Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Getafe krijgt vier dagen voor return met Ajax flink pak slaag

Laatste update:

Getafe heeft een zwakke generale achter de rug voor de return van aanstaande donderdag met Ajax in de zestiende finales van de Europa League. Het elftal van trainer José Bordalás verloor zondagavond, drie dagen na de 2-0 overwinning op eigen veld tegen Ajax, met liefst 0-3 van directe concurrent Sevilla, waar Luuk de Jong een basisplaats had en met een assist belangrijk was. Getafe heeft de derde plaats in LaLiga door het verlies moeten afstaan aan Sevilla, dat na 25 speelrondes één punt meer heeft dan de komende opponent van Ajax.

Bordalás wijzigde zijn elftal vanavond in totaal op drie posities ten opzichte van de Europa League-wedstrijd van afgelopen donderdag tegen Ajax. De geschorste Xabier Etxeita Gorritxategi werd centraal achterin vervangen door Chema Rodríguez, Oghenekaro Etebo speelde op het middenveld in plaats van Arambarri Rosa en Deyverson werd ditmaal voorin ondersteund door Jorge Molina, die donderdag Jaime Mata nog voorrang moest verlenen in de basiself.

De nederlaag van Getafe werd ingeleid door gestuntel van Etebo. De middenvelder viel op slag van rust in zijn eigen zestien op het achterwerk, waarna Sevilla kon overnemen via Sergio Reguilón. Die had een lage voorzet in huis op Lucas Ocampos, waarna de Argentijnse spelmaker simpel kon scoren: 0-1.

De 0-2 viel halverwege de tweede helft en kwam op naam van Fernando. De Braziliaan kon van dichtbij binnenwerken, nadat De Jong de bal met een uiterste krachtspanning had voorgebracht uit een vrije trap. Jules Koundé bepaalde daarna de eindstand. Getafe maakte zijn reputatie als slagersploeg vanavond overigens andermaal waar: in totaal slingerde scheidsrechter Estrada Fernández liefst zeven spelers van de thuisploeg op de bon.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als sevilla het kan dan kan ajax het niet. Maar niet opgeven natuurlijk want de bal blijft rond.

Sevilla kan ook aardig vecht-voetballen en zij hebben meer kwaliteit. Ajax speelt totaal een ander type voetbal en dat zint Getafe wel. Ik hoop als La liga fan dat Getafe doorgaat, maar als liefhebber voor het spelletje gun je het Ajax gewoon.

23 februari 2020 om 20:39

Precies. Ook ongeveer zelfde voetbalcultuur en ze laten zich niet makkelijk uit de tent lokken. Spaanse tegenstanders moet je gewoon met een bepaalde mentaliteit de wedstrijd ingaan

23 februari 2020 om 20:40

De grootste hoop is dat Ajax aan de bal bizar slecht was en er alsnog mogelijkheden lagen om kansen te creeren. Zelfs de dramatische Ziyech heeft een paar keer iemand voor de keeper gezet. Als Ajax ook maar iets beter is donderdag en je hebt een scheidsrechter die door het theater heen prikt dan kan Ajax zeker winnen. Het zou passend zijn als Getafe dan met een vieze goal alsnog doorgaat, maar ik heb goede hoop dat het er ineens weer is bij Ajax donderdag en Getafe van het kastje naar de muur wordt gevoetbald (op de spaarzame momenten dat de bal in het spel is)

Ajax heeft niks in Europa te zoeken momenteel. We gaan er logischerwijs ook terecht uit donderdag.

23 februari 2020 om 21:35

Nee, maar het kan snel draaien.het is absoluut mogelijk.

23 februari 2020 om 22:23

Zytto Ik snap dat je realistisch wil zijn, kan de uitschakeling straks alleen maar meevallen, maar Ajax kan uit het niets weer een top wedstrijd spelen, die kwaliteiten hebben ze wel. Zoals het er nu naar uit ziet, zeker na Heracles, zal niemand er een stuiver voor geven (sorry voor de jonge generatie, een stuiver was, voor de euro, 5 cent waard ;-)) maar thuis in de Arena, op een goede grasmat en zich niet laten meeslepen, is Ajax op zijn best. We duimen in ieder geval!

23 februari 2020 om 22:34

Nee. Met een voorhoede met tadic huntelaar en babel kan je geen top prestatie leveren.

23 februari 2020 om 22:59

31-36-33... Meer iets voor Lucky Ajax. Dan mis je ineens echt die snelheid van Neres of andere jongelingen.

23 februari 2020 om 22:44

Oh. Dit is echt zo'n reactie van 'ik zei toch dat we er uit vlogen?'. Ten eerste vraag ik me af hoe terecht de huidige tussenstand van 2-0 is. De manier waarop Getafe daaraan is gekomen is alles behalve terecht. Wel is Ajax in slechte doen maar zelfs dan nog minstens gelijkwaardig voetballend aan Getafe. Ajax verloor vorig seizoen ook van Real. Vervolgens ook van Heracles en vervolgens speelden ze Real van de mat. Ik durf het bijna niet te zeggen maar ik zie hier nu echt heel veel mooiweersupporters hun ware gezicht tonen.

23 februari 2020 om 23:16

Getafe was beter op het toneelaspect. Het was gewoon een typische 0-0 wedstrijd, maar het is iets Nederlands om dan toch die 2 goals tegen te krijgen..

23 februari 2020 om 23:21

Nee, je moet gewoon realistisch zijn. Momenteel heb je van de ploeg van vorig jaar alleen nog Onana, Blind, Nico, Donny en Tadic tot je beschikking waarbij Tadic en Donny nu een andere rol bekleden en Tagliafico geschorst is donderdag. Alleen bij Onana en Blind heb je nog vastigheden van vorig seizoen. De rest is totaal niet op mekaar ingespeeld en rechtsbuiten ligt Tadic ook niet echt. Het is momenteel gewoon huilen met de pet op. Babel bakt er niks van. Huntelaar is te oud. Tadic op de flank is een verschil van dag en nacht. De dubbele 6 mist de tempoversnellingen van Frenkie en Schone. Nee, ik hoop het beste, maar zie jij het gebeuren? Ajax verkeerd sinds december in een dramatische vorm. Voor de Eredivisie zal het nog wel goed genoeg zijn met nog steeds een riante voorsprong op andere ploegen die ook dramatisch spelen (zeker als Promes, Neres, Ziyech en Blind weer topfit zijn), maar Getafe komt te vroeg en bij 1 tegengoal moet je er al 4 maken tegen een catenaccio team. Getafe gaat 100 procent ruimtes krijgen, want Ajax moet 2 keer scoren en speelt thuis.

Gek genoeg zou Ajax best iemand als Luuk de Jong kunnen gebruiken op het moment..

23 februari 2020 om 20:42

Die is er toch in de vorm van Huntelaar?

23 februari 2020 om 20:44

Zo'n soort spits heb je al met Huntelaar. Alleen krijgt de spits momenteel 0 goede voorzetten.

23 februari 2020 om 20:45

Als ik zie hoe weinig ballen Huntelaar en Traore hebben gehad de afgelopen twee wedstrijden zou LdJ ook verzuipen als iemand die bij uitstek afhankelijk is van aanvoer.

En toch, Ajax was vandaag niet goed. Maar datzelfde is ook zo vandaag bi Getafe. Mocht de Arena gaan kolken zie ik Ajax nog wel doorgaan. 100% knallen donderdag en gaan voor die kans

23 februari 2020 om 21:40

Alleen Ajax speelt al heel lang slecht en getafe is juist in topvorm. Dus ik verwacht niet veel van de wedstrijd en verwacht dat getafe makkelijk doorgaat.

23 februari 2020 om 23:02

3-0.. of 4-1.. hmm nee ,zie dat niet gebeuren.

Maakt geen reet uit, het huidige heeft al moeite met cluppies uit het rechter rijtje, dus geen enkele kans tegen die irritante houthakkers uit Getafe!

Deze wedstrijd moet Ajax hoop geven. Getafe staat bekend om zijn goede organisatie maar zelfs tegen een team met een moeizaam scorende spits slikken ze 3 doelpunten. Vond De Jong overigens wel prima spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren