Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gudde perplex na pijnlijke ontdekking binnen selectie: ‘Toen zakte de moed weg’

Laatste update:

FC Groningen degradeerde begin mei voor het eerst in 25 jaar uit de Eredivisie. Volgens algemeen directeur Wouter Gudde scoorde de Trots van het Noorden het afgelopen seizoen ‘dikke onvoldoendes’ op het gebied van selectiesamenstelling, de samenstelling van de staf in de zomer en de wijze waarop er binnen de club wordt samengewerkt.

Groningen kondigde in de zomer van 2022 trots de komst van Frank Wormuth als nieuwe hoofdtrainer aan. De Duitse oefenmeester werd echter al na veertien speelrondes ontslagen. Volgens Gudde was dit onvermijdelijk. “Frank zei: ‘Ik doe dit werk al 25 jaar, ik kan met iedereen werken’. Dat bleek niet zo te zijn”, geeft de algemeen directeur aan tegenover Voetbal International. Er ontstond al snel wrijving binnen de staf. “Frank heeft een voetbalvisie die best goed is, maar de vraag is: hoe krijg je mensen daarin mee? Muiten is een groot woord, maar sommige stafleden gooiden al snel hun kont tegen de krib. Niet goed, maar andersom kregen zij te horen: ‘Zo doe ik het al 25 jaar’.”

Wat betreft de selectiesamenstelling ontstonden er al vroeg in de seizoensvoorbereiding problemen. “Wormuth hemelde Wessel Dammers twee weken lang op en daarna mocht hij alsnog worden verkocht”, vertelt Gudde. “Maar ja, toen had hij Mike te Wierik al boos gemaakt… En neem Michael de Leeuw. Die wilde na twee weken per se weg. Als je kijkt hoe de selectie er nu uitziet, kunnen we niet stellen dat er betere voetballers voor terug zijn gekomen. Ook geen betere persoonlijkheden.”

Gudde constateerde zelf te laat dat bepaalde benodigde eigenschappen in de selectie, zoals duelkracht, leiderschap en power, niet op orde waren. “We haalden een linksback (Isak Dybvik Määttä, red.), weliswaar met veel potentie, maar die was slechts één keer in zijn leven linksback geweest in een viermansdefensie. Tsja, dan heb je wel stabiele en betrouwbare jongens eromheen nodig die zo’n speler kunnen helpen...”

Gedurende het seizoen constateerde Gudde ook communicatieproblemen binnen de club. Zo bleek de selectie helemaal niet fit te zijn. De algemeen directeur stond ‘perplex’ toen hij in februari bepaalde berekeningen kreeg te zien. “Slechts 75 tot 80 minuten. Daarna was de brandstof op. Ergens in die periode schreven jullie (Voetbal International, red.) dat wij heel wat wedstrijden in het laatste kwartier hadden weggegeven. Ja, waar zou dat nou aan liggen... Toen zakte de moed me wel in de schoenen.”

Jonge talenten als Thijmen Blokzijl, Thom van Bergen en Jorg Schreuders konden eenvoudig mee op de training van het eerste elftal nadat ze voor het eerst mochten meetrainen. Dat gold ook voor de Noorse middenvelder Johan Hove, die in de winterstop aansloot en meer dan een maand vakantie had gehad. “Later viel het kwartje. Het waren juist de andere spelers die tegenvielen, waardoor de lat om aan te haken laag lag. Er moet gewoon overleg zijn. Wekelijks of om de week. Dan kun je elke speler bespreken”, aldus Gudde.

De algemeen directeur verwijt zichzelf dat hij afgelopen zomer 'te veel op afstand heeft gestaan'. Gudde wilde Mark-Jan Fledderus als eindverantwoordelijke op technisch vlak de ruimte geven. Vanaf komend seizoen wordt de directeur meer betrokken bij het sportieve deel. "Mijn stijl is: je bepaalt samen kaders en de strategie en dan geef je de verantwoordelijkheid aan de mensen die je daarvoor aanstelt. Het heeft op veel vlakken gewerkt, maar niet bij alles. Iedereen mag mij dat verwijten, maar zo ben ik en zo blijf ik. Ik wil mensen vertrouwen blijven geven, want ik denk dat mensen zich daar fijn bij voelen. Nu zal ik er dichter op zitten. Ook bij het wekelijkse overleg."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dus het ligt aan iedereen behalve Gudde.

31 mei 2023 om 09:55

Zo de waard is, vertrouwt hij zijn gasten.

Wat jij zegt is niet de boodschap die ik uit de tekst haal. Geschikt of ongeschikt, ik lees hier slechts een opsomming van zaken die niet goed zijn gegaan en weinig meer.

31 mei 2023 om 11:30

Zegt wel genoeg of fledderus en zeker over de trainer die ze hebben aangesteld na vertrek Wormuth. De basis moet zijn knokken en lichamelijk en fysiek helemaal op orde... tja dat was het dan niet.

31 mei 2023 om 09:58

Goed geconstateerd. En als er enige kritiek komt, dan wordt ie kribbig. Dan wordt opeens een regionale zender geboycot. Of wordt een influencer gedreigd met aangifte, terwijl die jongen alleen wilt aantonen dat de security ongelovelijk brak is. Dat hebben we ook later kunnen zien.

Die Gudde is echt wel door de mand gevallen. Lachwekkend deze statements over een prima trainer, die veel meer ervaring heeft dan wie dan ook bij groningen.

31 mei 2023 om 10:11

nee hoor hij zegt gewoon waar het op staat. Wat ik uit het verhaal kan halen is dat het echt overal fout is gegaan.

31 mei 2023 om 11:43

En daar is Gudde verantwoordelijk toch?

31 mei 2023 om 11:56

Ja, dus legt hij de schuld helemaal niet bij anderen, maar ook bij zichzelf. Of moet hij echt expliciet zeggen dat het allemaal zijn eigen schuld is?

31 mei 2023 om 10:12

Bijzonde he, terwijl hij als AD toch echt de eindverantwoordelijke is over AL deze gebieden die hij zelf noemt. Bizar hoe sommige directieleden (bij meerdere clubs trouwens) 0 zelfreflectie hebben.

31 mei 2023 om 10:27

Nu zie ik hierboven al 4 mensen reageren dat Gudde niet aan zelfreflectie doet. Zijn jullie gestopt met lezen voor de laatste alinea? Hij trekt zelf de conclusie de touwen teveel te hebben laten vieren. Dat is als eindverantwoordelijke een hele kwalijke zaak.

31 mei 2023 om 10:44

De laatste alinea is later toegevoegd aan het oorspronkelijke artikel.

31 mei 2023 om 10:49




Ijsmuts

"dat hij afgelopen zomer 'te veel op afstand heeft gestaan"

Hij bewijst juist dat hij dan totaal ongeschikt is. Dat hij te veel op afstand gestaan heeft, terwijl je met de week Groningen slechter zag spelen. Hij had allang moeten ingrijpen en er korter op zitten.

Leuk dat hij nu pas na de degradatie sinds 25 jaar er achter komt dat hij er korter op had moeten zitten.

Dus hij kan wel alles benoemen wat fout gegaan zijn, maar zijn taak als eindverantwoordelijke was eerder ingrijpen. Dus dit is wel een verhaal van alles en iedereen de schuld geven.





31 mei 2023 om 10:58

@ijsmuts, laatste stuk is later pas toegevoegd inderdaad. Stond er nog niet toen ik reageerde. Daarnaast helemaal eens met wat Mrkrillin zegt

31 mei 2023 om 10:59

Dat wil niet zeggen dat Gudde niet aan zelfreflectie doet lijkt me.. alleen heeft VZ vergeten het te vermelden en het daarna netjes toegevoegd.

31 mei 2023 om 11:03

Ook Gudde is maar een mens. Tuurlijk maakt een AD fouten, zeker op zijn leeftijd. Hij laat wel zien dat hij veel en snel heeft geleerd.
Door fouten te maken, leren mensen over het algemeen het snelst.

Maar een forum is natuurlijk een kwestie van de beste stuurlui staan aan wal.

31 mei 2023 om 11:06

@krillin: ok, hij geeft alles en iedereen de schuld inclusief zichzelf. Dat hij zijn taak niet juist heeft uitgevoerd en wellicht ongeschikt is zijn toch zijn eigen woorden? Dus daarom mijn opmerking dat ik lees dat hij wel degelijk aan zelfreflectie doet.

31 mei 2023 om 13:17

@Sta plaats: Een functie als AD bij een BVO (helemaal ED-niveau) lijkt me nu niet echt een plek om te leren door fouten te maken toch? Dat doe je dan in een eerder stadium wel. Gewogen en te licht bevonden is mijn conclusie dan

31 mei 2023 om 10:33

Dat zegt hij niet volgens mij...

Oke, dus het heeft aan iedereen gelegen behalve aan degene die eindverantwoordelijk is? Ik mag hopen dat dit een half interview is, anders is het wel een heel zwak verhaal en bewijst het vooral dat Gudde niet geschikt is voor zijn eigen functie.

31 mei 2023 om 09:48

Ik zou inderdaad het hele verhaal lezen. Erg open interview, klein kijkje in de keuken waar het mis is gegaan. Gudde geeft aan dat hij dat eerder had kunnen doen, maar ook vertrouwd op de technisch eindverantwoordelijk.


Gudde laat wel zien dat hij snel weer leren en Groningen er weer bovenop wil helpen.

31 mei 2023 om 11:15

@Sta plaats - Gudde heeft toch ook oren en ogen? Wij konden het van een afstand al duidelijk zien, de problemen die er bij FC Groningen waren. Dan moet hij het helemaal zien en horen. Hij heeft die technische leiding aangesteld en Fledderus mocht bijna 4 jaar lang blijven klungelen. Er was een overduidelijk patroon en een overduidelijk sportief verval. Hij had het kort kunnen houden door te stellen dat hij het allemaal op dat moment ook niet wist en (onbewust) te weinig gedaan heeft en te naief was om in te grijpen. Dan pas was hij echt eerlijk geweest. Nu probeert hij gewoon zoveel mogelijk op anderen af te schuiven.

31 mei 2023 om 11:25

@Sirius, klopt allemaal. Maar hij heeft Fledderus het vertrouwen gegeven en die verkocht ook goed. Daarnaast is Fledderus ook verantwoordelijk voor de samenstelling van de selectie. Ik weet niet of in Groningen de directie op gelijk niveau opereert of de TD onder de AD valt, trouwens.

In het interview geeft Gudde ook aan dat hij niet op de hartslagmeters wil kijken. Dat js inderdaad ook niet zijn taak, maar technisch beleid. Dus ik kan hem daarin wel volgen.

31 mei 2023 om 09:55

Ja, wat denk je nou zelf? Dat voetbalzone een heel interview gaat publiceren en dan alles in de juiste context plaatst?

Heldere en zelfkritische analyse. Vraag is wanneer al deze inzichten zijn gekomen en of je dus niet eerder in had kunnen grijpen, maar je kunt nu in ieder geval het probleem aan gaan pakken en volgend seizoen direct voor promotie gaan.

31 mei 2023 om 10:26

Ik vind het juist bijzonder hoe hij het hier wegzet. Hij laat eigenlijk zien niet geschikt te zijn. Als Algemeen Directeur moet je dit soort problemen tijdig herkennen en tijdig ingrijpen.
Fitheid van de spelers zou gewoon een report moeten zijn dat de technische staf wekelijks deelt. Je hebt zoveel data en als iedereen dan op 70% zit dan moet je als Algemeen directeur echt op tijd vragen gaan stellen.

31 mei 2023 om 11:10

Juist niet zelfkritisch. Hij moet iets van verantwoordelijkheid pakken, maar schuift die vervolgens af op anderen. Hij is eindverantwoordelijke en dus de veroorzaker van dit alles. Hij heeft de mensen aangesteld, hij heeft veel te lang gewacht met het ondernemen van actie en hij heeft een periode van bijna 4 jaar verval laten aanmodderen. De man is totaal ongeschikt als algemeen directeur en is overduidelijk ook nog eens op een hele geniepige manier zijn hachje aan het redden.

Dit zie je niet vaak. Een bestuurder die open kaart speelt en netjes uitlegt waar het mis is gegaan. Denk dat op een gegeven moment zoveel mis ging dat je ook niet meer kan repareren in het lopende seizoen.

31 mei 2023 om 10:30

Ik zie alleen niet terug wat de rol van Gudde hierin is. Het lijkt erop dat hij de fouten vooral neerlegt bij andere mensen, terwijl hij als eindverantwoordelijke natuurlijk eerder had moeten ingrijpen.

31 mei 2023 om 10:34

Check de laatste alinea nog eens. Gudde is het eens met je.

31 mei 2023 om 10:50

Leidsehood is mij voor. Maar hij heeft dus teveel vertrouwen gelegd in mensen. Wat je op zekere zin ook hoort te doen als directeur. Alleen soms moet je moeilijke besluiten nemen. Flederrus had je al aan het begin van het seizoen kunnen ontslaan. Na het samenstellen van deze selectie.

31 mei 2023 om 11:17

@leidsehood - Hij maakt het allemaal wel erg klein. We praten hier niet over een seizoen waarin plots alles misging. Groningen is al vier jaar steeds slechter gaan presteren. Dit laatste jaar was slechts de gifbeker die helemaal leeg ging (althans, dat mag ik hopen). Dan praat je niet over meerdere dingen die 1 keer fout gingen, maar meerdere zaken die tig keer fout zijn geinterpreteerd. Dan praten we niet over 1,2,3,4 of 5 fout(en), maar over tientallen fouten die nooit werden gecorrigeerd door de man die daar de verantwoordelijkheid voor droeg.

Schrikbarend dat de spelers niet fit genoeg waren! Dat is toch het minste wat je als selectie en trainer kunt bewerkstellingen. In de tweede seizoenshelft hebben we in de laatste minuten zoveel punten verspild, zoals:

Heerenveen uit, 2 goals tegen (min 81 en 82) en hierdoor geen punt
Cambuur 0-1, doelpunt in '77
Volendam 3-2 Muhren '78
Feyenoord 1-0, Idrissi '88
RKC 2-1, Kramer '86
NEC 0-1, Bruijn '84

En ook voor de winterstop

Fortuna 2-3, Fortuna scoort 3x na 78e minuut
Utrecht 2-1, v.d.streek '84
RKC 2-3, beslist in min 80
Sparta 2-1, beslist in min 90
Vitesse 0-1, beslist in min 77
Excelsior 0-1, beslist in min 77
NEC 1-1, gelijkmaker 88e minuut

Dankzij de fitheid (en hierdoor het gemist aan scherpte) echt extreem veel punten verspeeld. Ja, de kwaliteit van de selectie was ondermaats en op tactisch gebied was het beschamend, maar het grootste probleem is het zelfvertrouwen en het moraal, dat volledig weg is na zoveel belabberde wedstrijden. In mijn ogen is fitheid de doorslaggevende factor geweest.

31 mei 2023 om 10:30

In het hedendaagse voetbal is fitheid sowieso verschrikkelijk belangrijk geworden. Bijna alle clubs zetten behoorlijk wat druk op de bal, omdat er bij balverlies direct een kans ontstaat. Doe je dat niet, dan kan de tegenstander vrijuit voetballen en creeren ze zelf kansen. Degene die het beste druk zet en er zelf onderuit kan voetballen wint. Als je niet fit genoeg bent om in dit spelletje mee te gaan, heb je in de Eredivisie niets te zoeken.

31 mei 2023 om 11:08

Het zijn vooral gemakkelijke excuses voor Gudde om de schuld nog bij anderen te kunnen leggen, maar hij is eindverantwoordelijke voor de organisatie. Vervolgens gooit hij het om communicatieproblemen bij anderen. Hij is de hoogste man en dus hoofdverantwoordelijk voor dat alles. Dat hij daar van weg probeert te lopen, is ronduit zwak en zielig.

Hoe kun je nou niet doorhebben dat de selectie niet fit genoeg was, dat er eigenlijk niets in kaart gebracht was en dat niemand precies doorhad hoe zwak die selectie was?! Dan zwijgen we nog maar over een compleet gebrek aan balans binnen de ploeg en een stafsamenstelling waar tevens iedereen met de kop de andere kant op stond. Lachwekkend gewoon.

Het is een regelrechte schande dat die man er nog zit. Fitheid zal ongetwijfeld een factor hebben gespeeld (of een gebrek daaraan), maar het is ronduit lachwekkend dat Gudde nu met een hele waslijst aan problemen aan komt zetten. Die problemen had hij eind oktober al in kaart moeten hebben als hij ook maar enigszins capabel was om een voetbalorganisatie te leiden. De man heeft simpelweg geen benul van een voetbalbedrijf, zoveel is gebleken. Totaal ongeschikt. Die moet het lekker bij commerciele zaken houden.

31 mei 2023 om 12:31

Helemaal eens met de laatste paar zinnen. Gudde heeft qua financiën zeker goede beslissingen genomen, maar voetbal-gerelateerde zaken heeft hij totaal geen verstand van lijkt wel.

Muitende staf en spelers die na de winterstop, toen ze hun zin kregen, keihard gefaald hebben. Wormuth was als je de berichten leest een hele akelige om mee samen te werken, met een eigen visie en opvatting over álles. Maar we kunnen wel stellen dat, afgaande op de 6 punten uit 20 wedstrijden na zijn vertrek, dat de betweterige staf die het nou niet bepaald beter wist. Ik hoop oprecht dat Gudde de kans krijgt om het weer op te bouwen, ook van de achterban. Hij is open en lijkt van zijn fouten te willen leren. Lukkien is een trainer die ons echt weer kan opbouwen, mits er echt schoon schip gemaakt wordt (en we god nonde eindelijk een keer een rechtsback kopen!)

31 mei 2023 om 14:45

Hopelijk kunnen we Dankerlui ergens slijten en heeft Veldmate ergens in Slovenie of Servie een mega talent op het oog!

Wat ik gek vindt aan dit verhaal is dat het niet eindigt met "En hierom wil ik bij deze mijn functie neerleggen en iemand anders de ruimte geven om FC Groningen weer terug te brengen waar het hoort te spelen."

Nee, hij zegt "Ik ga het komend seizoen anders proberen!" Nee man, je bent eindverantwoordelijk. Je left uit dat elke beslissing fout is geweest.

31 mei 2023 om 10:52

Maar niet te veel anders proberen. Want zegt ook: "maar zo ben ik en zo blijf ik."

Dus gewoon te ongeschikt. Wil alles delegeren en zelf beetje genieten van de lusten.

31 mei 2023 om 11:36

Precies! Dat is ook wat mensen altijd bedoelen als ze zeggen "we zetten de kaders op".

Voor Gudde is het prima als Groningen ergens tussen de 8e en 15e plaats belandt. Verder zit ie er niet zo op. Het voetbal van Groningen ging al jaren achteruit. Nu gooit ie even Wormuth onder de bus, alsof het enige probleem was dat ze hem niet eerder hadden ontslagen. Volgens mij stond Groningen 15e toen overigens.

"mijn stijl is: je bepaalt samen kaders en de strategie en dan geef je de verantwoordelijkheid aan de mensen die je daarvoor aanstelt."

Als je niet weet hoe je de juiste kaders en de juiste strategie bepaalt, gaat het niet werken. De man neemt voor een heel klein deel de verantwoordelijkheid, maar schuift die vervolgens af op mensen die hij zelf heeft aangesteld. Die Gudde is wel een sluwe gast, zeg!

De man is minstens zo verantwoordelijk voor de puinhoop en in principe ook hoofdverantwoordelijke. Die is heel duidelijk op een achterbakse manier zijn eigen hachje aan het redden met een soort van mediatoertje. Eerder hoorde je hem zelden en nu ineens hoor en lees je meerdere keren per week over/van hem.

Hij mag zichzelf verwijten dat hij een niet geschikte TD heeft aangesteld die tevens relatief onervaren was. Die TD heeft hij bijna 4 jaar lang laten aanmodderen, terwijl er overduidelijk sprake was van een verval. Hij heeft op meerdere vlakken niet tijdig ingegrepen en hield zichzelf op afstand op meer dan genoeg momenten waar het tij nog gekeerd had kunnen worden met als laatste strohalm de winterstop en de transferperiode die daaraan verbonden was. Onvoorstelbaar dat die faalhaas er nog zit.

Oftewel, onderaan de lijst is de conclusie dat de algemeen directeur heeft gefaald zijn werknemers op hetzelfde spoor te houden. Dat ligt aan de directeur en ik zie nergens argumenten dat dit dus komend seizoen beter gaat worden onder zijn bewind. 'pa' Gudde had wel die gave maar Wouter eigenlijk totaal niet. Ziet zichzelf een beetje als hippe directeur maar onder zijn bewind is Groningen wel een niveautje gezakt terwijl het spelersmateriaal niet het slechtste was.

Tevens vind ik het muiten ook wel apart. Onder de trainer voer je zijn werkwijze en strategie uit, daarvoor ben je in dienst en wordt je betaald. Je kan het hiermee oneens zijn en dit aankaarten bij de trainer, dan treedt je in overleg. Lijkt mij heel normaal om te doen. Kom je er niet uit teken je bezwaar aan. Wordt het onwerkbaar ga je met de trainer eens langs de directie zodat je niet de trainer passeert. Gewoon open kaart en verder. Dan zit je gedekt op het einde van de rit bij tegenvallende resultaten en heb je een ieder in zijn waarde gelaten. Elke andere route is egoïstisch en niet in belang van de club. Ook daarop heeft Gudde niet geacteerd als directeur.

Gewoon niet capabel.

Ze hadden dus eigenlijk een zwaar trainingskampje moeten plannen in de bergen om de conditie op pijl te krijgen. Wie was daar eigenlijk conditietrainer? Die verdient ook wel even 10 minuutjes op kantoor bij Gudde.

Onder Gudde zijn leiding is het toch z on puinhoop geworden? Leuk dat hij nu Wormuth afbrand maar volgens mij is het na Wormuth alleen maar minder gegaan en zijn de spelers ondanks analist van Rhee, eerder slechter en conditioneel minder geworden dan voorheen.

Tel daarbij op dat Dammers het niveau wat Groningen nastreeft niet had (dat zou z on jongen toch ook moeten aanvullen) en zit de Leeuw al een half jaar op de bank bij Willem 2 in de KKD.

Dan heb je dit redelijk snel in de gaten , maar je komt dan niet met een rigoureuze oplossing.
Lag niet aan Frank Wormuth , lag aan de spelers die hij tot zijn beschikking had .
Groningen heeft op alle vlakken de plank compleet misgeslagen.
Spelers krijgen relatief erg veel betaald om hun kunsten te vertonen , maar bijna alle spelers vanaf de eerste wedstrijd niks laten zien.
En dan had je er ook nog een paar bijlopen die dachten dat ze Messi waren bij hun club.
Oudere spelers weten echt wel of hun conditie goed is of niet , hebben gewoon gedacht dit komt wel goed .
En de heer Gudde , treft geen blaam natuurlijk..
Behalve dat hij sinds het onrechtmatige ontslag iemand voor die groep zet , waar de spelers nog nooit van hadden gehoord .
Al met al , wil het nog wel eens zien of ze zich hier uit kunnen voetballen .
Want elke club in de keuken competitie zal er wel staan tegen Groningen.

Gudde heeft een bijzondere gave als hij in de spiegel kijkt ziet hij Frank!

Een Duitse trainer die het conditionele aspect niet op orde heeft, dat hoor je ook niet vaak.

Hier is het weer klassiek Gudde. Veegt z’n eigen straat schoon en wijst vooral naar anderen of is verbaasd als eindverantwoordelijke. Vertrouwen geven en ruimte geven, maar tegelijkertijd zelf blijkbaar niet weten hoe de zaken ervoor staan is HET bewijs dat je ongeschikt bent voor je rol. Volgend seizoen als oplossing “er korter op gaan zitten” is het volgende bewijs dat je ongeschikt bent voor je rol. Ruimte je verantwoordelijkheid geven en tegelijkertijd precies op de hoogte zijn van de processen die lopen, dat is wat een goed bestuurder betaamd. Je controleert je mensen steekproef gewijd, je vraagt, je luistert en je informeert tijdig. Vooruitzien is regeren. Conclusies trekken achteraf kan elke simpele Jan Doedel.

Wormuth heb je ruimschoots kunnen beoordelen in eigen competitie. Fitheidsniveau kun je dagdagelijks toetsen. Technisch en tactisch beleid kun je toetsen door de spelers te vragen, door brandjes te blussen.

Dus De Leeuw en Te Wierik waren het al zo beu dat ze perse weg wilden, dat laat je blijkbaar gebeuren onder je eigen neus en dan achteraf ga je lopen roeptoeteren dat de vervangers, ook aangetrokken onder jou neus, niet veel beter waren?

Een typerend brevet van onvermogen zonder dat hij er zelf erge in heeft. En dat mag ons nog blijven leiden. Bizar!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren