatievoetbal speel je niet met twee 17 jarige op CB.

5 april 2023 om 08:15

Helemaal eens. Men noemt Blokzijl een sterkhouder dit seizoen: geen idee waar dat vandaan gehaald wordt. Het is de ren-je-rot-show en hij wordt heel vaak in de luren gelegd. Aanvallend bij standaardsituaties staat 'ie vaak op de juiste plek, dat wel. Beetje jammer dat 'ie vervolgens altijd naast of over schiet. Dan kun je dus eigenlijk net zo goed niet mee naar voren gaan.

5 april 2023 om 08:28

Dat komt waarschijnlijk van mensen die wel alle wedstrijden kijken.

5 april 2023 om 10:42

Moet voor dat soort mensen dan een behoorlijke opluchting zijn dat ze de komende weken Blokzijl niet meer hoeven aanschouwen.

5 april 2023 om 12:22

Tja je kan van alles verzinnen maar met je eerste reactie viel je al door de mand en is het vrij duidelijk dat je die jongen amper hebt zien spelen.

Ren je rot show? Aanvallend op juiste plek? Schiet altijd naast? Geen idee waar je het over hebt.

Is gewoon sinds hij in het elftal staat sinds de winterstop een van de betere, en in sommige wedstrijden de beste op het veld. Is op 18 jarige leeftijd met 2 vingers in zijn neus beter als die gare "ervaren" verdedigers die Fledderus nog snel uit het buitenland heeft binnen gehaald deze winter.

Er is geen supporter bij Groningen die blijer word om Chalus of die Zweedse houthakker te zien in plaats van Blokzijl, geen enkele.

Niemand kijkt voor zijn plezier naar Groningen dit seizoen (vorige seizoenen ook al niet), ik kijk met veel pijn, moeite en tegenzin ernaar en dan is het niet zo moeilijk om te zien wanneer iemand gewoon uit zijn nek lult.

Vraag me uberhaupt af of mensen niet Blokzijl verwarren met een andere speler die ze toevallig voorbij hebben zien komen in een samenvatting maargoed het zal.

5 april 2023 om 12:55

Sorry, maar het is echt niveau Helmond Sport. Nu is dat voor komend seizoen dus niet zo'n probleem, maar uiteindelijk streef je hoger na dan dat.

Degradatie is prima voor Groningen. Ook voor mij aangezien ik het een depressieve club vind worden. Lekker resetten en weer schoon schip maken.

Wel zuur... hoop(te) nog wel dat er toch nog een wondertje zou gebeuren en dat ze via de nacompetitie er toch (op wonderbaarlijke manier) in zouden blijven.. Want een club als FC Groningen hoort gewoon in de Eredivisie..
(heb het dan over de naam, over de club, niet zozeer over het spelersmateriaal van nu, want daarin kan ik prima mee met wat Jackherrer zegt)

Laat ik als Heerenveen een ode brengen aan Groningen en Cambuur. Ik had dit nooit gedacht, maar ik word verdrietig van dit seizoen! Ook al doen misschien velen lacherig over onze noordelijke derby's en de gemaakte cultstatus 'trots van het noorden' en 'er is maar 1 club in Friesland'; als zowel Groningen als Cambuur degraderen, dan blijft er hier in het noorden niets meer over. Ik hoop toch werkelijk dat niet beide clubs er uit gaan! Een blik op komend seizoen, met alleen Heerenveen in de eredivisie, dat mist glans, geen plagerijtjes, geen ludieke acties (oke, ook geen achterlijke rellen!), maar vooral niet de passie en beleving van het gevoel de beste van het noorden te zijn. Zonder concurrenten kan je ook niet de beste zijn. Groningen en Cambuur, doe het voor jezelf, doe het voor ons noorden, doe het voor mij: blijf er in! Alsjeblieft? Please?

5 april 2023 om 10:11

De éã©n zijn dood is de ander zijn brood. Heerenveen kan commercieel profiteren van de ondergang van beide clubs. Dat is vervelend, maar gezien de financiã«le malaise waar Heerenveen in zit vind ik het eigenlijk helemaal niet erg.

Ik zou het wel erg jammer vinden als Cambuur eruit gaat, prachtige volksclub en een gezonde dosis rivaliteit tussen beide clubs. FC Groningen? Die mogen van mij naar de KKD en daar voor eeuwig blijven

Groningen zit in de hoek waar de klappen vallen, jammer dat er volgend jaar waarschijnlijk geen wedstrijd hveen groningen is. Man wat heeft fledderus gefaalt met t aantrekken van spelers. Wat groningen nu overkomt, degradatievoetbal, daar was ik bij hveen onder hamstra bang voor dat dat zou gaan gebeuren. Wat dat betreft, hou ik mn hart vast bij hveen. Zo makkelijk is t niet meer om weer vanuit de 1e divisie weer terug te komen in de eredivisie.

5 april 2023 om 11:03

Misschien met een beetje geluk de beker. Ik hoop dat we binnen een jaar weer terug zijn en zie dat ook wel goed komen

Zie denk ik net als vele anderen dit niet goedkomen. Volgend seizoen maar een jaartje kkd en dan sterker terugkomen. FC Twente lukte het en kijk is waar we staan. Ook dit jaar gaan Heracles en PEC waarschijnlijk weer terug naar het niveau waar ze horen. Zie hetzelfde wel gebeuren bij Groningen. Hopen dat de supporters er ook achter blijven staan

Ik hoop echt dat Groningen erin blijft, maar zie het somber in. Vind met zo'n mooi stadion en supporters dat ze erin moeten blijven. En natuurlijk de wedstrijden tegen Heerenveen en Cambuur ,zijn toch leuke wedstrijden. Zou zonde zijn als die er niet meer waren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren