Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Gestopte Feyenoorder Baars begint weer en stelt één voorwaarde aan nieuwe club

Maandag, 2 oktober 2023 om 20:27Jeroen van Poppel • Laatste update: 20:29

Guus Baars overweegt om het profvoetbal tóch weer op te pakken, het liefst bij een club met een islamitisch karakter.

De twintigjarige verdediger verraste deze zomer vriend en vijand door zijn doorlopende profcontract bij Feyenoord in te leveren. Baars vertelde in een opzienbarende video op zijn Instagram-kanaal het plezier in het voetbal te zijn kwijtgeraakt en zich te willen bekeren tot de islam.

Baars werd dit seizoen door Feyenoord verhuurd aan FC Dordrecht, maar zou slechts één wedstrijd voor de Schapenkoppen spelen. Op 31 augustus besloot het talent zeer onverwachts om zijn kicksen aan de wilgen te hangen. Precies een maand later lijkt Baars alweer spijt te hebben van dat besluit.

''Ik was door meerdere redenen het plezier kwijt, maar ik heb nu toch weer de honger", vertelt Baars in gesprek met Voetbal International. "Dat had ik zelf totaal niet verwacht, maar ik ben er wel blij mee." Baars houdt zijn conditie op peil door voor zichzelf te trainen en hoopt in januari aan de slag te gaan bij een nieuwe club.

"Het liefst een club in een islamitisch land. Dan kan ik mijn hobby uitoefenen, de Arabische taal leren en mezelf nog meer in het geloof verdiepen. Ik zie wel wat er op mijn pad komt. Ik was hiervoor een versie van mezelf die niet helemaal klopte. En ik voel me zeker ook gelukkiger."

Baars stopte met voetbal zonder een concreet alternatief plan. ''Ik was best bang om te stoppen. Het geld zou wegvallen, en ik was natuurlijk ook angstig om me te uiten over het islamitische gedeelte. Door de kinesioloog leerde ik meer op mijn intuïtie te vertrouwen. Een beetje schijt hebben, eigenlijk."

''Ik merk nu dat ik direct veel beter in mijn vel zit. Ik ben mezelf en verstop me niet langer", besluit Baars.Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door sterkejerke)

Saudi-Arabië zou dan perfect voor hem zijn,competitie daar is nooit zo populair geweest als nu..

3 oktober 2023 om 10:26

Dit is gewoon een masterplan van Guus Baars om uiteindelijk een dik contract te tekenen in Saudi Arabië

Een kinesioloog die advies geeft over hoe je je persoonlijk moet gedragen. Zal wel de pseudowetenschappelijke variant ervan zijn. Je verwacht het niet.

Als je je mentale rust maar kan vinden in deze tijden! Dat lijkt hij gevonden te hebben met zijn keuzes (o.a. de Islam).

Ik wens hem het beste met z’n zoektocht!

2 oktober 2023 om 22:33

Uit z'n interview leek het er vooral op dat hij een van de kwetsbare jonge mannen is die valt voor de algoritmes van de red pill community. Ook het feit dat hij stopt met voetbal nadat hij goed nagedacht had over 'dingen' en daarna weer begint, sterkt mijn gevoel nou niet echt dat hij mentale rust heeft gevonden.

Gun hem t beste, maar zulke radicale, en naar het lijkt enigszins impulsieve beslissingen zijn in mijn ervaring geen geweldig voorteken.

3 oktober 2023 om 00:30

Met alle respect hoor, maar als je je in de 'red pill community' stort, eindig je niet als moslim. Het is niet bepaald een gedachtegang die evenredig is met de meest bekende geloven. Verder ben ik het wel met je eens dat deze jongen (puur kijkend op z'n acties) niet heel stabiel overkomt. Maar goed, ik ken de jongen in kwestie niet, dus ik kan er verder ook vanaf een afstand over oordelen.

3 oktober 2023 om 01:20

@sirius
Dat zou je denken. Maar zelfs die Tate noemt zichzelf een Moslim. Hij heeft zich bekeerd. Ook heeft Baars al een paar keer laten doorschemeren 'onderzoek' gedaan te hebben en daarbij ook weleens een naam van zulke figuren laten vallen.

3 oktober 2023 om 09:33

Ach weet je Sirius, naarmate je ouder wordt kunnen we dit soort berichten ook beter relativeren en begrijpen we dat "jongere mensen" vaak nog op een zoektocht naar zichzelf zijn. Kan best dat hij nog een paar religies gaat proberen of hij blijft moslim...al heb ik het vermoeden dat als hij in een islamitisch land gaat voetballen en hij niet is opgegroeid binnen die cultuur het best nog weleens een harde dobber kan worden. Met de meeste mensen komt het uiteindelijk wel goed..

Zou hij hopen op een mooi contract in Saudi-Arabië? Zelf geen grootse voetballer, maar wel tegen gasten als Benzema en Ronaldo staan.

2 oktober 2023 om 22:49

Hij was wisselspeler bij FC Dordrecht en jij denkt dat hij dan goed genoeg is voor de Saudische Eredivisie? Een league daaronder zou zeker moeten lukken, kan als bekeerling een interessant transfertarget zijn voor dergelijke clubs

3 oktober 2023 om 16:22

Genoeg andere Islamitische landen waar hij vast aan de slag kan gaan en ook prima kan vertoeven. Indonesiã« (platje en Comvalius hebben daar gezeten en tegenwoordig zitten er Lilipaly, Walian, N. Kuipers, Stevens, Goselink en Nederlandse trainers Huistra en Olde Riekerink),
Egypte, Marokko, Kuweit, Bahrein, Qatar, VAE om waar wat te noemen.

Maar als hij Saudi-Arabië in zijn hoofd heeft, dan lijkt het me inderdaad onwaarschijnlijk dat hij aan de slag komt op het hoogste niveau daar.

Naar de oliedollars en gaan. Daar halen ze nu iedereen binnen.

Ik denk dat het in Nederland ook wel had gekund. Ik neem aan dat iedere club wel een plek heeft waar gebeden kan worden. En voor halal vlees is ook geen club die daar moeilijk over doet. De voetballerij is niet meer zoals vroeger waar je niet afwijkend mocht zijn. Arabisch leren en verdiepen in het geloof kan daar prima naast. De een gaat uit het raam turen in de bus, de ander gaat naar muziek luisteren en Guus kan een boek pakken.2 oktober 2023 om 20:51

Moet zeker kunnen, met de juiste mindset komt dat ook wel goed. Ook is het wel fijn als je wat mede moslims in je team/club hebt. Was zelf altijd de enige in het team dan skip je toch bepaalde dingen die voor je teamgenoten wel erg “belangrijk” zijn. Maar ze respecteren het 9/10x wel altijd. Maar hij heeft natuurlijk te maken met Proffesionals ;p

Arabisch kan hij prima er naast leren inderdaad. Zie niet zo snel een club uit saudi voor hem komen.

3 oktober 2023 om 01:24

Dit bedoel ik niet verkeerd, maar vrijwel iedere Nederlandse club barst van de Islamitische spelers. Er lopen meer Islamieten rond bij Volendam dan Al-Nassr tegenwoordig.

Goh...onverwacht zeg. Ik moet de beste naïeve jongen teleurstellen: die mooie club in dat islamitische land zal dan toch echt gewoon nog een bedrag aan feyenoord moeten betalen. Zeggen dat je stopt met voetbal en dan een maand later alweer een club zoeken: zo werkt het niet in de grote mensenwereld

2 oktober 2023 om 21:05

Precies, dat deed Vitesse ook toen Propper stopte bij Psv om een paar maanden later zijn carrière toch nog met een paar jaar te verlengen. O nee, dat gebeurde niet.

2 oktober 2023 om 22:03

Daar zat al wel weer bijna een jaar tussen. Hier een maand misschien hooguit

2 oktober 2023 om 23:01

Van september naar januari is idd max een maand..

2 oktober 2023 om 23:11

Van september tot oktober is inderdaad een maand. Of spreekt hij bovenstaande pas in januari uit en lezen we het hier via een soort tijdmachine 3 maanden voordat ie deze uitspraak doet?

2 oktober 2023 om 21:27

Als ze toch met wederzijds goedvinden het contract verbreken dan is hij nu vrij om te gaan waar hij wil?!

2 oktober 2023 om 23:14

@meijer: nee hoor,dan is hij niet per definitie vrij om te gaan. Wederzijds goedvinden hoeft niet als hij zegt te gaan stoppen met voetbal..dat is dan zijn beslissing namelijk. Een maand later het licht zien en toch ineens wel weer betaald voetbal willen spelen bij een club elders: dat moet wel met wederzijds goedvinden

2 oktober 2023 om 22:29

Waarom heeft dit bericht zo een negatieve ondertoon? Je doet net alsof hij 10 miljoen moet gaan opleveren.

En dat is toch zijn keus? Wie ben jij om te bepalen wat niet werkt in de grote mensenwereld.

2 oktober 2023 om 23:16

@quillinho: tuurlijk is dat niet "zijn keus". Dan zijn er binnenkort heel veel spelers die gaan stoppen met voetbal en hun contract verbreken om vervolgens een maand later gratis over te stappen naar een andere club die beter betaald

3 oktober 2023 om 10:26

@madmarcel....ik weet even niet of jou begrijpend lezen nu zo slecht is of dat van mij. Ik lees namelijk nergens dat deze jonger er vanuit gaat dat hij zomaar ergens kan tekenen zonder dat Feijenoord erbij betrokken is. Sterker nog er staat helemaal niets in dit stuk tekst over wel of niet gemaakte afspraken met Feijenoord.
Jij beschuldigd deze jongen van naïviteit op basis van je eigen aannames.

Saudi wordt lastig denk ik, volg hem op insta is inderdaad elke dag bezig om fit te blijven.

Ik denk dat hij gewoon een omgeving zoekt waar hij zijn gebed optijd kan verrichten en omringt is door andere moslims. Wat niet persee in Saudi hoeft te zijn. Er zijn veel Europese clubs met een gebedsruimte.

Arabische taal leren kan ook in Nederland, enkele keer per week een les volgen in de moskee.

Maar mooi dat hij zich nu beter is gaan voelen. Zelf heb ik dat met het luisteren van koran, geeft je zoveel rust en power.

2 oktober 2023 om 22:37

Tja, wat zou een mooie club zijn, in een omgeving waar veel moslims wonen en waar spelers de ruimte krijgen om hun geloof uit te oefenen.

Misschien is Feyenoord een goede optie! Kokcu kon vorig jaar ook gewoon naar Mekka met Taabouni en was zeer veel bezig met zijn religie. Genoeg moskees ook om het geloof te leren en genoeg mogelijkheden om Arabisch te leren. Misschien moet hij daar maar eens aankloppen

Al snel zpijt van het stoppen met voetbal, en nu wilt hij naar een Islamitisch land.
Grote beslissing waar je ook zomaar weer spijt van kan krijgen..

Klinkt als een jongen die erg zoekende is en houvast zoekt in het geloof. Dat dit een verzinsel is van mensen maakt wellicht niets uit. Als het hem rust en geluk geeft dan is dat prima.

Die wil gewoon cashen in de zandbak dus

3 oktober 2023 om 12:20

Ik mag hopen dat die jongen zelf ook snapt dat dat geen optie is als je niet eens een basisplaats hebt in het rechter rijtje van de KKD.

Ik snap niet zo goed waarom dit nieuwswaardig zou moeten zijn. Een Nederlandse jongen die moslim is geworden, stopt met voetbal en nu weer misschien gaat voetballen maar dan bij een islamitische club. Nou ga dan lekker jongen Geen haan die er naar kraait hoor.

3 oktober 2023 om 10:14

Ik vind het om verschillende redenen wel nieuwswaardig. Met name interessant hoe deze jongen vrij radicale beslissingen neemt in korte tijd (bekeren, stoppen met je carrière, oh nee toch doorgaan en willen emigreren) nadat hij wat ‘onderzoek’ heeft gedaan en hoe de contractsituatie zich nu ontwikkelt. Als je gewoon kan zeggen dat je stopt om een maand later vrolijk bij een andere club te tekenen dan zou dat natuurlijk wel een precedent scheppen.

Tja gewoon kijken of een Saoedische club interesse heeft in hem. Toch wel raar weer dat hij een hele video maakt waarom die voetbal niet meer leuk vindt en daarna toch wel weer gaan haha. Maar ja het geld is moeilijk af te staan natuurlijk als je al prof bent. En iets anders gaat je niet zoveel geld opleveren. Dat had die vanaf het begin eigenlijk ook wel kunnen weten. Eerst gewoon het geld pakken en daarna heb je nog een hele leven voor je om wat te doen met je interesses...

3 oktober 2023 om 00:42

Ik heb niet het idee dat hier per se een groot plan achter zit. Ik kan het gemakkelijk mis hebben en ik ken de jongen ook enkel van z'n interviews, maar hij komt op mij over als iemand die de zwaarte van z'n eigen bubbel overschat en houvast zoekt in externe factoren. Ik ben altijd wel nieuwsgierig hoe zo'n jongen naar de samenleving kijkt en of dat beeld strookt met de realiteit. Uiteraard niet omdat hij Moslim is, maar omdat hij z'n eigen keuzes niet kan onderbouwen met iets intrinsieks, maar enkel met externe factoren.

‘Professionele hulp’

~J. Derksen

Wat een beïnvloedbare naïeve jongen zeg.
Met volledige overtuiging gestopt om 3 weken later alweer honger naar een nieuwe club te hebben.
Helpt niet echt dat je je laat omringen door rare vogels.

Wilt gewoon snel cashen in een rijk islamitisch land.

Het is ergens wel mistroostig dat deze jongen zo wispelturig is. Ik vraag mij oprecht af welke club op zijn diensten zit te wachten. Leuk dat hij bekeerd is tot de Islam maar dat opent niet zomaar deuren, of je moet genoegen nemen met een ploeg waar we hier nog nooit van hebben gehoord. Misschien kan hij Davy van den Berg zo ver krijgen om mee te gaan.

2 oktober 2023 om 22:10

Hoezo zou hij Davy mee moeten nemen? Beetje rare opmerking…

Davy is jaren terug al bekeerd. En kan allang de koran in het Arabisch lezen. Daarnaast doet hij het ook gewoon prima bij Zwolle. Zie hem wel een stap maken na dit seizoen.

3 oktober 2023 om 00:46

Ik denk wel dat je die twee zaken los moet zien. Ik denk niet dat hij moslim is geworden omdat hij dan makkelijker in landen als Qatar of VAE terecht zou komen. De tijdlijn kan ik dus wel geloven.

Moet altijd een beetje lachen om die jongens die helemaal menen het licht te hebben gezien doordat ze gelovig zijn geworden.

Beetje van hetzelfde niveau als al die dropshippers op youtube ads die beginnen over de juiste ‘mindset’.

Faja Lobi in Utrecht wat voor deze jongen.. mooie omgeving.. veel moskees lekker centraal in het land wat wil een mens nog meer

3 oktober 2023 om 01:03

Moskees? Ik snap dat je dit doet om te beledigen, maar een cursus Nederlands kan voor jou geen kwaad.

Misschien is Turkse Kracht uit Deventer een mooie club voor hem. Is ook een beetje zijn niveau.

Deze knaap schiet alle kanten op en weet echt niet wat hij wil. Misschien eerst even nadenken voordat hij weer in het nieuws komt.

Waarom krijgt deze jonge nog zoveel aandacht? Die speelt volgend jaar bij Barendrecht.. en anders lekker een enkeltje naar saudie Arabië pakken en daar stage gaan lopen. Doei

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV3943
2.Feyenoord3229
3.AZ2923
4.FC Twente2711
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. StengsMiddenvelder133
Q. TimberMiddenvelder134
Igor PaixãoAanvaller133
S. GiménezAanvaller1316
M. WiefferMiddenvelder122
R. ZerroukiMiddenvelder110
Y. MintehAanvaller103
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren