Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Geplaagd Barça treedt naar buiten met dramatisch nieuws voor Dembélé

Laatste update:

De blessure van Ousmane Dembélé blijkt veel ernstiger dan gedacht. Maandagmiddag meldde Barcelona dat de aanvaller een terugslag in zijn herstel heeft gekregen en een dag later wordt duidelijk hoe groot de schade is. In een officieel statement bevestigt de club dat de hamstring in het rechterbeen van Dembélé volledig is afgescheurd. Hij staat daardoor langdurig buitenspel, al doet de club geen voorspelling over de precieze duur van de absentie.

In 'de komende uren' bepaalt Barcelona wat voor Dembélé de beste vervolgstap is, zo schrijft de club. De 22-jarige aanvaller ontbreekt al sinds eind november met zijn hamstringkwetsuur. Hij was maandag wel van de partij op de training, maar moest deze sessie voortijdig staken vanwege ‘ongemakken’ aan zijn dijbeen. Het was de bedoeling van Barcelona om Dembélé donderdag in de kwartfinale van de Copa del Rey tegen Athletic Club zijn rentree te laken maken, maar dat behoort niet meer tot de mogelijkheden.

Setién gaat voor CL-zege: 'Je mag Barcelona nooit afschrijven'

AS ging ervan uit dat de afwezigheid van Dembélé nog twee extra weken in beslag zal nemen. Die schatting zal flink naar boven bijgesteld moeten worden: een gescheurde hamstring houdt voetballers normaliter maandenlang buitenspel. Daardoor staat ook deelname aan het EK op de tocht voor de Fransman. Het nieuws komt als een grote tegenvaller voor trainer Quique Setién, aangezien de keuzes voorin al beperkt zijn. Met het vertrek van Carles Pérez naar AS Roma zwaaide Barcelona afgelopen week bovendien nog een aanvaller uit.

Behalve Dembélé staat ook Luis Suárez aan de kant met blessureleed. Eerder op de dinsdag schreef ESPN dat Lionel Messi eigenlijk ook niet volledig fit is. Volgens de sportzender kampt de Argentijn met een blessure aan het dijbeen. Mede door de dunne spoeling voorin kiest Setién ervoor om Messi toch op te stellen. Setién beschikt met Messi, Ansu Fati en Antoine Griezmann over slechts drie inzetbare aanvallers. Barcelona staat in LaLiga op de tweede plek en is verwikkeld in een titelstrijd met Real Madrid, dat drie punten voorsprong heeft.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dembele bij Barca is een beetje hetzelfde verhaal als Pogba bij United. een hele goede speler maar constant geblesseerd wat ook ten koste gaat van zo een speler zijn wedstrijdritme en vorm. je staat toch iedere keer stil in je ontwikkeling als je er elke keer lang uit ligt en de club heeft zo ook weinig aan je

4 februari 2020 om 15:50

Zelfde verhaal als Bale bij Real , al won die wel 4 Cl’s, maar damn wat erg dit. Ik heb te doen met Setien, die met de beste bedoelingen op deze trein is gesprongen maar damn alles zit hem tot nu toe tegen. Complete rechter hamstring afgescheurd, goddamn. Hoe kan het dat ze een paar dagen geleden nog zeiden dat hij op de weg terug is? Hamstring scheur is echt verschrikkelijk, en wanneer je eenmaal hersteld daarvan is de angst in ieder sprintje aanwezig dat het weer gebeurt. Animo Dembele

4 februari 2020 om 16:11

Bale is tenminste echt belangrijk geweest bij madrid kan ik niet zeggen van dembele

4 februari 2020 om 17:18

Bale is belangrijk geweest en heeft ook goed gespeeld. Dembele niet, telkens geblesseerd en ook nog wisselvallig.
Het bestuur van Barcelona is dramatisch. Je verkoopt Perez terwijl je weet dat Dembele blessure gevoelig is.

4 februari 2020 om 16:29

dat klopt zeker maar als het je veruit beste speler is is zo een 12 maanden afwezigheid voor United wel een heel groot gemis

4 februari 2020 om 17:12

Nou veruit beste speler valt ook mee, zo belangrijk is hij niet geweest, vond hem bij Juve een wereldspeler, zijn transfer naar United heeft hem kapot gemaakt.

4 februari 2020 om 17:30

@shevanr7 bij Juve was hij beter inderdaan maar wie vind je bij United beter als Pogba dan?

4 februari 2020 om 17:37

Ik kan er niet zo snel 1 opnoemen helaas, Rashford ben ik toch wel een beetje fan van, Pogba is natuurlijk een fantastische voetballer maar een team dragen kan hij helaas niet.

4 februari 2020 om 18:25

Deed hij anders wel.afgelopen WK, ookal speelde hij met veel betere spelers was hij de leider. Denk jij dat de Bruyne/Messi iets klaarspeelt in dit team?

4 februari 2020 om 17:15

Wat een vlijmscherpe analyse Japie, wat zouden we toch zonder jouw duiding moeten. Het is inderdaad wel een heel treurig verhaal aan het worden voor Dembele bij Barca, bij vlagen geniaal, maar te blessure gevoelig, geen topclub gaat zich meer willen wagen aan OD. Nog maar 22 ook, erg zonde.

4 februari 2020 om 20:07

Eerder een opendeur dan vlijmscherpe analyse.

4 februari 2020 om 23:28

@zermatt_person iig een realistische analyse waar jij Aguero wilde bestempelen als een of andere matige spits

4 februari 2020 om 21:06

Zeker waar, jammer voor zo'n speler want voetballen kan die zeker

Het zou me niks verbazen als ze bij Barça op een gegeven moment Frenkie gaan opstellen als aanvaller...

4 februari 2020 om 15:41

Ik denk eerder Vidal als spits, zou die wel kunnen denk ik. Kan wegen op een defensie, veel druk zetten en met zijn rug naar de goal spelen

4 februari 2020 om 16:07

Dat zou ik serieus eens willen zien. Frenkie kan in ieder geval een mannetje passeren. Dus, let's go haha!

4 februari 2020 om 16:12

Setien is toch een trainer met de zelfde filosofie als cruijff. Dan kan zelfs de keeper in de spits spelen. Totaal voetbal. Dus frenkie als rechtsbuiten of als 9 moet kunnen dus er zijn geen problemen en al helemaal geen sprake van crisis bij barcelona.

4 februari 2020 om 17:21

Wel degelijk crisis als je beste man ook last heeft van een blessure, zonder Messi is er weinig over voor in aangezien Griezmann ook niet echt scherp is.

4 februari 2020 om 18:45

Volgens mij heeft Cruijff ooit geopperd om een speler als keeper op te stellen. Een keeper als aanvaller heeft hij volgens mij nooit gezegd/bedoeld. Ik kan er naast zitten maar volgens mij wordt de uitspraak van Cruijff (speler op goal) totaal uit zn verband getrokken

4 februari 2020 om 16:39

Ze zullen of de formatie moeten veranderen of jeugd opstellen

4 februari 2020 om 17:16

Of Alba als buitenspeler en Firpo daarachter?

4 februari 2020 om 17:18

Het is heel vreemd hoe ze deze winter hun selectie hebben uitgedund voor een 30 tal miljoen, waarmee je mogelijk wel het huidige seizoen op de toch zet.

Wat een dramatisch nieuws voor Barcelona...

Is het woord dramatisch niet iets overdreven? Allemaal heel vervelend natuurlijk, zeker voor die jongen, maar met dramatisch moet ik toch echt aan andere dingen denken.

4 februari 2020 om 15:33

Hamstring volledig afgescheurd niet dramatisch? Ok

4 februari 2020 om 15:51

Bij een volledige ruptuur kan men de kwetsuur prima behandelen door eerst te opereren. Met een juiste opbouw zal het herstel een maand of 3 duren. Als je kijkt naar het herstel van een kruisbandblessure (9 tot 12 maanden) is het herstel van een afgescheurde hamstring nou niet heel schokkend. Dus in verhouding kan je stellen dat het woord 'dramatisch' wel misplaatst is. Daarbuiten is het wel goed gebruikt om de situatie van de speler te omschrijven.

4 februari 2020 om 15:58

@moraat je hebt helemaal gelijk dat t dramatisch is voor die jongen, ik vind de titel gewoon (wederom) ontzettend suggestief. Maakt verder niet heel veel uit, maar vind het onnodig (ik lees het artikel toch wel) en merk het steeds vaker op dit forum.

4 februari 2020 om 16:40

@spijkenissen nog 3 maanden eruit dan heb je praktisch heel het seizoen gemist. Dus best wel dramatisch denk ik

4 februari 2020 om 17:23

Dit is niet waar. Volledig herstel van deze blessure zal qua duur vergelijkbaar zijn met een kruisband (zou me niet verbazen als hij kalenderjaar 2020 niet meer in actie komt), dus dramatisch is hier zker niet misplaatst.

4 februari 2020 om 17:40

Het klinkt heel raar en cru, maar Spijkenisser heeft in principe wel gelijk. Je kan beter je hamstring volledig afscheuren en de behandeling ingaan dan de hamstring deels scheuren en daarvan herstellen. Volledig afscheuren is ontzettend goed te behandelen, terwijl deels scheuren lijdt tot pappen en nat houden (vaak gepaard met terugval). Voor de lange termijn kan dit juist goed zijn voor dembele.

4 februari 2020 om 18:47

En EK is ook einde verhaal. Dit gun je niemand hopelijk hersteld hij snel en komt hij weer aan het voetballen, waar dan ook

4 februari 2020 om 15:41

Volgens mij snap je niet helemaal wat een afgescheurde hamstring inhoudt voor een profvoetballer.

4 februari 2020 om 15:55

@masterm1nd "Komt met dramatisch nieuws naar buiten" ik begrijp heel goed wat dit inhoudt voor een voetballer, ik vind de titel gewoon ontzettend suggestief. Misschien ben ik apart, maar ik drukte op het artikel met de gedachte dat hij betrokken was geweest bij een autoongeluk of zoiets dergelijks

4 februari 2020 om 16:05

Ik vind een hamstring afscheuren en geopereerd worden erger dan een auto ongeluk,waar je alleen blikschade hebt...

4 februari 2020 om 15:48

Ik dacht precies hetzelfde. Maar Voetbalzone gebruikt overal al vergroot woorden voor. Dus hoe gaan ze nu aangeven dat het nog erger is dan normaal... door nog grotere vergroot woorden te gebruiken. Wel erg voor die jongen natuurlijk. Het zit hem niet mee.

4 februari 2020 om 15:50

Waarom ben je hier dan nog op een voetbalforum? Er zijn wel belangrijkere dingen hoor Ajaxcagliari. Voor een voetballer is dit natuurlijk een dramatische gebeurtenis, hij hoort elke wedstrijd te spelen en zich te ontwikkelen maar nu is zijn hamstring volledig afgescheurd. Dat is niet met een weekje klaar en er komt ook nog een EK aan.

4 februari 2020 om 16:21

Voor dembele is het dramatisch omdat het seizoen misschien voorbij is en hij het ek mist en voor barca is het dramatisch omdat de spoeling voorin erg dun is en nu waarschijnlijk alle prijzen gaat mislopen. Ik snap eigenlijk niet hoe je met dit in gedachte kan zeggen dat het niet dramatisch is.

4 februari 2020 om 18:19

Als je het in de juiste context plaatst is dit zeker wel dramatisch ja

Zsm verkopen die jongen. Is zijn prijskaartje niet waard en gaat het dese blessures ook niet waarmaken

4 februari 2020 om 15:35

Zal makkelijk gaan met een afgescheurde hamstring...

Sneu voor deze jongen. Het huwelijk barca en dembele is helaas op heel weinig uitgelopen. Voetballen kan hij zeker, maar hij heeft wel veel tegenslagen gehad met al zijn blessures steeds. Daarnaast lijkt hij ook niet helemaal voor de sport te leven. Voor beide partijen zou het beter zijn als Dembele na zijn herstel naar een andere club gaat.

4 februari 2020 om 15:40

Dan zal Barcelona moeten accepteren dat ze een flink verlies op hem zullen lijden. Deze jongen heeft ontzettend veel talent, maar hij zal ook een groot risico vormen. Je kan totaal niet op hem bouwen. Maar hier heeft Barcelona ook echt niks aan. Met een voorhoede Dembele-Griezmann-Messi zag ik ze nog wel als een kanshebber voor de CL maar heb niet het gevoel dat Ansu Fati daar klaar voor is.

4 februari 2020 om 16:14

4-4-2 spelen anders. het lijkt wel of het systeem bij Barca heiliger is dan het spelersmateriaal. dat Griezmann linksbuiten werd gezet toen Suarez nog fit was vond ik al zwaar bezopen

4 februari 2020 om 16:50

Ze gaan zeker nooit meer terugkrijgen wat ze zelf betaald hebben. Misschien kan hij als wisselgeld dienen als ze nog een poging wagen om Neymar te halen. Al schijnt het wel dat hij dat zelf afgelopen zomer niet wou.

Is het niet een beetje vreemd dat dit nu pas geconstateerd word? Zo'n blessure gevoelige jongen keer je toch helemaal binnenste buiten als er weer een blessure is?

Wat een ellendig miskoop is hij samen met die klein Braziliaans, het bedrag die ze voor Neijmaar kregen is slecht besteed

4 februari 2020 om 15:46

Pff gewoon minimaal 260 miljoen de prullenbak in. Wel echt ontzettend zuur voor Dembele, zijn hamstring zal nooit meer helemaal herstellen..

Dit is wel heel erg zuur voor hem. Heel erg pijnlijk. Ik weet niet maar heb het gevoel dat hij wel moet begrijpen dat voetbal serieus is en meer zijn best moet doen. Ook naast het voetbal, letten op eten, rust en harder trainen om zo zijn zwakke plekken te versterken. Ik zou zeggen laat em een vb nemen van Ronaldo.

4 februari 2020 om 15:46

Sociofan1; Er is al veel veranderd, de Dembele van vorig seizoen(en) is weg, hij heeft alles al omgegooid en is serieus met voetbal bezig. Maar ligt er alweer 100 dagen uit, en zo te lezen gaan dat zeker weer 60 dagen meer worden. Gezien zijn blessure geschiedenis, zga allemaal spierkwetsuren vraag ik me af of zijn lichaam (hamstring voornamelijk) wel geschikt is. Daarnaast, niet iedereen is mentaal of fysiek een Ronaldo.

4 februari 2020 om 16:13

Mensen denken dat het makkelijk is om zoals een messi of ronaldo voor de sport te leven. Die drive hebben is ook een talent.

Wereldtalent, maar die blessures gooien zoveel roet in het eten. Zo zonde. Je ziet aan alles dat die wil slagen bij Barca. Heeft zijn levensstijl veranderd, in de zomer een aantal weken vroeger teruggekeerd uit vakantie en tijdens zijn revalidatie keihard aan het werken. Gaat als een serieuze domper aankomen bij Dembele. Veel moed gewenst!

Wauw heftig zeg, er zijn echt weinig voetballers die zo lekker kunnen ballen als deze jongen, maar met weer een ernstige blessure ziet het er donker uit. Wat jammer zeg, heeft zn kapsones, maar dezee jongen horen we elke week te zien spelen.

Erg zuur voor die jongen. Wat een pech . Die zien we niet meer terug dit seizoen

5 jarig contract 3/5 seizoenen vol met blessures. Einde carriere voor dembele bij barca. Als zijn spelerscarriere bij barca nog goed komt dan kan je spreken van een wonder

Het ontbreken van meerdere aanvallers gaat Barça opbreken in de titelstrijd! Over de CL begin ik niet eens, want vind daar een hoop teams kwalitatief gewoonweg beter.

Kan barca Coutinho niet terughalen dan? Gezien het aanvallersprobleem dat ze op dit moment

4 februari 2020 om 16:53

Coutinho en Dembele zijn samen de grootste miskopen ooit uit de clubgeschiedenis, vervolgens ga je hem terug halen? Heb liever dat ze de gehuurde Abel Ruiz per direct terug halen. Verder met 2 aanvallers spelen (4-4-2). Messi, Griezman, Fati rouleren.

Ter Stege
Semedo
Umtiti
Lenglet
Jordi Alba
Roberto
Frenkie
Busquets
Rakitic/Artu
Messi
Griezman
4 februari 2020 om 18:33

Dit is een kans voor een speler uit de jeugd. Wil niet zeggen dat die het waar gaat maken, maar het eerste team zal ongeacht spelers door moeten laten stromen om de lege plekken in het team te vervullen

Hahaha deelname aan het EK op de tocht. Schrijf 'm maar af. Hij ligt er zes tot twaalf maanden uit.

4 februari 2020 om 17:08

Deelname aan het EK zou voor een fitte Ousmane Dembele ook geen zekerheid zijn. Wint de concurrentiestrijd niet van o.a. Mbappe. Daarnaast zijn er met Ben Yedder, Griezman, Giroud, Martial, Coman, Lemar, Plea, Dembele (lyon), Thauvin genoeg andere opties.

4 februari 2020 om 17:22

Er zijn genoeg andere opties, maar het gros dat jij noemt is niet eens gelijkwaardig aan een fitte Dembele. Daarmaast zijn spelers als Griezmann en Giroud helemaal geen concurrenten van hem.

4 februari 2020 om 17:39

Oprechte vraag, maar hoe kom je op 6 tot 12 maanden? Heeft Barca dat gemeld of is dat de gemiddelde duur van een gescheurde hamstringblessure?

4 februari 2020 om 18:10

Van wat ik net van het AMC las is dat er geen herstelduur word gegeven of zefs maar gesuggereerd kan worden omdat het in elk geval anders is. Daarnaast kan het zelfs zo zijn dat een sporter dit niet meer kan beoefenden na revalidatie. Maar een minimale 'herstel tijd' is 6 maanden. Daarna begint de revaldatie ....

4 februari 2020 om 18:36

Normale herstel 3 maanden.
Dembele herstel 6 maanden.

Hoe kunnen sommige dit geen drama noemen? Als de geruchten waar zijn en Messi niet eens 100% fit is dan zit Barca met een probleem. Je kan niet de strijd voor La Liga en de CL in de handen leggen van Griezmann en een 17 jarige als Messi helemaal wegvalt. Hadden ze nu maar die Perez of Coutinho gehouden

4 februari 2020 om 18:37

Had je hem wel in de handen van perez kunne leggen dan? Coutinho kon je ook niet op bouwen

Ik vraag me af waarom Barca nog steeds geen gebruik heeft gemaakt van Abel Ruiz. In potentie veel beter dan Carlez Perez. Kan overal voorin uit de voeten .

Misschien wel interessant vraagstuk:
Wat hebben ze in vredesnaam gedaan?
Hoe kan je nou in een revalidatie van een hamstring een hamstring afscheuren.
Er worden hoop ik daar echoes gemaakt voor bepalen niveau herstel voor je echt gaat revalideren met kracht enz

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren