Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Getafe krijgt drie keer rood: kaart voor Mason Greenwood zorgt voor verbazing

Laatste update:

Mason Greenwood beleefde dinsdag een avond om snel te vergeten bij zijn Getafe. De huurling van Manchester United werd na vijftig minuten met een directe rode kaart van het veld gestuurd, nadat hij vermoedelijk iets had geroepen tegen scheidsrechter Jorge Figueroa Vázquez. Getafe ging in de beladen stadsderby met Rayo Vallecano uiteindelijk met 0-2 onderuit.

Bijzonderheden:
De wedstrijd tussen Getafe en Rayo werd dinsdagavond gespeeld in het stadion van Atlético Madrid vanwege een straf voor een incident uit 2017. Nadat Getafe-aanvaller Juanmi Latasa van het veld was gestuurd wegens zijn tweede gele kaart brak Sergio Camello de ban namens Rayo. De Spaanse aanvaller werkte een rebound achter Getafe-doelman David Soria: 0-1.

Diezelfde Camello was ook verantwoordelijk voor de 0-2 vlak na rust. Rayo profiteerde optimaal van geschutter achterin bij Getafe, waarna de aanvaller Soria omspeelde om de bal in een leeg doel te schuiven. Vervolgens zorgde Greenwood voor het meest besproken moment van de stadsderby.

Het Engelse wonderkind ontving een directe rode kaart na een woordenwisseling met arbiter Vázquez. In Spanje zorgt de rode kaart voor verbazing, daar het nog onduidelijk is wat Greenwood precies heeft geroepen. Wel is op de beelden te zien dat de linkspoot een wegwerpgebaar maakt nadat hij geen vrije trap meekrijgt.

Twintig minuten voor tijd kreeg ook Damián Suárez rood te zien, al was de ervaren rechtsback op dat moment net gewisseld. Daardoor eindigde Getafe de wedstrijd niet met acht, maar met negen man. Met acht rode kaarten in totaal heeft Getafe momenteel een negatief record in handen: geen club uit de vijf Europese topcompetities kreeg zoveel rode kaarten.

Voor Greenwood is zijn rode kaart zijn eerste echte dieptepunt in dienst van Getafe. Het voormalig toptalent van Manchester United, dat op Old Trafford nog tot medio 2025 vastligt, staat er goed op bij de nummer acht van LaLiga. In zijn eerste vijftien wedstrijden voor Getafe wist Greenwood vijf treffers en vier assists te noteren.

Getafe - Rayo Vallecano 0-2


40’ Rode kaart Juanmi Latasa (Getafe, twee keer geel)
45+1’ 0-1 Sergio Camello
47’ 0-2 Sergio Camello (assist: Alfonso Espino)
50’ Rode kaart Mason Greenwood (Getafe)
70’ Rode kaart Damián Suárez (Getafe, buiten het veld)

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hahaha spaanse scheidsrechters zijn echt een grap

2 januari 2024 om 20:07

Getafe is een grap, heeft niets maar dan ook niets met voetbal te maken. Sinds jaar en dag al de voetbalclub die ik het minst gun, hopelijk degraderen ze snel weg van het hoogste niveau.

2 januari 2024 om 20:38

Is wel een ploeg die er altijd vol voor gaat en het vaak de grote clubs moeilijk maakt. Misschien moest Onana wat minder op de bal gaan liggen dan was er meer tijd om een doelpunt te scoren..

3 januari 2024 om 09:54

Onana heeft geen 50 minuten op een bal gelegen hoor?

2 januari 2024 om 20:11

Spaanse voetballers ook. Grootste toneelschool ter wereld

Greenwood gaat lekker mee in de boevenclub van Bordelas. Ongelooflijk incompetente scheidsrechters normaliter maar vandaag er kort op. Blij om te zien dat de ploeg met het minste anti-voetbal aan het langste eind trekt.

2 januari 2024 om 20:10

2024 en ajacieden hebben nog steeds een vete tegen Getafe, wat schattig zeg.

Knappe overwinning van Rayo en die Dimitrievski is een prima keeper, zou makkelijk meekunnen in de subtop van de Eredivisie.

2 januari 2024 om 20:13

Je kunt toch moeilijk stellen dat je Getafe geen onsympathieke ploeg vind? Spelen altijd op het randje, kunnen zelf niks hebben en het is constant zuigen en janken.

Dimitrievski is idd een degelijke keeper, maar kan echt wel wat hoger mee dan de subtop ED hoor.. vind hem niet direct minder dan Benitez bijvoorbeeld.

2 januari 2024 om 20:19

Ik denk dat zo'n beetje heel Nederland wel een schurfthekel heeft aan Getafe en dat is niet meer dan logisch. Hebben er in de afgelopen jaren alles aan gedaan om al het mooie in voetbal vakkundig te vergallen. Ik ben overigens geen Ajax supporter, maar wat kan ik hier van genieten.

2 januari 2024 om 20:22

Ik ben enorm fan van de speler ‘Nyom’, jammer dat die niet meer bij Getafe te bewonderen is.

2 januari 2024 om 20:30

Dit seizoen is Getafe juist een beetje meer gaan voetballen en minder aan het duikelen en theater maken.

2 januari 2024 om 21:55

Ik heb niet echt iets tegen Getafe. Wel tegen Greenwood.

2 januari 2024 om 22:45

Niet alleen Ajacieden hebben een hekel aan het anti-voetbal van Getafe. Al viel het dit jaar juist wel een klein beetje mee.

2 januari 2024 om 22:53

Ik heb het gewoon niet op Getafe en Bordalas. Ik kijk teveel La Liga om ook maar enig plezier uit die ploeg en de coach te halen. Doel één is altijd het uitschakelen van de tegenstander. Voetballen is slechts doel twee. Daar kan ik de televisie niet voor aan zetten.

Oh en statistisch gezien duikelen ze nog steeds zoveel en pakken ze meer kaarten dan eerdere seizoenen. Alleen door de grotere hoeveelheid extra tijd is het minder succesvol....

2 januari 2024 om 23:58

Nog laatst van 3-1 terug naar 3-3 tegen Atletico en ze staan 7de maar het is nog steeds een vechtclub die weinig successen boekt…

Getafe doet het gewoon prima maar ik zou ook niet mijn televisie ervoor aanzetten, vooral die Greenwood draait mijn maag van om

Die Damian Suarez heb ik ook echt hoog zitten na Getafe Ajax. Wat een kwal van een speler is dat zeg..

Wat een drama scheids is dit zeg... en wat is rajo vallecano een trieste club.. je speelt tegen 9 man en probeert nog op het einde een beetje tijd te rekken? Zielig hoor haha

2 januari 2024 om 20:49

Das eigenlijk ook gwn waar getafe en de rest van dat soort Spaanse middenmoters om bekend staan, triest zooitje

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren