Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gerbrands: ‘Een van hen is ontslagen, ik heb ze hier jankend voor me gehad’

Laatste update:

PSV werd vorig weekend geconfronteerd met supporters van VVV-Venlo die racistische geluiden bezigden in de richting van Joshua Brenet en het is niet de eerste keer in de afgelopen jaren dat de Eindhovenaren met een vervelende situatie moeten omgaan. Toen de club vorig jaar tegen Atlético Madrid in de Champions League speelde kwam een groep supporters in het nieuws nadat er muntjes waren gegooid naar bedelaars. Algemeen directeur Toon Gerbrands ziet overeenkomsten tussen beide incidenten.

“Nu is het bij VVV, maar wij hadden bijvoorbeeld de muntjesgooiers naar bedelaars in Madrid. De kunst is om open te communiceren. We hebben ze opgespoord en ik heb zelf in het Spaans filmpjes ingesproken met excuusteksten eronder”, vertelt Gerbrands, die vindt dat dit soort situaties altijd bestreden moeten worden, in gesprek met De Limburger.

Gerbrands sprak toen zes avonden met de muntjesgooiers en zag dat het zich ontwikkelde tot een gigantische zaak, terwijl de supporters zelf zich in eerste instantie van geen kwaad waren bewust: “Zij zaten daar in Madrid op het terras en gooiden wat muntjes om de bedelaars tevreden te stellen. Een van hen is ontslagen op zijn werk, een ander moest zich op school melden. Ik heb ze hier jankend voor me gehad.”

Volgens de bestuurder hebben veel mensen een oordeel klaar voordat een kwestie grondig is onderzocht, al past hij ervoor op dat hij de zaak nuanceert: “Dat is niet hoe ik het heb aangepakt. Het interessantste was toen we later een persbericht met maatregelen rondstuurden. Daar was totaal geen aandacht voor: de hype was alweer voorbij.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zo gaat dat vaak. Ze zijn zich van geen kwaad bewust. Ook bij de reageerders van Voetbalzone is hier sprake van. Vaak zijn ze te snel op hun pik getrapt of trekken ze te snel de R-kaart. Maar wat voor hun maar een 'grapje' is, kan bij een ander heel anders aankomen.

Nou is bij VVV-Venlo duidelijk een zaak van racisme, maar bijvoorbeeld bij Lukaku was het maar een 'grapje'. Het muntjes gooien is dan een lastiger zaak, want de fans van psv zaten de bedelaars te vernederen, maar de bedelaars hadden er niet echt last van had ik het idee. Denk ook niet dat er sprake van racisme hier is, maar meer onmenselijkheid.

Ik snap wel wat Gerbrands bedoelt. Door de media is de straf voor die mannen natuurlijk wel wat verder gegaan dan wat normaal zou zijn. Dat iemand zijn baan verliest, vind ik bijvoorbeeld niet passen bij het vergrijp. Ze moeten gestraft worden door PSV en eventueel de Spaanse justitie. Nu zijn ze meer gestraft door de media.
Het feit dat de politie op het moment zelf niet ingreep, zegt ook al veel over de kans op justitiële vervolging.
Is het moreel verwerpelijk? Ja. Is het een strafbaar feit? Nee.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren