Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV ziet bod op toptalent uit de Keuken Kampioen Divisie afgeslagen worden

Laatste update:

PSV is in de markt voor Thijmen Blokzijl, zo meldt Het Dagblad van het Noorden. Zijn club FC Groningen wenst vooralsnog echter niet mee te werken aan een vertrek van hun jonge toptalent.

"Het bod is voor ons totaal niet interessant", reageert directeur Wouter Gudde. "Wij willen hem helemaal niet kwijt. Thijmen is een uitstekende speler."

"Hij komt dit seizoen wat minder aan spelen toe, maar dat moet je wel afzetten tegen het feit dat hij nog maar achttien jaar is en enorme stappen heeft gezet het afgelopen jaar", vervolgt Gudde. "Ik denk dat hij bij ons nog veel kan leren."

Blokzijl beschikt in Groningen nog over een contract tot medio 2026. "Wij zitten niet in de situatie dat we zomaar elk bod naast ons neer kunnen leggen, maar in dit geval gaan we pas luisteren als er extreem hoge bedragen op tafel komen", laat Gudde weten. "Het huidige bod vonden we in ieder geval bij lange na niet genoeg. We hebben heel veel vertrouwen in de toekomst van Thijmen."

Blokzijl kon tijdens de eerste seizoenshelft onder trainer Dick Lukkien niet rekenen op een vaste basisplaats. De jonge verdediger moest doorgaans Marvin Peersman en Radinio Balker voor zich dulden in het hart van de Groningse defensie.

Balker vertrok echter naar Huddersfield Town, waardoor Blokzijl tijdens de laatste twee competitieduels wel in de basis startte. De inmiddels achttienjarige verdediger kwam afgelopen seizoen tot vijftien Eredivisie-duels namens de Trots van het Noorden en werd de jongste basisdebutant in de clubgeschiedenis.

St. Juste
Rik Elfrink bracht zondagavond naar buiten dat PSV in de zoektocht naar een nieuwe centrumverdediger is uitgekomen bij Jeremiah St. Juste. De 27-jarige verdediger ligt momenteel vast bij Sporting Portugal, waar hij nog een contract heeft tot medio 2026. Mogelijk biedt een huurdeal uitkomst voor PSV, zo schreef Elfrink.

Volgens de journalist van het Eindhovens Dagblad staat de interesse van PSV in Blokzijl 'vermoedelijk' los van de eventuele komst van St. Juste of een andere extra verdediger voor de hoofdmacht.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

PSV haalde dus Bakzeil in plaats van Blokzijl.

29 januari 2024 om 08:18

Zo slecht deze

29 januari 2024 om 08:45

Haha ik dacht precies hetzelfde Zana

29 januari 2024 om 08:47

Dit soort reacties zijn echt perfect omnde dag mee te beginnen 👌👌🤣

Pas 18 jaar. Ik ken hem niet . Maar lekker nog laten rijpen waar hij nu is. Tenzij hij graag naar psv wil.

29 januari 2024 om 09:43

Staat al jaren bekend als een enorm talent! Was de centrale verdediger tijdens het WK Onder 17 in 2022, waar Nederland de finale verloor. Samen met Huijsen vormde hij het centrale blok en in dat team speelden ook Van Duiven, Babadi en v.d.heuvel. Namen die jou als PSV supporter vast bekend voorkomen!

Blokzijl is opbouwend zeer sterk en verdedigend laat hij af en toe ook goede dingen zien, maar daar zit nog een hoop ontwikkeling in en hij moet wat feller worden!

Je kan het beste de samenvatting van 'Feyenoord-Groningen 1-0' van vorig jaar terugkijken, daar was hij net 18 en speelde een goede wedstrijd, waar zijn zwakke en sterke kanten goed naar voren komen. En zijn blonde haren zijn makkelijk te volgen! Haha

29 januari 2024 om 10:21

Kan je evt bij jong PSV laten spelen en als hij er klaar voor is mee laten trainen met 1.

29 januari 2024 om 10:33

Laat hem dan lekker bij Groningen promotie binnenhalen en koop hem dan + verhuur van een jaar om Groningen in de ED te houden. Dan is hij 20 met veel meer ervaring

Wat een geluk hebben we toch met al die toptalenten overal.
We kunnen binnenkort wel minstens 3 elftallen maken met toptalenten die overal gevonden worden. 😉

29 januari 2024 om 08:31

''top'' talenten heb je nou eenmaal overal in de wereld.
Die uit Nederland worden gewoon vaker gemeld op Voetbalzone.

Voor iemand van 18 jaar is de centrale positie achterin geen makkelijke om in te vullen. Je moet fysiek zodanig ontwikkeld zijn dat je de spitsen kunt afstoppen.

Ik vind Blokzijl soms nog wat onrustig ogen, maar je kunt zien dat hij echt wel wat kan. Ik hoop dat hij bij Groningen blijft (beter dan wissel staan bij PSV) en misschien over drie jaar de stap maakt naar een hoger niveau.

Persoonlijk vind ik dit geen toptalent. We zijn ook wel heel erg makkelijk met deze term de wereld in slingeren. Maar dat scoort, dat snap ik ook wel.

Leuk talent deze Blokzijl, hoewel ik niet denk dat hij al iets te zoeken heeft bij PSV. Ik denk dat die stap veel te groot is.
Op het moment lopen er overigens wel aardig wat leuke talentjes rond in de KKD, met deze Blokzijl, Onal, Meerveld, Smit, etc.. Toch vrij veel jonge jongens die goed bezig zijn voor mijn gevoel.

Hij heeft in ieder geval de goede lengte voor een centrale verdediger. Rechtsvoetig en jong, voor PSV is het goed denk ik om meer verdedigende talenten aan te trekken. Laat maar komen.

De goal van Poku afgelopen vrijdag was een perfect voorbeeld om te laten zien dat Tijmen nu nog niet klaar is voor een stap hogerop. Lukkien hamert daar ook al het hele seizoen op, dat hij nog stappen moet maken om überhaupt basisspeler te worden. Maar dat die jongen ook pas 18 is en alle tijd moet krijgen om die stappen te maken. Overigens voetballend wel 1 van de beste verdedigers binnen onze selectie, maar verdedigend (toch zijn eerste taak) moet het nog beter.

Als Groningen supporter ben ik er overigens overtuigd dat hij wel heel ver gaat komen met de juiste begeleiding. Over een jaar of 2 kan hij ook nog de stap naar de Eredivisie top maken en dan vanuit daar dan enkele jaren later naar het buitenland. De potentie heeft hij met gemak. Zou mij zelfs niet verbazen als hij het Nederlands elftal kan en gaat halen ooit

29 januari 2024 om 10:01

Mooi verwoord! Als hij zich kan blijven ontwikkelen speelt hij gewoon bij AZ of PSV over 2 jaar!

Blokzeil is zeker een groot talent.
Als hij slim is, vertrekt hij mocht er een akkoord komen.

Lukkien moest noodgedwongen met talenten werken, maar grijpt het liefst naar routeniers ..
Nu er geld vrij is gekomen gaan ze vast versterkingen halen en kom je nog minder aan de bak.

29 januari 2024 om 10:57

Er komt niks meer bij of hoogstens een reserverkeeper. Aanvallend komt er alleen nog wat bij als er iemand vertrekt. Er staan te veel dure spelers op de loonlijst die we eerst kwijt moeten raken.

Verdedigend is de technische staf tevreden met de selectie, dus Blokzijl zal zeker nog minuten maken dit seizoen. Zoals ook afgelopen vrijdag (omdat Bacuna niet fit is/was)

29 januari 2024 om 11:02

Lukkien grijpt liever naar routiniers?
Heb je de gemiddelde leeftijd gezien afgelopen wedstrijd? Ook een Kevin van Veen stond er gewoon naast hoor.

29 januari 2024 om 12:31

Jeron, ik weet niet of je FCG een beetje volgt maar elke wedstrijd staat er een overtal aan eigen jeugd in de basis.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren