Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gevulde ArenA bij laatste training Ajax, belabberde opkomst in De Kuip

Laatste update:

Zondagmiddag staan Ajax en Feyenoord tegenover elkaar in de Amsterdam ArenA en voor veel supporters is dit een van de twee wedstrijden van het jaar. Bij de laatste training voorafgaand aan de Klassieker kwamen er zaterdagochtend veel supporters naar de ArenA om de spelers van Ajax extra te motiveren, maar in De Kuip bleef het opvallend leeg.

De supporters van Feyenoord protesteren tegen het bestuur van de club en bleven massaal weg voor de laatste training van Giovanni van Bronckhorst en zijn mannen. De fans die wel waren komen opdagen, waren voor de aanwezigen gemakkelijk te tellen. Dat was bij Ajax wel anders: daar zorgden honderden supporters met vuurwerk en veel gezang voor een prachtige sfeer.

Ajax staat momenteel tweede in de Eredivisie en heeft een voorsprong van liefst dertien punten op nummer drie Feyenoord, dat de laatste vijf competitiewedstrijden heeft verloren. Ajax wil er alles aan doen om die belabberde reeks van de aartsrivaal verder uit te breiden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Weer een traditie kapot gemaakt door het bestuur. Zo jammer. Wie maakt nou de club kapot...

6 februari 2016 om 12:15

Supporters blijven zelf weg.

6 februari 2016 om 12:18

Daar is een reden voor... Lees de tekst dan eens.

6 februari 2016 om 12:19

Tekst had ik gelezen.

6 februari 2016 om 13:18

Kan je mij uitleggen wat de reden van de supporters is om weg te blijven? Ik kan dit niet echt uit de tekst halen. B.v.d.

6 februari 2016 om 13:23

Uit protest van wegen het bestuur...

6 februari 2016 om 14:25

Vuurwerk en andere dingen die tijdens deze training werden afgestoken of gedaan zijn verboden door het bestuur.

6 februari 2016 om 14:55

Omdat supporters half worden uitgekleed voordat ze naar binnen mogen. Drugs het land in smokkelen is nog makkelijker dan simpel even een training bijwonen van je club. Echt te belachelijk voor woorden.

6 februari 2016 om 16:24

Ik snap het wel, maar laten we eerlijk zijn dat elementen binnen het legioen het ook niet echt makkelijk maken om een beetje relaxed met veiligheid e.d. om te gaan. Zijn afgelopen jaar wel wat dingetjes gebeurd die niet kunnen en de club ook schade berokkenen.

6 februari 2016 om 17:16

Niet belangrijk ze blijven zelf weg
Hebben altijd wat te zeuren als het niet goed gaat, ze moeten nu juist wel komen naar de trainingen om te laten zien achter de club te staan

6 februari 2016 om 12:40

Niet zo kleinzerig, alles wordt op het bestuur geschoven, kom op zeg, wij zijn de supporters, wat is dat voor flutmentaliteit?! Als je een statement wilt maken, prima, maar hou daarna dan ook gewoon je mond, want als je er niet bent heb je ook geen recht om daarna te vertellen wie daar dan de schuldige van is.

Na vorige week kunnen we ons als supporter misschien beter eens van de goede kant laten zien, ipv dit verongelijkte gedrag. Er waren een paar idioten die spelers thuis gingen bezoeken, er kwamen berichten naar buiten over jarenlange bedreigingen (al is de bron De Telegraaf op zijn zachts onbetrouwbaar) en nu komen we in het nieuws omdat er onvrede is over het bestuur. Hier hebben we niets aan, hier hebben de spelers niets aan en hier heeft de club niets aan. Wat is er toch met ons gebeurt? Voorheen waren we in slechte tijden juist ijzersterk door achter de ploeg te gaan staan, als we dat nu ook overboord gooien gaat er pas echt een traditie verloren. En daar staat het bestuur helemaal los van hoor.

6 februari 2016 om 12:47

@baardgrasmus, goed gesproken. Daaraan wil ik nog toevoegen dat ik hoop dat ze alle randdebielen die betrokken zijn bij vandalisme en bedreigingen echt hard aanpakken. Zulke nepsupporters heeft niemand nodig.

6 februari 2016 om 12:53

Iedereen staat ook achter de ploeg hoor. Maar het overgrote deel is gewoon klaar met dat stelletje zwakzinnige in het Maasgebouw. Je kan moeilijk altijd maar braaf knikken en wegkijken.

6 februari 2016 om 13:28

Mooi gezegd, kan me goed identificeren met je reactie. De tijd dat Feyenoord het sterkst was was de tijd dat ze altijd achter hun ploeg bleven staan. Zonde als hier ook een eind aan komt. Het leek toch altijd een soort houvast, dat ze onder het motto 'sterker door strijd' in ieder geval nog de sfeer/opkomst in de Kuip konden aanvoeren als de identiteit van de club. Maar ook dit lijkt steeds meer weg te ebben.

Zelf heb ik meer dan strontgenoeg van de hele supportersdiscussie, wie is er trouw en wie niet, wie telt de opkomst in het stadion eerlijker, wie maakt de meeste herrie, bij welke training komen er meer supporters, in welk stadion gaan ze als eerste naar huis, et cetera. Het lijkt wel alsof niemand doorheeft dat deze discussie een van de oorzaken is dat de haat blijft bestaan en zowel letterlijk als figuurlijk de blokkade vormt om weer eens een klassieker te realiseren met uitsupporters. Dat waren toch de allermooiste wedstrijden. Het lijkt wel alsof de supporters steeds meer tegenover elkaar komen te staan. Misschien is dit een stapje richting de goede weg, dat mensen door krijgen dat het geen reet uitmaakt. Dat het overal gebeurt. Maar ik vrees dat het een utopische gedachte is, het voetbal is ziek, op meerdere fronten, en het medicijn is nog lang niet in zicht.

6 februari 2016 om 13:43

@ Ajax424. Ja, dat ben ik met je eens, veel van de supporters die hier het hardste schreeuwen naar elkaar hebben nog nooit een klassieker meegemaakt met uitsupporters. Al vind ik het eigenlijk ook wel prima zo, zo is er tenminste geen gezeik na afloop. Maar de charme is wel weg, en de haat is er niets minder door geworden lijkt wel.

6 februari 2016 om 13:49

@fr12jules. Nou ja, staat achter een gedeelte van de ploeg, spelers als Nelom, vd Heijden, Kramer, Vejinovic en Bilal lijken nog op weinig steun te kunnen rekenen.

En dat geklaag over de mensen in het Maasgebouw lijkt wel een traditie te zijn geworden, altijd gezeur tegen autoriteiten. Ik heb het hier al eerder gezegd, maar het past ook wel bij Rotterdam, het schoppen tegen de gevestigde orde en de macht. Niet voor niets waren Fortuyn en Wilders daar het populairst, er heerst een chronische onvrede. Ik zie niet zo veel mis aan het bestuur, er is bestuurlijke rust bij Feyenoord, en dat is vaak anders geweest. Daarnaast vervullen ze blijkbaar nu ook een goede rol, ze houden Gio en de spelers uit de wind nu ze zelf als kop-van-jut fungeren. Het stadion hoor ik vaak, maar daar kan je Gudde niet op beoordelen. Er is nogal wat gebeurt met Feyenoord én de wereld sinds hij die opdracht kreeg, hem afrekenen op zoiets, terwijl je de opdracht gaf toen Feyenoord nog niet zo veel schuld had én de wereld er economisch veel beter voor stond, is gewoon niet terecht. Als je ziet hoe gemeentes tegenwoordig aankijken tegen investeringen en garantstellingen in grote vastgoedprojecten, dan is het niet meer dan logisch dat het stadion er niet is. En dan heb ik het nog niets eens over de sentimenten gehad rond het behouden van de Kuip, dat soort acties bevorderen nou ook niet bepaald een snel proces.

6 februari 2016 om 15:06

@baard haha moet wel lachen over jou reactie wat betreft gudde en stadion. Hij is daarvoor gehaald omdat hij zulke goede banden met de overheid. Maar in plaats van die goede banden heeft die alles afgeschoten hij kan niet meer door 1 deur met de burgermeester en altijd als de druk hoog word komt er een verhaal naar buiten dat hij er niets aan kan doen.

6 februari 2016 om 15:17

Ja, misschien omdat dat verhaal ook gewoon klopt. Als je denkt dat we de afgelopen jaren even een stadion hadden kunnen neerzetten ben je wereldvreemd.

6 februari 2016 om 15:58

Overheid? Zakenwereld bedoel je. En dat is gewoon een feit. Het is niet voor niets dat ze 40 miljoen aan schuld weggewerkt hebben met behulp van de zakenwereld in Rotterdam.

6 februari 2016 om 18:20

Man dat steunen om te steunen is klapvee mentaliteit. Ik zeg niet dat ik het eens ben met de boycot voor deze training overigens. Ik kan me wel storen aan iedereen die vindt dat je altijd maar moet steunen om te steunen. Zijn dezelfde loser mentaliteit mensen die gaan klappen voor spelers na een verlies. Schei uit man, kijk even naar dat gekibbel intern bij Feyenoord. Het is juist tijd om statements te maken als supporters om de club verder te helpen.

6 februari 2016 om 19:25

Ik weet niet hoe jij de klassieker beleeft maar daar horen uitsupporters bij.. Hoe kun je nu zeggen dat je het prima vindt zo? En geloof mij ik ben al vaak genoeg met Ajax naar de Kuip geweest en dat is het mooiste wat er is als je daar wint en de hele Kuip is stil. GE WEL DIG !!!

7 februari 2016 om 08:50

Ik vind het prima zo omdat ik mijn medesupporters en die van de tegenstander niet vertrouw. De eerste keer dat we het weer proberen vrees ik dat we weer vernielingen krijgen, vuurwerk op het veld, spreekkoren en meer van dat soort zaken. Maar het heeft zeker een deel van de charme van de klassieker gekost.

6 februari 2016 om 16:05

Wat nou bestuur? Fans moeten hun club steunen. Diezelfde fans zorgen ervoor dat Feyenoord al jaren in een negatief daglicht staat. Dat zal waarschijnlijk nooit veranderen helaas en daar kan het bestuur weinig aan doen.

En maar zeggen het legioen blijft altijd achter ons staan.... Ik was er vandaag met de gedachte dat we met een paar duizend man onze spelers te supporters maar t was echt niks

6 februari 2016 om 12:19

Ik snap het ook echt niet. Hiermee doe je het bestuur echt geen pijn hoor. Je doet je eigen team pijn door hen niet te steunen voor de Klassieker.

6 februari 2016 om 12:23

Je moet toch wat als Feyenoord telkens supporters blijft pesten. Uiteindelijk is het genoeg en dat was op 7 november het geval. Vak W gaf toen aan dat het de laatste training van hen zou zijn en dit is het resultaat.

Als goed is komt er ook een actie bij eerst volgende thuiswedstrijd en dat zal Roda JC zijn. Goed of niet, soms moet je een statement maken. Denk dat een hoop ajacieden dat wel begrijpen.

6 februari 2016 om 12:38

Supporters die een statement maken door weg te blijven. De voetballers van Feyenoord hebben al zoveel vertrouwen, die hebben nu alle steun nodig. Zal een lastige wedstrijd worden morgen. Als Feyenoord morgen verliest zal dat de geschiedenisboeken in gaan op conto van Gio.

6 februari 2016 om 12:43

Ik begrijp het zeker wel.
Maar sinds wanneer is die onvrede met het bestuur? Ik ben zelf zeer kritisch op het Ajax beleid al vijf jaar. Ook toen de vier titels op rij werden gewonnen. Ik krijg nu een beetje het idee dat de onvrede er pas kwam nadat Feyenoord was uitgeschakeld voor de titel. Bij de klassieker Feyenoord Ajax was dacht ik nog alles in hogere sferen in Rotterdam en was de sfeer opper best, maar blijkbaar heb ik wat gemist,

6 februari 2016 om 12:44

Onzin. Conto van de directie. Zij verpesten alles. Dit was een soort supportersdingetje. Mooie sfeer creëren en alvast in de stemming komen voor de dag erop.

Dat heeft de directie verpest door laatste training naar De Kuip te verplaatsen en jaren daarna fakkels te verbieden. Vandaag was er één persoon die een fakkel afstak. Zijn ID werd gevraagd. Zou me dus niet verbazen als hij een stadionverbod krijgt.

6 februari 2016 om 12:47

@ hansje1969

Kritiek is er eigenlijk al jaren, vooral op Gudde. Alleen omdat Gio werd aangesteld en het een tijdje goed ging, werd het naar de achtergrond geschoven. Nu geeft Gudde weer iedereen (supporters, gemeente Rotterdam en zelfs de wisselspelers) de schuld. Kritiek laait dan weer op en nu lijkt 't wel alsof iedereen er klaar mee is.

6 februari 2016 om 12:57

@Hansje

Onvrede is er al jaren, maar ze blijven maar dezelfde koers varen. Er gaat weer een moment komen dat de bom barst.

6 februari 2016 om 13:35

Precies, ze hebben van de laatste training een soort open dag gemaakt, eettentjes, vertier voor kids, geen vuurwerk en fakkels. Het spontane is er af, het is njet meer van de supporters.. Dus het mag om mij wel weer afgeschaft worden.

6 februari 2016 om 12:22

Jij bent tenminste een echte die-hard. Complimenten daarvoor.

Dat het bestuur reden is om weg te blijven uit protest, snap ik niet. Het zijn nog altijd die 11 die de punten moeten pakken, die je moet steunen. Niet het bestuur.

6 februari 2016 om 12:37

Dus als je niet naar de training gaat ben je geen die-hard? Haha!

6 februari 2016 om 12:43

Haha wij gaan een keer niet naar een laatste training en we zijn geen echte Feyenoorders meer, terwijl de arena altijd leeg zit bij een willekeurige thuiswedstrijd. Kan ik nu concluderen dat er geen die-hard Ajacieden zijn?

6 februari 2016 om 12:48

In de ogen van vele Feyenoorders hier in ieder geval niet, nee.
Hoe vaak moeten Ajacieden wel niet horen van een heleboel Feyenoorders hier wat voor nepfans we wel niet zijn, omdat we niet naar alle wedstrijden of naar dit soort trainingen gaan? Scheren gelijk iedereen over een kam, terwijl ze de reden niet eens weten per individu.

Nu is het dus zo dat volgens de tekst er bij jullie een grote groep niet komt opdagen, uit protest tegen het bestuur. Dan ben je wel een echte die-hard als dit je totaal niet boeit en je alsnog gaat, ja.

6 februari 2016 om 12:58

Wie bleef er ook al weer weg uit onvrede vs.PSV...? Vak 410 toch...😉 dus ik begrijp niet zo goed waar je naar toe wil !!!

6 februari 2016 om 12:59

@AjaxCitizen

Het kan altijd voorkomen dat een deel van de toeschouwers niet kunnen. Dat is bij iedere club. Maar jij maakt mij niet wijs dat Ajax, een club met gigantisch veel aanhangers, twee wekelijks het stadion niet kan vullen.

6 februari 2016 om 12:59

@ Balopelli, dat klopt inderdaad. Wij zijn allemaal ''successupporters''.

Maaruh In de arena zie je vaak wel lege plekken inderdaad, maar dan nog zitten er nog minimaal 30.000 a 40.000 supporters. Dus de echte die-hards kunnen daar gewoon tussen zitten, dus je trekt eigenlijk wel heel snel conclusies.

Ik ben overigens ook geen die-hard supporter want ik ga eigenlijk nooit naar trainingen kijken. Maar ik vind het prima hoor. Ik hoef me niet te meten met andere supporters. Ik ben en blijf een rasechte Ajacied. Ik volg ze via internet, tv en in het stadion. Dat lijkt me voor de gemiddelde supporter meer dan voldoende.

6 februari 2016 om 13:17

Er zijn ontiegelijk veel seizoenskaarthouders. Tussen de 70-80 procent van het aantal plekken dat beschikbaar zijn. Die plekken komen niet vrij, als zij niet op komen dagen. Vind ik prima, maar neem dan geen seizoenskaart als je 9 v.d. 10 wedstrijden wegblijft. Vind dat ze het aantal seizoenskaarthouders gewoon naar beneden moeten halen en de prijs omlaag moeten brengen. Genoeg mensen die een kaartje willen bemachtigen en zo ook het stadion kunnen vullen.

Jammer genoeg moeten we constateren dat Ajax op het moment erg op de centjes belust is en dus ook de ticketprijzen gewoon belachelijk duur zijn. De reden waarom ik niet elke wedstrijd kan gaan en dus de wedstrijden uit moet kiezen die mij interessant lijken.

Past wel precies bij het eenzijdige sfeerbeeld van de klassieker. Met pubiek van 1 club in het stadion zal het nooit echt barsten van de passie en strijd. Maarja, ze hebben het er zelf naar gemaakt.

Tja de klassieker leeft in Amsterdam nu eenmaal meer, voor de Feyenoorders is het gewoon een 3 punten wedstrijd

6 februari 2016 om 12:42

Eigenlijk heb je hier gelijk in voor deze wedstrijd. Ik kijk er ook helemaal niet naar uit of iets. Seizoen is toch al voorbij, enige wat nog telt is de KNVB Beker.

6 februari 2016 om 13:13

Het zou voor het eerst in jaren kunnen zijn dat Feyenoord over 2 klassiekers genomen meer punten haalt dan Ajax, dat is toch wel iets om op te hopen? Of de kans groot is, is een tweede, maar dan nog.

6 februari 2016 om 12:52

Normaal is het juist de andere kant op, maar er lijkt nu zeker een zekere mate van berusting te zijn bij de Feyenoordfans

6 februari 2016 om 13:07

@ Wandering, het is jammer dat Feyenoord altijd al zo snel is uitgeschakeld om de titel dat maakt de klassieker altijd iets minder spannend. De laatste 10 jaar ging je er als Ajacied eigenlijk wel vanuit dat we gewoon wel ff zouden winnen. Daardoor had je veel minder spanning. Vooral in de periode dat Suarez en Huntelaar bij ons speelde.
Maar denk wel dat de klassieker juist bij Feyenoorders veel meer speelt. Als wij bijvoorbeeld winnen van Feyenoord dan laat ik mijn Feyenoord vrienden gewoon met rust. Maar toen Feyenoord een keertje won van Ajax werd er meteen een gratis concert van Ron Vlaar aan vast geplakt. Daaraan kon je wel goed zien dat het Feyenoord veel belangrijker is dan voor Ajax.

Het zijn ook zulke trouwe supporters daar in Rotterdam! Het is bij beiden niet om aan te gluren en het is maar weer eens duidelijk wie er wel achter de club staan. Kortom: ik ben klaar met de discussie over de meest trouwe supporters van het land en blabla. Het zegt allemaal niks en iedereen staat op zijn manier achter de club en mag dat lekker zelf invullen

6 februari 2016 om 12:19

Woensdag avond zat het uitvak in Kerkrade, in tegenstelling tot zondag middag helemaal vol. Dat zegt genoeg.

6 februari 2016 om 12:27

Die gasten kunnen overal protesteren, maar doen het bij de klassieker. Het is gewoon een rare actie op het verkeerde moment. Ze zijn er gewoon niet omdat ze ook het stadion niet in kunnen. Gewoon slap gedoe

6 februari 2016 om 12:39

@Buddy

Het stadion niet inkunnen? Er is niet eens een strenge controle ofzo man. Hoogstens een steward (lees: bijbaantje van een student).. Nounou.

6 februari 2016 om 12:44

Nee, heb het over dat ze niet welkom zijn bij de wedstrijd in Amsterdam morgen. Er zullen best wat Feyenoordfans zitten, maar die zitten er niet om hun club te steunen omdat ze toch stil zullen zijn dan

6 februari 2016 om 13:02

Ah, ik dacht over de training. Dat er nog steeds geen uitsupporters bij mogen zijn is maar raar. Hoezo lukt het niet om een paar honderd man in bedwang te houden? Je kan toch weer starten met bijvoorbeeld 500 uitsupporters, zolang het goed blijft haan zonder noemenswaardige incidenten hoog je het ieder jaar op met 50 supporters. Gaan ze de fout in? 5 jaar geen supporters. Daarna weer beginnen met 500.

6 februari 2016 om 13:08

Tja, ze hebben het er zelf naar gemaakt natuurlijk. En ik ben wel met de gemeenten eens dat de overheid niet hoeft op te draaien voor de extra kosten omdat er wel fans van de andere partij bij zullen zijn. Als je kijkt wat Feyenoord in Rome heeft gedaan en dat ook de Ajax hooligans zich in Glasgow hebben misdragen... Ik kan ze geen ongelijk geven en er wordt van beide kanten ook niet de indruk gewekt dat er verbetering is op deze manier

6 februari 2016 om 12:19

Lezen is moeilijk?

6 februari 2016 om 12:21

Leest eerst het verhaal. De Feyenoord supporters zijn er eenmalig niet, als protest. Normaal zitten die hondstrouwe supporters er altijd

6 februari 2016 om 12:28

Dan nog doe je zoiets niet bij de klassieker

6 februari 2016 om 12:38

Jawel, want de klassieker is de enige wedstrijd wat in de kuip gehouden wordt.

6 februari 2016 om 12:39

Eenmalig? Blijft zo zolang deze directie zo door gaat vanuit hun ivoren toren.

6 februari 2016 om 12:42

Ja klopt. De Arena heeft namelijk wel meerdere klassiekers per jaar... En de Kuip heeft maar 1 wedstrijd per jaar

6 februari 2016 om 12:43

Mag toch hopen dat de fans van Feyenoord er volgende week weer zijn. De directie heb je er niet mee, de spelers des te meer en die hebben juist hulp nodig van de 12e man (zij het morgen niet tijdens de wedstrijd)

6 februari 2016 om 12:22

volgens mij was vak 410 uit protest laats nog leeg toch?
dus als iemand zijn mond hierover moet houden zijn het de ajaxsupporters wel met hun meest trouwe supporters sterker nog als ajax zo een periode als feyenoord zou hebben was de arena leeg geweest.

6 februari 2016 om 12:26

Waaom moet een enkeling zijn mond houden omdat andere mensen die voor de zelfde club zijn, en verder geen enkle verband hebben, weg blijven ut protest of desintresse?

6 februari 2016 om 12:28

Quote mij even waar ik heb gezegd dat Ajaxsupporters het meest trouw zijn? Wens je heel veel succes

6 februari 2016 om 12:36

omdat hij het over echte supporters heeft die bij ajax zitten en namaaksupporters bij feyenoord terwijl ze allerbei alleen uit protest wegbleven dus als je dan wat over een andere club te melden heb kijk dan ook na je eigen club.

6 februari 2016 om 12:37

het is maar weer eens duidelijk wie er wel achter de club staan

6 februari 2016 om 12:40

Klopt, de supporters van De Graafschap zijn echte toppers

6 februari 2016 om 12:25

Laten we het er maar op houden dat ook ajax die niet heeft... Ajax moet zich dood schamen dat ze de arena niet tweewekelijks uitverkocht krijgen. Wonen in en om Amsterdam anderhalf miljoen mensen en nog krijg je het niet vol. In Heerenveen wonen 25000 mensen en is het bijna altijd uitverkocht met 26500 duizend man.

6 februari 2016 om 12:31

Heb je de prijzen bij Ajax gezien. Ik heb 2 weken terug bij Ajax-Vitesse gezeten op een klote plaats voor 40 euro. Bovendien heb ik nooit gezegd dat Ajax de meest trouwe supporters heeft. Ben vooral dat gezeik over 'die en die club hebben de meest trouwe supporters' beu. Hier wil ik gewoon aangeven dat het een zielige actie is van de feyenoordfans om te protesteren voor de klassieker, terwijl de club het juist nodig heeft

6 februari 2016 om 12:31

Maar een groot deel daarvan komt echt niet uit Heerenveen Mart dus die vergelijking gaat niet helemaal op.

6 februari 2016 om 13:10

Dat heeft alles te maken met de belachcelijke toegangsprijzen. Gooi die prijzen omlaag, kom weer met de staanplaatsen en verplaats 410 naar betere plaatsen in het stadion.

6 februari 2016 om 13:43

Waarom protesteerde 410 dan tijdens de wedstrijd vs. PSV,de huidige landskampioen. 👎 dus zoveel voor je woorden met je zielige actie

6 februari 2016 om 13:46

Vind ik ook een zielige actie van 410. Reageer op de dingen die ik noem i.p.v. dingen aan te nemen die niet zo zijn

6 februari 2016 om 15:05

Ik heb liever dat ze zo een statement, maken dan dat ze straks voor het maasgebouw staan.

6 februari 2016 om 15:21

Ze zouden beiden niet moeten doen...

Mooi hoor zo'n protest tegen het bestuur door je spelers niet aan te moedigen op de laatste training voor de klassieker. Wie straf je er eigenlijk mee? De spelers of het bestuur?

6 februari 2016 om 13:15

Haha

Maar begrijp ik nou goed dat de supporters de training boycotten vanwege een vuurwerkverbod? Dat meen je toch niet?

6 februari 2016 om 13:27

Onder andere. Feyenoord heeft al jarenlang allerlei tradities en een fakkelzee bij de laatste training is daar een van. Maar het gaat vooral om het geheel aan tradities die de laatste jaren allemaal zijn verboden door het bestuur en het wanbeleid wat al jaren wordt geleverd.

6 februari 2016 om 13:32

Pfoeh, oké. Wat zijn de andere tradities dan? Ik bedoel, er zal toch wel een reden zijn dat die verboden worden? Ik ken Feyenoord als een club die altijd het beste met haar supporters voor heeft, maar schijn bedriegt dus blijkbaar. Ook bij Ajax zijn er sancties getroffen waar ik teleurgesteld over kan zijn, maar ik kan ze in zekere zin wel begrijpen. Maar juist op dit moment, voor een klassieker en na die verloren wedstrijden, had ik van het Legioen wel verwacht dat ze op zouden staan en dan op een andere, ludieke wijze het bestuur duidelijk zouden maken dat ze het oneens zijn met de beslissingen. Dat ze zo het team in de steek laten had ik niet verwacht..

Voor het eerst in jaren dat de trainingsopkomsr voor een klassieker bij Feyenoord minder is dan bij Ajax, ook nog vanwege redenen die in de tekst staan aangegeven. En sommige ajaxciede beginnen over trouwe supporters. Lachwekkend

6 februari 2016 om 12:45

Lachwekkend is dat je uit dit stuk kan concluderen dat feyenoord supporters trouwer zijn dan die van ajax. Bij ajax gaat het namelijk net zo slecht.

6 februari 2016 om 13:29

arsen(e)al ???

Net zo slecht ???
1 punt achter PSV of 14 ?
Uitgeschakeld voor de titel of volop meedoen?
Ik vind het nogal een verschil !!

6 februari 2016 om 13:31

Het verwachtingspatroon is dan ook niet hetzelfde... De begroting van Feyenoord is 40 miljoen en die van Ajax 65 miljoen. Qua verwachtingspatroon zou Ajax 1e of 2e moeten worden en Feyenoord 3e. Dus daar zit het verschil niet in. Het gaat om het spel en op de manier van managen

6 februari 2016 om 12:46

Wie heb je er nou mee om te protesteren. De directie interesseert dat echt geen flikker hoor. Zeker voor de klassieker zouden de fans hun ongenoegen opzij moeten zetten en de ploeg moeten steunen, maar blijkbaar kunnen 'de meest trouwe fans' dat niet opbrengen. Erg jammer

6 februari 2016 om 12:48

Ik vind de redenen die in de tekst staan aangegeven persoonlijk niet zo sterk. Maar goed het gaat er natuurlijk om dat Feyenoorders zich doorgaans op de borst kloppen met hoe trouw ze zijn, iets wat bij Ajaxfans een stuk minder is. Dan is het niet zo vreemd dat er een keer reacties komen als het Legioen de spelers laat zitten vlak voor een klassieker omdat ze denken dat ze door weg te blijven het bestuur raken.

6 februari 2016 om 13:19

Het enige wat lachwekkend is zijn gasten zoals jij die nog steeds actief discussie willen voeren en beweren de trouwste supporters te hebben. Man wat een ongelofelijk kinderachtige discussie, wat boeit het nou. Echt. Denk even bij jezelf na en vraag jezelf af, wat maakt het uit? Je gaat toch naar het stadion om je club te supporten? Niet om je steentje bij te dragen aan de discussie wie de trouwste supporters heeft? Dit geldt overigens ook voor Ajax supporters hoor. Zolang deze discussie gevoerd wordt zal de haat er blijven en zal er nooit meer een klassieker komen met uitsupporters. En daar kan ik schijtziek van worden.

De klassieker leeft niet meer voor ons. En de belabberde opkomst is een actie naar het bestuur toe. 7nov remember het is over.

Ajax heeft 2 groepen fans/supporters de echte di-hard fans die er altijd zijn (zelfs tijdens trainingen) grootste deel van die fans maakt ook veel geluid. Maar Ajax heeft ook heel veel fans die alleen komen als t goed gaat met de club of al ze tegen een Feyneoord/PSV spelen.

Tegenwoordig is het allemaal veel te geforceerd. Ergens wel logisch, want er valt natuurlijk maar weinig te genieten te laatste jaren. Kritiek op de ploeg is verboden, want je moet altijd achter je club blijven staan. Fluiten is voor de ajacieden, bla bla bla. Vroeger ontstond de sfeer in de Kuip vanzelf, door goed spel. En als het waardeloos was, dan werd dat ook gewoon duidelijk gemaakt. Vraag maar aan Henk Vos, bijvoorbeeld. Ook dit is weer een symptoom van het gebrek aan winnaars- en topsportmentaliteit bij Feyenoord.

Jullie zijn allemaal loze putten. Het gaat toch om het voetbal, niet om de sfeer of het fan zijn xD. Zoek een leven. Ik snap best dat fans niet komen opdagen als het voetbal belabberd of saai is. Dat is het bij Ajax al jaren. Ik vind het mijn geld niet waard om daarvoor te betalen. Dan zit ik liever thuis op de bank de wedstrijd te kijken.

Als de spelers op het veld slecht spel laten zien, is het de schuld van de directie :s Beetje scheef toch.

Voor de geinterreseerden die hier hevig aan het discussieren zijn over hun aanhang. Dit is de huidige situatie wat betreft de uit-supporters !!!
1.2.en 3 waren vorig jaar Ajax/Feyenoord/PSV bron: voetbal.com

1Roda JC KerkradeRoda JC Kerkrade191.648921.294
2sc Heerenveensc Heerenveen230.2481120.932
3PSVPSV229.6331120.876
4ADO Den HaagADO Den Haag229.4711120.861
5PEC ZwollePEC Zwolle206.9001020.690
6Willem IIWillem II225.3661120.488
7Heracles AlmeloHeracles Almelo221.2361120.112
8VitesseVitesse195.5641019.556
9De GraafschapDe Graafschap202.8871118.444
10AFC AjaxAFC Ajax201.1171118.283
11FC UtrechtFC Utrecht217.2131218.101
12FC GroningenFC Groningen197.1551117.923
13FC TwenteFC Twente196.0571117.823
14NEC NijmegenNEC Nijmegen159.999917.778
15AZ AlkmaarAZ Alkmaar176.2791017.628
16SC CambuurSC Cambuur169.9761016.998
17FeyenoordFeyenoord167.9641016.796
18SBV ExcelsiorSBV Excelsior174.906 1115.901
totaal3.593.61919018.914

6 februari 2016 om 14:01

Beetje rare tabel. Wat ik wel weet is dat elke uitwedstrijd voor Feyenoord supporters uitverkocht was, dus slaat sowieso nergens op.

Stuk voetbalzone klopt niet helemaal. De supporters blijven massaal weg omdat de laatste training eerst al van varkenoord naar de kuip is verplaatst en nu ook vuurwerk is verboden. Een traditie is de nek omgedraaid, ongelofelijk zonde.

Wat een onzin, zeg. De trainer is verantwoordelijk en niemand anders. En dat is de zgn mister Feyenoord, oftewel van Bronckhorst.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren